![]() |
#61 |
.
|
Dot.: Prośba o obiektywną ocenę sytuacji
ale jakoś wątpię, żebyś schlała się do nieprzytomności i robiła w łóżku wielorybka
![]()
![]() |
#62 |
Hrodebert
|
Oczywiście że nie ,ale to jak by mniejsza waga w danej sytuacji ,bo jak by nie patrzeć wrażenia zbytniego na towarzystwie to nie zrobiło .No chyba że ten wypad po flaszkę to reakcja na traumatyczne przeżycie .
Edytowane przez ARAKSJEL Czas edycji: 2014-04-16 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie mówcie, że to inna sytuacja - leżeli obok siebie na jednej kanapie, dokładnie tak samo jak autorka z kolegą leżeli obok siebie na jednym łóżku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Jeśli na tej samej imprezie byłabym z mężem, to mimo wszystko nie wyobrażam sobie sytuacji, ze każde z nas ląduje nawet na spanie w łóżku z innym. I tylko tyle. Nie chciałabym tego, wiem, że on też- ale rozumiem, że w tej kwestii można naprawdę mieć różne zapatrywania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
.
|
czyli gdybyś była na miejscu autorki - położyłabyś się spać z obrzygańcem do łóżka?
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale w tej sytuacji? sorry, nie chciałabym spać obok kogokolwiek obrzyganego ![]() gdyby facet zwymiotował, już nawet na tę podłogę, ale potem doprowadził się do porządku, posprzątał, przeprosił towarzystwo, a następnie z jakąkolwiek świadomością stwierdził czy już się czuje dobrze, czy ewentualnie będzie jeszcze wymiotował - wtedy bym się położyła koło niego, podstawiła mu miskę i się zatroszczyła. ale od zaprezentowanego zachowania mnie odrzuca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - cóż, masz lepszy charakter od mojego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Matko boska, co za impreza!
![]() ![]() Wiesz o tym, ze osoba tak pijana jak Twoj TZ moze w nocy zwymiotowac przez sen i udusic sie wlasnymi wymiocinami? I co to za pomysl, zeby isc do lozka z obcym pijanym facetem? Brakuje Wam lozek w domu, to niech pan wezmje taksowke i spada do siebie na noc, wzglednie jesli to dobry znajomy, to niech spi na podlodze. Masakra.
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A tak szczerze, autorko wątku: która to już sytuacja (nie musisz odpowiadać nam, odpowiedz sobie), gdy latasz za paniczem, chociaż nie zawiniłaś wcale lub wina była rozłożona? Ile to już razy musiałaś go przeprosić za nim, aby zakończyć "ciche dni"? Idę o zakład, że któraś z kolei sytuacja tego typu, bo wydajesz się być nieźle wytresowana (brakuje Ci takiego normalnego, świętego oburzenia tym, co robi facet; inna mu już by dawno nakopała do tyłka za szczeniackie jazdy). Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-04-16 o 13:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ale taka akcja, awantura na następny dzień i jeszcze nieodzywanie się ![]() naprawdę nie wiem jak dla niektórych położenie się na jednym kawałku materaca może być gorszym `przewinieniem` niż schlanie się do nieprzytomności i rzyganie gdzie popadnie w pokoju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
A w ogole to skad taka pewnosc, zeby i tamten sie nie porzygal? ![]() Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2014-04-16 o 13:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
.
|
no cóż, z racji, że autorka też piła - nie czuła "oparów wódki", więc to kiepski argument. będąc pijaną, wolałabyś spać między butelkami czy w rzygowinach?
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
powiem jedno: jeśli sytuacja zakończy się rozstaniem to tylko i wyłącznie z korzyścią dla Ciebie.
ja bym się w jednym łóżku z obcym facetem nie położyła, więc z jednej strony rozumiem zachowanie Twojego faceta. ale to co zrobił on było o wiele gorsze i może chce obrócić kota ogonem? albo ktoś mu coś naopowiadał o Tobie i tym koledze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2014-04-16 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | ||
Konto usunięte
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;46059740]Troche srednie dajesz porownania. Zapewne sytuacja, ktora opisujesz nie wydarzyla sie tuz po zakrapianej imprezie, nad ranem/srodku nocy, gdzie wszyscy spali, a Ty bylas nietomna gdzies obok. Obracasz sie moze w jakims przyzwoitym towarzystwie. Ta Twoja kolezanka, to pewnie jakas porzadna dziewczyna, a nie "ruchacz" - jak swojego kolege okreslil sam chlopak autorki. Z opisu to jakies mocno szemrane towarzystwo.[/QUOTE]
sytuacja wydarzyła się koło 3-4 nad ranem jeszcze w trakcie imprezy, ja już nie miałam siły grać. i wielokrotnie były sytuacje, w których któreś z nas szło do drugiego pokoju spać, a drugie zostawało ze znajomymi/znajomym. nie widzimy w tym nic złego, nie boję się zostawić tż-ta z kimś ![]() ważne w tej sytuacji jest to, że leżeli obok siebie na kanapie. bo okoliczności bardziej `tłumaczą` autorkę niż mojego tż-ta. bo u mnie nikt nie rzygał i były inne kanapy wolne, mogli siedzieć oddzielnie i nikt nie skończyłby siedząc/leżąc na podłodze. a to jak się wyraża o koledze chłopak autorki nie zmienia totalnie nic w sytuacji ![]() ![]() zwłaszcza, że kolega się nie dobierał do niej w żaden sposób. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2014-04-16 o 15:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale co sugerujesz? Mamy po prostu inne na to zapatrywania. Ja bym nigdy nie polozyla sie do lozka z innym facetem bedac w zwiazku i tyle. I podobnego zachowania oczekuje od mojego partnera. Sa rzeczy, ktorych wedlug mnie sie nie robi i tyle. Szczerze? Ciesze sie, ze tak wlasnie mam ![]() Ciebie to burzy, a mnie dziwi, ze Ty nie mialabys nic przeciwko gdyby Twoj chlopak polozyl sie do lozka z Twoja kolezanka kiedy Ty bys spala pijana w drugim. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2014-04-16 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;46061598]
Ciebie to burzy, a mnie dziwi, ze Ty nie mialabys nic przeciwko gdyby Twoj chlopak polozyl sie do lozka z Twoja kolezanka kiedy Ty bys spala pijana w drugim.[/QUOTE] o nie nie, nie przekręcaj sytuacji ![]() ale nie położyłabym się obok niego jakby się zachlał do porzygu i spał we własnych brudach. i nie sądzę, żeby on chciał się wtedy kłaść koło mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez Syluuunia Czas edycji: 2014-04-16 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2014-04-16 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;46061979]I wtedy wybralabys spanie w jednym lozku z kolega obok. I nadal mnie to bedzie dziwic. Bo ja np. w pierwszej kolejnosci polozylabym do spania te dwojke razem, ewentualnie powiedziala koledze, zeby kimnal sie na podlodze (jestem kobieta u siebie w domu, na nastepny dzien pracuje i mam prawo do komfortowego spania we wlasnym lozku), a juz w trzeciej kolejnosci poszlabym i poszukala miejsca u wspollokatorki, ewentualnie bym pewnie przemeczyla gdzies na kanapie/fotelu/podlodze. Spanie w jednym lozku z kolega mojego partnera by mi do glowy nie przyszlo. Zle bym sie czula robiac to i tyle. Takie mam zasady, ktorych sie trzymam.[/QUOTE]
no widzisz, a mi by było wstyd za faceta, który nie potrafi kontrolować własnego picia i zarzygał wszystko wokół, i wstyd by mi było kłaść koło niego kogokolwiek. i wstyd by mi było kłaść gościa na podłodze. u współlokatorki nie wiadomo czy było miejsce, więc się do tego nie odniosę. z dziewczyną też byś się na jednym łóżku nie położyła bo źle byś się czuła leżąc z kimś innym niż twój partner? czy po prostu sprowadzasz wszystkie czynności między kobietą a mężczyzną do seksualności? - bo tak do dla mnie wygląda, nie przyszłoby ci do głowy, żeby leżeć obok faceta, bo...? czemu właściwie? i to nie jest tak, że jakbym nie mogła/nie chciała spać obok tż-ta, to w pierwszej kolejności bym wybrała spanie obok kogoś. natomiast jeśli nie byłoby innych miejscówek do spania, to nie widzę sensu męczenia się na podłodze, skoro jest dwuosobowe łóżko. spałam już wielokrotnie z różnymi osobami na łóżku, i przez tyle lat nigdy między nami do niczego nie doszło. nie dochodziło nawet z moim własnym partnerem na imprezie, po prostu spaliśmy. nie wiem czemu akurat to spanie obok siebie jest takie straszne, a jak podałam inny przykład kiedy tż leżał z koleżanką na łóżku to już `średnie daję porównania` ![]() Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2014-04-16 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bo czulabym sie niekomfortowo obok obcego mezczyzny i tyle. Co wiecej, nie chcialabym, zeby moj partner spal w lozku z jakas inna kobieta rowniez. Uwierz, mozna sie tak czuc spiac przy obcym facecie/koledze. Mam w tym jednak zerowe doswiadczenie. Wnioskuje, ze Ty masz duze skoro dla Ciebie to taka "bulka z maslem", moze sie wiec podzielisz wlasnym doswiadczeniem w tym temacie? ![]() Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2014-04-16 o 16:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
Spanie w jednym łóżku kojarzy się większości ludzi z intymnością, demontracyjne spanie (choć tylko spanie) będzie kojarzyło się zatem ze zdradą. Ja to tak przynajmniej rozumiem i przyznaję, że w sytuacji jaką opisuje autorka, również byłabym zła i smutna. No ale też nie fochowałabym się przez tydzień, bez przesady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | ||
Konto usunięte
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;46062420]Mi tez by bylo wstyd, ale nie czulabym sie odpowiedzialna za kolezke, ktorego zaprosil, w szczegolnosci, ze impreza rozpoczela sie bez mojej wiedzy, to tez dlaczego mialabym sie przejmowac drugim pijusem i zapewniac mu komfort spania? Nazwij mnie wyrachowana kobieta bez serca, prosze bardzo
![]() no cóż, to jak traktujesz gości we własnym domu to już jest tylko twoja sprawa ![]() Cytat:
![]() ale mogę dodać, że kiedyś przyjechał do mojego miasta kumpel na koncert i chciał u mnie przenocować, bo nie nie miał gdzie. i też spaliśmy na jednym łóżku, pod dwoma różnymi kocami, tyłem do siebie - i nic się podczas tego spania nie wydarzyło takiego, czego nie mogliby obserwować nasi partnerzy. no i mój chłopak wiedział o całej sytuacji, a jego dziewczyna nie - bo się bał, że mu zrobi awanturę. nazwij mnie wyrachowaną i bez serca, ale teraz mnie to bawi ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do sytuacji, ktore opisalas, to chce zauwazyc, ze obie jestesmy na innych etapach zycia i stad tez mamy inny stosunek do pewnych kwestii. Blizej mi juz do 30 niz 20, mam zycie poukladane, wlasne mieszkanie i srednio widze spanie na kupie w jednym lozku ze zgraja moich znajomych. Nocowanie kolegow po koncertach rowniez widze srednio. Nigdy w domu nie doswiadczylam sytuacji, zeby moja mama spala w jednym w lozku z kolega ojca czy tam znajomym z jakiejs tam przyczyny (i dziekuje Bogu za to), stad ciezko mi jest sie dostowac do tak, dla mnie, ekstremalnych sytuacji, a tak je wlasnie odbieram. Nie wiem czemu Ty nie masz intymno-seksualnych skojarzen. Pragne dodac, ze jestes tutaj w mniejszosci. Wiekszosc wizazanek tak to widzi jak ja. Moze kwestia wychowania? Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2014-04-16 o 17:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;46063325]
Nie wiem czemu Ty nie masz intymno-seksualnych skojarzen. Pragne dodac, ze jestes tutaj w mniejszosci. Wiekszosc wizazanek tak to widzi jak ja. Moze kwestia wychowania?[/QUOTE] A dlaczego miałaby mieć seksualne skojarzenia? Ja sama bym się nie czuła komfortowo w takiej sytuacji i dlatego bym się z gościem nie położyła do łóżka, ale nie ze względu na seksualne skojarzenia a ze względu na mój komfort psychiczny- nie znam gościa, mój partner też go właściwie nie zna, a to wystarczający powód. I szczerze mówiąc, ja bym go wywaliła na podłogę, jak już wspominałam- może to nie gościnne, ale czy wwalanie się do kogoś do łóżka jest szczytem kultury? Ja sama nie widzę tu erotycznych podtekstów, czemu miałabym je widzieć, bo to spanie na jednym łóżku? A jak by to była podłoga to ok, bo się już z seksem nie kojarzy- bo jak seks to łóżko?
![]() |
#89 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dodam jeszcze, że nie miałabym żadnego ale, gdyby np. na jakimś wyjeździe TŻta i znajomych okazało się, że jest tylko jedno duże łóżko i trzeba je dzielić albo spać na podłodze - sama tak ze 2x miałam, raz ja byłam w związku, raz kolega z którym dzieliłam wyro (tydzień!) - do niczego nie doszło. Na rozum przecież nie bardzo można mieć pretensje, gdy na pewne okoliczności nie ma się wpływu - choć jakieś drobne ukłucie zazdrości, irracjonalne, pewnie by było, jak to w zdrowym związku. Ale też nie wszyscy mają jak ja, dla niektórych i to by było za dużo. Kwestia indywidualnych odczuć i ustaleń pary. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.