Znacie jakiś Polaków w związkach z kobietami z innych krajów? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-03, 10:02   #61
JP84
Raczkowanie

Dot.: Znacie jakiś Polaków w związkach z kobietami z innych krajów?

naprawde fajny zart, widze, ze czesc sie nabrala...
JP84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 17:30   #62
Rena
Zakorzenienie

na prowincji z kolei jest duzo kradziezy. W Paryzu dzieje sie wszystko glownie manifestacje, ale zawsze w okreslonych miejscach tu jest malo przypadkowosci.

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2014-05-03 o 19:19
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 18:47   #63
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JP84 Pokaż wiadomość
naprawde fajny zart, widze, ze czesc sie nabrala...
ja nie zartuje. Byl tu juz taki gagatek, tak samo pisal, az zaczal rzucac konkretami i obelgami. Nawet temat o tej samej tematyce, ale od strony kobiety rozpatrywany byl. Tez zalogowany tak krotko jak ty, wiec skojarzylam, ze to chyba ty musisz byc, bo i sposob pisania masz bardzo podobny. Jesli nastapila pomylka i to wszystko to przypadek, to ja oczywiscie zwracam honor.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-04, 20:23   #64
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Dot.: Znacie jakis Polakow w zwiazkach z kobietami z innych krajów?

Cytat:
no tak, pewnie we Francji jako blondyn z niebieskimi oczami bylbym okazem, bo Marsylia to chyba najmniej europejskie miasto w Europie? najmniej bialych %? tak gdzie slyszalem.

same Arabki i Czarne dla wiekszosc polakow nie sa atrakcyjne, wrecz odpychajace, po prostu zbyt meskie rysy twarzy. mysle, ze jakby sie uprzecto mozna zdobyc taka Arabke ale to wtedy faktycznie rodzina moze sie mscic na takiej dziewczynie.
Z tym sie akurat nie zgodze, przyjedz do Marsylii, to zobaczysz jakie niektore ciemne dziewczyny sa ladne, takie prawdziwe pieknosci, nawet te czyste czarne, jak to w Polsce mowicie Murzynki, ze wiekszsc Polek wypada przy nich blado, a rano bez makijazu non comments. Uwazam, ze Polki sa malo naturalne i malo Polek jest naprawde ladnych naturalnie, bez makijazu, bez rozjasnienia lub podkolorowania wlosow, a taka ciemna jak jest ladna to nie potrzebuje niczego, jest naturalnie ladna. Brat jak przyjechal do Marsylii z dziewczyna i zobaczyl tu troche tych roznych bardziej lub mniej egzotycznych pieknosci, jakie niektore z nich maja sliczne buzie (powiedziala to nawet jego dziewczyna cytuje "jakie te niektore ciemne dziewczyny maja ladne buzie"), i fajne figury, to powiedzial oczywiscie w zartach, po co ja do lasu drzewo wiozlem. Maja meskie rysy twarzy? Niektore pewnie maja, Polki niektore tez sa takie meskie, Francuzki tez niektore takie sa, ale sa tez takie Arabki, czy nawet czarne co maja buzie jak lalki.

Nie zgadzam sie z tym, ze to kobieta powinna zrobic perwszy krok, zawsze bylo przyjete, ze to mezczyzna robi pierwszy krok, teraz sie to zmienia i jest spolecznie akceptowane, jak kobieta robi pierwsz krok, ale tak bazowo to pierwszy krok robi mezczyzna. Wiec jak tak bedziesz czekal to sie nie doczekasz. Nie podoba mi sie nachalne zaczepianie niektorych na ulicy. Moja najstarsza corka, ktora ma juz prawie 14 lat jest tu bardzo czesto, mozna powiedziec, ze codziennie w ten sposob nachalnie zaczepiana, przez Arabow tzw. bledarow, czyli takich z tamtad, a nie urodzonych tu, bo tylko oni, czy glownie oni sie w ten sposob tu zachowuja. Corka ma tego serdecznie dosc. Jest tu tez tak samo duzo osob wloskiego, czy hiszpanskiego pochodzenia i oni sie w ten sposob tu nie zachowuja, nie wiem skad bierze sie taka opinia w Polsce o poludniu Europy, pewnie stad, ze wiekszosc Polakow tu nie byla, tylko slucha opowiesci takich co tu byly i ich tak podrywali w ich mniemaniu Wlosi, czy Hiszpanie, bo nie umieja odroznic ich od emigrantow z krai arabskich, nie znaja jezyka lub za slabo znaja jezyk, zeby slyszec akcent itp.

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
kiedys ogladalem o takich zw. dokument, mlode dziewczyny z Ukrainy, z starszymi, otylymi facetami z zachodu, walczyly wrecz o nich.
Tez mialam okazje obejrzec taki reportaz, tu we Francji o Francuzach co jezdza na Ukraine po zony, panowie wszyscy starsi i malo atrakcyjni fizycznie i co tu owijac w bawelne, tu na miejscu by pewnie ciezko byloby im znalezc taka mloda i w miare atrakcyjna, a tam sie o nich prawie zabijaja, jest to ponizajace i zenujace. I wyrabia opinie takze Polkom, bo dla przecietnego Francuza to wszystko co bylo za murem berlinskm, to jedno i to samo, powoli sie to zmienia, ale wolno.

Mialam tez okazje obejrzec tu amerykanskie téléréalité, gdzie milioner amerykanski szukal zony Ukrainki, zaprosil do swojej super willi chyba w Miami grupe dziewczyn z Ukrainy z jakiejs ukrainskiej agencji matrymonialnej, facet byl do tego jeszcze dosc mlody i dosc przystojny, tam to dopiero byla jazda miedzy tymi panienkami i na koniec, tak jak mowilam, ze na koniec pewnie zadnej nie wybierze, ze robi z nich tzw. jaja, bo to bylo widac, ze robi i tak bylo, ze zadnej nie wybral.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
taka kobieta z obcokrajowcem jest zdana na jego laske, w zasadzie. zawsze mnie dziwia takie wybory, bo to czasami takie ryzyko, ze bedzie przemoc czy zostawi. znam 1 polke, ktora ma dziecko z nigeryjczykiem, on ja zostawil i teraz ma ogromne problemy z znaleziem faceta. zal mi jej az czasami. to co mnie jeszcze zastanawia, to fakt ze nie znam przypadku polki z chinczykiem itp.
No to wtedy, jak rzuci i bedzie sama i dajmy na to niepracujaca to i tak na samym socjalu w takiej Francji bedzie miala lepiej niz na najnizszych lub nawet srednich poborach w Polsce, szczegolnie jak ma dzieci, wiec nadal oplaca sie.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Wg jakiego rankingu? Z ciekawości poszukałam czegoś na ten temat, bo szczerze mówiąc akurat Francja również i mi nie wydaje się taka bezpieczna. Wg Global Peace Index na 162 kraje świata Polska pod względem bezpieczeństwa jest na 25 miejscu, Francja - na 53, i wcale nie wygląda na to żeby było to jedno z najbezpieczniejszych miejsc w Europie
53 miejsce na 162 kraje swiata to jeszcze cakiem dobre miejsce. Harika wklejala tu podobny artykul po angielsku, a ode mnie podobny po polsku, najlepiej zyje sie we Francji http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...olsce_tak.html

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Puolatar Pokaż wiadomość
To ja ci wytlumacze dlatego tak jest
Polacy to w wiekszosci zapatrzone w siebie buraczane mamisynki, ktore oczekuja od kobiety niewolniczej pracy w domu, zarabiania w pracy, nianczenia ich dzieci i fanaberii w lozku co drugi dzien. Przy czym sami od siebie potrafia zaoferowac smierdzace gacie do prania i pierdzenie w fotel do telewizora.
Partnestwo przez Polakow jet dopiero odkrywane, a dla Polek to juz w wiekszosci podstawa udanego zwiazku.
Prawda jest prosta i bolesna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie zgadzam sie z ta wypowiedzia, taka jest mniejszosc, a nie wiekszosc Polakow, mam nadzieje, ze twoj ojciec, bracia i kuzyni, jak ich masz oraz znajomi nie naleza do tej "wiekszosci" Polakow.
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-04, 20:26   #65
Rena
Zakorzenienie

JP84 podalysmy kilka przykladow Polak cudzoziemka takze dzialaj i wyjdz z inicjatywa. Tak swoja droga w jakim kraju mieszkasz? Teraz sobie przypomnialam ze spotkalam kiedys w sklepie polskim pare gejow jeden byl Polakiem a drugi Francuzem. Wiec i taka kombinacja jest mozliwa.

Moni Pogrzeba- ja caly czas myslalam ze jestes z Polakiem ew. z Niemcem z polskimi korzeniami.
Stary 2014-05-04, 20:31   #66
JP84
Raczkowanie

Cytat:
Moja najstarsza corka, ktora ma juz prawie 14 lat jest tu bardzo czesto, mozna powiedziec, ze codziennie w ten sposob nachalnie zaczepiana, przez Arabow tzw. bledarow, czyli takich z tamtad, a nie urodzonych tu, bo tylko oni, czy glownie oni sie w ten sposob tu zachowuja. Corka ma tego serdecznie dosc
dla mnie to paskudne, i to tez widze w DE, to znaczy jak tam jestem, zaczepiaja kazda, wystarczy, ze jest sama, to mysla ze im wszystko wolno, to jest niebezpieczne czasami, bo moga poleciec wyzwiska, czy jakies rekoczyny, nie maja szacunku do kobiet jak dla mnie, tych z Europy.

jak dla mnie to kobiety z tego rejonu sa generalnie z twarzy takie meskie czesto. lalki... to bardziej mi pasuje do azjatek.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
JP84 podalysmy kilka przykladow Polak cudzoziemka takze dzialaj i wyjdz z inicjatywa. Tak swoja droga w jakim kraju mieszkasz? Teraz sobie przypomnialam ze spotkalam kiedys w sklepie polskim pare gejow jeden byl Polakiem a drugi Francuzem. Wiec i taka kombinacja jest mozliwa.

Moni Pogrzeba- ja caly czas myslalam ze jestes z Polakiem ew. z Niemcem z polskimi korzeniami.
1 znam, a geja nigdy nie poznalem osobiscie, 2 lesbijki z widzenia znalem, tak przynajmniej mowily plotki.
Stary 2014-05-04, 20:54   #67
Puolatar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Pokaż wiadomość
Nie zgadzam sie z ta wypowiedzia, taka jest mniejszosc, a nie wiekszosc Polakow, mam nadzieje, ze twoj ojciec, bracia i kuzyni, jak ich masz oraz znajomi nie naleza do tej "wiekszosci" Polakow.
A ja sie nie zgadzam z Twoja wypowiedzia
Wnioski moje podparte sa wieloletnimi obserwacjami i doswiadczeniami.
Watpie abys mial wieksze doswiadczenie w zwiazkach z Polakami, jak ja

Puolatar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-04, 21:39   #68
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

[QUOTE=JP84;46299725]dla mnie to paskudne, i to tez widze w DE, to znaczy jak tam jestem, zaczepiaja kazda, wystarczy, ze jest sama, to mysla ze im wszystko wolno, to jest niebezpieczne czasami, bo moga poleciec wyzwiska, czy jakies rekoczyny, nie maja szacunku do kobiet jak dla mnie, tych z Europy.

Dokladnie, nawet jak jest w grupie z kolezankami, tez to robia, oczywiscie przy rodzicach, czy jak jest z kims starszym to wtedy nie i dokladnie, czasem sa nawet wyzwiska, jak coka cos odpowie, lub nawet nie odpowie, ale nie daje sie podrywac, ich ignoruje, bo corka nie jest nimi wogole zainteresowana, rekoczynow jeszcze nie bylo. Corka jest jasna niebieskooka blondynka, wiec ma u nich "powodzenie" plus brak szacunku, gdyby byla ciemna brunetka, to by sie tak nie zachowwali, bo by nie wiedzieli, czy jest Arabka, czy nie, a tak to widac, ze nie jest, wiec pozwalaja sobie na wiekszy brak szacunku, bo do Arabek, to jeszcze maja troche wiecej szacunku, niz do Europejek. Tak jak piszesz jest to paskudne i bardzo denerwujce, dla corki. Wiec corka unika miejsc, gdzie tradycyjnie sa zawsze grupki bledarow.

Wiesz, tu jest ich bardzo duzo, wiec widac dosc czesto i takie naprawde ladne slodkie buzie. Potem wiekszosc tak jak wszedziej jest przecietna lub ponizej przecietnej.

W awatarze to twoje zdjecie? Jak tak to z twarzy jestes calkiem, calkiem gosc. Czemu mialbys nie miec szansy u kobiety z zachodu, niekonieczne Arabki, czy czarnej, spoko i wiecej wiary w siebie.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:

No skoro takie sa twoje wieloletnie obserwacje i doswadczenia..., to nie bede wyprowadzac cie z bledu... Poza tym, abys miala, a nie abys mial jestem kobieta.
Stary 2014-05-04, 22:01   #69
JP84
Raczkowanie

mnie nie kreca tak za bardzo takie zwiazki, zreszta tez nie mowie dobrze po niemiecku. chcociaz niemki czasami sa interesujace. mysle, ze jakbym znal jezyk lepiej to raczej nawet mimo marnej pracy tam, i to nie stalej, to bym raczej dal rade.

to jest rasizm wlasnie, do kobiet, taki najgorzy, bo najbardziej tchorzliwy, czyli tak jak w DE jest, kobiety musza uwazac. nic policja nie rauguje na to? taka zaczepka z obraza to jednak przestepstwo, tym bardziej ze to dziecko, wiec podchodzi pod napastowanie.
Stary 2014-05-05, 00:29   #70
Puolatar
Rozeznanie

[QUOTE=Lazurowewybrzeze;46 300857]
Cytat:
dla mnie to paskudne, i to tez widze w DE, to znaczy jak tam jestem, zaczepiaja kazda, wystarczy, ze jest sama, to mysla ze im wszystko wolno, to jest niebezpieczne czasami, bo moga poleciec wyzwiska, czy jakies rekoczyny, nie maja szacunku do kobiet jak dla mnie, tych z Europy.

Dokladnie, nawet jak jest w grupie z kolezankami, tez to robia, oczywiscie przy rodzicach, czy jak jest z kims starszym to wtedy nie i dokladnie, czasem sa nawet wyzwiska, jak coka cos odpowie, lub nawet nie odpowie, ale nie daje sie podrywac, ich ignoruje, bo corka nie jest nimi wogole zainteresowana, rekoczynow jeszcze nie bylo. Corka jest jasna niebieskooka blondynka, wiec ma u nich "powodzenie" plus brak szacunku, gdyby byla ciemna brunetka, to by sie tak nie zachowwali, bo by nie wiedzieli, czy jest Arabka, czy nie, a tak to widac, ze nie jest, wiec pozwalaja sobie na wiekszy brak szacunku, bo do Arabek, to jeszcze maja troche wiecej szacunku, niz do Europejek. Tak jak piszesz jest to paskudne i bardzo denerwujce, dla corki. Wiec corka unika miejsc, gdzie tradycyjnie sa zawsze grupki bledarow.

Wiesz, tu jest ich bardzo duzo, wiec widac dosc czesto i takie naprawde ladne slodkie buzie. Potem wiekszosc tak jak wszedziej jest przecietna lub ponizej przecietnej.

W awatarze to twoje zdjecie? Jak tak to z twarzy jestes calkiem, calkiem gosc. Czemu mialbys nie miec szansy u kobiety z zachodu, niekonieczne Arabki, czy czarnej, spoko i wiecej wiary w siebie.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

No skoro takie sa twoje wieloletnie obserwacje i doswadczenia..., to nie bede wyprowadzac cie z bledu... Poza tym, abys miala, a nie abys mial jestem kobieta.
Pardon za pomyłkę! Mam nadzieję, że się nie gniewasz!
Stary 2014-05-05, 09:35   #71
201608040942
Konto usunięte

Cytat:

tak moj niemiec urodzony w PL

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:

to jest rasizm wlasnie, do kobiet, taki najgorzy, bo najbardziej tchorzliwy, czyli tak jak w DE jest, kobiety musza uwazac. nic policja nie rauguje na to? taka zaczepka z obraza to jednak przestepstwo, tym bardziej ze to dziecko, wiec podchodzi pod napastowanie.
ale jej corke zaczepiaja w Marsylii, a nie w DE.
ja mieszkam w duzym miescie wojewodzkim i nie widze zadnych zaczepek. Mlode dziewczyny chodza sobie spokojnie po ulicach. Mnie tez nigdy nikt nie zaczepil, nawet jak mialam jasne pasemka i po calosci wlosy byly duzo jasniejsze. Maz przyniosl mi kiedys z pracy wiadomosci, ze sie jakiemus ciemnoskornemu podobalam i sie pytal o mnie. jak uslyszam ze miedzy nami to powazna sprawa , to przestal sie podpytywac, ale osobiscie zadnych problemow nie bylo. U wlocha w lokalu na naszym wizazowym spotkaniu, gdzie bylo nas pare polek, to owszem pan podajac kawke i ciacho, usmiechniety, dziewczyny ktore nie chcialy nic slodkiego to kokoetowal, ze chudzinki sa , ze moga sobie pozwolic, ze kobieta to musi miec troche cialka, zeby ybylo sie do czego przytlulic, ale wszystko zartami, nic nachalnie. kawke podal , posmialismy sie i poszedl. Nie przeszkadzal nam, nie byl nachalny, wiec ja nie wiem gdzie ci cudzoziemcy w DE sa co tak nachalni sa. Pewnie w Berlinie, bo czasami slysze o roznych cudach z tego miasta, ale nie u mnie.
Stary 2014-05-05, 09:42   #72
terraincognita
Przyczajenie

D...pek się wszędzie znajdzie. W Paryzu ostrzegano mnie, zeby nie chdozić blisko krawęznika, bo łatwiej wciągnać kobietę do samochodu. W Marsylii mnie zaczepiano, we Włoszech też. Ale mimo wszystko więcej zaczepel było w PL ze strony klientów zagranicznych (jestem tłumaczką)
terraincognita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 13:27   #73
JP84
Raczkowanie

Berlin, i tu dochodzi czasami do rekoczynow, wieczorem kobieta ryzykuje bardzo duzo jak jest sama. znam jedna polke na ktora sie rzucili, zaczeli ja dotykac, jej chlopak ja obronil, tyle, ze trafil do szpitala na kilka dni. zazwyczaj jednak stoja i zaczepiaja kazda co sama przechodzi, nie wiem, ale wydaje mi sie ze chyba sie urodzili w DE.
Stary 2014-05-05, 13:54   #74
Rena
Zakorzenienie

Cytat:

przesadzasz w druga strone, a prawda jest gdzies po srodku.
Stary 2014-05-05, 15:08   #75
Puolatar
Rozeznanie

Cytat:
Doczytaj moj pierwszy post na ten temat. Jest tam napisane, ze Polacy sa tacy w wiekszosci, nie ze wszyscy.
Musza byc tez jacys fajni, bo pary polsko-polskie nie sa taka niespotykana rzecza

Stary 2014-05-05, 15:21   #76
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
To ja wygłoszę moje zdanie

Polki są zasadniczo lepiej wykształcone niż Polacy, częściej mieszkają w miastach itp. Na rodzinnej gospodarce przeważnie zostaje syn, córkę posyła się na studia do Warszawy. W mieście też dziewczyny częściej idą na studia, wyjeżdżają do jeszcze większych miast. Efekt jest taki, że w dużych miastach jest więcej dziewczyn, a na wsi i w miałych miastecznach więcej facetów. No i cóż, dziewczyny nie rwą się jakoś, żeby wracać na gospodarkę, facetów w mieście dla nich brakuje, to masowo znajdują sobie fajnych facetów z zagranicy. Taki jest ogólny mechanizm. Fajnych facetów "na eksport" jest mało, bo w ogóle "fajnych" facetów jest w Polsce mniej niż "fajnych" kobiet. Niedopasowanie ststystyczne
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 15:45   #77
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Berlin, i tu dochodzi czasami do rekoczynow, wieczorem kobieta ryzykuje bardzo duzo jak jest sama. znam jedna polke na ktora sie rzucili, zaczeli ja dotykac, jej chlopak ja obronil, tyle, ze trafil do szpitala na kilka dni. zazwyczaj jednak stoja i zaczepiaja kazda co sama przechodzi, nie wiem, ale wydaje mi sie ze chyba sie urodzili w DE.
Berlin to jest miasto gdzie jest najwieksze skupisko ludzi nie niemieckiego pochodzenia. Jest to tez miasto z najwieksza populacja socjalna, gdzie przestepczosc, narkotyki sa na porzadku dziennym. O zadnym innym miescie tak czesto sie nie slycza w Tv jak wlasnie o Berlinie. I co nadziwniejsze, ludzi tam ciagnie, ale do czego? Do tego syfu? Od wielu znajomych slysze, ze owszem ale tylko zeby zwiedzic, ale zyc tam nikt nie chce. za duze chamsto, za duza przestepczosc itd. To chyba tak samo jak mowa o Francji byla. Stolice chyba juz tak maja...
Stary 2014-05-05, 16:16   #78
JP84
Raczkowanie

ja tam robie przy przeprowadzkach, na okreslony czas, duzo osob ucieka z tych dzielnic Tureckich. mi nic nie zrobia, tzn. nie czuje sie zagrozony, bo to jednak zazwyczaj male osobniki, ale kobiety musza uwazac, szczegolnie wieczorami. narkotyki na pewno sa tu w jakims stopniu bardziej dla nich, bo pic wodki nie moga, a cpac tak.
Stary 2014-05-05, 16:42   #79
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
To ja wygłoszę moje zdanie

Polki są zasadniczo lepiej wykształcone niż Polacy, częściej mieszkają w miastach itp. Na rodzinnej gospodarce przeważnie zostaje syn, córkę posyła się na studia do Warszawy. W mieście też dziewczyny częściej idą na studia, wyjeżdżają do jeszcze większych miast. Efekt jest taki, że w dużych miastach jest więcej dziewczyn, a na wsi i w miałych miastecznach więcej facetów. No i cóż, dziewczyny nie rwą się jakoś, żeby wracać na gospodarkę, facetów w mieście dla nich brakuje, to masowo znajdują sobie fajnych facetów z zagranicy. Taki jest ogólny mechanizm. Fajnych facetów "na eksport" jest mało, bo w ogóle "fajnych" facetów jest w Polsce mniej niż "fajnych" kobiet. Niedopasowanie ststystyczne
Bardzo ciekawa teoria Zgadzam się z tym, że kobiety są nieco lepiej wykształcone niż faceci w Polsce. Z zostaniem na gospodarce bym polemizowała, osobiście obserwuję ucieczkę młodych bez względu na płeć z wsi do miast. Wydaje mi się, że ogólnie w Polsce kobiety częściej uczą się języków obcych, co na pewno ułatwia poznanie obcokrajowca, jak przypominam sobie kursy językowe, które zaliczyłam w czasie studiów to jakieś 95% uczestników to właśnie kobiety były
Asji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 21:01   #80
Rena
Zakorzenienie

ja o wyksztalceniu juz wczesniej pisalam, jezyki sa obowiazkowe na pewnym poziomie juz w liceum pojawiaja sie dwa, a im dalej w las tym wieksza presja. Takze mercedes raczej nie zastapi dyplomu wyksztalconej Polce. To tk apropos kasy.

Co miast to nie wiem wiele dziewczyn wyjezdza zagranice do malych miasteczek. Nawet tu pojawily sie glosy anty stoleczne.
Stary 2014-05-08, 15:31   #81
poziomkalol
Raczkowanie

Cytat:
Partnestwo przez Polakow jest dopiero odkrywane[...].
poziomkalol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-16, 23:08   #82
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Cytat:
ale kobiety musza uwazac, szczegolnie wieczorami. narkotyki na pewno sa tu w jakims stopniu bardziej dla nich, bo pic wodki nie moga, a cpac tak.
Dokladnie. W Marsylii w takich dzielnicach tez nie radzilabym kobiecie chodzic wieczorem samej. Tak maja wszystkie duze miasta nie tylko stolice, wiadomo ze im wieksze miasto tym w nim niebezpieczniej, tak zawsze bylo jest i bedzie i niestety jeszcze bardziej niebezpiecznie jest w duzym miescie gdzie jest duzo emigracji wiadomo skad. A handel narkotykami to kto? Glownie oni. Skad sie te narkotyki tu sprowadza? Glownie od nich. I tak jest w calej Europie Zachodniej.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
zazwyczaj jednak stoja i zaczepiaja kazda co sama przechodzi, nie wiem, ale wydaje mi sie ze chyba sie urodzili w DE.
Dokladnie stoja tu takie ich grupki, w okreslonych miejscach i zaczepiaja kazda lub prawie kazda jak jest mloda i w miare, to nawet 100% pewnosc ze zaczepia. Mniej lub bardziej beszczelnie, jak widac, ze nie muzulmanka, bo np. za jasna na Arabke, to bardziej beszczelnie. Oprocz bledarow, robia to tez ci co sie tu urodzili, ci co w szkole tu nic nie robili, wiec nie maja zadnego wyksztalcenia, nie pracuja i zajmuja sie handlem narkotykami, wiec stercza caly dzien na ulicy czekajac na klientow i w miedzyczasie zaczepiaja w ten sposob dziewczyny.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Dokladnie zreszta wiekszych rasistow od nich to nie ma, oni kochaja tylko swoja rase i swoja religie, oraz swoja kulture, ktore wg. nich sa najwspanialsze i najlepsze, mimo tego, ze ta ich religia i kultura, to poligamia i niewiadomo co. Ich kraje nawet te trzeciego swiata wg. wiekszosci z nich tez sa najwspanialsze i najlepsze, nawet wg. tych co sie juz tu urodzili lub nawet ich rodzice juz sie tu urodzli, a Francja wg. nich to gowno , ich kraje to jest cos, tyle ze stad nikt ich nawet sila nie wygoni, wiec sami wiedza ze klamia, a mowia to tylko z nienawisci do tego kraju, do Europy, do Europejczykow do chrzescijan i z zawisci. Wiec niech nie placza lepiej ze ktos jest do nich rasista, bo oni sa 100 razy wiekszymi rasistami do tego co niby jest do nich rasista.
Sa wsrod nich i normalni ludzie, ktorzy tacy nie sa, ale wiekszosc ma poglady, zdanie jak powyzej, ktore glosno wypowiada, nawet przy Europejczykach, Francuzach itp.

Do takiej zaczepki obrazy to policja tu nawet nie przyjedzie, bo do wyrwanej torebki nawet nie przyjezdzaja, musieliby zatrudnic tu z 10 razy wiecej policjantow, albo i lepiej, zeby i do takich zaczepek przyjezdzali, ktore zdarzaja sie tu nie wiem ile razy dziennie, tylko do mojej corki to kilka razy dziennie by musieli przyjezdzac. A jakby zadzwonila komorka i by nawet przyjechali to ich by juz nie bylo. Potem by sie jeszcze moze na corce mscili, chodzi codziennie te sama droga do gimnazjum i jeszcze naprawde cos zrobili, a nie tylko poszczekali. Ona chodzi sama albo z kolezanka, czy kolezankami, nie ma jak jej codziennie tam prowadzac i odbierac, w takim wieku zreszta nikt tu juz dzieci do gimnazjum nie prowadza.

Edytowane przez Lazurowewybrzeze
Czas edycji: 2014-05-16 o 22:42
Stary 2014-05-17, 10:50   #83
JP84
Raczkowanie

w DE to raczej ich ubywa, tzn. sami wracaja bo niemcy nie chca ich zatrudniac a socjal to pewnie grosze w porownaiu do Francji. wiekszosc ich jednak wylapuja a pozniej musza pracowac w wiezieniach a to to jest cos czego nienawidza. polacy wypieraja turkow, moze w Berlnie nie dadza rady, ale w innych miastach zabiora im te najprostsze prace.

przykra sytuacja.
Stary 2014-05-19, 15:16   #84
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Coz sytuacja, przykra. Marsylia z czasow Marcel Pagnol jaka opisywal w swoich ksiazkach, juz pewnie nigdy nie wroci. A szkoda bo tak poza tym, to cudowne miasto i klimat tez. Pisales o dzielnicach, w ktorych mieszkaja tylko muzulmanie, ze inni z nich uciekaja. Tutaj tez sa takie dzielnice, sa to okregi Marsylii nr 13, 14 i 15. Wierz mi, ze nikt inny tylko z nimi tam nie wytrzyma i wiem cos o tym bo sama tam przez jakis czas mieszkalam i z tamtad z powodu nich ucieklam, mimo tego ze mieszkane bylo super bardzo duze z duzymi tarasami, ktore ciagnely sie przez cale mieszkanie i nawet kuchnie. Ale tam mieszkac, to jakby nie mieszkalo sie we Francji, nie mieszkalo sie w Marsylii, tylko mieszkalo w jakims kraju arabskim, czy afrykanskim, wiec to nie dla mnie.

Poza tym, corka byla tam w przedszkolu ciagle bita, przez ich dzieci, a kar za to nauczycielek, to sie te dzieci nie baly, a ich rodzice, tez na to nie regowali mimo upomnien nauczycielek. Ucieklam wiec do centrum, ktore jest bardzo kosmopolityczne, tu sa wszyscy i oni i inni i Francuzi tez i tak jest juz o wiele lepiej. Przede wszystkim, zadna z moich corek nigdy nie zostala tu nabita przez dzieci, ani w przedszkolu, ani w szkole, czy gimnazjum. I tam to by dopiero byla jazda teraz jak corka jest juz starsza, jeszcze lepsza niz w centrum.

Jeszcze lepsze niz centrum sa tu dzielnice poludniowe, tam jest tu jeszcze nadal jak za czasow Marcel Pagnol, niestety nie na moja kieszen chyba, ze wygram w euromiliony lub moze dzeci jak sie dobrze wyksztalca plus dobrze za maz wyjda to tam beda mieszkac. Tam mieszka 6 635 marsylijskich milionerow, z ktorych kazdy ma srednio 1,73 miliona euro plus inni tez nie biedni. Jest tam i budownictwo socjalne dostepne cenowo dla biedniejszych, ale bardzo malo i przeznaczone raczej dla funkcjonerow (policja, wojsko, merostwo) i partyjnych.

Co do socjalu, z tego co slyszalam to po krajach skandynawskich typu Norwegia, Francja ma najlepszy, ale moze moje informacje sa mylne, bo na temat socjalu w innych krajach malo wiem. No, ale socjal jest we Fr dobry, opieka lekarska tez itp. moze tez niektorzy teraz w czasach wciaz rosnacego bezrobocia wracaja do siebie, ale masowo to napewno nie, bo wiekszosc z nich nawet na samym socjalu tutaj, bez zadnej nawet najmniej platnej pracy, ma lepiej niz mialaby u siebie.

Co do wiezien ogladalam reportaz o wiezieniach we Francji min. bylo w nim wiezienie w Marsylii wiec wiem, kto w nich glownie siedzi. Coz tak jest teraz w calej Europie, a szczegolnie w stolicach i duzych miastach. Niedlugo przez to wszyscy beda uciekac do miasteczek i na wies, ja sama jak mnie czasem mocno czyms wkurza to mam taka ochote, a potem jak i tam bedzie tak samo to do krai jeszcze europejskch jak np. Polska. Przykro, no ale co zrobic, to rzad sie pownien tymi problemami powaznie zajac, przede wszytkim ksztalceniem i zeuropejszczaniem ich dzieci, a jak narazie to sie zajmuje bardziej czym innym, wazniejsze sa np. malzenstwa homosesualne plus adopcja przez takie malzenstwa dzieci, itp.
Stary 2014-05-23, 12:52   #85
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:
moze tak. dla Niemki facet z zagranicy, ktory ma mniejsze zarobki, mniejsze szanse na kariere, a wiec nizszy status spoleczny to zly wybor. ciezko sobie troche to wyobrazic, ze kobieta wiecej zarabia w zwiazku.

dla biednej Ukrainki taki Polak to z kolei dobry wybor z punku finansowego.

z tej zasady wylamuja sie jedynie muzulmanki, a raczej po prostu nie moga szukac facetow o wyzszych dochodach, bo kieruja sie religia czy zdaniem rodziny.

mysle ze polak ukrainka sa trwalsze, bo jednak polak bardziej czuje presje, zeby sie nie rozwodzic, a i jezyki sa zblizone. z kolei faceci z zachodu z polkami to raczej, tak to widze, zwiazki typowo zaspakajace poped faceta bez odleglych planow.
Cytat:
kobiety oczywiscie kalkuluja, ale moim zdaniem polki zle zazwyczaj oceniaja ryzyko, poniewaz wiekszosc anglikow, facetow z zachodu predzej czy pozniej rzuci swoja zone, dziewczyne z Polski, a kobieta jednak musi pamietac o czasie, jej atrakcyjnosc to glowny atut. takze teoretycznie lepiej na kase leciec u swoich.

tez zawsze mnie to zastanawia, jak kobieta moze z wejsc w relacje w zwiazek tzw. multikulturowy, gdzie ryzykuje juz maksymalnie. choc z drugiej strony obserwujac takie przypadki mam wrazenie sa takie jednostki o specyficznej psychice, podatne na manipulacje.

tez na temat

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793....html#BoxLSTxt
Obrzydliwe są twoje posty i widac po nich ze bardzo boli cię taki stan rzeczy i wpedza w kompleksy, słuszne zreszta. Proponuje wyjechać na Ukrainę i tam podwyższać swoją samoocene. Ja jestem z Holendrem 3 lata, planujemy kupno domu i ogólnie wspólna przyszłość. Znam wiele związków Polka-Holender, w mojej rodzinie są związki Polka-Anglik i Polka-rumun (poznali sie i mieszkają w USA), bardzo udane malzenstwa. Nie znam żadnego związku z Polakiem. Polacy za granica cieżko sie asymiluja, nie uczą sie języka, są nastawieni od poczatku na powrót do polski, ich jedyna rozrywka jest weekendowe picie w gronie polskich kolegów, w klubach nie maja odwagi podbijac do miejscowych ze względu na język i fakt ze fizycznie i materialnie w porównaniu do tutejszych mezczyzn wypadają zazwyczaj bardzo kiepsko. Zwiazek z Polakiem czesto (co widać szczególnie na tym forum) polega na odciaganiu faceta od picia i kolegów albo walka o bycie waznejsza od mamusi, ja juz nie mam ochoty sie w to bawić i nie muszę bo w końcu mam fajny zwiazek.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 16:35   #86
Kobieta24
Przyczajenie

To prawda, te posty JP84 są obrzydliwe. W ogóle zazwyczaj ludzie piszą okropne rzeczy na ten temat. Nie rozumiem tego myślenia. Gdybanie co jacyś ludzie robią i dlaczego jest bezsensu.

Jeżeli chodzi o konkretne przypadki to znam Polkę, która wyszła za mąż za Niemca i tam zamieszkali na stałe. Normalny związek, zakochali się, pasują do siebie i zdecydowali się na życie razem, JP84 zabronisz im?

Proponuję, żebyś zrobił coś ze swoimi kompleksami. Zastanawiałam się jakie smutne życie mają ludzie z takim światopoglądem, nie wyobrażam sobie tego
Kobieta24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 23:23   #87
Rena
Zakorzenienie

ale Wy tez przesadzacie opiniujac ze wszyscy Polacy to maminsynki przeciez to problemy konkretnych rodzin najczesciej tych rozbitych a nie calej nacji. a jak juz o nacji mowa to raczej prym wioda Wlosi a nie Polacy.

Co do raczkujacego partnerstwa kwestia srodowiska jak oboje sa wyksztalceni i pracuja to nie ma powodu sie obawiac.

Polscy mezcxyzni gorzej radza sobie zagranica bo ogolnie najczesciej nie chca wyjezdzac i robia to faktycznie niemalze wylacznie dla pieniedzy podczas gdy spora czesc kobiet ma inne motywy.
Stary 2014-05-25, 00:09   #88
Puolatar
Rozeznanie

Cytat:
ale Wy tez przesadzacie opiniujac ze wszyscy Polacy to maminsynki przeciez to problemy konkretnych rodzin najczesciej tych rozbitych a nie calej nacji. a jak juz o nacji mowa to raczej prym wioda Wlosi a nie Polacy.

Co do raczkujacego partnerstwa kwestia srodowiska jak oboje sa wyksztalceni i pracuja to nie ma powodu sie obawiac.

Polscy mezcxyzni gorzej radza sobie zagranica bo ogolnie najczesciej nie chca wyjezdzac i robia to faktycznie niemalze wylacznie dla pieniedzy podczas gdy spora czesc kobiet ma inne motywy.
A kto śmiał tak napisać o wszystkich Polakach?!?! :O

Stary 2014-05-28, 09:57   #89
Harika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia0007 Pokaż wiadomość
Zwiazek z Polakiem czesto (co widać szczególnie na tym forum) polega na odciaganiu faceta od picia i kolegów albo walka o bycie waznejsza od mamusi, ja juz nie mam ochoty sie w to bawić i nie muszę bo w końcu mam fajny zwiazek.
Zgadzam się z tobą całkowicie!!! Miałam kilku chłopaków-Polaków i dokładnie tak wyglądały te związki. Jak nie zapatrzony w mamuśkę, to pijak, którego trzeba było siłą odciągać od alkoholu. Albo jedno i drugie. I oczywiście koledzy, koledzy, koledzy... a priorytet to picie z nimi co weekend.
Mówię oczywiście o swoim własnym doświadczeniu. Niestety żaden nie odbiegał od tego opisu. Zero klasy.
Harika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 18:00   #90
Puolatar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Harika Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tobą całkowicie!!! Miałam kilku chłopaków-Polaków i dokładnie tak wyglądały te związki. Jak nie zapatrzony w mamuśkę, to pijak, którego trzeba było siłą odciągać od alkoholu. Albo jedno i drugie. I oczywiście koledzy, koledzy, koledzy... a priorytet to picie z nimi co weekend.
Mówię oczywiście o swoim własnym doświadczeniu. Niestety żaden nie odbiegał od tego opisu. Zero klasy.
Moj eks narzeczony. Polak. Gwoli scislosci

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości