|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Znacie jakiś Polaków w związkach z kobietami z innych krajów?
naprawde fajny zart, widze, ze czesc sie nabrala...
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
na prowincji z kolei jest duzo kradziezy. W Paryzu dzieje sie wszystko glownie manifestacje, ale zawsze w okreslonych miejscach tu jest malo przypadkowosci.
Edytowane przez Rena Czas edycji: 2014-05-03 o 19:19 |
|
|
|
|
#63 |
|
Konto usunięte
|
ja nie zartuje. Byl tu juz taki gagatek, tak samo pisal, az zaczal rzucac konkretami i obelgami. Nawet temat o tej samej tematyce, ale od strony kobiety rozpatrywany byl. Tez zalogowany tak krotko jak ty, wiec skojarzylam, ze to chyba ty musisz byc, bo i sposob pisania masz bardzo podobny. Jesli nastapila pomylka i to wszystko to przypadek, to ja oczywiscie zwracam honor.
|
|
|
|
|
#64 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Znacie jakis Polakow w zwiazkach z kobietami z innych krajów?
Cytat:
Maja meskie rysy twarzy? Niektore pewnie maja, Polki niektore tez sa takie meskie, Francuzki tez niektore takie sa, ale sa tez takie Arabki, czy nawet czarne co maja buzie jak lalki. Nie zgadzam sie z tym, ze to kobieta powinna zrobic perwszy krok, zawsze bylo przyjete, ze to mezczyzna robi pierwszy krok, teraz sie to zmienia i jest spolecznie akceptowane, jak kobieta robi pierwsz krok, ale tak bazowo to pierwszy krok robi mezczyzna. Wiec jak tak bedziesz czekal to sie nie doczekasz. Nie podoba mi sie nachalne zaczepianie niektorych na ulicy. Moja najstarsza corka, ktora ma juz prawie 14 lat jest tu bardzo czesto, mozna powiedziec, ze codziennie w ten sposob nachalnie zaczepiana, przez Arabow tzw. bledarow, czyli takich z tamtad, a nie urodzonych tu, bo tylko oni, czy glownie oni sie w ten sposob tu zachowuja. Corka ma tego serdecznie dosc. Jest tu tez tak samo duzo osob wloskiego, czy hiszpanskiego pochodzenia i oni sie w ten sposob tu nie zachowuja, nie wiem skad bierze sie taka opinia w Polsce o poludniu Europy, pewnie stad, ze wiekszosc Polakow tu nie byla, tylko slucha opowiesci takich co tu byly i ich tak podrywali w ich mniemaniu Wlosi, czy Hiszpanie, bo nie umieja odroznic ich od emigrantow z krai arabskich, nie znaja jezyka lub za slabo znaja jezyk, zeby slyszec akcent itp. ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
Mialam tez okazje obejrzec tu amerykanskie téléréalité, gdzie milioner amerykanski szukal zony Ukrainki, zaprosil do swojej super willi chyba w Miami grupe dziewczyn z Ukrainy z jakiejs ukrainskiej agencji matrymonialnej, facet byl do tego jeszcze dosc mlody i dosc przystojny, tam to dopiero byla jazda miedzy tymi panienkami i na koniec, tak jak mowilam, ze na koniec pewnie zadnej nie wybierze, ze robi z nich tzw. jaja, bo to bylo widac, ze robi i tak bylo, ze zadnej nie wybral. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...olsce_tak.html---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U |
|||||
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
JP84 podalysmy kilka przykladow Polak cudzoziemka takze dzialaj i wyjdz z inicjatywa. Tak swoja droga w jakim kraju mieszkasz? Teraz sobie przypomnialam ze spotkalam kiedys w sklepie polskim pare gejow jeden byl Polakiem a drugi Francuzem. Wiec i taka kombinacja jest mozliwa.
Moni Pogrzeba- ja caly czas myslalam ze jestes z Polakiem ew. z Niemcem z polskimi korzeniami. |
|
|
|
|
#66 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak dla mnie to kobiety z tego rejonu sa generalnie z twarzy takie meskie czesto. lalki... to bardziej mi pasuje do azjatek. ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#67 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wnioski moje podparte sa wieloletnimi obserwacjami i doswiadczeniami. Watpie abys mial wieksze doswiadczenie w zwiazkach z Polakami, jak ja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=JP84;46299725]dla mnie to paskudne, i to tez widze w DE, to znaczy jak tam jestem, zaczepiaja kazda, wystarczy, ze jest sama, to mysla ze im wszystko wolno, to jest niebezpieczne czasami, bo moga poleciec wyzwiska, czy jakies rekoczyny, nie maja szacunku do kobiet jak dla mnie, tych z Europy.
Dokladnie, nawet jak jest w grupie z kolezankami, tez to robia, oczywiscie przy rodzicach, czy jak jest z kims starszym to wtedy nie i dokladnie, czasem sa nawet wyzwiska, jak coka cos odpowie, lub nawet nie odpowie, ale nie daje sie podrywac, ich ignoruje, bo corka nie jest nimi wogole zainteresowana, rekoczynow jeszcze nie bylo. Corka jest jasna niebieskooka blondynka, wiec ma u nich "powodzenie" plus brak szacunku, gdyby byla ciemna brunetka, to by sie tak nie zachowwali, bo by nie wiedzieli, czy jest Arabka, czy nie, a tak to widac, ze nie jest, wiec pozwalaja sobie na wiekszy brak szacunku, bo do Arabek, to jeszcze maja troche wiecej szacunku, niz do Europejek. Tak jak piszesz jest to paskudne i bardzo denerwujce, dla corki. Wiec corka unika miejsc, gdzie tradycyjnie sa zawsze grupki bledarow. Wiesz, tu jest ich bardzo duzo, wiec widac dosc czesto i takie naprawde ladne slodkie buzie. Potem wiekszosc tak jak wszedziej jest przecietna lub ponizej przecietnej. W awatarze to twoje zdjecie? Jak tak to z twarzy jestes calkiem, calkiem gosc. Czemu mialbys nie miec szansy u kobiety z zachodu, niekonieczne Arabki, czy czarnej, spoko i wiecej wiary w siebie. ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
mnie nie kreca tak za bardzo takie zwiazki, zreszta tez nie mowie dobrze po niemiecku. chcociaz niemki czasami sa interesujace. mysle, ze jakbym znal jezyk lepiej to raczej nawet mimo marnej pracy tam, i to nie stalej, to bym raczej dal rade.
to jest rasizm wlasnie, do kobiet, taki najgorzy, bo najbardziej tchorzliwy, czyli tak jak w DE jest, kobiety musza uwazac. nic policja nie rauguje na to? taka zaczepka z obraza to jednak przestepstwo, tym bardziej ze to dziecko, wiec podchodzi pod napastowanie. |
|
|
|
|
#70 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Lazurowewybrzeze;46 300857]
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
ja mieszkam w duzym miescie wojewodzkim i nie widze zadnych zaczepek. Mlode dziewczyny chodza sobie spokojnie po ulicach. Mnie tez nigdy nikt nie zaczepil, nawet jak mialam jasne pasemka i po calosci wlosy byly duzo jasniejsze. Maz przyniosl mi kiedys z pracy wiadomosci, ze sie jakiemus ciemnoskornemu podobalam i sie pytal o mnie. jak uslyszam ze miedzy nami to powazna sprawa , to przestal sie podpytywac, ale osobiscie zadnych problemow nie bylo. U wlocha w lokalu na naszym wizazowym spotkaniu, gdzie bylo nas pare polek, to owszem pan podajac kawke i ciacho, usmiechniety, dziewczyny ktore nie chcialy nic slodkiego to kokoetowal, ze chudzinki sa , ze moga sobie pozwolic, ze kobieta to musi miec troche cialka, zeby ybylo sie do czego przytlulic, ale wszystko zartami, nic nachalnie. kawke podal , posmialismy sie i poszedl. Nie przeszkadzal nam, nie byl nachalny, wiec ja nie wiem gdzie ci cudzoziemcy w DE sa co tak nachalni sa. Pewnie w Berlinie, bo czasami slysze o roznych cudach z tego miasta, ale nie u mnie. |
||
|
|
|
|
#72 |
|
Przyczajenie
|
D...pek się wszędzie znajdzie. W Paryzu ostrzegano mnie, zeby nie chdozić blisko krawęznika, bo łatwiej wciągnać kobietę do samochodu. W Marsylii mnie zaczepiano, we Włoszech też. Ale mimo wszystko więcej zaczepel było w PL ze strony klientów zagranicznych (jestem tłumaczką)
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Berlin, i tu dochodzi czasami do rekoczynow, wieczorem kobieta ryzykuje bardzo duzo jak jest sama. znam jedna polke na ktora sie rzucili, zaczeli ja dotykac, jej chlopak ja obronil, tyle, ze trafil do szpitala na kilka dni. zazwyczaj jednak stoja i zaczepiaja kazda co sama przechodzi, nie wiem, ale wydaje mi sie ze chyba sie urodzili w DE.
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
przesadzasz w druga strone, a prawda jest gdzies po srodku.
|
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Doczytaj moj pierwszy post na ten temat. Jest tam napisane, ze Polacy sa tacy w wiekszosci, nie ze wszyscy.
Musza byc tez jacys fajni, bo pary polsko-polskie nie sa taka niespotykana rzecza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#76 |
|
ctrl alt delete
|
To ja wygłoszę moje zdanie
![]() Polki są zasadniczo lepiej wykształcone niż Polacy, częściej mieszkają w miastach itp. Na rodzinnej gospodarce przeważnie zostaje syn, córkę posyła się na studia do Warszawy. W mieście też dziewczyny częściej idą na studia, wyjeżdżają do jeszcze większych miast. Efekt jest taki, że w dużych miastach jest więcej dziewczyn, a na wsi i w miałych miastecznach więcej facetów. No i cóż, dziewczyny nie rwą się jakoś, żeby wracać na gospodarkę, facetów w mieście dla nich brakuje, to masowo znajdują sobie fajnych facetów z zagranicy. Taki jest ogólny mechanizm. Fajnych facetów "na eksport" jest mało, bo w ogóle "fajnych" facetów jest w Polsce mniej niż "fajnych" kobiet. Niedopasowanie ststystyczne
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
ja tam robie przy przeprowadzkach, na okreslony czas, duzo osob ucieka z tych dzielnic Tureckich. mi nic nie zrobia, tzn. nie czuje sie zagrozony, bo to jednak zazwyczaj male osobniki, ale kobiety musza uwazac, szczegolnie wieczorami. narkotyki na pewno sa tu w jakims stopniu bardziej dla nich, bo pic wodki nie moga, a cpac tak.
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się z tym, że kobiety są nieco lepiej wykształcone niż faceci w Polsce. Z zostaniem na gospodarce bym polemizowała, osobiście obserwuję ucieczkę młodych bez względu na płeć z wsi do miast. Wydaje mi się, że ogólnie w Polsce kobiety częściej uczą się języków obcych, co na pewno ułatwia poznanie obcokrajowca, jak przypominam sobie kursy językowe, które zaliczyłam w czasie studiów to jakieś 95% uczestników to właśnie kobiety były
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
ja o wyksztalceniu juz wczesniej pisalam, jezyki sa obowiazkowe na pewnym poziomie juz w liceum pojawiaja sie dwa, a im dalej w las tym wieksza presja. Takze mercedes raczej nie zastapi dyplomu wyksztalconej Polce. To tk apropos kasy.
Co miast to nie wiem wiele dziewczyn wyjezdza zagranice do malych miasteczek. Nawet tu pojawily sie glosy anty stoleczne. |
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#82 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Sa wsrod nich i normalni ludzie, ktorzy tacy nie sa, ale wiekszosc ma poglady, zdanie jak powyzej, ktore glosno wypowiada, nawet przy Europejczykach, Francuzach itp. Do takiej zaczepki obrazy to policja tu nawet nie przyjedzie, bo do wyrwanej torebki nawet nie przyjezdzaja, musieliby zatrudnic tu z 10 razy wiecej policjantow, albo i lepiej, zeby i do takich zaczepek przyjezdzali, ktore zdarzaja sie tu nie wiem ile razy dziennie, tylko do mojej corki to kilka razy dziennie by musieli przyjezdzac. A jakby zadzwonila komorka i by nawet przyjechali to ich by juz nie bylo. Potem by sie jeszcze moze na corce mscili, chodzi codziennie te sama droga do gimnazjum i jeszcze naprawde cos zrobili, a nie tylko poszczekali. Ona chodzi sama albo z kolezanka, czy kolezankami, nie ma jak jej codziennie tam prowadzac i odbierac, w takim wieku zreszta nikt tu juz dzieci do gimnazjum nie prowadza.
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U Edytowane przez Lazurowewybrzeze Czas edycji: 2014-05-16 o 22:42 |
|||
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
w DE to raczej ich ubywa, tzn. sami wracaja bo niemcy nie chca ich zatrudniac a socjal to pewnie grosze w porownaiu do Francji. wiekszosc ich jednak wylapuja a pozniej musza pracowac w wiezieniach a to to jest cos czego nienawidza. polacy wypieraja turkow, moze w Berlnie nie dadza rady, ale w innych miastach zabiora im te najprostsze prace.
przykra sytuacja. |
|
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
Coz sytuacja, przykra. Marsylia z czasow Marcel Pagnol jaka opisywal w swoich ksiazkach, juz pewnie nigdy nie wroci. A szkoda bo tak poza tym, to cudowne miasto i klimat tez. Pisales o dzielnicach, w ktorych mieszkaja tylko muzulmanie, ze inni z nich uciekaja. Tutaj tez sa takie dzielnice, sa to okregi Marsylii nr 13, 14 i 15. Wierz mi, ze nikt inny tylko z nimi tam nie wytrzyma i wiem cos o tym bo sama tam przez jakis czas mieszkalam i z tamtad z powodu nich ucieklam, mimo tego ze mieszkane bylo super bardzo duze z duzymi tarasami, ktore ciagnely sie przez cale mieszkanie i nawet kuchnie. Ale tam mieszkac, to jakby nie mieszkalo sie we Francji, nie mieszkalo sie w Marsylii, tylko mieszkalo w jakims kraju arabskim, czy afrykanskim, wiec to nie dla mnie.
Poza tym, corka byla tam w przedszkolu ciagle bita, przez ich dzieci, a kar za to nauczycielek, to sie te dzieci nie baly, a ich rodzice, tez na to nie regowali mimo upomnien nauczycielek. Ucieklam wiec do centrum, ktore jest bardzo kosmopolityczne, tu sa wszyscy i oni i inni i Francuzi tez i tak jest juz o wiele lepiej. Przede wszystkim, zadna z moich corek nigdy nie zostala tu nabita przez dzieci, ani w przedszkolu, ani w szkole, czy gimnazjum. I tam to by dopiero byla jazda teraz jak corka jest juz starsza, jeszcze lepsza niz w centrum. Jeszcze lepsze niz centrum sa tu dzielnice poludniowe, tam jest tu jeszcze nadal jak za czasow Marcel Pagnol, niestety nie na moja kieszen chyba, ze wygram w euromiliony lub moze dzeci jak sie dobrze wyksztalca plus dobrze za maz wyjda to tam beda mieszkac. Tam mieszka 6 635 marsylijskich milionerow, z ktorych kazdy ma srednio 1,73 miliona euro plus inni tez nie biedni. Jest tam i budownictwo socjalne dostepne cenowo dla biedniejszych, ale bardzo malo i przeznaczone raczej dla funkcjonerow (policja, wojsko, merostwo) i partyjnych. Co do socjalu, z tego co slyszalam to po krajach skandynawskich typu Norwegia, Francja ma najlepszy, ale moze moje informacje sa mylne, bo na temat socjalu w innych krajach malo wiem. No, ale socjal jest we Fr dobry, opieka lekarska tez itp. moze tez niektorzy teraz w czasach wciaz rosnacego bezrobocia wracaja do siebie, ale masowo to napewno nie, bo wiekszosc z nich nawet na samym socjalu tutaj, bez zadnej nawet najmniej platnej pracy, ma lepiej niz mialaby u siebie. Co do wiezien ogladalam reportaz o wiezieniach we Francji min. bylo w nim wiezienie w Marsylii wiec wiem, kto w nich glownie siedzi. Coz tak jest teraz w calej Europie, a szczegolnie w stolicach i duzych miastach. Niedlugo przez to wszyscy beda uciekac do miasteczek i na wies, ja sama jak mnie czasem mocno czyms wkurza to mam taka ochote, a potem jak i tam bedzie tak samo to do krai jeszcze europejskch jak np. Polska. Przykro, no ale co zrobic, to rzad sie pownien tymi problemami powaznie zajac, przede wszytkim ksztalceniem i zeuropejszczaniem ich dzieci, a jak narazie to sie zajmuje bardziej czym innym, wazniejsze sa np. malzenstwa homosesualne plus adopcja przez takie malzenstwa dzieci, itp.
|
|
|
|
#85 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#86 |
|
Przyczajenie
|
To prawda, te posty JP84 są obrzydliwe. W ogóle zazwyczaj ludzie piszą okropne rzeczy na ten temat. Nie rozumiem tego myślenia. Gdybanie co jacyś ludzie robią i dlaczego jest bezsensu.
Jeżeli chodzi o konkretne przypadki to znam Polkę, która wyszła za mąż za Niemca i tam zamieszkali na stałe. Normalny związek, zakochali się, pasują do siebie i zdecydowali się na życie razem, JP84 zabronisz im? Proponuję, żebyś zrobił coś ze swoimi kompleksami. Zastanawiałam się jakie smutne życie mają ludzie z takim światopoglądem, nie wyobrażam sobie tego |
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
ale Wy tez przesadzacie opiniujac ze wszyscy Polacy to maminsynki przeciez to problemy konkretnych rodzin najczesciej tych rozbitych a nie calej nacji. a jak juz o nacji mowa to raczej prym wioda Wlosi a nie Polacy.
Co do raczkujacego partnerstwa kwestia srodowiska jak oboje sa wyksztalceni i pracuja to nie ma powodu sie obawiac. Polscy mezcxyzni gorzej radza sobie zagranica bo ogolnie najczesciej nie chca wyjezdzac i robia to faktycznie niemalze wylacznie dla pieniedzy podczas gdy spora czesc kobiet ma inne motywy. |
|
|
|
|
#88 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówię oczywiście o swoim własnym doświadczeniu. Niestety żaden nie odbiegał od tego opisu. Zero klasy. |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Maja meskie rysy twarzy? Niektore pewnie maja, Polki niektore tez sa takie meskie, Francuzki tez niektore takie sa, ale sa tez takie Arabki, czy nawet czarne co maja buzie jak lalki.