![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Najlepsi...
Kasia Kowalska jest bezkonkurencyjna, najlepsza polska wokalistka, żadne plastikowe dno, a na żywo spiewa o wiele lepiej niż na CD.
Craig David - po Sopocie jak zobaczyłam spiew na żywo dotarło że jednak to artysta a nie kreowana lalka.
![]() |
#62 | |
BAN stały
|
Cytat:
dziekuje bardzo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
![]()
The Best of the Best:
Westbam Cypress Hill Paktofonika Kaliber 44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Słucham baaaardzo różnej muzyki. Cenię sobie: Bryana Adamsa, Clannad, Blackmore, Savage Garden, Vondę Shepard ale też Artrosis, Moonlight, niektóre kawałki grupy Godsmack (ze wskazaniem na "Voodoo"), Linkin Park, Nirvany. Nie pogardzę też jazzem czy techno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Tak,chodzi mi właśnie o ten
![]() ![]()
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Sting mam fajne kawałki,Linkin Park-większość uwielbiam,pozostałe lubię,Brayan Adams.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A oto tekścik piosenki: THE FADING TALE The crowd is lamenting over ODCHODZĄCA OPOWIEŚĆThe tragic fates of victims Despite the fact that about the Drama On the stage of her ensnare soul They are silent Desolate scene under the old tree's neck Waiting for justice from the stormy sky On the dark faded pictures Among shards, raspberries were scattered Only little stream of blood Was fouling porcelain mouth A figure of the beloved in the glassy glance The sweetness of her face Was absorbing crowd's attention In darkness the troubled eyes Have aroused true emotions The knife was still warm The betrayed lover Which was scalding hand She has thrown it straight away... Bitter wine on their wedding day She'd been drinking it in loneliness In the circle of whirling crowd Holy silence instead of scream She had become desirous of what She shouldn't have ever dreamt Playing a part of a beautiful bride Was not her destiny The old tree's neck within the sight To put to death her insanity Desolate scene under the old tree's neck Waiting for justice from the stormy sky On the dark faded pictures Among shards, raspberries were scattered Tłum opłakuje tragiczne losy ofiar "The fading tale": Rozpoczynający płytę utwór został opatrzony mrocznym, epickim tekstem. Jak mówi sam tytuł jest to opowieść jakby zamglona, wspomnienie z dalekiej przeszłości. Napisałam go pod wpływem starego obrazu, który widziałam w dzieciństwie. Takie zagubione gdzieś w mej podświadomości obrazy, często powracają podczas słuchania nowych numerów Delight. Tak też było w tym przypadku. Gdy usłyszałam po raz pierwszy ten numer od razu zobaczyłam ten obraz. "Opustoszała scena pod suchego drzewa karkiem..."- myślę, że tekst jest bardzo przejrzysty, wystarczy posłuchać tego utworu i od razu wiadomo o czym on opowiada.
O Dramacie na scenie jej szalonej duszy Milczy Opustoszała scena pod suchego drzewa karkiem Oczekiwanie na sprawiedliwość z burzowego nieba Na ciemnych, wyblakłych obrazach Pośród skorup dzbana, maliny rozsypane Tylko mała strużka krwi kalała porcelanowe usta Postać ukochanego w szklanym spojrzeniu Słodycz jej twarzy przykuwała uwagę tłumu W ciemności przerażony wzrok Wzbudził prawdziwe emocje Nóż był jeszcze ciepły Zdradzony kochanek, co parzył dłoń Odrzuciła go natychmiast... Gorzkie wino w dniu ich ślubu Piła w samotności W kręgu wirującego tłumu Głucha cisza zamiast krzyku Zapragnęła tego, o czym Nie powinna nawet śnić Rola pięknej panny młodej nie była jej pisana Suchego drzewa kark przed oczyma By zabić szaleństwo Opustoszała scena pod suchego drzewa karkiem Oczekiwanie na sprawiedliwość z burzowego nieba Na ciemnych, wyblakłych obrazach Pośród skorup dzbana, maliny rozsypane
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
U mnie niezmiennie już od dłuższego czsu, najlepsi:
*The Cure *Placebo *Coldplay *RHCP (chociaż wolę starsze nagrania) *Depeche Mode no i trochę z innej beczki, ale nic na to nie poradzę, uwielbiam Robbiego Williamsa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz to już bardzo rzadko słucham takie gotycko-rockowej muzyki, chyba, że mnie coś "najdzie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Chili - oj,nie żałowałyśmy
![]() ![]() ![]() teksty Moonlighta też mi się podobają ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
![]()
Zapomniałam jeszcze o Moloko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Więc powiem tak, że za dużo jest kapel i artystów, ktróych podziwiam, żeby tu wypisywać.
Napiszę, że za suuuper kontakt osobisty cenię: Glacę (Sweet Noise - no i kapela też baaardzo super) oraz cały zepsół Raz Dwa Trzy - bardzo mili i kontaktowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Widze ze nie tylko ja ubostwiam Gutka i Indios Bravos
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
1- Aerosmith - Mój zespół numer "1" :love"
2- Bon Jovi
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie już od dłuższego czasu numerem 1 są Destiny's Child i Beyonce..mogę tego słuchać bezustannie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
ja lubie offspring
niektore kawalki soad simple plan NIGHTWISH ![]() green day him the chemical romans kelly clarkson Marie Mai The Darkness U2 i po prostu kocham piosenke szymanskiej - niech mowia ze to nie ejst milosc!!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Nightwish, Within Temptation, Sonata Arctica
![]()
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
no to jak dla mnie :
- Linkink Park -Green Day -Indios Bravos ![]() -Paprika Korps -Culcha Candela -Benassi -Grits (super pioseneczka ich jedna uuwielbiam ![]() -Bob Marley -Flipsyde -Gorillaz no i oczywiscie ZABILI MI ŻÓŁWIA !
Jednej rzeczy wam brakuje-wszystkim bez wyjątku: odwagi. Nie mówię o jakimś popisyaniu się czymś przed kimś.Chodzi mi o odwagę przeżycia siebie aż do końca.Wszytko jedno gdzie: dożywtnie więzienie, klaztor, ferma wśród bushu czy wyokie stanwsko w jakimś ohydnym wielkim mieście Bogini Sportu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
najlepszy zespół:
1. K A T !!! ![]() 2. TURBO ![]() a dla odmiany inne klimaty: Dead Can Dance ![]()
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wtedy jakos wiecej sluchalam... Wokaliści: Sting, Peter Gabriel, James Maynard Keenan, Janerka ![]() ![]() Wokalistki: Bjork, Kate Bush, Pati Yang (ostatnio) [o święty mocny, zaniedbuje słuchanie kobitek ![]() Zespoły: QUOTSA/Kyuss, Tool, King Crimson, Van der graaf generator, Radiohead, LZ... Hm, to z takich ponadczasowych juz wszystko.
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
doda,black eyed peas,rihanna,sarah connor, j.lo, skooter itp itd.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
GREEN DAY AND PLACEBO RULEZZZ!!!
PS. TOKIO HOTEL PRZY TYCH ZESPOŁACH TO WIEŚKI!
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
1. HIP HOP/RAP: Eminem, 50Cent, Nate DOgg, The Game
2. WOKALISTKA/WOKALIŚCI: Pink, Christina Aguilera, Anastacia, Lucie Silvas, Joe Cocker, Skin 3. REGE: Sean Paul 4. ZESPÓŁ: Staind, Nickleback, Guano Apes, Metallica, Skunk Anansie 5. MUZYKA FILMOWA: Hanz Zimmer |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Placebo
Depeche Mode U2 The Cardigans Myslovitz Hooverphonic Tori Amos Heather Nova Kate Bush ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.