![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z niemowlakiem na weselu
600 km to ja sam bym sie zastanowiła czy warto i czy mi sie chce jechać
![]() ![]() Porównywanie wyjazdu na urlop do wyjazdu w tą i nazad + milion bodżców jest bez sensu. Autorko na prawde myślisz, że ktoś będzie cię zastanawiał czy jestes w kościele czy pod kosciołem z dzieckiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
Klarissa ja też do egzotycznych krajów bym się z dzieckiem nie wybrała ale wiele ludzi jeździ i są zadowoleni i nic dzieciom nie dolega, a tu z kilkugodzinnej podróży w samochodzie robi się jakąś masakrę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
Doi pl to jedziemy juz za tydzien, bedziemy na dzialce siedziec, wesele mamy pod koniec maja(wiec jedziemy z dzialki i wracamy tam).Do de wracamy 15czerwca, wiec chyba nie krotkie przerwy na odpoczynek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Hahaha,, nie wiem czy ludzie którzy nie mają dzieci są w stanie obiektywnie spojrzeć na problem autorki.
Sama zauważyłam, że ludzie bez dzieci (i część dzieciatych) to sobie wyobrażają, że będąc mamą trzeba automatycznie pożegnać się ze wszystkimi dorosłymi rzeczami i zapaść się w ten dziecięcy świat do końca. I każde ewentualne dorosłe wyjścia tylko bez dzieci. Jakby świat dzieci i dorosłych był nie do połączenia. Oczywiście zmienia Ci się dużo w życiu, kiedy zostajesz mamą, ale osobiście nie widzę potrzeby dzielenia świata teraz na dziecięcy i dorosły. Po urodzeniu dziecka robie wiele rzeczy "dorosłych" razem z dzieckiem. Chodzę na zakupy, spotykam się ze znajomymi, wychodzę na imprezy rodzinne. Nie jest to już dla mnie taka zabawa jak kiedyś - jak nie miałam dzieci, ale nie chcę się zamykać z dzieckiem i robić z nim tylko to co dziecięce. Moja córka ma teraz dwa latka, dzięki temu że prawie nigdy nie zostawała w domu (z okazji imprez rodzinnych cczy innych wyjść) teraz wie już jak się zachować np. w kościele, w sklepie, nie marudzi w knajpie czy w restauracji, jak idziemy gdzieś w odwiedziny też nie muszę się non stop o nią martwić. Jest przyzwyczajona do innych ludzi i nowych miejsc. Myślę, że tak jest ok i dla mnie i dla niej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Ja tak i zawsze sobie myślałam, że mam nadzieję że to podróż konieczna dla dziecka i rodziców a nie to, że się komuś wakacji zachciało w miejscu oddalonym o kilka godzin samolotem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
BAN stały
|
Tak po Polska to mam po 10 km na krzyz.Z tej dzialki w pl do wesela mamy 600 km
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz z 6 miesięczną córeczką pojechaliśmy w góry,ale jechaliśmy nocą jak spała. Wracaliśmy z dwoma przerwami godzinnymi na rozprostowanie nóżek, zmianę pampersów. Byliśmy w górach tydzień, ale starsze dziecię było bezproblemowe w tym temacie. Myślę że jak się uzbroisz w zabawki, zrobisz kilka przerw po drodze jesli nie jedziecie nocą to jest to do ogarnięcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klarissa ale mnie teraz zszokowałaś tym podejściem, ja na wesele zaprosiłam tylko te ciocie i to kuzynostwo z ktorymi mam kontak i z ktorymi lubie sie bawić, plus nasi przyjaciele, znajomi, gdyby to miała wyglądać jak w twoim poście to bym chyba wesela nie zrobiła ![]() I nie zaprosiłam ani jednego dziecka ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2014-04-29 o 13:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- U mnie na weselu było jak u Klarissy. Zapraszaliśmy całą rodzinę bez względu na to czy utrzymujemy bliski kontakt czy sporadyczny. W sensie, że jeżeli zapraszaliśmy rodzeństwo taty to rodzeństwo mamy z automatu również. Moi kuzyni wszyscy więc męża także itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
BAN stały
|
No jedziemy za tydzien do polski(lubuskie) i bediemy tam sobie siedziec nad jezirem,.Wesele mamy w malopolskim (31 maja) i tam mamy zamiar pojechac, a potem wrocic na ta dzialke jeszcze na 2 tygodnie.Dopiero potem wrocic do domu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
jakim cudem 600 km
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oraz napisałą że " na sam ślub nie opłaca się jechać 600 km". Stąd mój wniosek że jadą na ślub i wracają. Cytat:
W foteliku chodzi o dwie rzeczy : brak ruchu oraz to że mimo ergonomicznej budowy nie jest idealnie dostosowany do NASZEGO dziecka, z chustą jest lepiej dopasujemy ją idealnie poprzez dociaganie wiązania. Co do drugiej części to dokładnie tak, wyjazd do Egiptu czy Grecji z niemowlakiem to IMHO głupota i męczarnia dla wszystkich. Wyjazd z 4-5 latkiem to fajna zabawa dla wszystkich. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2014-04-29 o 13:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dokladnie mamy 550 Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-04-29 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To, że kiedyś tam podróż długa była ok nie znaczy, że zawsze tak będzie. Chustę zna? BTW< jeśli traficie na upały to chusta i tak średnio się sprawdzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Wesele nie jest codziennością, gdy się idzie na nie z dzieckiem zdarzyć się może wiele nieprzewidzianych sytuacji, a gdy problem jest już na starcie w kościele z tym słoiczkiem to ja bym sobie darowała
byłam z 9 miesięcznym dzieckiem na weselu, logistycznie opracowywałam każdy szczegół, zabrałam ze sobą dużo rzeczy "na wszelki wypadek", słoiczek, butelkę z mlekiem, picie, jakieś herbatniki i chrupki dwa śliniaki, dwa komplety ubrań na zmianę, kocyk, sporo zabawek, wózek, a przede wszystkim nastawienie że co jak co ale na tym weselu to ja się nie pobawię, szliśmy z nastawieniem "aby przetrwać" no ale to było wesele chrzestnego syna i on wręczył mu oddzielne zaproszenie i sprawiał wrażenie że mu bardzo zależy na obecności małego dobrze wspominam to wesele, ale później już nie braliśmy go na żadne, zapraszano nas co prawda z dzieckiem, ale nie były to osoby tak związane z naszym synem więc darowaliśmy sobie, im i dziecku takich atrakcji, zostawialiśmy go z babcią i szaleliśmy do rana
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Przez tak długą podróż dziecku rozwali się rytm dnia. Więc wcale o tej 16 nie musi chcieć jeść. Dla mnie to by było bardzo męczące. Bo pamiętam, jaki marudny był mój dzieciak, jak mu się plan dnia zmieniło.
Edytowane przez truskawk_a Czas edycji: 2014-04-29 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Myślałam ,że będziecie w Pl na urlopie blisko miejsca gdzie będzie to wesele... Ja osobiście gdybym miała przejechać prawie 1200 km. w dwie doby to raczej odechciałoby mi się tego wesela...
Ale skoro Was to nie przeraża to jedźcie i tyle. Jedyny plus całej tej sytuacji jest taki, że pokój dla Was jest w tym samym miejscu co impreza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
BAN stały
|
No widocznie nie, skoro mylisz lubuskie(to tam gdzie Zieona gora i tam jade) i lubelskie(wlasnie gdzie ta biala podlaska i gdzie nie jade)
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko w wieku około sześciu miesięcy przejechało się z nami z Danii do Polski, ponad 1000 km. A jeszcze wcześniej do konsulatu RP na Jutlandii, bo trzeba było wyrobić PESEL i paszport, a przepisy wtedy wymagały obecności dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Zalezy, bo bardzoi lubie tego kuzyna ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- No to jest jednak glowny i podstawowa problem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46232213]znaczy się, ten kościół?
![]() No podanie mu sloiczka o 16, skoro msza jest o 15 i jeszcze z kosciola do hotelu 7 km.Po mszy jest jeszcze skladanie zyczen itp wiec to troche potrwa.Wiec tak, priorytetem tu jest zeby dziecko normalnie zjadlo i nie wylo z glodu Gdyby msza byla godz wczesnie lub pozniej to by nie bylo problemu zadnego Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-04-29 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Ni jak mi się w głowie nie mieści to, że słoiczek musi być podany punktualnie o 16, naprawdę tego nie rozumiem, ale ja mam już starsze dziecko więc może mnie to tłumaczy
msza taka trwa około godziny, skoro zaczyna się o 15 to o 16 kończy się lub prawie się kończy, 7km autem to około 10 minut jazdy - naprawdę w tym czasie nie możesz dac dziecku herbatnika, a słoiczek te 15, 20 minut później? jeśli to widzisz główny problem to nie zdajesz sobie sprawy co się może wydarzyć na weselu, a w ogóle na ile osób to wesele jest przewidziane?
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nie jestem w stanie tego ogarnąć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.