Sonda: prawictwo - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Pokaż wyniki sondy: Czy wolałabyś, aby Twój chłopak był prawiczkiem?
Tak 56 31,28%
Nie 123 68,72%
Głosujący: 179. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-01, 12:53   #61
ziomek_maly
BAN stały

Dot.: Sonda: prawictwo

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
To się zastanów co ciebie przyciąga do takich dziewczyn. Plus naprawdę nie trzeba na pierwszym spotkaniu wywalać o sobie wszystkiego, na początku starczy powiedzieć że się spotykałeś z paroma dziewczynami lecz nie było to nic poważniejszego. Na opowiadanie swojej historii przyjdzie czas później.
Nie przyciąga mnie nic szczególnego, co nie przyciągałoby innych. Po prostu chyba mam pecha...
ziomek_maly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 12:58   #62
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziomek_maly Pokaż wiadomość
Nie przyciąga mnie nic szczególnego, co nie przyciągałoby innych. Po prostu chyba mam pecha...
to nie pech... nad sobą się pracuje, a nie pomstuje na zły los. Zainteresowanie nie bierze się tylko z powietrza.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 15:32   #63
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi mi o to, że ktoś mnie nie chce. Normalne - nikt nie podoba się wszystkim. Jednak wiele razy spotkałem się z późniejszym rozgadywaniem wszystkiego o mnie.
A zaczyna się dość niewinnie - pytanie o wcześniejsze związki. Nie oszukujmy się - pada ono stosunkowo szybko. Jak nie chcę odpowiedzieć, to myślą że mam coś do ukrycia. Jak już powiem, że nigdy nic, to od razu włącza się im lampka "nie miał żadnej? pewnie żadna go nie chciała". No i po kilku dniach cała okolica wie, że mam x lat i nigdy nie byłem w związku, jestem prawiczkiem i inne śmieci.
Powiecie, że pewnie trafiłem na patologię. Nie. Kilka razy ta sama śpiewka od dziewczyn, na dodatek z porządnych środowisk?
posiadanie związku nie wiąrze się z uprawianiem seksu i na odwrót
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 23:19   #64
ziomek_maly
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
posiadanie związku nie wiąrze się z uprawianiem seksu i na odwrót
W moim przypadku raczej będzie się zawsze wiązało.
Stary 2014-05-01, 23:55   #65
JanePanzram
Zakorzenienie

i kolejny przykład mądrości inaczej

tak, bądź prawikiem, stwórz sonde, czy kobiety takich chcą, nabierz przekonania, że nie chcą - i potem spróbuj przestać być prawikiem

te lęki, te niedomagania, ta sieka we łbie - cudowna sprawa
działanie w praktyce zasady Darwina o przeżyciu najstosowniejszego - tak widzę takie tematy; jako torpedowanie samego siebie, zanim sie coś zrobi; "internet - nie dla idiotów"
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 08:13   #66
ziomek_maly
BAN stały

NAskakujesz na mnie, a ja miałem po prostu na myśli to, że spotykanie kogoś dla samego zaliczenia nie było i raczej nie będzie w moim stylu; po prostu taki mam charakter.
Stary 2014-05-02, 09:54   #67
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
W moim przypadku raczej będzie się zawsze wiązało.
nie mówię o tobie,ale ogólnie.
spotykając kogoś nie oczekuj,że ilość związków będzie jednoznaczna z ilością partnerów seksualnych,to nie jest wyznacznik.
przyjmnij to do wiadomości ,a zmieni się twoje podejście .
twoja deklaracja o braku powaznych związków nie wystawi ci cenzurki o braku doświadczenia seksualnego.nie musisz się chwalić każdej dziewczynie,że jesteś prawiczkiem,powiedz tylko tej,która bedzie ci na tyle bliska,że nie będzie miało to dla niej znaczenia,a nawet ucieszy się,że nie jest jedną z wielu ,patrz moja wypowiedź :

Cytat:
rozważając czysto teoretycznie każda odpowie ci jak myśli,jednak poznając kogoś nie szuflatkuje się drugiej strony przez pryzmat prawictwa/dziewictwa,tylko bierze sie pod uwage inne kategorie.
nikt nie ma na czole wypisanej liczb partnerów,a takie "kwiatki" wychodza po czasie,kiedy to już nie ma wielkiego znaczenia i tak,
osobiśce lubie konkretnych facetów,którzy wiedza czego chcą.wybierając czysto teoretycznie wybieram pana z doświadczeniem,jednak wiem,że i tacy też są kiepskimi kochankami.jeśli trafiłby się konkretny kochanek nie mający doświadczenia to oczywiście wybiore prawiczka,bo gdzies w głębi odzywa się we mnie narcyz i egoistka .cieszyłabym się,że ja jestem jego pierwszą i to mnie zapamięta do końca życia
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
.

Edytowane przez Shira Yuki
Czas edycji: 2014-05-02 o 09:55

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 10:10   #68
kawa_o
Zadomowienie

wolałabym doświadczonego, ale takiego, który miał jakąs stałą partnerkę,a nie,że robił to z byle kim albo poszedł do burdelu
kawa_o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 10:55   #69
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_o Pokaż wiadomość
wolałabym doświadczonego, ale takiego, który miał jakąs stałą partnerkę,a nie,że robił to z byle kim albo poszedł do burdelu
Właśnie. Może następnym razem dla rozwiania wątpliwości trzeba zrobić ankietę - wolisz prawiczka, czy chłopaczka, który poszedł do burdelu żeby poczuć się lepszym nieprawiczkiem?
Stary 2014-05-02, 11:31   #70
WhySoSerious
multitasking ninja

Wolałabym doświadczonego partnera niż prawiczka. Faceci bez doświadczenia kręcili mnie, jak miałam 15 lat
Stary 2014-05-02, 13:34   #71
ziomek_maly
BAN stały

Cytat:
nie mówię o tobie,ale ogólnie.
spotykając kogoś nie oczekuj,że ilość związków będzie jednoznaczna z ilością partnerów seksualnych,to nie jest wyznacznik.
Nie oczekuję, tak samo jak nie oczekuję dziewicy - to nie wiek 16 lat. Po prostu jakąś niewychylającą się z liczbą partnerów/związków.
Cytat:
twoja deklaracja o braku powaznych związków nie wystawi ci cenzurki o braku doświadczenia seksualnego.nie musisz się chwalić każdej dziewczynie,że jesteś prawiczkiem,powiedz tylko tej,która bedzie ci na tyle bliska,że nie będzie miało to dla niej znaczenia,a nawet ucieszy się,że nie jest jedną z wielu
Miejmy nadzieję, że tak będzie. Chodziaż moje dotychczasowe perypetie nastrajają mnie średnio...

Cytat:
Korzystanie z agencji to dla mnie coś, po czym facet nie powinien spojrzeć sobie w oczy.

Cytat:
Napisane przez WhySoSerious Pokaż wiadomość
Wolałabym doświadczonego partnera niż prawiczka. Faceci bez doświadczenia kręcili mnie, jak miałam 15 lat
Tak jak mówiłem, niedoświadczenie ceni się najwyżej w liceum, potem ma się już wymagania. Sam przez to czuje się jak jakiś dzieciak, dla którego wszystko jest całkowitą abstrakcją.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Dobra, koniec tego pieprzenia... W niedzielę zmieniam hasło i mnie tu już więcej nie ujrzycie. Może uda mi się z czasem znormalnieć.
Stary 2014-05-02, 13:48   #72
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
a to swoją drogą. Wolałabym prawiczka niż ruchacza wszystkiego co się da. Tacy mnie obrzydzają.
Stary 2014-05-02, 14:00   #73
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak mówiłem, niedoświadczenie ceni się najwyżej w liceum, potem ma się już wymagania. Sam przez to czuje się jak jakiś dzieciak, dla którego wszystko jest całkowitą abstrakcją.
Nie ma to jak autorytarne osądy osoby nie mającej doświadczenia.
Stary 2014-05-02, 15:29   #74
fankapsychiatrii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez statystyk7 Pokaż wiadomość
ZANIM ZAGŁOSUJESZ PRZECZYTAJ!

Chciałem stworzyć sonde dot. postrzegania prawictwa. Do kogo kieruję sonde? Do kobiet, które mają conajmniej 20 lat i jednocześnie uprawiały seks przez okres conajmniej roku. Interesują mnie wyłączenie odpowiedzi tych kobiet, do tego szczerze bez emocji. Proszę to uszanować.

Pytanie brzmi czy wolałabyś, aby Twój chłopak był prawiczkiem niż doświadczonym? Przez "wolałabyś" nie mam na myśli tego czy by Ci to nie przeszkadzało i szanujesz to, że Twój chłopak miałby nie uprawiać wcześniej seksu tylko o to, że gdybyś miała wybór (pomijająć wszystkie inne kwestie) to wybrałabyś prawiczka. Poprzez doświadczonego mam na myśli takiego, który miał przynajmniej jedną partnerkę seksualną.

Mam nadzieję, że wszystko jest jasne. Dodam jeszcze, żeby nie zasłaniać się hipokryzją, że miałam x partnerów, a oczekuję od partnera 0, ale zagłosuje na "nie", żeby nie wyszła hipokryzja mojego sumienia. Po prostu zagłosujcie tak jak szczerze uważacie.

Dziękuję.
Ale jak można mieć wybór? Wybierac mozna pomiędzy 2 róznymi osobami, a jedna osoba może albo mieć doswiadczenia albo nie. Pytanie jest BEZSENSOWNE. Ewentualnie mogłoby brzmiec czy wolałabyś chłopaka doświadczonego czy niedoswiadczonego w sytuacji gdy wybierasz spośród min. 2 osób. Jeden chłopak (w dodatku jak piszesz 'Twój chłopak' czyli osoba juz przypisana emocjonalnie do danej dziewczyny) nie pozostawia żadnego wyboru - albo się go akceptuje albo nie.
Stary 2014-05-03, 18:24   #75
ziomek_maly
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Nie ma to jak autorytarne osądy osoby nie mającej doświadczenia.
nie rozumiem. Oczywiście nie mówię, że każda tak ma, ale da się chyba zauważyć jakąś ogólną tendencję.
Stary 2014-05-04, 22:05   #76
statystyk7
BAN stały

Dziewczyny, wyniki mnie lekko zszokowały. Spodziewałem się 95 % - 98 % na nie. Wiem, że taka ankieta nie jest zbytnio wiarygodna, ale sądzę, że trochę prawdy w niej pewnie jest i są dziewczyny, które mimo swojej mniej lub bardziej bujnej przeszłości seksualnej wolałyby prawiczka.

Szkodak, że żadna nie chcę uzasadnić swojego wyboru na "tak". Może jakaś się w końcu znajdzie?
statystyk7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-04, 22:10   #77
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Niektóre są niepewne siebie albo bardzo zazdrosne i chcą być jedyną partnerką. Żadnej filozofii tu nie ma.

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-04, 22:34   #78
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Dziewczyny, wyniki mnie lekko zszokowały. Spodziewałem się 95 % - 98 % na nie. Wiem, że taka ankieta nie jest zbytnio wiarygodna, ale sądzę, że trochę prawdy w niej pewnie jest i są dziewczyny, które mimo swojej mniej lub bardziej bujnej przeszłości seksualnej wolałyby prawiczka.

Szkodak, że żadna nie chcę uzasadnić swojego wyboru na "tak". Może jakaś się w końcu znajdzie?
Ja chciałam, żebyśmy z facetem byli dla siebie pierwsi i jedyni i on chciał tego samego. Po prostu się dobrze dobraliśmy względem oczekiwań. To taka moja i jego romantyczna nutka

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-04, 23:00   #79
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
nie rozumiem. Oczywiście nie mówię, że każda tak ma, ale da się chyba zauważyć jakąś ogólną tendencję.
tendencję wyciąganą na podstawie źle skonstruowanej ankiety, zamieszczonej na portalu na który wchodzi tylko pewien niereprezentatywny ułamek osób, które powinny zostać zbadane, żeby było to jakkolwiek minimalnie miarodajne. Niestety, ta ankieta jest skonstruowana na zasadzie udowodnienia tego, co chcesz przeczytać i nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek rzetelnością - jeśli potrzebujesz ankiety do tego by otrzymać wartościowe odpowiedzi na jakiekolwiek pytania - najpierw przygotuj się do tego trochę porządniej.
Stary 2014-05-05, 08:40   #80
201609102148
Konto usunięte

Cytat:

Ja uzasadniłam wcześniej, ale zostałam zignorowana :P
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 13:14   #81
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:

ja znalazłam kilka takich wypowiedzi i sama takową napisałam.szkoda,że ich nie czytasz
.
Stary 2014-05-05, 15:07   #82
blaskskonca
Raczkowanie

A mi wszystko jedno, zupelnie na to nie patrze. Moze byc prawiczek, moze byc doswiadczny, byleby to doswiadczenie wynikalo z jakies stalej relacji. Ruchaczam cotygodniowym w clubie czy tez panom chodzącym na prostytutki mowie NIE.
Przy czym ja uznaje seks tylko w zwiazku, musze sie zauroczyc, a jak ten etap nastapi, to moge i pare miesiecy czekać az sie facet nauczy/poznamy siebie/zgramy. Nawet gdyby mial 30 lat i niewielkie doswiadczenie(bo zerowe to prawie niemozliwe ) to bym sie nie zrazila, trening czyni mistrza, byleby tylko chcial sie uczyc i eksperymentowac.

Gdybym uznawala seks poza zwiazkiem, to wiadomo ze wolalabym doswiadczonego, bo na co mi ktos kto nie wie o co chodzi? tu w gre nie wchodza juz uczucia, nie zalezy niokmu na relacji, wiec zeby czerpac przyjemnosc facet musi wiedziec co i jak, w takim wypadku nie czekalabym az sie ogarnie i znalazlabym sobie kogos innego.

Edytowane przez blaskskonca
Czas edycji: 2014-05-05 o 15:08
blaskskonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 18:08   #83
spoxziomek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Ja chciałam, żebyśmy z facetem byli dla siebie pierwsi i jedyni i on chciał tego samego. Po prostu się dobrze dobraliśmy względem oczekiwań. To taka moja i jego romantyczna nutka
I dlatego robiłaś swojemu exowi loda, chwaląc się tym na wizażu? Czy seks oralny to taki seks tylko w połowie i się nie liczy? Szkoda tylko twojego chłopaka, że jesteś wobec niego taka wyrachowana.

Po drugie to o byciu jedynymi możesz mówić w kontekście przeżycia ze sobą 30 lat razem, a nie po roku znajomości...
spoxziomek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 19:45   #84
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spoxziomek Pokaż wiadomość
I dlatego robiłaś swojemu exowi loda, chwaląc się tym na wizażu? Czy seks oralny to taki seks tylko w połowie i się nie liczy? Szkoda tylko twojego chłopaka, że jesteś wobec niego taka wyrachowana.
.
a co ma piernik do wiatraka?
spotkali się bez przesłości,a teraz razem ją nabywają

Cytat:
Po drugie to o byciu jedynymi możesz mówić w kontekście przeżycia ze sobą 30 lat razem, a nie po roku znajomości..
i znów troche przerysowywujesz cudze wypowiedzi.coś ci bananek sola w oku siedzi

pisząc o byciu jedynym miała na mysli,że nie mieli wczesniej partnerów seksualnych.SĄ DLA SIEBIE PIERWSZYMI,czyt.jedynymi: mur:
a nawet ,gdyby sie rozstali, to dalej ma prawo poszukiwac partnera o podobnym przebiegu co ona.
czy to tak trudno zrozumieć?
.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości