![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PYTANIE: Z makijażem czy bez??
szkoda że gabinety dentystów nie są tak oblegane jak solaria i inne takie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czemu zawsze muszę czekać przynajmniej kilka dni na wizytę? A prywatnie chodzę. ![]() Do wątku ![]() Nie mam problemu iść bez makijażu do pracy. Nie mam ochoty to się nie maluję. Ale ogólnie podmalować się lubię. Nie lubię mocnych makijaży, ani na sobie ani na kimś. Nawet jeśli to wieczorowe wyjście. I też mam wieczny problem z podkładami- wszystkie za różowe.
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Hehe
![]() ![]() a mówię o tym bo znam pełno pjełknych solarek które jak otworzą buzię to nic tylko się powiesić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]() [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;24201663]ale jak się ma takie włosy jak Viviene to nie podeschną w 10 minut ![]() Nie pomyliłaś mnie z Celestią? ![]() Dzięki musz ![]() ![]() I też rozumiem problem z podkładami. Na razie trzymam się tego nieszczęsnego Revlonu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wprawdzie wolę się w makijażu, ale nienawidzę go zmywać, poza tym mam nawyk tarcia oczu... A maluję tylko oczy, plus ewentualnie korektor i błyszczyk. Nie mam już 15 lat ![]() Poza tym mój tż ceni sobie, że maluję się delikatnie, uwielbia mnie w rozmazanym makijażu w łóżku:P, pierwszy raz się spotkaliśmy jak byłam w dresie i rozmazanym lekko makijażu, heh, gdybym wiedziała, że coś między nami będzie, ogarnęłabym się bardziej ;-)
![]() |
![]() |
#67 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do solariów - to mój gin opowiadał, że w okresie studniówkowym laski przychodzą po diane35 bo po niej lepiej bierze na solarium ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się maluję raz od wielkiego dzwonu, nie chce mi się częściej. wolę pospać dłużej ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Katy Perry i Megan Fox BEZ i Z makijażem
![]()
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kozystam teraz z któregoś z kolei gabinetu (teraz znalazłam sobie gabinet na osiedlu po prostu, bo "kombajny" pt "klinika dentystyczna + fafdziesiąt sław lokalnych mnie już tak wnerwiły że mam dość)- wszędzie były kolejki, we wszytkich były usługi dodatkowe typu wybielanie, nigdzie nie było cen w jakikolwiek sposób preferencyjnych. Wiec wątpię czy tam chodzą ludzie jedynie jak już ich boli. A już dostać się do ortodonty... ![]() dziś byłam sie zapisać na wizytę i termin dostałam dopiero na 13tego i tylko dlatego ze zgodziłam się na wizytę "w godzinach pracy". Podejrzewam ze na solarium szybciej by mnie przyjęli ![]()
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
bo ja mam strasznie zniszczone włosy, masakra po prostu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
... choć nie Westwood
|
No na logikę to rzekłabym, że zniszczone szybciej powinny schnąć, jak same są suche z natury, więc i szybciej wodę powinny chłonąć, ale w praktyce jakoś się nie sprawdza chyba. A też moje są wymęczone suszeniem i łamią się dziady jedne. A suszę włosy chyba statystycznie dłużej niż przeciętny człowiek
![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
![]()
W jednym z wątków przeczytałam ciekawą myśl - zaspałam, wolę się spóźnić niż przyjść niezadbana/nieumalowana. A jak jest u Was? Co byście wybrały? Czy nie wyobrażacie sobie wyjść z domu bez makijażu np. do pracy, sklepu itp? Czy bez niego czujecie się nieogarnięte i zaniedbane?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Pełen make-up czy natura? - nasz wygląd codzienny
Ja w sumie maluję się jak muszę, bo jestem niecierpliwa i nakładanie godzinamy pudru, bronzerów, róży, korektorów doprowadzałoby mnie do szału.
Nawet nakładanie podkładu mnie wkurza, bo czuję, że już to nie ja, że to jakaś maska ![]() nie chodzę po domu w makijażu.
![]() |
#78 |
mimi
|
Makijażu nie robi się godzinami.
Ja nakładam makijaż tylko wtedy gdy nie wyglądam na tyle korzystnie by wyjść bez niego. Mam brzydki koloryt cery, radzę sobie z tym za pomocą podkładu. Po domu chodzę bez makijażu.
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Ja mam od jakichś 2 tygodni pełną naturę i bardzo dobrze się tak czuję. Jeszcze jak się opaliłam to już w ogóle nie czuję potrzeby malowania się. Fakt, że nigdy jakoś superwytapetowana nie byłam ale teraz jestem w wersji saute i jestem z siebie zadowolona
![]() Najlepsze jest to, że jak miałam 15lat to nie chciałam z psem wyjść przed dom na 15 minut niepomalowana :x dobrze, że człowiek mądrzeje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
Po domu wiadomo, że chodzę bez, ale nawet do sklepu nie wyjdę bez podkładu który zasłania mi przebarwienia od trądziku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie to zależy w jakim stanie jest moja cera.. czasami zwyczajnie wstyd mi wyjść bez podkładu na twarzy.. ale nałożenie podkładu to chwila moment - 30 sekund w tą czy w tą nie robi mi kolosalnej różnicy w czasie.. jestem dosyć punktualna i nie lubię się spóźniać ale gdybym na przykład była niezadbana w sensie moje włosy byłyby przetłuszczone (a myję je rano) i bym zaspała to zdecydowanie musiałabym je umyć co się wiąże z suszeniem i już na szybko ewentualnie związaniem w koka.. możliwe, że bym się wtedy mogła spóźnić.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Ja na co dzień nie maluje się wcale.
Na wieczor czasem tusz do rzes, blyszczyk. Róż.
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze 5 lat temu nie wyobrażałam sobie wyjść z domu bez makijażu, bez zakrycia rumienia i blizn po trądziku. Ale przestało mi to już przeszkadzać, rumień i tak widać spod podkładu, a blizny są, bo są, cóż zrobić.
Nienawidzę się spóźniać, także wolę wyjść bez niczego na twarzy niż sie spóźnić. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
lubię makijaż i robię zawsze przed wyjściem z domu.
![]() |
#85 |
Pani Buka
|
temat wałkowany dziesiątki razy
![]() ![]() oczywiście, nie bez znaczenia jest nasze podejście, ale wg mnie baaardzo istotną kwestią jest stan naszej cery i typ urody (blondynki z jasną oprawą oczu vs brunetki i szatynki). nie ma co nawet tego porównywać. ja na przykład należę do tego pierwszego typu (jasne brwi, rzęsy, różowawa jasna karnacja) i wychodząc gdzieś na dłużej muszę mieć nałożony chociaż tusz do rzęs. bez niego czuję się źle i nieatrakcyjnie, nieumalowana twarz "nie pasuje" mi do wyjściowego ubrania. a na twarz chociaż jakiś puder matujący. gdy mam czas, robię nieco pełniejszy makijaż, bo lubię i poprawia mi samoocenę ![]()
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2014-05-09 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Pol na pol, pelen w odwazniejszych kolorach na wazniejsze i ciekawsze wyjscia, do rodzicow natura bo opalam dziobek, na zakupy i spacerki krem bb i dyskretny make up
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo, przed wyjsciem jakimkolwiek - podklad mineralny + roz + kreska + rzesy + blyszczyk.
Makijaz zajmuje mi 15 minut wiec nie widze tragedii.
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Lubię mieć makijaż, zwykle jest to podkład, puder, ciut korektora (jeśli trzeba),jakiś cień, tusz, róż ,czasem bronzer, i szminka lub błyszczyk.Nie wyglądam źle bez makijażu,ale wolę siebie taką ,,podrasowaną":P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||
Konto usunięte
|
Makijaż (czytaj korektor na cienie pod oczami i delikatne pomalowanie rzęs) robię bardzo rzadko. Tak jak Wizażanki wyżej, w tapecie czuję się jak nie ja, lepiej wyglądać gorzej, ale naturalnie - byc z wyglądu sobą, niż lepiej, ale sztucznie i jak nie osoba, którą jesteś. Makijaż jest dobry dla artystek na scene, na jakieś gale i inne takie, ale nie ogarniam tego tapetowania się na co dzien, tym bardziej np. do wyjścia po bułki na 10 min a znam osoby co i na takie okazje koniecznie muszą mieć full make up.
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
a niektórzy wolą wyglądać lepiej niż gorzej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.