|
|
#61 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Osoby, które ściągają
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktos ma sciagi to nic mi tdo tego, a jesli ktos patrzy mi się za rękę to się potrafię niezle czasem zdenerwować. Kilka razy juz mi się zdarzyła taka sytuacja, ze zostałam oskarzona przez wykladowcę o sciaganie (a sciagala druga osoba- wciaz pytała sie mnie a co tu a co tu wpisac i koło nas był szum). Co do czerwonego: ja nie widzę tu by ktoś przerabiał wypowiedz... ![]() Cyt.: Jak ktoś nie jest głupi, to nie ma problemu z naukami ścisłymi Nie nazywałabym kogos od razu głupim Zresztą bardzo zle się to słyszy. Co dopiero musisz byslec o osobach po zawodówce... Znam osobę która skonczyła zawodówkę, potem zaocznie średnią i skonczyła mgr z nauki humanistycznej.... Matmy nigdy nie lubiła i nie rozumiała. ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Zreszta wykladowcy czasem wiedza i mówia, że ich przedmiot nie nalezy to najpotrzebniejszych i jest nudny (oraz ze staraja sie nim zaciekawic by nie zasnac na zajeciach ), ale zaliczyc trzeba bo MEN kaze. ![]() Pani pedagog przyznaj się- sciagałas czasem?
Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2014-05-17 o 13:24 |
||
|
|
|
|
#63 |
|
Konto usunięte
|
no jasne że tak
ściągałam i pozwalałam ściągać w pewnych sytuacjach ;p
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
ja do dziś pamiętam jak w podstawówce, sto lat temu nauczycielka polskiego nam mówiła ' i żeby do głowy wam nie przyszło iść na maturę bez ściągi drogie dzieci. ja pamiętam jak mi dziadek, bo mama zmarła jak byłam mała, sam przyszywal ściągi do długiej spódnicy ' ;p
kiedyś to było powszechne i normalne, sama pamiętam jak starsze rodzeństwo w okresie matur miało drukarnie w domu (bo drukarki wtedy nie były powszechne). ja już jestem niestety z pokolenia gdzie ściąganie było absolutnie nie... |
|
|
|
|
#66 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jeśli ktoś ściąg nie szykuje tylko się uczy, robi to sprawiedliwie, to że coś od kogoś ściągnie czasem nic nie znaczy. Inaczej jak ktoś sobie szykuje ściągi bo to jest perfidne oszustwo. Dla mnie tutaj nie ma oceniania na zasadzie czarno-białe. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-05-17 o 14:06 |
|||||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
wasza koleżanka
|
Cytat:
Ok, zgadzam się, że podstawy matematyki każdy powinien ogarniać po kilkunastu latach nauki matmy w szkole. Nie osądzałabym jednak nikogo tak łatwo. Mam koleżankę na medycynie której angielski jest baaaaardzo przeciętny a mimo to radzi sobie ona na tak ciężkich studiach. Ktoś może napisać maturę z matmy na 30% i zostać świetnym filologiem. Bywa. W podstawówce miałam beznadziejną nauczycielkę matmy i zaległości z tamtego okresu ciągną się za mną do dzisiaj. |
|
|
|
|
|
#70 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-05-17 o 14:35 |
||
|
|
|
|
#71 | |
|
wasza koleżanka
|
Cytat:
. Co do zaległości z matematyki jak byłam tym dwunastoletnim dzieciakiem to nie przykładałam do tego wagi. Piątki dostawało się za nic, rodzice byli zadowoleni, uczniowie też i tylko w gimnazjum był zonk, że trzeba się ogarnąć, bo dodawanie pierwiastków to czarna magia. Leciałam na dwójach i matmę polubiłam dopiero pod koniec liceum, a do matury uczyłam się tak jak mówisz. Po prostu nie lubię łatwego oceniania.
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
Tylko że zaznaczałam, że uogólniam, więc nie nazwałabym tego łatwym ocenianiem.
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to wszyscy, ktorzy nie zrobili sobie sciag w domu, odpisuja od tych, ktorzy sciagi maja. albo przed egzaminem/kolosem lecą sępić ściągi, a potem do ksera ![]() tak wynika z moich statystyk
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Są osoby co się uczą i ściągają bardzo rzadko lub rzadko. Ale znam to środowisko osób co ściągają ciągle od innych, mają własne ściągi, jak zapomną to chodzą kserować, żebrzą o notatki itd. itd. i jeśli w takim środowisku się obracasz to nie dziwią mnie Twoje obserwacje .
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
No bo są dwa światy: środowisko tych, którzy ściągają cały czas - z nimi się nie zadajemy, oni oszukują, i - zupełnie różne - środowisko tych, którzy ściągają rzadko, oni są w porządku, bo jak się oszukuje rzadko, to to nie oszustwo. Idąc tym tropem, jako nieściągająca w ogóle powinnam przez całe studia siedzieć sama w kąciku.
Naprawdę nie ogarniam. Edytowane przez Mome Czas edycji: 2014-05-17 o 21:09 |
|
|
|
|
#78 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i nie wolno Ci się zadawać z nikim, kto kiedykolwiek ściągał!
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem po co ten cyrk i przerabianie tego co napisałam. Cóż, dzisiejsi ''studenci''.
|
|
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Konto usunięte
|
Po prostu napisałam coś, a wy dopowiadacie sobie lub nadinterpretujecie by się idiotycznie ponabijać. Nie ma sensu dalej prowadzić tej dyskusji, rozumiem, że ciężko Wam zaakceptować moje zdanie i obserwacje, tak bardzo że musicie prowokować i się nabijać, ale chyba już wystarczy.
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#83 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takasobie, ja myślałam że jestem już przewrażliwiona na twoim punkcie, ale po tym co tu piszesz... nie, nie jestem
||
|
|
|
|
#84 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
jestę wieszczę
|
z moich statystyk wynika, że jak co wątek kilka osób rzekomo źle interpretuje czyjeś wypowiedzi i niby sobie coś dopowiada, to w 95% wypowiadający się nie opanował dostatecznie dobrze języka polskiego, a w 65% jest to takasobie. Dziwne.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyznam się jedynie, że denerwują mnie osoby, które zwyczajnie mi przeszkadzają podczas pisania jakiejś pracy swoim ściąganiem (chodzi mi o zadawanie pytań, pukanie w ramię przez całą godzinę). Chociaż przyznam, że zdenerwowanie rośnie jeśli robi to osoba, która całym rokiem polegała jedynie na ściąganiu. |
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Wiele wypowiedzi w tym wątku jest dla mnie dziwnych.
1) nie rozumiem czemu chęć otrzymania materiałów od prowadzącego wykład jest postawą roszczeniową. Moim zdaniem świadczy to o rozsądku proszących o to osób oraz o braku kompleksów u prowadzącego. Zwykle bywa tak, że osoby, które są cenione w swojej branży, nie mają z tym problemu, gdyż zdają sobie sprawę, że po to na tej uczelni są. A już naprawdę żałosne jest lecenie "jak głupi" ze slajdami i nie przejmowanie się, że studenci nawet nie zdążą zrobić krótkich notatek. To świadczy już o "małości" i niezrozumieniu swojej funkcji. Ale trzeba pokazać wyższość nad ludźmi zaraz po liceum. Aż żal czytać takie bzdury. 2) dla mnie ściąganie jest ściąganiem, nieważne, czy ze ściąg, z książki, czy o kogoś. Mówienie, że nie toleruje się ściągania w sytuacji, gdy samemu robi się to samo, jest hipokryzją. 3) szanuję ludzi, którzy nigdy nie dopuścili się tego procederu, ale tylko wtedy, gdy nie wylewają żali, że ktoś, kto ściągał ma wyższą ocenę. Każdy podejmuje własną decyzję i ponosi tego konsekwencje. Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2014-05-19 o 20:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.

Kilka razy juz mi się zdarzyła taka sytuacja, ze zostałam oskarzona przez wykladowcę o sciaganie (a sciagala druga osoba- wciaz pytała sie mnie a co tu a co tu wpisac i koło nas był szum). 
Zresztą bardzo zle się to słyszy. Co dopiero musisz byslec o osobach po zawodówce...
Znam osobę która skonczyła zawodówkę, potem zaocznie średnią i skonczyła mgr z nauki humanistycznej.... 
Zreszta wykladowcy czasem wiedza i mówia, że ich przedmiot nie nalezy to najpotrzebniejszych i jest nudny (oraz ze staraja sie nim zaciekawic by nie zasnac na zajeciach
ściągałam i pozwalałam ściągać w pewnych sytuacjach ;p