Janusz Korwin-Mikke - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-22, 13:48   #61
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Dot.: korwin

a to tylko w pracy można się rozwijać? nie można traktować pracy jak miejsca zarobku na swoje pasje? i realizując te pasje nie można się rozwijać?
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 13:48   #62
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez andrzej27 Pokaż wiadomość
równi? znajdź mi faceta, który urodzi dziecko i znajdź mi kobietę, które podniesienie 300kg w martwym ciągu i wtedy pogadamy czy jesteśmy równi,,, bo jak jesteśmy to dlaczego na olimpiadach się dzieli na męskie i damskie kategorie?

ja chce aby kobiety miały możliwość zostania w domu bo facet ma zarobić tyle by utrzymać ją i 5 dzieci, a jak będzie chciała iść na kasę pracować czy do sklepu i uważać to za rozwój nie ma problemu

moim zdaniem bardziej rozwinie się w domu przy problemach dzieci niż przy tikaniu na kasie

z pewnością przy 5 dzieci i chodzeniu do pracy na kasę będzie miała czas na pójście na kurs z pewnością !
Twoim zdaniem, ale Ty nie jesteś kobietą. Ja 5 dzieci mieć nie zamierzam a uczenie się nowych rzeczy to moja pasja. Poza tym jak chodzę na kurs 2-3 razy w tygodniu, to wtedy po pracy dzieciakiem zajmie się tatuś, więc nie widzę problemu. Spłodził, to niech się zajmuje też.
Ja chcę, żeby facet też nie musiał pracować jak nie chce, bo kobieta też da radę go utrzymać i 5 dzieci. Niech mężczyźni też mają wybór. Są rodziny, co tak żyją i mają do tego prawo.
I tak, jesteśmy równi. Jeżeli kobieta jest silna i sobie podnosi ciężary jakie chce, nikt jej nie powinien bronić pracować fizycznie, choćby i w hucie, jak ma predyspozycje. Mylisz wolność wyboru z predyspozycjami konkretnego człowieka. Mój brat np. fizycznie pracować nie może, a gotuje i piecze lepiej od bratowej.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 13:50   #63
201606280916
Konto usunięte

Cytat:
ja chce aby kobiety miały możliwość zostania w domu bo facet ma zarobić tyle by utrzymać ją i 5 dzieci, a jak będzie chciała iść na kasę pracować czy do sklepu i uważać to za rozwój nie ma problemu

moim zdaniem bardziej rozwinie się w domu przy problemach dzieci niż przy tikaniu na kasie

z pewnością przy 5 dzieci i chodzeniu do pracy na kasę będzie miała czas na pójście na kurs z pewnością !
Dlaczego ciągle słyszę, że to kobieta ma zostać w domu i się rozwijać bawiąc dzieci. Skoro to takie rozwijające, to ja postuluję, aby to kobietom pozwolić zarabiać tyle, aby mężczyzna mógł zostać w domu i się rozwijać z 5 dzieci. Już nie bądźmy tacy i nie odbierajmy im tej cudownej szansy.
201606280916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 14:04   #64
andrzej27
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Twoim zdaniem, ale Ty nie jesteś kobietą. Ja 5 dzieci mieć nie zamierzam a uczenie się nowych rzeczy to moja pasja. Poza tym jak chodzę na kurs 2-3 razy w tygodniu, to wtedy po pracy dzieciakiem zajmie się tatuś, więc nie widzę problemu. Spłodził, to niech się zajmuje też.
Ja chcę, żeby facet też nie musiał pracować jak nie chce, bo kobieta też da radę go utrzymać i 5 dzieci. Niech mężczyźni też mają wybór. Są rodziny, co tak żyją i mają do tego prawo.
I tak, jesteśmy równi. Jeżeli kobieta jest silna i sobie podnosi ciężary jakie chce, nikt jej nie powinien bronić pracować fizycznie, choćby i w hucie, jak ma predyspozycje. Mylisz wolność wyboru z predyspozycjami konkretnego człowieka. Mój brat np. fizycznie pracować nie może, a gotuje i piecze lepiej od bratowej.
i oki jest to moje zdanie i mam prawo takie mieć.

pojęcie równości to bzdura feministek jakby wszyscy byli równi to świat nie byłby taki ciekawy, dlatego jeden ma 200cm a drugi 170 bo "nie jestesmy równi" i nigdy nie będziemy

pokaż mi kobietę co podniesie tyle co Pudzian to zastanowie się ponownie nad równością

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kataanna Pokaż wiadomość
Dlaczego ciągle słyszę, że to kobieta ma zostać w domu i się rozwijać bawiąc dzieci. Skoro to takie rozwijające, to ja postuluję, aby to kobietom pozwolić zarabiać tyle, aby mężczyzna mógł zostać w domu i się rozwijać z 5 dzieci. Już nie bądźmy tacy i nie odbierajmy im tej cudownej szansy.
a niech zostaje mężczyzna, ale jakoś tak jest, że mężczyźni zarabiają więcej z prostej przyczyny bo pracują lepiej - prosty przykład: facet jak jedzie autem to wszędzie się wciska i dlatego dociera do celu szybciej niż kobieta

jeżeli facet chce zostać w domu to kobieta może iść do pracy i zarabiać na rodzinę nie ma problemu -> ale widzisz uznałaś, że powinno być tak że tylko jedna osoba powinna pracować i utrzymać drugą połówkę (bez pracy) z dziećmi i o to właśnie chodzi Korwinowi
andrzej27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 14:04   #65
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
i oki jest to moje zdanie i mam prawo takie mieć.

pojęcie równości to bzdura feministek jakby wszyscy byli równi to świat nie byłby taki ciekawy, dlatego jeden ma 200cm a drugi 170 bo "nie jestesmy równi" i nigdy nie będziemy

pokaż mi kobietę co podniesie tyle co Pudzian to zastanowie się ponownie nad równością
ale równość to nie znaczy, że każdy ma takie same predyspozycje. Może Ty lepiej lepisz garnki z gliny a ja lepiej piszę opowiadania, ale jesteśmy równi. Jestem człowiekiem jak Ty, mam marzenia i pasje jak Ty i mam swoje poglądy jak Ty. I jeżeli byłabym silna fizycznie i moim marzeniem byłaby praca w kopalni, to powinnam mieć możliwość zatrudnienia, a nie, że ktoś mnie odrzuci, bo baba. Tak samo jak facet ma podejście do dzieci i chce pracować w przedszkolu, to co to komu szkodzi? Nic .

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2014-05-22, 14:07   #66
andrzej27
Przyczajenie

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4656822 2]a to tylko w pracy można się rozwijać? nie można traktować pracy jak miejsca zarobku na swoje pasje? i realizując te pasje nie można się rozwijać?[/QUOTE]

bo to zależy o jakiej pracy mówimy oczywiście (mam na myśli monotonie pracy w markecie, pracy w sklepie czy roznoszenia ulotek)

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
ale równość to nie znaczy, że każdy ma takie same predyspozycje. Może Ty lepiej lepisz garnki z gliny a ja lepiej piszę opowiadania, ale jesteśmy równi. Jestem człowiekiem jak Ty, mam marzenia i pasje jak Ty i mam swoje poglądy jak Ty. I jeżeli byłabym silna fizycznie i moim marzeniem byłaby praca w kopalni, to powinnam mieć możliwość zatrudnienia, a nie, że ktoś mnie odrzuci, bo baba. Tak samo jak facet ma podejście do dzieci i chce pracować w przedszkolu, to co to komu szkodzi? Nic .
nie jesteś na tyle silna by dostać pracy w kopani... byle młody chłopak w wieku 24/26 lat Cię wyprze bo będzie silniejszy i bardziej sprawny i dzięki niemu przedsiębiorstwo zrobi więcej (więc i zarobi więcej) - jeżeli jednak predyspozycje bycia silniejszym od takiego to z pewnością zostaniesz przyjęta bo dostarczysz większych korzyści w firmie...

tylko teraz robi się jakieś ustawy, że musi być 40% kobiet na listach co wcale nie jest przejawem równości...

Edytowane przez andrzej27
Czas edycji: 2014-05-22 o 14:05 Powód: przejęzyczenie
andrzej27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 14:10   #67
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: korwin-mikke

Cytat:
bo to zależy o jakiej pracy mówimy oczywiście (mam na myśli monotonie pracy w markecie, pracy w sklepie czy roznoszenia ulotek)

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

nie jesteś na tyle silna by dostać pracy w kopani... byle młody chłopak w wieku 24/26 lat Cię wyprze bo będzie silniejszy i bardziej sprawny i dzięki niemu przedsiębiorstwo zrobi więcej (więc i zarobi więcej) - jeżeli jednak predyspozycje bycia silniejszym od takiego to z pewnością zostaniesz przyjęta bo dostarczysz większych korzyści w firmie...

tylko teraz robi się jakieś ustawy, że musi być 40% kobiet na listach co wcale nie jest przejawem równości...
konkret prosze. skad masz informacje ze ^robi sie ustawe^?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 14:15   #68
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:

To był jedynie przykład. Natomiast mam kolegę, który ode mnie silniejszy nie jest i jestem pewna, że on szybciej znajdzie pracę fizyczną niż ja.
Właśnie o tym piszę. Skoro bylabym silniejsza od niejednego gornika, to powinnam pracować w kopalni, skoro jest wolny etat a ja mam chęć tam pracować, prawda? Czysta ekonomia. Nie powinno się odrzucać pracownika, który jest opłacalny tylko dlatego, że to baba. Zgoda?

Ja jestem feministką, jednak nie jestem za parytetami. I już mówię dlaczego. Uważam po 1. że skoro jesteśmy równi, to do pracy powinni wziąć tego, co się bardziej nadaje, ma lepsze predyspozycje. Skoro w partii jest więcej kobiet, które mają predyspozycje do polityki, to kobiet powinno być więcej. To samo z facetami. Jeżeli mam 50 miejsc do obsadzenia i mam 45 facetów co się znają na polityce i mają charyzmę i 45 kobiet, z których te same predyspozycje ma 5, to czemu mam szkodzić mojej partii i w konsekwencji jej wybrania, krajowi i dawać 30% na listę kobiet? Poza tym jak widzę listę do głosowania na której jest przepisowe 30% kobiet, to skąd mam wiedzieć, że one się nadają, a nie są na tej liście z łapanki jak w niektórych partiach? Jak mam na nią zagłosować? Oto i zagwozdka. Bo raczej wierzę, że przewodniczący partii chce dobrze dla swojej partii i wybierałby raczej tych, co się znają. Czy ktoś zagłosuje na córki Korwin-Mikkego wiedząc, w jaki sposób znalazły się na liście? Nie. Ale ja np. zagłosuję na kobietę z innej listy, bo jest mi znana, wiem że się nadaje i ma mój głos.

Stary 2014-05-22, 14:23   #69
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
równi? znajdź mi faceta, który urodzi dziecko i znajdź mi kobietę, które podniesienie 300kg w martwym ciągu i wtedy pogadamy czy jesteśmy równi,,, bo jak jesteśmy to dlaczego na olimpiadach się dzieli na męskie i damskie kategorie?
Bardzo słabo wybrałeś porównanie. Podniesienie 300kg w martwym ciągu jest bezużyteczne.
Co do olimpiady - uważam, że kategorie się dzieli według płci, bo ludzie chcą to oglądać w takiej formie. To widowisko nastawione na zysk. Żeby była to sprawiedliwa ocena sprawności, moim zdaniem kobiety i faceci powinni startować w zawodach razem i konkurować między sobą. Podobnie w sportowych drużynach narodowych.
Cytat:
A ja chcę zarabiać tyle, żeby to mój facet mógł zostać w domu z dziećmi. Nie zamerzam rezygnować z kariery
Cytat:
A moim zdaniem bardziej się rozwinie w takim miejscu, jakie sobie wybierze sama. Jeszcze nie spotkałam się z tym, żeby ktoś rozwijał się w roli, w którą został wtłoczony mimo woli.
Cytat:
Posiadanie dzieci nie jest obowiązkowe. Można zarabiać tylko po to, żeby poświęcać czas i pieniądze na przyjemności.
Cytat:
W sumie nie widziałam nigdy, żeby feministka twierdziła, że nie różni się niczym od faceta. Feminizm zakłada równe traktowanie, wynagrodzenie zależne od umiejętności, a nie od płci.
Cytat:
a niech zostaje mężczyzna, ale jakoś tak jest, że mężczyźni zarabiają więcej z prostej przyczyny bo pracują lepiej - prosty przykład: facet jak jedzie autem to wszędzie się wciska i dlatego dociera do celu szybciej niż kobieta
Nie. Mężczyźni nie pracują lepiej. Patriarchalny system trwał przez stulecia, bo kobiety MUSIAŁY rodzić dzieci. Bez antykoncepcji można zachodzić w ciążę nawet co roku od ukończenia kilkunastu lat życia. Odkąd kobiety rodzą dzieci kiedy chcą (czyli od niedawna) zaczęły się rozwijać, pracować, mieć większe osiągnięcia niż dzieci. Teraz z kolei pracodawcy chętniej zatrudniają facetów, bo prawo jeszcze nie nadążyło za nową sytuacją i to nadal kobiecie po porodzie dostaje się siedzenie z dzieciakiem. Potem powrót do pracy nie jest już taki łatwy. Jeszcze trochę czasu musi minąć, zanim sytuacja się wyrówna.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 14:27   #70
201606280916
Konto usunięte

Cytat:
jeżeli facet chce zostać w domu to kobieta może iść do pracy i zarabiać na rodzinę nie ma problemu -> ale widzisz uznałaś, że powinno być tak że tylko jedna osoba powinna pracować i utrzymać drugą połówkę (bez pracy) z dziećmi i o to właśnie chodzi Korwinowi
Nadinterpretujesz. Niczego takiego nie uznałam. Oczywiście, jeśli ktoś się tak w związku umówi, to wolna wola, ale wcale nie uważam, że tak powinno być i już. Wiele osób ceni sobie niezależność i mimo, że druga osoba zarabia krocie, sama też chce pracować.
Sparafrazowałam po prostu to, co napisałeś, zamieniłam płci, bo patrz, jakimś zbiegiem okoliczności, Korwin zawsze twierdzi, że to mężczyzna powinien zarabiać tyle, by kobieta nie musiała. Nigdy nie natknęłam się na jego wypowiedź, w której stwierdziłby, że jedna osoba w związku powinna zarabiać tyle, by druga nie musiała. I jakoś osobiście mierzi mnie częste gadanie o tym, jakie to ROZWIJAJĄCE siedzieć w domu, prać, prasować, gotować, sprzątać i układać klocki z dzieckiem. Bo o ile stwierdzenie, że to przyjemne, satysfakcjonujące itp. jest jak najbardziej ok, to osobiście nie widzę w tym nic rozwijającego.
I wiem, że czepiam się tego jednego słowa, ale takie wmawianie kobietom, że zajmowanie się dzieckiem powinno być szczytem ich marzeń i że to one mają tworzyć ciepło domowego ogniska jest co najmniej irytujące (a jadąc hardcorem, to dodałabym jeszcze, że jak kobieta tak nie chce, to można ją stłuc - wiadomo, niechętnie i tylko dla celów wyższych).
Stary 2014-05-22, 14:30   #71
Bananalama
jestę wieszczę

hmmm... właśnie sporo czasu minie też, zanim ludzie zrozumieją, że w wielu zawodach, które w ich oczach są męskie, kobiety też mogą sobie dobrze poradzić. Dla mnie np. polityk nie ma płci. Ale niestety zdaję sobie sprawę, że dla większości jeszcze ma. Ludzie nadal nie wierzą, że kobieta może wypełniać postulaty wyborcze równie dobrze, albo lepiej niż facet. Bo jak to, baba ma nimi rządzić. Ano niby czemu nie?

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kataanna Pokaż wiadomość
Nadinterpretujesz. Niczego takiego nie uznałam. Oczywiście, jeśli ktoś się tak w związku umówi, to wolna wola, ale wcale nie uważam, że tak powinno być i już. Wiele osób ceni sobie niezależność i mimo, że druga osoba zarabia krocie, sama też chce pracować.
Sparafrazowałam po prostu to, co napisałeś, zamieniłam płci, bo patrz, jakimś zbiegiem okoliczności, Korwin zawsze twierdzi, że to mężczyzna powinien zarabiać tyle, by kobieta nie musiała. Nigdy nie natknęłam się na jego wypowiedź, w której stwierdziłby, że jedna osoba w związku powinna zarabiać tyle, by druga nie musiała. I jakoś osobiście mierzi mnie częste gadanie o tym, jakie to ROZWIJAJĄCE siedzieć w domu, prać, prasować, gotować, sprzątać i układać klocki z dzieckiem. Bo o ile stwierdzenie, że to przyjemne, satysfakcjonujące itp. jest jak najbardziej ok, to osobiście nie widzę w tym nic rozwijającego.
I wiem, że czepiam się tego jednego słowa, ale takie wmawianie kobietom, że zajmowanie się dzieckiem powinno być szczytem ich marzeń i że to one mają tworzyć ciepło domowego ogniska jest co najmniej irytujące (a jadąc hardcorem, to dodałabym jeszcze, że jak kobieta tak nie chce, to można ją stłuc - wiadomo, niechętnie i tylko dla celów wyższych).
i jeszcze do tego Korwin dodaje, że kobiety nie mogą być zbyt inteligentne, bo nikt inteligentny nie wytrzyma ponad godzinę z paplającym dzieckiem. Ot i jego wielki szacunek do kobiet.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 14:34   #72
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
sprawdź wyniki badań jakie stanowiska zajmują kobiety w Polsce Google jest, Bing jest,,,wystarczy poszukać i faktycznie 2% robi karierę, ale reszta robi nude i się nie rozwija
jak podajesz statystyki to bądź rzetelny bo to że 2% robi karierę wcale nie oznacza że nie chce jej robić i woli nudne prace, po prostu często one nie mają szans robić kariery bo na pewne wyższe stanowiska ich się nie wpuszcza bo je piastują faceci.

i jak tu się tak czepiasz tych kobiet to sam robisz karierę czy tylko cegły przewalasz z miejsca w miejsce wielki ekspercie.

widać że Nowa Prawica przypuściła atak i na wizaż gdzie próbują pozyskać głosy kobiet, już kolejna osoba zarejestrowana w maju co to nagle jest wielkim zwolennikiem Korwina, przypadek? nie sądzę...
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 14:40   #73
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Cytat:
akurat w moim pytaniu nie trzeba rozróżniać rodzaju pracy. ja zapytałam wprost, czy tylko w pracy się człowiek może rozwijać, a Ty wyskakujesz o rodzaju pracy jakby to cokolwiek przesądzało. nie przesądza, bo ja równie dobrze mogę iść pracować na kasę żeby mieć miesięcznie tysiaka na utrzymanie mojego konia, bo realizuję się i rozwijam w jeździectwie, jeżdżąc na zawody. i mój rozwój nie jest absolutnie w niczym gorszy od rozwoju kogoś, kto pnie się w górę po ścieżce kariery w pracy.

Cytat:
nie jesteś na tyle silna by dostać pracy w kopani...
zapraszam do Brazylii

równość nie polega na tym, ze wszyscy jesteśmy tacy sami... Twoim zdaniem osoba niepełnosprawna w stopniu lekkim jest gorsza od Ciebie, bo nie będzie mogła pracować na Twoim stanowisku (a zakładam, ze stanowisko to jest wysokie i pniesz się dalej, skoro tak stawiasz na rozwój w pracy)?
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 14:45   #74
201606280916
Konto usunięte

Cytat:
i jeszcze do tego Korwin dodaje, że kobiety nie mogą być zbyt inteligentne, bo nikt inteligentny nie wytrzyma ponad godzinę z paplającym dzieckiem. Ot i jego wielki szacunek do kobiet.
To by się zgadzało. Skoro kobieta dysponuje niską inteligencją, to będzie ją rozwijało bawienie dzieci i prasowanie gatek mężowi Faktycznie, pewna logika tu jest.

I tak dodam jeszcze, że martwi mnie, że wiele osób przymyka oko na te wszystkie bzdury, które Korwin wygaduje. Widzą tylko program gospodarczy i twierdzą, że to są prywatne poglądy Korwina i nie ma co się nimi sugerować przy głosowaniu, że on tak sobie tylko plecie o biciu kobiet, o tym, że one tylko udają, że nie chcą stosunku płciowego i innych rzeczach. Sorry, ale wg mnie nie ma czegoś takiego jak prywatne poglądy polityka. Zawsze będą one miały wpływ na jego decyzje itp. Przykładem może być PiS, który wszystko podporządkowuje kościołowi katolickiemu. Niby wiara to prywatna sprawa, a jednak wpływa na decyzje polityków.
Stary 2014-05-22, 15:03   #75
kennedy
Zakorzenienie

to nei jest program gospodarczy tylko * wishful thinking*
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 15:08   #76
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Korwin jest bardzo logiczny.
no bo kobietom nie chce się pracować 2% z wszystkich pracujących robi kariere reszta to nudna praca.

Brak poparcia JKM uważam za brak podstawowej wiedzy.
Kim Ty jesteś, żeby mówić ludziom, co jest nudne, a co nie jest. Jeśli np: florystka chce układać kwiaty, to niech układa, dla mnie to nudne, dla nich ciekawe. To już wyznawcy Korwina mają prawo do oceny stopnia nudności zawodów innych ludzi? We łbach się Wam poprzewracało.
Ilu mężczyzn ma ciekawą, rozwijającą pracę i robi karierę? Pewnie podobna ilość, co kobiet. Poszłabym nawet o zakład, że jakby wygrali w totka, to duża część z nich rzuciłaby pracę, tak samo rzecz ma się z kobietami.

Nie dziwcie się, że większość ludzi ma was za dziwaków, skoro się tak zachowujecie.

Pogrubione: masz 5 lat? W wieku się stosuje tego typu argumenty.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 17:56   #77
Milena_12
Rozeznanie

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4656898 2]
równość nie polega na tym, ze wszyscy jesteśmy tacy sami... Twoim zdaniem osoba niepełnosprawna w stopniu lekkim jest gorsza od Ciebie, bo nie będzie mogła pracować na Twoim stanowisku (a zakładam, ze stanowisko to jest wysokie i pniesz się dalej, skoro tak stawiasz na rozwój w pracy)?[/QUOTE]

Dokładnie o to mi chodziło.

Chodziło mi o RÓWNOŚĆ, a nie o to, że wszyscy są tacy sami.
Wszyscy jesteśmy równi w prawie i wobec prawa, wszyscy jesteśmy ludźmi, mamy marzenia i prawo do ich realizacji. Jednak nie jesteśmy identyczni. Nie wszyscy mamy blond włosy i równe zęby.

Zdarzają się kobiety, które są silniejsze od mężczyzn i mężczyźni, którzy mają większą smykałkę do wychowywania dzieci. Nie należy generalizować i wszystkich wrzucać do worków: KOBIETA (słaba, mała, lubi dzieci, szybko sprząta, gotowanie to jej nałóg) i MĘŻCZYZNA (silny, lubi się bić i wypić, dzieci go męczą).

Pozdrawiam ludzi o szerokich horyzontach

Edytowane przez Milena_12
Czas edycji: 2014-05-22 o 17:58
Milena_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 18:05   #78
Odlotek
Przyczajenie

Cytat:

Przeczytałem Twoje wszystkie wypowiedzi, które pokazała mi moja kobieta i nie mogłem wyjść z podziwu! Ostrzegła mnie, że muszę uważać na słowa, więc postaram się to zrobić najkulturalniej jak potrafię! Nie rozumiem, jak można mieć tak bardzo ograniczone myślenie jak Twoje?! Mało mężczyzn siedzi na kasie w sklepach? Mało mężczyzn układa towar na półkach sklepowych? Mało mężczyzn sprząta ulice? A co z tymi wspaniałymi mężczyznami przesiadującymi każdego dnia pod sklepem monopolowym? To jest dopiero cholernie rozwijające, nieprawdaż? Praca życia, wspaniałe perspektywy... Kolejna ważna sprawa, moim zdaniem wagi państwowej - martwy ciąg... jeżeli to jest miarą tej wspaniałej męskości, to połowa populacji mężczyzn powinna w tym momencie założyć spódniczki i zostać w domu przy dzieciach... Stań do walki w jakiejkolwiek dyscyplinie z mistrzynią olimpijską, zobaczymy, czy dalej będziesz taki pewny swojej wyższości w pewnych dziedzinach. To chyba tyle, bo aż mi ciśnienie podskoczyło po przeczytaniu tych kilku postów
Odlotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 18:23   #79
Munkaa
Zakorzenienie

Na szczęście jest reakcja i działanie w związku z tymi bredniami jakie ostatnio Korwin wygadywał u Olejnik na temat gwałtów. Przewodnicząca Partii Zielonych pozwała go w trybie wyborczym.
Co do tego co tutaj czytam: chciałabym napisać coś mądrego, ale w zasadzie to co myślę w tym temacie, zostało tu napisane przez Lisbeth i Bananalamę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2014-05-22 o 18:25
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 18:50   #80
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

A ja tam lubię posty Andrzeja. Wyraża swoją opinię i jest nie wiadomo dlaczego atakowany. A to ponoć tylko prawicowcy tacy bojowi. Mnie się podoba podział na role męskie i kobiece. Co nie znaczy od razu, że kobita ma być przykuta do kuchni łańcuchem. Dla mnie niektórzy (niektóre ) chcą na siłę zrobić chłopa z baby i udają, że to jest właśnie wolność. Nikt wam nie zabrania pracować.
Jak czytam niektóre posty to mam wrażenie, że dziecko kojarzy Wam się jedynie z brudnymi pieluchami. Skoro macie takie podejście do macierzyństwa to faktycznie lepiej sobie róbta te kursy i kariery, i rywalizujcie z tymi wstrętnymi mężczyznami, i bądźcie prawdziwymi nowoczesnymi kobietami.
abdomen robotnika syfona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 18:59   #81
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Odlotek Pokaż wiadomość
Kolejna ważna sprawa, moim zdaniem wagi państwowej - martwy ciąg... jeżeli to jest miarą tej wspaniałej męskości, to połowa populacji mężczyzn powinna w tym momencie założyć spódniczki i zostać w domu przy dzieciach... Stań do walki w jakiejkolwiek dyscyplinie z mistrzynią olimpijską, zobaczymy, czy dalej będziesz taki pewny swojej wyższości w pewnych dziedzinach. To chyba tyle, bo aż mi ciśnienie podskoczyło po przeczytaniu tych kilku postów
mądre słowa, ale one i tak nie trafią do agitatora partyjnego.
taki z niego ekspert widzący te niemal mało ambitne kobiety na kasie w biedronce a sam pewnie jak pisałem wcześniej cegły przewala z miejsca w miejsce ewentualnie pożera nasze podatki w postaci zasiłków.
bo nikt kto ma jakieś pojęcie o poważnej pracy takich bredni by nie wygadywał i to piszę z mojego doświadczenia na różnych stanowiskach, po prostu na wiele stanowisk nie bierze się kobiet mimo że mają kwalifikacje a nie bierze się ich bo są kobietami więc nie mogą robić tej kariery i pozostają im mniej ambitne funkcje, no ale tacy ludzie tego nie rozumieją.
zresztą z tego co widzę po wpisach w różnych miejscach to większość wyborców pana Korwina to ludzie z jakimiś uprzedzeniami do kobiet, nie wiem może mamy ich trzymały krótko i biły, stąd później taki uraz do kobiet i to poczucie wyższości nad nimi, nie wiem ale normalne to nie jest i widać że jakiś uraz do kobiet ci ludzie mają.
lub to panowie co to whisky piją, których olała pewna kobieta w klubie i potem mają uraz do płci żeńskiej.

a co do siły kobiet, to pewna pani zwana Rondą Rousey na zajęciach w programie Ultimate Fighter poddawała facetów trenujących od lat różne sztuki walki, a to raczej mówi wszystko że kobiety jak chcą to i facetowi dorównają, a jak facet podnosi rękę na kobietę to jest ciotą, więc jak ktoś czyta porady Korwina i myśli aby wcielić je w życie to wiedz człowieku że jesteś ciotą, bo na kobiety, dzieci i zwierzęta to tylko frajerzy rękę podnoszą!

abdomen robotnika syfona dziwisz się dlaczego ten andrzejek jest atakowany? bo przyszedł aby tu spróbować zawalczyć o głosy ludzi, ale jak widać tu mu się to nie uda, zresztą po cholerę szukać głosów i zrozumienia na portalu gdzie dużą część to te mało inteligentne i mało ambitne kobiety które przecież nie powinny mieć prawa głosu?

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2014-05-22 o 19:05
Stary 2014-05-22, 19:11   #82
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
zle rozumiesz równość - patrzysz na nią z perspektywy biologicznej, a tu chodzi o równość intelektualną.

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 19:12   #83
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
mądre słowa, ale one i tak nie trafią do agitatora partyjnego.
taki z niego ekspert widzący te niemal mało ambitne kobiety na kasie w biedronce a sam pewnie jak pisałem wcześniej cegły przewala z miejsca w miejsce ewentualnie pożera nasze podatki w postaci zasiłków.
bo nikt kto ma jakieś pojęcie o poważnej pracy takich bredni by nie wygadywał i to piszę z mojego doświadczenia na różnych stanowiskach, po prostu na wiele stanowisk nie bierze się kobiet mimo że mają kwalifikacje a nie bierze się ich bo są kobietami więc nie mogą robić tej kariery i pozostają im mniej ambitne funkcje, no ale tacy ludzie tego nie rozumieją.
zresztą z tego co widzę po wpisach w różnych miejscach to większość wyborców pana Korwina to ludzie z jakimiś uprzedzeniami do kobiet, nie wiem może mamy ich trzymały krótko i biły, stąd później taki uraz do kobiet i to poczucie wyższości nad nimi, nie wiem ale normalne to nie jest i widać że jakiś uraz do kobiet ci ludzie mają.
lub to panowie co to whisky piją, których olała pewna kobieta w klubie i potem mają uraz do płci żeńskiej.
A moim zdaniem jak kobieta jest w czymś naprawdę dobra to wygra tę walkę o lepszą posadę. A ta co jęczy, że mężczyzna ma lepsze stanowisko (z powodu płci oczywiście) jest moim zdaniem za cienka, żeby mu dorównać. I nie chodzi tu o płeć, a o predyspozycje.
Stary 2014-05-22, 19:13   #84
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abdomen robotnika syfona Pokaż wiadomość
A ja tam lubię posty Andrzeja. Wyraża swoją opinię i jest nie wiadomo dlaczego atakowany. A to ponoć tylko prawicowcy tacy bojowi. Mnie się podoba podział na role męskie i kobiece. Co nie znaczy od razu, że kobita ma być przykuta do kuchni łańcuchem. Dla mnie niektórzy (niektóre ) chcą na siłę zrobić chłopa z baby i udają, że to jest właśnie wolność. Nikt wam nie zabrania pracować.
Jak czytam niektóre posty to mam wrażenie, że dziecko kojarzy Wam się jedynie z brudnymi pieluchami. Skoro macie takie podejście do macierzyństwa to faktycznie lepiej sobie róbta te kursy i kariery, i rywalizujcie z tymi wstrętnymi mężczyznami, i bądźcie prawdziwymi nowoczesnymi kobietami.
Czyli nic nie zrozumiałaś.

Przecież wszystkim tutaj chodzi o to, żeby kobieta (tak samo mężczyzna) miała w życiu wybór. Żeby nie była postrzegana (tak jak postrzegacie ją wy) jako głupsza od mężczyzny i wykonująca nudną pracę.
Coście się tak tej kasy uczepili? Nie ma innych zawodów? Wyszlibyście z internetu na chwilę.

abdomen, czy Ty masz jakieś problemy emocjonalne? Cały czas chcesz się przypodobać ludziom, którzy Cię jawnie obrażają. JKM nawet nie udaje, że szanuje kobiety- wprost mówi, że są głupsze. A Ty to wypierasz i zarzucasz ludziom, że nie rozumieją przekazu. Aż żal czytać to, co wypisujesz.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 19:27   #85
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
A moim zdaniem jak kobieta jest w czymś naprawdę dobra to wygra tę walkę o lepszą posadę. A ta co jęczy, że mężczyzna ma lepsze stanowisko (z powodu płci oczywiście) jest moim zdaniem za cienka, żeby mu dorównać. I nie chodzi tu o płeć, a o predyspozycje.
mylisz się, po prostu jak ktoś woli mieć facetów w firmie to będzie miał facetów choćby nawet kobieta miała lepsze papiery, jakby było inaczej to nie potrzeba by tych wszystkich parytetów w zarządach firm itd

to co piszesz to są takie zwykłe populistyczne hasełka że jak kobieta będzie za☠☠☠ista to ją przyjmą wszędzie a to jest zwykła brednia i to piszę jako facet który nie jedno już widział jako pracownik.
a takimi hasełkami to rzucać mogą albo studenci którzy tak naprawdę guzik wiedzą o rynku pracy, lub też właśnie ludzie nie kryjący się z pogardą wobec kobiet.
Stary 2014-05-22, 19:28   #86
glamorous90
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020

To fascynujące, jak wielu facetów "wysoko" ceni trud i wyzwania wychowywania dziecka. Januszek i cała reszta chłopców krzyczą z ambony, jakie to ważne i rozwijające dla kobiety, odpowiedzialna praca, a nie to co te marne fuchy przy pikającej kasie - to dlaczego sami nie zostaną w domu ? Urodzić nie urodzą, ale skoro to taki cudowny sposób na życie, to zapraszam do kolejki po tacierzyński, do rezygnacji z pracy zawodowej na rzecz rodziny.
Jak dobrze jest mieć w bliskim otoczeniu kobiety, które obudziły się z ręką w nocniku dzięki takiemu "układowi" - przynajmniej wiem jakich błędów w życiu unikać. Świetlana perspektywa - prosić się o każdą złotówkę, zbierać po panu i włatcy skarpety i gacie, nie mieć swojego dobytku, majątku, niczego nie osiągnąć, nie dostać emerytury (tak, tylko czekam na odpowiedzi, że i tak jej nasze pokolenie nie dostanie), nie mieć prawa do zasiłku, za to czarną dziurę w CV, a i całkiem fajnie jest zostać kopniętą w dupę przez mężusia, który stwierdzi, że nie potrzebuje w domu darmozjada i wywali na bruk.
Cud miód, przyszłość usłana różami, odmóżdżanie pikawkami w markecie jawi mi się teraz jako eldorado.
I tak, kocham argumenty internetowych chłopców o tej beznadziejnej, nudnej, odmóżdżającej i niezbyt ambitnej pracy wszystkich kobiet na tym świecie. No to lecimy:
-Układanie kostki - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża
-Mieszanie betonu na budowie - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża
-Stanie na bramce w dyskotece - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża
- Cieciowanie w Biedronce - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża
- Przewalanie skrzynek w hurtowni z alkoholem -męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża
- Robota przy rozładunku - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża
- Zamiatanie chodników - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża
- Stanowisko - hycel - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża
- Koszenie trawników - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża

I najważniejsze - te tabuny naszej wyżyny intelektualnej, kwiat inteligencji polskiego narodu : banda facetów chlejących alkohol pod monopolem, stada bezdomnych, narkomanów, pseudo kiboli o ilorazie inteligencji mniejszym, niż liczba moich palców u stóp, chłopaczki z poprawczaka - ONI wszyscy mają mieć według Januszka Korwinka prawa wyborcze, a nie te baby, co by tylko pikały na kasach, a miały gdzieś dzieciury i ciepło domowego ogniska.

Aaaa, a tą sztangę 300 kg - nie wiem czy wszyscy chłopcy, gościnnie krzyczący na wizażu, daliby radę wspólnie podnieść.

Janusz Krul hehe !

01.07.2014 =>
glamorous90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 19:41   #87
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Na szczęście jest reakcja i działanie w związku z tymi bredniami jakie ostatnio Korwin wygadywał u Olejnik na temat gwałtów. Przewodnicząca Partii Zielonych pozwała go w trybie wyborczym.
Co do tego co tutaj czytam: chciałabym napisać coś mądrego, ale w zasadzie to co myślę w tym temacie, zostało tu napisane przez Lisbeth i Bananalamę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Będą go mogli pocałować, jak dostanie euromandat i immunitet. A Korwin wcale nie legalizował gwałtów, jak to ukazano w programie "Stokrotki". Podziwiam Korwina, bo jest drugą po Lechu Kaczyńskim osobą, która wyprowadziła "Stokrotkę" z równowagi.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 19:43   #88
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Czyli nic nie zrozumiałaś.
Trzymajcie mnie dobrzy ludzie...
Cytat:
Przecież wszystkim tutaj chodzi o to, żeby kobieta (tak samo mężczyzna) miała w życiu wybór.
No właśnie. Korwin wyraźnie mówi o WYBORZE.

Cytat:
Żeby nie była postrzegana (tak jak postrzegacie ją wy) jako głupsza od mężczyzny i wykonująca nudną pracę.
Nawiedzone feministki to napędzają. Naprawdę czujesz się głupsza od mężczyzn? Bo ja nie. Feministki i wiele innych durnych bab trąbią o tym w kółko, że ma być równość. I właśnie tym trąbieniem wyrabiają sobie opinię walczących nie wiadomo o co. Jakby jedna z drugą miały poczucie własnej wartości to by nie musiały nikomu niczego udowadniać.

Cytat:
Coście się tak tej kasy uczepili? Nie ma innych zawodów? Wyszlibyście z internetu na chwilę.
Ale ja lubię internet.

Cytat:
abdomen, czy Ty masz jakieś problemy emocjonalne? Cały czas chcesz się przypodobać ludziom, którzy Cię jawnie obrażają. JKM nawet nie udaje, że szanuje kobiety- wprost mówi, że są głupsze. A Ty to wypierasz i zarzucasz ludziom, że nie rozumieją przekazu. Aż żal czytać to, co wypisujesz.
To już nie pierwsza Twoja uwaga w tym stylu. Może Cię to zdziwi, ale nie mam żadnych problemów.
Nie potrzebuję się pchać tam gdzie się nie nadaję (w imię równości), nie potrzebuję wojować z mężczyznami. Mężczyźni uwielbiają kobiety i wiedzą, że to im mają możliwość stworzenia rodziny, przekazania genów dalej. Może i światem rządzą mężczyźni, ale mężczyznami kobiety. Ja po prostu ubolewam nad tym, że kobiety zamiast pielęgnować swoje wspaniałe kobiece cechy (opiekuńczość, delikatność) wolą być babo-chłopami robiącymi kariery, żeby pokazać, że są lepsze na polu zawodowym. I nigdy nie zrozumiem po co to.
Ja nie czuję się obrażana przez te osoby, o których mówisz - za to nie Ty pierwsza sugerujesz, że powinnam.
Skoro musicie udowadniać światu, że jesteście górą, to marnujcie dalej na to życie. Ja nie muszę bo wiem jaką wartością jest kobieta.
Stary 2014-05-22, 19:44   #89
phony
Wtajemniczenie

Już nawet pomijając kwestię tego, że kobieta siedząca w domu z dziećmi może zostać mówiąc brzydko wy.chu.jana przez męża, którego ptaszynka radośnie wskoczy do gniazdka innej kobiety- co w sytuacji, gdy mąż rzeczywiście zarabia te 10 tyś. na rękę, ma z żoną 5 dzieci, żyją sobie dobrze, żona zajmuje się domem, on robotą i nagle BACH on ginie- np. w wypadku samochodowym. Kobieta ma na przykład 40 lat i nagle zostaje na lodzie sama, z 5 niekoniecznie pełnoletnich dzieci, bez pracy i dobrze rozbudowanego CV. Co wtedy?

Przecież pracowanie przez 2 osoby (męża i żonę) jest po prostu najzwyczajniej w świecie lepszym rozwiązaniem. Dla mnie osoby, które decydują się na związek jedno zarabia (on/ona) a drugie siedzi w domu pozbawione są instynktu samozachowawczego i po prostu...naiwne/lekkomyślne.

Oczywiście mamy równouprawnienie, każdy decyduje co chce robić, nikogo do pracy zmuszać nie mam zamiaru, ale jak ktoś mi próbuje wmówić, że powinnam siedzieć w domu, rodzić dzieci i je wychowywać, a mój facet zasuwać jak dziki osioł w robocie to mi autentycznie podnosi się cisnienie. Chcę mieć dzieci, ale chcę je wychowywać WSPÓLNIE z moim partnerem, podobnie jak chcę pracować i chcę żeby on też pracował. Wiadomo, że do jakiegoś podziału obowiązków musi dojść, ja nie będę miała oporów przed wybraniem lżejszej pracy i wzięciu na swoje barki większej ilości obowiązków związanych z dziećmi, domem, ale oczekuję, że "w zamian" mój mężczyzna będzie przynosił dobre pieniądze i będzie dla mnie oparciem, jak również postara się ze wszystkich sił pomagać mi w domu i aktywnie uczestniczyć w opiece nad potomstwem.

Ale to jestem JA i w życiu by mi nie przyszło do głowy narzucać innym ludziom w tak buracki sposób (jak czyni to JKM oraz duuuuże grono "feministek" twierdzących z kolei, że każda kobieta chce pracować,wręcz musi się rozwijać pod względem zawodowym) modelu rodziny i podziału obowiązków między małżonkami.

Cytat:

Nie potrzebuję się pchać tam gdzie się nie nadaję (w imię równości), nie potrzebuję wojować z mężczyznami. Mężczyźni uwielbiają kobiety i wiedzą, że to im mają możliwość stworzenia rodziny, przekazania genów dalej. Może i światem rządzą mężczyźni, ale mężczyznami kobiety. Ja po prostu ubolewam nad tym, że kobiety zamiast pielęgnować swoje wspaniałe kobiece cechy (opiekuńczość, delikatność) wolą być babo-chłopami robiącymi kariery, żeby pokazać, że są lepsze na polu zawodowym. I nigdy nie zrozumiem po co to.
Nikt Ci nie broni pielęgnować "wspaniałych kobiecych cech". Są jednak na tym świecie kobiety, które chcą być tymi babo-chłopami i zabranianie im tego, wmawianie, że są stworzone do czegoś innego jest po prostu....prostackie? Tak samo jak prostackie jest wmawianie mężczyznom, że oni nadają się tylko do roboty, a już dziećmi niech sie nie zajmuja, bo to nie ich broszka. Jeśli kobieta chce pracować, a mężczyzna zajmować się domem, dziećmi to dlaczego nie mogą realizować takiego modelu związku? Jeśli zarówno kobieta, jak i mężczyzna chcą robić karierę to dlaczego im tego zabraniać, wmawiać, że OK- mężczyzna może, ale już kobieta NIE?

"Mężczyźni uwielbiają kobiety"- JKM zwłaszcza

Edytowane przez phony
Czas edycji: 2014-05-22 o 19:52
phony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 19:48   #90
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
mylisz się, po prostu jak ktoś woli mieć facetów w firmie to będzie miał facetów choćby nawet kobieta miała lepsze papiery, jakby było inaczej to nie potrzeba by tych wszystkich parytetów w zarządach firm itd

to co piszesz to są takie zwykłe populistyczne hasełka że jak kobieta będzie za☠☠☠ista to ją przyjmą wszędzie a to jest zwykła brednia i to piszę jako facet który nie jedno już widział jako pracownik.
a takimi hasełkami to rzucać mogą albo studenci którzy tak naprawdę guzik wiedzą o rynku pracy, lub też właśnie ludzie nie kryjący się z pogardą wobec kobiet.
Za to ja pracowałam z inteligentną, fajną dziewczyną, matką i żoną w jednym, która wykosiła w pracy mężczyznę i objęła jego stanowisko. Niektórzy mówią, że to dzięki znajomościom (uważali tak mężczyźni). Ale ja ją poznałam i widziałam, że się po prostu do tego nadaje.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości