![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: korwin
a to tylko w pracy można się rozwijać? nie można traktować pracy jak miejsca zarobku na swoje pasje? i realizując te pasje nie można się rozwijać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Ja chcę, żeby facet też nie musiał pracować jak nie chce, bo kobieta też da radę go utrzymać i 5 dzieci. Niech mężczyźni też mają wybór. Są rodziny, co tak żyją i mają do tego prawo. I tak, jesteśmy równi. Jeżeli kobieta jest silna i sobie podnosi ciężary jakie chce, nikt jej nie powinien bronić pracować fizycznie, choćby i w hucie, jak ma predyspozycje. Mylisz wolność wyboru z predyspozycjami konkretnego człowieka. Mój brat np. fizycznie pracować nie może, a gotuje i piecze lepiej od bratowej.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
pojęcie równości to bzdura feministek jakby wszyscy byli równi to świat nie byłby taki ciekawy, dlatego jeden ma 200cm a drugi 170 bo "nie jestesmy równi" i nigdy nie będziemy pokaż mi kobietę co podniesie tyle co Pudzian to zastanowie się ponownie nad równością ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
jeżeli facet chce zostać w domu to kobieta może iść do pracy i zarabiać na rodzinę nie ma problemu -> ale widzisz uznałaś, że powinno być tak że tylko jedna osoba powinna pracować i utrzymać drugą połówkę (bez pracy) z dziećmi i o to właśnie chodzi Korwinowi |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Przyczajenie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4656822 2]a to tylko w pracy można się rozwijać? nie można traktować pracy jak miejsca zarobku na swoje pasje? i realizując te pasje nie można się rozwijać?[/QUOTE]
bo to zależy o jakiej pracy mówimy oczywiście (mam na myśli monotonie pracy w markecie, pracy w sklepie czy roznoszenia ulotek) ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
tylko teraz robi się jakieś ustawy, że musi być 40% kobiet na listach co wcale nie jest przejawem równości... Edytowane przez andrzej27 Czas edycji: 2014-05-22 o 14:05 Powód: przejęzyczenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: korwin-mikke
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Właśnie o tym piszę. Skoro bylabym silniejsza od niejednego gornika, to powinnam pracować w kopalni, skoro jest wolny etat a ja mam chęć tam pracować, prawda? Czysta ekonomia. Nie powinno się odrzucać pracownika, który jest opłacalny tylko dlatego, że to baba. Zgoda? Ja jestem feministką, jednak nie jestem za parytetami. I już mówię dlaczego. Uważam po 1. że skoro jesteśmy równi, to do pracy powinni wziąć tego, co się bardziej nadaje, ma lepsze predyspozycje. Skoro w partii jest więcej kobiet, które mają predyspozycje do polityki, to kobiet powinno być więcej. To samo z facetami. Jeżeli mam 50 miejsc do obsadzenia i mam 45 facetów co się znają na polityce i mają charyzmę i 45 kobiet, z których te same predyspozycje ma 5, to czemu mam szkodzić mojej partii i w konsekwencji jej wybrania, krajowi i dawać 30% na listę kobiet? Poza tym jak widzę listę do głosowania na której jest przepisowe 30% kobiet, to skąd mam wiedzieć, że one się nadają, a nie są na tej liście z łapanki jak w niektórych partiach? Jak mam na nią zagłosować? Oto i zagwozdka. Bo raczej wierzę, że przewodniczący partii chce dobrze dla swojej partii i wybierałby raczej tych, co się znają. Czy ktoś zagłosuje na córki Korwin-Mikkego wiedząc, w jaki sposób znalazły się na liście? Nie. Ale ja np. zagłosuję na kobietę z innej listy, bo jest mi znana, wiem że się nadaje i ma mój głos.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do olimpiady - uważam, że kategorie się dzieli według płci, bo ludzie chcą to oglądać w takiej formie. To widowisko nastawione na zysk. Żeby była to sprawiedliwa ocena sprawności, moim zdaniem kobiety i faceci powinni startować w zawodach razem i konkurować między sobą. Podobnie w sportowych drużynach narodowych. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sparafrazowałam po prostu to, co napisałeś, zamieniłam płci, bo patrz, jakimś zbiegiem okoliczności, Korwin zawsze twierdzi, że to mężczyzna powinien zarabiać tyle, by kobieta nie musiała. Nigdy nie natknęłam się na jego wypowiedź, w której stwierdziłby, że jedna osoba w związku powinna zarabiać tyle, by druga nie musiała. I jakoś osobiście mierzi mnie częste gadanie o tym, jakie to ROZWIJAJĄCE siedzieć w domu, prać, prasować, gotować, sprzątać i układać klocki z dzieckiem. Bo o ile stwierdzenie, że to przyjemne, satysfakcjonujące itp. jest jak najbardziej ok, to osobiście nie widzę w tym nic rozwijającego. I wiem, że czepiam się tego jednego słowa, ale takie wmawianie kobietom, że zajmowanie się dzieckiem powinno być szczytem ich marzeń i że to one mają tworzyć ciepło domowego ogniska jest co najmniej irytujące (a jadąc hardcorem, to dodałabym jeszcze, że jak kobieta tak nie chce, to można ją stłuc - wiadomo, niechętnie i tylko dla celów wyższych). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
jestę wieszczę
|
hmmm... właśnie sporo czasu minie też, zanim ludzie zrozumieją, że w wielu zawodach, które w ich oczach są męskie, kobiety też mogą sobie dobrze poradzić. Dla mnie np. polityk nie ma płci. Ale niestety zdaję sobie sprawę, że dla większości jeszcze ma. Ludzie nadal nie wierzą, że kobieta może wypełniać postulaty wyborcze równie dobrze, albo lepiej niż facet. Bo jak to, baba ma nimi rządzić. Ano niby czemu nie?
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak tu się tak czepiasz tych kobiet to sam robisz karierę czy tylko cegły przewalasz z miejsca w miejsce wielki ekspercie. widać że Nowa Prawica przypuściła atak i na wizaż gdzie próbują pozyskać głosy kobiet, już kolejna osoba zarejestrowana w maju co to nagle jest wielkim zwolennikiem Korwina, przypadek? nie sądzę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() równość nie polega na tym, ze wszyscy jesteśmy tacy sami... Twoim zdaniem osoba niepełnosprawna w stopniu lekkim jest gorsza od Ciebie, bo nie będzie mogła pracować na Twoim stanowisku (a zakładam, ze stanowisko to jest wysokie i pniesz się dalej, skoro tak stawiasz na rozwój w pracy)? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I tak dodam jeszcze, że martwi mnie, że wiele osób przymyka oko na te wszystkie bzdury, które Korwin wygaduje. Widzą tylko program gospodarczy i twierdzą, że to są prywatne poglądy Korwina i nie ma co się nimi sugerować przy głosowaniu, że on tak sobie tylko plecie o biciu kobiet, o tym, że one tylko udają, że nie chcą stosunku płciowego i innych rzeczach. Sorry, ale wg mnie nie ma czegoś takiego jak prywatne poglądy polityka. Zawsze będą one miały wpływ na jego decyzje itp. Przykładem może być PiS, który wszystko podporządkowuje kościołowi katolickiemu. Niby wiara to prywatna sprawa, a jednak wpływa na decyzje polityków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
to nei jest program gospodarczy tylko * wishful thinking*
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ilu mężczyzn ma ciekawą, rozwijającą pracę i robi karierę? Pewnie podobna ilość, co kobiet. Poszłabym nawet o zakład, że jakby wygrali w totka, to duża część z nich rzuciłaby pracę, tak samo rzecz ma się z kobietami. Nie dziwcie się, że większość ludzi ma was za dziwaków, skoro się tak zachowujecie. Pogrubione: masz 5 lat? W wieku się stosuje tego typu argumenty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4656898 2]
równość nie polega na tym, ze wszyscy jesteśmy tacy sami... Twoim zdaniem osoba niepełnosprawna w stopniu lekkim jest gorsza od Ciebie, bo nie będzie mogła pracować na Twoim stanowisku (a zakładam, ze stanowisko to jest wysokie i pniesz się dalej, skoro tak stawiasz na rozwój w pracy)?[/QUOTE] Dokładnie o to mi chodziło. Chodziło mi o RÓWNOŚĆ, a nie o to, że wszyscy są tacy sami. Wszyscy jesteśmy równi w prawie i wobec prawa, wszyscy jesteśmy ludźmi, mamy marzenia i prawo do ich realizacji. Jednak nie jesteśmy identyczni. Nie wszyscy mamy blond włosy i równe zęby. Zdarzają się kobiety, które są silniejsze od mężczyzn i mężczyźni, którzy mają większą smykałkę do wychowywania dzieci. Nie należy generalizować i wszystkich wrzucać do worków: KOBIETA (słaba, mała, lubi dzieci, szybko sprząta, gotowanie to jej nałóg) i MĘŻCZYZNA (silny, lubi się bić i wypić, dzieci go męczą). Pozdrawiam ludzi o szerokich horyzontach ![]() Edytowane przez Milena_12 Czas edycji: 2014-05-22 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Na szczęście jest reakcja i działanie w związku z tymi bredniami jakie ostatnio Korwin wygadywał u Olejnik na temat gwałtów. Przewodnicząca Partii Zielonych pozwała go w trybie wyborczym.
Co do tego co tutaj czytam: chciałabym napisać coś mądrego, ale w zasadzie to co myślę w tym temacie, zostało tu napisane przez Lisbeth i Bananalamę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-05-22 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
A ja tam lubię posty Andrzeja. Wyraża swoją opinię i jest nie wiadomo dlaczego atakowany. A to ponoć tylko prawicowcy tacy bojowi. Mnie się podoba podział na role męskie i kobiece. Co nie znaczy od razu, że kobita ma być przykuta do kuchni łańcuchem. Dla mnie niektórzy (niektóre
![]() Jak czytam niektóre posty to mam wrażenie, że dziecko kojarzy Wam się jedynie z brudnymi pieluchami. Skoro macie takie podejście do macierzyństwa to faktycznie lepiej sobie róbta te kursy i kariery, i rywalizujcie z tymi wstrętnymi mężczyznami, i bądźcie prawdziwymi nowoczesnymi kobietami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki z niego ekspert widzący te niemal mało ambitne kobiety na kasie w biedronce a sam pewnie jak pisałem wcześniej cegły przewala z miejsca w miejsce ewentualnie pożera nasze podatki w postaci zasiłków. bo nikt kto ma jakieś pojęcie o poważnej pracy takich bredni by nie wygadywał i to piszę z mojego doświadczenia na różnych stanowiskach, po prostu na wiele stanowisk nie bierze się kobiet mimo że mają kwalifikacje a nie bierze się ich bo są kobietami więc nie mogą robić tej kariery i pozostają im mniej ambitne funkcje, no ale tacy ludzie tego nie rozumieją. zresztą z tego co widzę po wpisach w różnych miejscach to większość wyborców pana Korwina to ludzie z jakimiś uprzedzeniami do kobiet, nie wiem może mamy ich trzymały krótko i biły, stąd później taki uraz do kobiet i to poczucie wyższości nad nimi, nie wiem ale normalne to nie jest i widać że jakiś uraz do kobiet ci ludzie mają. lub to panowie co to whisky piją, których olała pewna kobieta w klubie i potem mają uraz do płci żeńskiej. a co do siły kobiet, to pewna pani zwana Rondą Rousey na zajęciach w programie Ultimate Fighter poddawała facetów trenujących od lat różne sztuki walki, a to raczej mówi wszystko że kobiety jak chcą to i facetowi dorównają, a jak facet podnosi rękę na kobietę to jest ciotą, więc jak ktoś czyta porady Korwina i myśli aby wcielić je w życie to wiedz człowieku że jesteś ciotą, bo na kobiety, dzieci i zwierzęta to tylko frajerzy rękę podnoszą! abdomen robotnika syfona dziwisz się dlaczego ten andrzejek jest atakowany? bo przyszedł aby tu spróbować zawalczyć o głosy ludzi, ale jak widać tu mu się to nie uda, zresztą po cholerę szukać głosów i zrozumienia na portalu gdzie dużą część to te mało inteligentne i mało ambitne kobiety które przecież nie powinny mieć prawa głosu? Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2014-05-22 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
zle rozumiesz równość - patrzysz na nią z perspektywy biologicznej, a tu chodzi o równość intelektualną.
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież wszystkim tutaj chodzi o to, żeby kobieta (tak samo mężczyzna) miała w życiu wybór. Żeby nie była postrzegana (tak jak postrzegacie ją wy) jako głupsza od mężczyzny i wykonująca nudną pracę. Coście się tak tej kasy uczepili? Nie ma innych zawodów? Wyszlibyście z internetu na chwilę. abdomen, czy Ty masz jakieś problemy emocjonalne? Cały czas chcesz się przypodobać ludziom, którzy Cię jawnie obrażają. JKM nawet nie udaje, że szanuje kobiety- wprost mówi, że są głupsze. A Ty to wypierasz i zarzucasz ludziom, że nie rozumieją przekazu. Aż żal czytać to, co wypisujesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co piszesz to są takie zwykłe populistyczne hasełka że jak kobieta będzie za☠☠☠ista to ją przyjmą wszędzie a to jest zwykła brednia i to piszę jako facet który nie jedno już widział jako pracownik. a takimi hasełkami to rzucać mogą albo studenci którzy tak naprawdę guzik wiedzą o rynku pracy, lub też właśnie ludzie nie kryjący się z pogardą wobec kobiet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
To fascynujące, jak wielu facetów "wysoko" ceni trud i wyzwania wychowywania dziecka. Januszek i cała reszta chłopców krzyczą z ambony, jakie to ważne i rozwijające dla kobiety, odpowiedzialna praca, a nie to co te marne fuchy przy pikającej kasie - to dlaczego sami nie zostaną w domu
![]() Jak dobrze jest mieć w bliskim otoczeniu kobiety, które obudziły się z ręką w nocniku dzięki takiemu "układowi" - przynajmniej wiem jakich błędów w życiu unikać. Świetlana perspektywa - prosić się o każdą złotówkę, zbierać po panu i włatcy skarpety i gacie, nie mieć swojego dobytku, majątku, niczego nie osiągnąć, nie dostać emerytury (tak, tylko czekam na odpowiedzi, że i tak jej nasze pokolenie nie dostanie), nie mieć prawa do zasiłku, za to czarną dziurę w CV, a i całkiem fajnie jest zostać kopniętą w dupę przez mężusia, który stwierdzi, że nie potrzebuje w domu darmozjada i wywali na bruk. Cud miód, przyszłość usłana różami, odmóżdżanie pikawkami w markecie jawi mi się teraz jako eldorado. I tak, kocham argumenty internetowych chłopców o tej beznadziejnej, nudnej, odmóżdżającej i niezbyt ambitnej pracy wszystkich kobiet na tym świecie. No to lecimy: -Układanie kostki - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża -Mieszanie betonu na budowie - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża -Stanie na bramce w dyskotece - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża - Cieciowanie w Biedronce - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża - Przewalanie skrzynek w hurtowni z alkoholem -męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża - Robota przy rozładunku - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża - Zamiatanie chodników - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża - Stanowisko - hycel - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża - Koszenie trawników - męskie, ambitne, rozwijające, z pewnością nie odmóżdża I najważniejsze - te tabuny naszej wyżyny intelektualnej, kwiat inteligencji polskiego narodu : banda facetów chlejących alkohol pod monopolem, stada bezdomnych, narkomanów, pseudo kiboli o ilorazie inteligencji mniejszym, niż liczba moich palców u stóp, chłopaczki z poprawczaka - ONI wszyscy mają mieć według Januszka Korwinka prawa wyborcze, a nie te baby, co by tylko pikały na kasach, a miały gdzieś dzieciury i ciepło domowego ogniska. Aaaa, a tą sztangę 300 kg - nie wiem czy wszyscy chłopcy, gościnnie krzyczący na wizażu, daliby radę wspólnie podnieść. Janusz Krul hehe ! ![]()
![]() |
#87 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | ||||
Raczkowanie
|
Trzymajcie mnie dobrzy ludzie...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie potrzebuję się pchać tam gdzie się nie nadaję (w imię równości), nie potrzebuję wojować z mężczyznami. Mężczyźni uwielbiają kobiety i wiedzą, że to im mają możliwość stworzenia rodziny, przekazania genów dalej. Może i światem rządzą mężczyźni, ale mężczyznami kobiety. Ja po prostu ubolewam nad tym, że kobiety zamiast pielęgnować swoje wspaniałe kobiece cechy (opiekuńczość, delikatność) wolą być babo-chłopami robiącymi kariery, żeby pokazać, że są lepsze na polu zawodowym. I nigdy nie zrozumiem po co to. Ja nie czuję się obrażana przez te osoby, o których mówisz - za to nie Ty pierwsza sugerujesz, że powinnam. Skoro musicie udowadniać światu, że jesteście górą, to marnujcie dalej na to życie. Ja nie muszę bo wiem jaką wartością jest kobieta. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Już nawet pomijając kwestię tego, że kobieta siedząca w domu z dziećmi może zostać mówiąc brzydko wy.chu.jana przez męża, którego ptaszynka radośnie wskoczy do gniazdka innej kobiety- co w sytuacji, gdy mąż rzeczywiście zarabia te 10 tyś. na rękę, ma z żoną 5 dzieci, żyją sobie dobrze, żona zajmuje się domem, on robotą i nagle BACH on ginie- np. w wypadku samochodowym. Kobieta ma na przykład 40 lat i nagle zostaje na lodzie sama, z 5 niekoniecznie pełnoletnich dzieci, bez pracy i dobrze rozbudowanego CV. Co wtedy?
Przecież pracowanie przez 2 osoby (męża i żonę) jest po prostu najzwyczajniej w świecie lepszym rozwiązaniem. Dla mnie osoby, które decydują się na związek jedno zarabia (on/ona) a drugie siedzi w domu pozbawione są instynktu samozachowawczego i po prostu...naiwne/lekkomyślne. Oczywiście mamy równouprawnienie, każdy decyduje co chce robić, nikogo do pracy zmuszać nie mam zamiaru, ale jak ktoś mi próbuje wmówić, że powinnam siedzieć w domu, rodzić dzieci i je wychowywać, a mój facet zasuwać jak dziki osioł w robocie to mi autentycznie podnosi się cisnienie. Chcę mieć dzieci, ale chcę je wychowywać WSPÓLNIE z moim partnerem, podobnie jak chcę pracować i chcę żeby on też pracował. Wiadomo, że do jakiegoś podziału obowiązków musi dojść, ja nie będę miała oporów przed wybraniem lżejszej pracy i wzięciu na swoje barki większej ilości obowiązków związanych z dziećmi, domem, ale oczekuję, że "w zamian" mój mężczyzna będzie przynosił dobre pieniądze i będzie dla mnie oparciem, jak również postara się ze wszystkich sił pomagać mi w domu i aktywnie uczestniczyć w opiece nad potomstwem. Ale to jestem JA i w życiu by mi nie przyszło do głowy narzucać innym ludziom w tak buracki sposób (jak czyni to JKM oraz duuuuże grono "feministek" twierdzących z kolei, że każda kobieta chce pracować,wręcz musi się rozwijać pod względem zawodowym) modelu rodziny i podziału obowiązków między małżonkami. Cytat:
"Mężczyźni uwielbiają kobiety"- JKM zwłaszcza ![]()
Bohemian like you Edytowane przez phony Czas edycji: 2014-05-22 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.