|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: po co ludzie śpiewają w telewizji?
@Hultaj
A tak zapytam z ciekawości, jakiej muzyki słuchasz? Mam na myśli polskich wykonawców. |
|
|
|
|
#62 |
|
Zasiedzenie
|
Nie oszukujmy się, szeroko rozumiana branża artystyczna, to taka branża, że można być mega zdolnym, a nigdy, albo przez lata, nie dostać swojej szansy. Nie dziwię się że ludzie szukają jakichkolwiek okazji by się pokazać, bo głową muru nie przebijesz.
Wiadomo, że nie każdy zrobi karierę. W tv liczy się też jeszcze jeda kwestia, osobowość sceniczna*. Trzeba się wpasować, albo być tak bardzo niemedialnym, że aż medialnym (jak podsiadło np). Ile bardzo dobrych osób odpada po drodze, bo się nie sprzedadzą w tv. Co do formuły tych programów, to też najbardziej mi odpowiadała szansa na sukces :p teraz to tylko wielkie show, wywlekanie prywatnych spraw, łzawe historie, manipulacja, granie na emocjach widzów i uczestników. I te sformułowania: prosto z serducha, chciałem przekazać emocje itp XD Masakra *w sumie to nawet nie sceniczna, tylko właśnie medialna Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2014-05-25 o 01:48 |
|
|
|
|
#63 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do drugiego zdania - ja lubię oglądac te programy, bo lubię słuchać osób o nieprzeciętnym głosie, a dodatkowo jak widzę, że cieszą się ze swojego sukcesu albo aplauzu publiczności, to się cieszę razem z nimi Nie wiem co w tym złego, że się czeka z ciekawością, że ktoś pięknie zaśpiewa ![]() X faktor ma gorszy poziom wg mnie od Voice of Poland pod względem merytorycznym, ale np. taka Tacikowska z obecnej edycji x faktor ma taki głos, że jak jej słucham, to mam ciarki. Czemu mam nie chcieć tego słuchać w takim razie, skoro mi to sprawia przyjemność ? A znając jej historię wałkowaną w tvn-ie wiadomo, że bez takiego programu raczej by żadnej płyty nie wydała ani nawet nie odważyła się zacząć śpiewać dla szerszej publiczności.Cytat:
![]() Cytat:
Ja słucham tylko Zetki - dziś słyszałam przebój Grzegorza Hyży - finalisty poprzedniej edycji x faktora - czyli nawet w Zetce grają utwory tych "nieistotnych" (bo z komercyjnych programów) wokalistów. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#64 |
|
BAN stały
|
Jak dobrze, że nie tylko mnie te programy nudzą. Oglądałam "Idola", bo to było coś nowego w naszej telewizji. Później trochę oglądałam "Mam talent", ale szybko mi się znudziło. Skończyłam jeszcze przed finałem pierwszej edycji. Od tamtej pory nie tykam już takich show. Są nudne i robione na jedno kopyto, a na dodatek wszyscy śpiewają
Jak byłam dzieckiem to była moda na reality show i już chyba wolałabym jakieś Big Brothery niż te programy o gotowaniu czy śpiewaniu. |
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
nie,no Podsiadło wymiata!
jego sztandarowa piosenka jest chyba przeze mnie najczęściej puszczaną piosenką w przeciągu ostatnich miesięcy ,uwielbiam. kibicuję mu.oby tak dalej http://www.youtube.com/watch?v=Wg4A_d9F7xk ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- a tu jak jak ktoś jeszcze nie widział ![]() reklama http://www.youtube.com/watch?v=I3TujXv71EA |
|
|
|
|
#66 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może nie zawsze transmitowano wręczanie ich w TV, ale jak ktoś się interesuje polską branżą muzyczną, to wiedział o laureatach. Zastanawia mnie jaką karierę zrobili panowie z Abstrachuje? Raz ich widziałam w DDTVN, a poza tym? Chyba, że pisząc kariera masz na myśli liczbę wyświetleń na YT.
|
|
|
#68 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
pół biedy jeśli śpiewają... najgorzej, że czasem też tańczą
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze ograniam po co sa programy w których pokazuja sie amatorzy.
No dostaja szansę, żeby ktos ich zauwazył. Ale właśnie- DLACZEGO? w porze najlpszej oglądalności ![]() Mnie one nudzą, mogły by sobie lecieć w niedzielę przy obiedzie co najwyżej .Ale programów w których juz istniejący na rynku aktorzy czy inni robią z siebie dziwowisko nie ograniam? Po co komu taniec z gwiazdami ![]() Dla mnie żenua jak mało co. Innych w ogóle nie widziałam bo juz przy samych zapowiedziach, czułam się zażenowana wyczajnie.
|
|
#70 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Konto usunięte
|
Nie ogarniam również po co puszczają tą tandetę, mogli by jakiś ciekawy, dobry film puścić, albo co. Ale pewnie ludzie to po prostu oglądają. Dla mnie to jest królestwo kiczu i tandety, programy tego typu.
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Co gorsza już nawet programy ''na poziomie'' jak national geographic czy discovery idą w tą stronę i zamiast puszczać porządne, edukacyjne itp. programy, to coraz częściej jest coś w stylu ''naprawiamy samochody'' ''zabawki facetów'' ''polowanie na tuńczyki'' '' jakiś tam typ wśród dziwolągów'' ''dziwne aukcje'' ''rodzina cyganów w NY'' czy inne takie gówniane programy. NG, czy Discovery mają coraz mniej wspólnego z tym co mieć powinny, w Animal Planet też coraz częściej jakieś głupie showy o psich fryzjerach puszczają itd., które są jak mam talent tylko chodzi o rywalizacje w obcinaniu psów itp. itd. Ale to jest wszędzie, te kanały z bajkami dla dzieci też mają obecnie bardzo żenujący poziom. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-05-25 o 09:51 |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
a odpowiadając na pytanie tytułowe- bo są takie programy
![]() założę się o 500 zł że ogłaszając nabór na najlepiej/najciekawiej czkających czy pstrykających na palcach też byłoby full opcja obsada ,i to na kilka edycji to się nazywa chyba magia telewizji więc pytanie powinno brzmieć -dlaczego w tel.takie gnioty puszczają ?i tu chyba nawet dziecko zna odp-bo się to kali (opłaca).no musi sie opłacać.ktos to ogląda .słupki sie zgadzają .i kółeczko się zamyka Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2014-05-25 o 10:23 |
|
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Musi byc w porze największej ogladalnosci bo ktos musi glosowac... nie dadza ci w pn rano bo to nie ma sensu. Jesli nie lubicie ogladac czegoś takiego to wypozyczcie sobie filmy na dvd, wlozcie do odtwarzacza i problem z glowy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
Tu masz odpowiedź:
Jeśli ktoś uważa, że Brodka czy Podsiadło to nie są talenty albo nie potrafią śpiewać, bo nie puszczają ich w najbardziej popularnych stacjach radiowych to myślę, że nie mam potrzeby tu się wypowiadać. Natomiast porównanie Dawida do Biebera to po prostu jakaś totalna abstrakcja. |
|
|
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
Zdarzają się tam talenty, ale chodzi raczej o fakt, że po prostu w porze kiedy dużo osób chce obejrzeć coś fajnego, bo sobota wieczór z reguły albo odpoczynek w domu, albo wyjście ze znajomymi, to mogli by pokazać coś na poziomie, a nie jakąś tandetę z wyjątkami od czasu do czasu.
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre pytanie.
Ile można. Wiecznie to samo. A te programy od pewnego momentu to i tak tylko ustawka (wiem z pewnego źródła). No, ale trzyma to ludzi przed tv i chyba o to chodzi...
|
|
|
|
|
#80 | ||
|
Buc
|
Cytat:
rozumiesz, że telewizja to biznes? jak biznes to musi się opłacać? a jak musi się opłacać to musi się oglądać? a najlepszy czas antenowy to najlepsza kasa. proste jak konstrukcja cepa. Cytat:
Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2014-05-25 o 12:27 |
||
|
|
|
|
#81 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Teraz są programy tego typu, wcześniej w niedzieli wszyscy się gapili na Idź na całość, teraz też nie rozumiem co w tym było takiego. Kwestia mody |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
mi się wydaje, że to proste - ludzie, którzy się zgłaszają chcą być rozpoznawalni i się przebić. tv jest do tego dobrym miejscem.
szczerze mówiąc, ja nie oglądam w ogóle telewizji, ale moi rodzice bardzo lubią te programy, więc czasem zdarza mi się zerknąć. dla mnie jest to promocja głównie samych jurorów, a nie talentów. Brodke i Dąbrowską pominę, bo one zaczynały już lata temu. z tych "ostatnich" edycji kojarzę tylko Bednarka i Podsiadło, no i jeszcze Szpaka, ale nie wiem nawet czy on nagrał jakąś płytę, generalnie jest znany z bycia facetem, który maluje paznokcie. gdzie się podziali ci wszyscy ludzie, którzy wygrali te programy czy dotarli do finału? no, serio, więcej się słyszy o Rodowicz niż o nich. nikt ich nie promuje, nie wiem, czy tak ciężko byłoby ich od czasu do czasu zaprosić chociażby do programu śniadaniowego, żeby się pokazali... no i jeszcze te łzawe historie, ta cisza przed ogłoszeniem wyników i miny jurorów, jakby mieli zaraz się popłakać... jezuuuuuu... a już najlepszy był facet, który wydał płytę i wziął drugi raz udział, bo on ma żonę i dziecko i też mnie dziwi, że nie ma żadnego programu, który promuje prawdziwych artystów z własnym repertuarem i w ogóle.
|
|
#83 | |
|
wasza koleżanka
|
Cytat:
. Ja mam dosyć widoczną bliznę, pewnie powinnam opowiedzieć ze łzami w oczach, że zostałam zaatakowana przez nożowników (oparzenie zbyt oczywiste). Nie przeszkadza mi pora o jakiej lecą takie programy, bo nawet jak chcę obejrzeć dobry film to szukam go necie, a nie na TVNie. Ostatnio próbowałam obejrzeć Shreka: pierwsza reklama po 10 minutach filmu. Odnoszę wrażenie, że te programy są jedną wielką ustawką, zresztą aby dostać trzy razy TAK w X-factorze pewnie wystarczyłby przeciętny głos i bycie ekstrawaganckim gejem-Azjatą lub Anglikiem próbującym śpiewać po polsku. Zwyczajni, mili ludzie z talentem nie mają szans. Sama trochę śpiewam ( ) i od dziecka brałam udział w różnych konkursach. Serio, trudno porównać dwie barwy głosu. Mnie np. coś strzela jak słyszę wycie Adele w radio, ale jestem fanką łagodnej Katie Melua itd., itd.
|
|
|
|
#84 |
|
Konto usunięte
|
A ja sie zgadzamz takasobie. Kiedys na tvnie byla masa fantastycznych programow ktore pozostalo mi ogladav na tvnplayer np cela nr. Bo teraz do same show i inne beznadzieje... Dobrze w sumie tyle ze ten player jest. Bo ja tez zostajac w sobote w domu wolalabym obejrzec film niz jakis program - nie dosc ze nie jestem w niego wkrecona i nie wiem o co chodzi... Pamietam jak wchodzil mam talent lata swietlne temu, to nawet ludzie milkli i na domowkach byla przerwa na mam talent
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- I to jest straszne ze nie ma w tv filmow i szuka sie ich w necie. Nawet starsze fajne filmy (nie, nie kogel mogel ani jak rozpetalem druga wojne...) ale chocby plac zbawiciela ktory widzialam w tv na tvp kultura jakos o 2. W nocy... ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- I nic tylko w leb sobie strzelic z racji abonamentu. Ja juz mowilam ze telewizor to dla mnie duzy monitor podpiety do internetu. Kupilismy sobie WEEB.tv i w sumie bylo fajne :- p |
|
|
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W Polsce brakuje dobrych seriali, większość programów robiona jest na licencji zagranicznej. Jako widz chciałbym na przykład, żeby jakaś telewizja emitowała program typu talk show (o popularności tego formatu świadczy ilość wyświetleń na youtube programu Jakóbika). Telewizje wolą być jednak monotematyczne i eksploatować do granic wytrzymałości talent show. Jesteście w stanie wskazać jakiś program, który zrobiłby furorę, a byłby autorskim pomysłem Polsatu lub TVN? |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Konto usunięte
|
Nic mi do glowy nie przychodzi
kilka dajnych seriali sie znajdzie np ranczo usta usta kasia i tomek. Wiem ze na licencji ale sa przyjemne dosc. Najlepszy polski serial - pitbull byl zepchniety gdzies na margines ogladalnosci co nnie strasznie boli
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Rozeznanie
|
Czekam, aż w Polsce powstanie serial komediowy bez zagranicznej licencji, który będzie odnosił się do polskich realiów i będzie zabawny. Czy naprawdę jesteśmy tak ograniczeni, że nie potrafimy wymyślić nic samodzielnie? Myślę, że problem leży gdzie indziej, bo przecież powstał taki serial jak Ranczo, gdzie scenarzyści wykonują dobrą robotę.
Na przykład serial o wielopokoleniowej rodzinie mieszkającej w jednym domu: babcia - słuchaczka Radia Maryja, ojciec - były sbek na emeryturze, matka - rejestratorka w szpitalu, syn - hip-hopowiec zamulający w chacie i palący marychę. |
|
|
|
|
#89 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
Pankastab wypisz wymaluj kiepscy. Poza tym sbkiem.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

widze 100% znajomosc tematu....
Chyba, że pisząc kariera masz na myśli liczbę wyświetleń na YT.