po co ludzie śpiewają w telewizji? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-25, 01:11   #61
pankasztan
Rozeznanie

Dot.: po co ludzie śpiewają w telewizji?

@Hultaj
A tak zapytam z ciekawości, jakiej muzyki słuchasz? Mam na myśli polskich wykonawców.
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 01:11   #62
jaksy
Zasiedzenie

Nie oszukujmy się, szeroko rozumiana branża artystyczna, to taka branża, że można być mega zdolnym, a nigdy, albo przez lata, nie dostać swojej szansy. Nie dziwię się że ludzie szukają jakichkolwiek okazji by się pokazać, bo głową muru nie przebijesz.
Wiadomo, że nie każdy zrobi karierę. W tv liczy się też jeszcze jeda kwestia, osobowość sceniczna*. Trzeba się wpasować, albo być tak bardzo niemedialnym, że aż medialnym (jak podsiadło np). Ile bardzo dobrych osób odpada po drodze, bo się nie sprzedadzą w tv.
Co do formuły tych programów, to też najbardziej mi odpowiadała szansa na sukces :p teraz to tylko wielkie show, wywlekanie prywatnych spraw, łzawe historie, manipulacja, granie na emocjach widzów i uczestników. I te sformułowania: prosto z serducha, chciałem przekazać emocje itp XD Masakra

*w sumie to nawet nie sceniczna, tylko właśnie medialna

Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2014-05-25 o 01:48
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 02:29   #63
ewelinka2210
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
no dobra, nie popadajmy w przesadę, ale serio, to są dla Was osoby, które zrobiły karierę? Bo kogoś kojarzę z jakiegoś teledysku?
Dla mnie są to osoby jednak dość przeciętne, jeśli były takie dobre, to czemu nie wylansowały się bez udziału w programach.
Powiedziałabym, że teraz większymi gwiazdami są osoby, które samodzielnie zdobyły fanów wrzucając swoje nagrania lub filmiki na YT. Albo np. blogerki modowe, owszem prasa plotkarska kocha czasem po nich jeździć, ale te dziewczyny zaczęły od 0, nikt im fanów i odsłon w internecie nie zapewnił, tylko same zapracowały na swoją popularność.
Bo nie mają kasy, żeby zacząć się "lansować"? Naprawdę myślisz, że tak łatwo wydać singiel/płytę? Na to trzema masę pieniędzy, znajomości itp. - jeżeli takie talent show może pomóc w pokazaniu się szerszej publiczności bądź producentom, to nie wiem czemu miałoby to być czymś złym.

Cytat:
dla mnie np. osobami, które zrobiły samodzielnie karierę bez udziału mediów są panowie z Abstrachuje. Nikt ich nie znał a teraz znają chyba wszyscy. Podałam też przykład wyżej blogerek modowych, dla mnie to są osoby, które zaczęly od pomysłu i zdobyły fanów, a nie na odwrót.
Po prostu uważam, że na tyle programów i tyle lat ich nagrywania to nie są wysokie liczby. Więcej kojarzę chętnych na sukces niż tych, co ten sukces rzeczywiscie odnieśli.
Osobiście artystom, że się chcą pokazać, nie dziwię się, dziwię się raczej temu, że ludzie chcą to oglądać, skoro, jak widać na Twoim przykładzie chociażby, oglądają, wciąż ich ciekawi, czy ktoś może jeszcze pięknie zaśpiewa.

I mnie sie wydaje, że w Pl znalazłoby się sporo osób, które fajnie śpiewają.
No bo właśnie oto chodzi, że jest bardzo dużo "ładnie" śpiewających osób. Dlatego więcej chętnych na sukces, co jest chyba oczywiste w tego typu programach, że przychodzą osoby, które potrafią albo myślą, że potrafią śpiewać i próbują wykorzystać swoją szansę.
Co do drugiego zdania - ja lubię oglądac te programy, bo lubię słuchać osób o nieprzeciętnym głosie, a dodatkowo jak widzę, że cieszą się ze swojego sukcesu albo aplauzu publiczności, to się cieszę razem z nimi
Nie wiem co w tym złego, że się czeka z ciekawością, że ktoś pięknie zaśpiewa
X faktor ma gorszy poziom wg mnie od Voice of Poland pod względem merytorycznym, ale np. taka Tacikowska z obecnej edycji x faktor ma taki głos, że jak jej słucham, to mam ciarki. Czemu mam nie chcieć tego słuchać w takim razie, skoro mi to sprawia przyjemność ? A znając jej historię wałkowaną w tvn-ie wiadomo, że bez takiego programu raczej by żadnej płyty nie wydała ani nawet nie odważyła się zacząć śpiewać dla szerszej publiczności.

Cytat:
Napisane przez anne_mary Pokaż wiadomość
Hultaj, Twoje argumenty to inwalidzi. To troche smieszne, ze oczekujesz od programow "stworzenia" zespolow typu Metallica. Ja uważam ze jedynym ogarnietym programem jest voice, jurorzy znaja sie na rzeczy, sa dobrymi wokalistami, ludzie śpiewają na poziomie. Kazdy doswiadczony artysta i zespol dochodzil do wszystkiego krok po kroku, nikt od razu nie wystepowal na ogromnej hali i nie byl znany na calym świecie, litosci.. a jak dla ciebie wyznacznikiem artysty jest rozmiar miejsca w ktorym gra, to ja nie mam pytan. Wiem ze wiele jest tandetnych programow, ale piosenki Dawida Podsiadło czy Moniki Brodki sa na wyzszym poziomie, sa bardziej ambitne i mozna je uslyszec nie tylko na esce czy rmf, ale takze na Trojcie, ktora wedlug mnie reprezentuje nieco wyzszy poziom niz ta Twoja zetka. A do programow ludzie przychodza aby osiagnac sukces, nagrywac plyty i spelniac marzenia. Trudno im sie dziwic, maja okazje to korzystaja.

Omg porownac Kwiatkowskiego do Podsiadlo? Padlam widze 100% znajomosc tematu....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
ale ja tego nie oczekuję, wprost napisałam, że mnie ta formuła już bardzo nudzi, a przez ileś lat istnienia ich na rynku jak dla mnie żaden z nich nie wylansował gwiazdy z prawdziwego zdarzenia. Mam wręcz wrażenie, że te osoby, o których tu mówimy, typu Brodka, świetnie poradziłyby sobie i bez tego, ale to tylko moje zdanie. Przecież jeśli lubicie oglądać tego typu programy to możliwe, że one bedą jeszcze bardzo długo.

Po 2 jedziecie po mnie, że nie uznaję tych programów za wartosciowe, a już 2 osoba jedzie po Zetce powołując się na wyższość Trójki, podczas gdy Zetka nie jest ani moja (podałam tylko jej przykład), na pewno należy do najwiekszych rozgłośni w kraju, a po 3 - co do tego, czy Trójka jest stacją wysoce cenioną to zdania wg mnie również są podzielone.
Może taka Brodka by sobie poradziła, ale Ania z obecnej edycji X faktora już pewnie nie - stąd takie programy.

Ja słucham tylko Zetki - dziś słyszałam przebój Grzegorza Hyży - finalisty poprzedniej edycji x faktora - czyli nawet w Zetce grają utwory tych "nieistotnych" (bo z komercyjnych programów) wokalistów.

Cytat:
Napisane przez anne_mary Pokaż wiadomość
Nie jade po zetce, ale nie ograniczam sie w zabawny sposob pt "nie leci w tym radiu to nie ma wartosci". Słucham trojki, zetki, eski, rmf i rmf maxxx. Ogladam voice'a, bo podoba mi sie jak ktoś ladnie spiewa, doceniam ambitnych artystow jak Podsiadlo. Ale zaznaczam, ze taki x factor to faktycznie wartosci duzej nie ma, jurorzy nie znaja sie na rzeczy, sa chamscy i wszystko jest ustawiane. Brrr po edycji z Sablewska tvnowskich talent show mam po uszy. Ale voice naprawde poziom trzyma

Rzeczywiście - ja też uważam, że voice pozom trzyma

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Nie oszukujmy się, szeroko rozumiana branża artystyczna, to taka branża, że można być mega zdolnym, a nigdy, albo przez lata, nie dostać swojej szansy. Nie dziwię się że ludzie szukają jakichkolwiek okazji by się pokazać, bo głową muru nie przebijesz.
Wiadomo, że nie każdy zrobi karierę. W tv liczy się też jeszcze jeda kwestia, osobowość sceniczna*. Trzeba się wpasować, albo być tak bardzo niemedialnym, że aż medialnym (jak podsiadło np). Ile bardzo dobrych osób odpada po drodze, bo się nie sprzedadzą w tv.
Co do formuły tych programów, to też najbardziej mi odpowiadała szansa na sukces :p teraz to tylko wielkie show, wywlekanie prywatnych spraw, łzawe historie, manipulacja, granie na emocjach widzów i uczestników. I te sformułowania: prosto z serducha, chciałem przekazać emocje itp XD Masakra

To jest według mnie sedno sprawy - dlatego widzę sens i sama oglądam programy o "śpiewakach", bo według mnie są one szansą dla osób, które nie tylko umieją śpiewać, ale śpiewają tak, że chwytają za serca publiczność. Takie moje zdanie
ewelinka2210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 05:38   #64
Mimiko
BAN stały

Jak dobrze, że nie tylko mnie te programy nudzą. Oglądałam "Idola", bo to było coś nowego w naszej telewizji. Później trochę oglądałam "Mam talent", ale szybko mi się znudziło. Skończyłam jeszcze przed finałem pierwszej edycji. Od tamtej pory nie tykam już takich show. Są nudne i robione na jedno kopyto, a na dodatek wszyscy śpiewają

Jak byłam dzieckiem to była moda na reality show i już chyba wolałabym jakieś Big Brothery niż te programy o gotowaniu czy śpiewaniu.
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 07:44   #65
201710120930
Konto usunięte

nie,no Podsiadło wymiata!
jego sztandarowa piosenka jest chyba przeze mnie najczęściej puszczaną piosenką w przeciągu ostatnich miesięcy ,uwielbiam. kibicuję mu.oby tak dalej
http://www.youtube.com/watch?v=Wg4A_d9F7xk

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

a tu jak jak ktoś jeszcze nie widział
reklama
http://www.youtube.com/watch?v=I3TujXv71EA
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 08:04   #66
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pankasztan Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to skomentować.
Dawid Podsiadło zgarnął wiele prestiżowych nagród, co jest dowodem jego wartości. Jego płyta sprzedaje się nie najgorzej.

Oprócz wymienionych przez Ciebie wykonawców wybili się jeszcze: Lemon, ten zespół polsko-ukraiński, Liszowska, Bednarek, itd.
Nie znam żadnej z tych postaci
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 08:21   #67
otako
Zakorzenienie

Cytat:
bo pamiętam, kiedy tych nagród nie było ale nie bedę się z Tobą spierać. Dla niektórych osób prestiżowymi nagrodami nie są n[. Oscary.
Natomiast Ty nie wymieniłeś reszty z tych prestiżowych nagród, o których wspominałeś.
Legendami są teraz, kiedyś po prostu mieli masę fanów, którzy chcieli chodzić i chodzili na ich koncerty. Ile osób wg Ciebie chodzi na koncerty Brodki czy Dawida Podsiadło. Czy Pan Dawid w ogóle ma trasę koncertową?
Fryderyki są wręczane od 1995 roku.
Może nie zawsze transmitowano wręczanie ich w TV, ale jak ktoś się interesuje polską branżą muzyczną, to wiedział o laureatach.

Zastanawia mnie jaką karierę zrobili panowie z Abstrachuje? Raz ich widziałam w DDTVN, a poza tym? Chyba, że pisząc kariera masz na myśli liczbę wyświetleń na YT.

otako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 08:22   #68
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

pół biedy jeśli śpiewają... najgorzej, że czasem też tańczą

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 09:33   #69
cava
Zakorzenienie

Ja jeszcze ograniam po co sa programy w których pokazuja sie amatorzy.
No dostaja szansę, żeby ktos ich zauwazył.

Ale właśnie- DLACZEGO? w porze najlpszej oglądalności
Mnie one nudzą, mogły by sobie lecieć w niedzielę przy obiedzie co najwyżej.

Ale programów w których juz istniejący na rynku aktorzy czy inni robią z siebie dziwowisko nie ograniam?
Po co komu taniec z gwiazdami
Dla mnie żenua jak mało co. Innych w ogóle nie widziałam bo juz przy samych zapowiedziach, czułam się zażenowana wyczajnie.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 09:40   #70
elvji
BAN stały

Cytat:
dla mnie np. osobami, które zrobiły samodzielnie karierę bez udziału mediów są panowie z Abstrachuje. Nikt ich nie znał a teraz znają chyba wszyscy. Podałam też przykład wyżej blogerek modowych, dla mnie to są osoby, które zaczęly od pomysłu i zdobyły fanów, a nie na odwrót.
Po prostu uważam, że na tyle programów i tyle lat ich nagrywania to nie są wysokie liczby. Więcej kojarzę chętnych na sukces niż tych, co ten sukces rzeczywiscie odnieśli.
Osobiście artystom, że się chcą pokazać, nie dziwię się, dziwię się raczej temu, że ludzie chcą to oglądać, skoro, jak widać na Twoim przykładzie chociażby, oglądają, wciąż ich ciekawi, czy ktoś może jeszcze pięknie zaśpiewa.
I mnie sie wydaje, że w Pl znalazłoby się sporo osób, które fajnie śpiewają.
Zgadzam się. Jeśli ma się dobry pomysł, myślisz że można go wypromować za darmo - na you tube?
elvji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 09:50   #71
201605161006
Konto usunięte

Nie ogarniam również po co puszczają tą tandetę, mogli by jakiś ciekawy, dobry film puścić, albo co. Ale pewnie ludzie to po prostu oglądają. Dla mnie to jest królestwo kiczu i tandety, programy tego typu.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Ja jeszcze ograniam po co sa programy w których pokazuja sie amatorzy.
No dostaja szansę, żeby ktos ich zauwazył.

Mnie one nudzą, mogły by sobie lecieć w niedzielę przy obiedzie co najwyżej.

Ale programów w których juz istniejący na rynku aktorzy czy inni robią z siebie dziwowisko nie ograniam?
Po co komu taniec z gwiazdami
Dla mnie żenua jak mało co. Innych w ogóle nie widziałam bo juz przy samych zapowiedziach, czułam się zażenowana wyczajnie.
Też tak sądzę, jak widzę taniec z gwiazdami to mnie mdli, pamiętam, że jeszcze pierwsze 2-3 edycje jakieś tam emocje mogły budzić, ale teraz jest to obrzydliwe totalnie, tak samo te wszystkie głupie programiki w stylu pani domu, master chefy jakieś, ekipy z warszawy, czy co tam jeszcze.

Co gorsza już nawet programy ''na poziomie'' jak national geographic czy discovery idą w tą stronę i zamiast puszczać porządne, edukacyjne itp. programy, to coraz częściej jest coś w stylu ''naprawiamy samochody'' ''zabawki facetów'' ''polowanie na tuńczyki'' '' jakiś tam typ wśród dziwolągów'' ''dziwne aukcje'' ''rodzina cyganów w NY'' czy inne takie gówniane programy. NG, czy Discovery mają coraz mniej wspólnego z tym co mieć powinny, w Animal Planet też coraz częściej jakieś głupie showy o psich fryzjerach puszczają itd., które są jak mam talent tylko chodzi o rywalizacje w obcinaniu psów itp. itd.

Ale to jest wszędzie, te kanały z bajkami dla dzieci też mają obecnie bardzo żenujący poziom.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-05-25 o 09:51
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 10:22   #72
201710120930
Konto usunięte

a odpowiadając na pytanie tytułowe- bo są takie programy
założę się o 500 zł że ogłaszając nabór na najlepiej/najciekawiej czkających czy pstrykających na palcach też byłoby full opcja obsada ,i to na kilka edycji
to się nazywa chyba magia telewizji
więc pytanie powinno brzmieć -dlaczego w tel.takie gnioty puszczają ?
i tu chyba nawet dziecko zna odp-bo się to kali (opłaca).no musi sie opłacać.ktos to ogląda .słupki sie zgadzają .i kółeczko się zamyka

Edytowane przez 201710120930
Czas edycji: 2014-05-25 o 10:23
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 10:36   #73
anne_mary
Rozeznanie

Musi byc w porze największej ogladalnosci bo ktos musi glosowac... nie dadza ci w pn rano bo to nie ma sensu. Jesli nie lubicie ogladac czegoś takiego to wypozyczcie sobie filmy na dvd, wlozcie do odtwarzacza i problem z glowy

anne_mary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 10:46   #74
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2210 Pokaż wiadomość
np. taka Tacikowska z obecnej edycji x faktor ma taki głos, że jak jej słucham, to mam ciarki. Czemu mam nie chcieć tego słuchać w takim razie, skoro mi to sprawia przyjemność ? A znając jej historię wałkowaną w tvn-ie wiadomo, że bez takiego programu raczej by żadnej płyty nie wydała ani nawet nie odważyła się zacząć śpiewać dla szerszej publicznosci
Moim zdaniem ona sie nadaje tylko na gospel.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 11:00   #75
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Tu masz odpowiedź:

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
więc pytanie powinno brzmieć -dlaczego w tel.takie gnioty puszczają ?
i tu chyba nawet dziecko zna odp-bo się to kali (opłaca).no musi sie opłacać.ktos to ogląda .słupki sie zgadzają .i kółeczko się zamyka
Jeśli ktoś uważa, że Brodka czy Podsiadło to nie są talenty albo nie potrafią śpiewać, bo nie puszczają ich w najbardziej popularnych stacjach radiowych to myślę, że nie mam potrzeby tu się wypowiadać. Natomiast porównanie Dawida do Biebera to po prostu jakaś totalna abstrakcja.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 11:12   #76
201605161006
Konto usunięte

Zdarzają się tam talenty, ale chodzi raczej o fakt, że po prostu w porze kiedy dużo osób chce obejrzeć coś fajnego, bo sobota wieczór z reguły albo odpoczynek w domu, albo wyjście ze znajomymi, to mogli by pokazać coś na poziomie, a nie jakąś tandetę z wyjątkami od czasu do czasu.
Stary 2014-05-25, 11:27   #77
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Zdarzają się tam talenty, ale chodzi raczej o fakt, że po prostu w porze kiedy dużo osób chce obejrzeć coś fajnego, bo sobota wieczór z reguły albo odpoczynek w domu, albo wyjście ze znajomymi, to mogli by pokazać coś na poziomie, a nie jakąś tandetę z wyjątkami od czasu do czasu.
Acha.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 11:52   #78
elvji
BAN stały

Cytat:
Ale czy to nie jest tak, że telewizja robi regularne badania i puszcza ludziom dokładnie to, czego chcą? Wydaje mi się, że gdyby ludzie nie chcieli oglądać danego programu, gdyby ich coś takiego nie interesowało, telewizja nie wyemitowałaby tego. Telewizja jest raczej dla masowego odbiorcy. Są programy chyba też niszowe, typu telewizja Kultura, czy coś takiego.
elvji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 11:59   #79
chwast
Zakorzenienie

Dobre pytanie.
Ile można.
Wiecznie to samo.
A te programy od pewnego momentu to i tak tylko ustawka (wiem z pewnego źródła).

No, ale trzyma to ludzi przed tv i chyba o to chodzi...
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 12:00   #80
suszarka
Buc

Cytat:

rozumiesz, że telewizja to biznes? jak biznes to musi się opłacać? a jak musi się opłacać to musi się oglądać?

a najlepszy czas antenowy to najlepsza kasa. proste jak konstrukcja cepa.

Cytat:
Napisane przez elvji Pokaż wiadomość
Ale czy to nie jest tak, że telewizja robi regularne badania i puszcza ludziom dokładnie to, czego chcą? Wydaje mi się, że gdyby ludzie nie chcieli oglądać danego programu, gdyby ich coś takiego nie interesowało, telewizja nie wyemitowałaby tego. Telewizja jest raczej dla masowego odbiorcy. Są programy chyba też niszowe, typu telewizja Kultura, czy coś takiego.
dokładnie.

Edytowane przez suszarka
Czas edycji: 2014-05-25 o 12:27
suszarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 12:02   #81
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
ej sorry, od 10? 12? lat to samo. Siedzi grupka 3 czy 4 osób i wałkuje talent stojącej przed nimi osoby, w moim odczuciu najczęściej chyba jednak śpiewaka. Pierwszy nie był przypadkiem Idol? Pewną odmianą od śpiewania był You can dance, fajnie było popatrzeć na naprawdę nieźle ruszających się młodych ludzi; ale tego też już były chyba ze 4 czy z 5 edycji? O tanczących w wieczorowych kreacjach ''gwiazdach'' nawet nie wspominam, ile tego było, z 10 edycji? Mam talent jak dla mnie też jest napompowany śpiewaniem, więc nie ma w tym programie wiele ciekawego.
Nowością tego roku chyba było Twoja twarz brzmi znajomo. To już mnie kompletnie rozbroiło, gwiazdy poprzebierane za inne gwiazdy.
Mi się podobał ten aktorski talent show, jakieś 10 lat temu chyba się odbywał. Chyba tylko jedna edycja, dzięki bogu, bo wszystko w końcu wychodzi bokiem.
Teraz są programy tego typu, wcześniej w niedzieli wszyscy się gapili na Idź na całość, teraz też nie rozumiem co w tym było takiego. Kwestia mody

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 12:27   #82
karolaine
Raczkowanie

mi się wydaje, że to proste - ludzie, którzy się zgłaszają chcą być rozpoznawalni i się przebić. tv jest do tego dobrym miejscem.
szczerze mówiąc, ja nie oglądam w ogóle telewizji, ale moi rodzice bardzo lubią te programy, więc czasem zdarza mi się zerknąć. dla mnie jest to promocja głównie samych jurorów, a nie talentów.
Brodke i Dąbrowską pominę, bo one zaczynały już lata temu.
z tych "ostatnich" edycji kojarzę tylko Bednarka i Podsiadło, no i jeszcze Szpaka, ale nie wiem nawet czy on nagrał jakąś płytę, generalnie jest znany z bycia facetem, który maluje paznokcie.
gdzie się podziali ci wszyscy ludzie, którzy wygrali te programy czy dotarli do finału? no, serio, więcej się słyszy o Rodowicz niż o nich. nikt ich nie promuje, nie wiem, czy tak ciężko byłoby ich od czasu do czasu zaprosić chociażby do programu śniadaniowego, żeby się pokazali...
no i jeszcze te łzawe historie, ta cisza przed ogłoszeniem wyników i miny jurorów, jakby mieli zaraz się popłakać... jezuuuuuu... a już najlepszy był facet, który wydał płytę i wziął drugi raz udział, bo on ma żonę i dziecko dla mnie artystami są ludzie, którzy przyciągają ludzi swoją muzyką, a nie tym, że mają problemy, ludzie powinni na nich głosować, bo są dobrzy, a nie bo mają ciężko w życiu.
i też mnie dziwi, że nie ma żadnego programu, który promuje prawdziwych artystów z własnym repertuarem i w ogóle.
Stary 2014-05-25, 12:33   #83
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość

o to to to . Ja mam dosyć widoczną bliznę, pewnie powinnam opowiedzieć ze łzami w oczach, że zostałam zaatakowana przez nożowników (oparzenie zbyt oczywiste).

Nie przeszkadza mi pora o jakiej lecą takie programy, bo nawet jak chcę obejrzeć dobry film to szukam go necie, a nie na TVNie. Ostatnio próbowałam obejrzeć Shreka: pierwsza reklama po 10 minutach filmu.

Odnoszę wrażenie, że te programy są jedną wielką ustawką, zresztą aby dostać trzy razy TAK w X-factorze pewnie wystarczyłby przeciętny głos i bycie ekstrawaganckim gejem-Azjatą lub Anglikiem próbującym śpiewać po polsku. Zwyczajni, mili ludzie z talentem nie mają szans.

Sama trochę śpiewam () i od dziecka brałam udział w różnych konkursach. Serio, trudno porównać dwie barwy głosu. Mnie np. coś strzela jak słyszę wycie Adele w radio, ale jestem fanką łagodnej Katie Melua itd., itd.
Stary 2014-05-25, 12:37   #84
201604181004
Konto usunięte

A ja sie zgadzamz takasobie. Kiedys na tvnie byla masa fantastycznych programow ktore pozostalo mi ogladav na tvnplayer np cela nr. Bo teraz do same show i inne beznadzieje... Dobrze w sumie tyle ze ten player jest. Bo ja tez zostajac w sobote w domu wolalabym obejrzec film niz jakis program - nie dosc ze nie jestem w niego wkrecona i nie wiem o co chodzi... Pamietam jak wchodzil mam talent lata swietlne temu, to nawet ludzie milkli i na domowkach byla przerwa na mam talent a teraz nawet nie wiem ktora to edycja albo kto jest jurorem. Ile razy mozna to samo. Ludzie to ogladaja bo nie maja wyjscia jak tos ma tvp polsat i tvn to tak czy siak to otatnie ma fajna oferte. Jak bylam mala pamietam na jedynce czas na dokument i ta smetna muzyczke jak pan wychodzi z kanalu ;-). A teraz? Co tam leci? Najwiecej dokumentow jest chyba na tvn style np o takwanskich prostytutkach niedawno. Ale szerokich torow chyba w ogole nie puszczaja juz w tv... Masakra. Ja w ciagu dnia mam wlaczone comedy central albo tvn style zeby lecialo w tle ale tak to przelaczam na player

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

I to jest straszne ze nie ma w tv filmow i szuka sie ich w necie. Nawet starsze fajne filmy (nie, nie kogel mogel ani jak rozpetalem druga wojne...) ale chocby plac zbawiciela ktory widzialam w tv na tvp kultura jakos o 2. W nocy...

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

I nic tylko w leb sobie strzelic z racji abonamentu. Ja juz mowilam ze telewizor to dla mnie duzy monitor podpiety do internetu. Kupilismy sobie WEEB.tv i w sumie bylo fajne :- p
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 12:44   #85
pankasztan
Rozeznanie

Cytat:
Ludzie nie oglądają tego czego chcą, tylko to co podsunie im telewizja. W porze największej oglądalności mają do wyboru film, który wyświetlano tysiąc razy, lub program typu talent show, to wybierają to drugie.
W Polsce brakuje dobrych seriali, większość programów robiona jest na licencji zagranicznej. Jako widz chciałbym na przykład, żeby jakaś telewizja emitowała program typu talk show (o popularności tego formatu świadczy ilość wyświetleń na youtube programu Jakóbika). Telewizje wolą być jednak monotematyczne i eksploatować do granic wytrzymałości talent show. Jesteście w stanie wskazać jakiś program, który zrobiłby furorę, a byłby autorskim pomysłem Polsatu lub TVN?
Stary 2014-05-25, 12:47   #86
201604181004
Konto usunięte

Nic mi do glowy nie przychodzi kilka dajnych seriali sie znajdzie np ranczo usta usta kasia i tomek. Wiem ze na licencji ale sa przyjemne dosc. Najlepszy polski serial - pitbull byl zepchniety gdzies na margines ogladalnosci co nnie strasznie boli
Stary 2014-05-25, 12:57   #87
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
No to odzwierciedla to poziom mentalny itd. tej części społeczeństwa, która ogląda ten syf. Rozumiem czasem dla odmóżdżenia się, ale skoro puszczają to co ma dużą oglądalność to chyba tydzień w tydzień sporo osób to włącza. Pewnie są to głównie nastolatkowie.
Stary 2014-05-25, 12:59   #88
pankasztan
Rozeznanie

Czekam, aż w Polsce powstanie serial komediowy bez zagranicznej licencji, który będzie odnosił się do polskich realiów i będzie zabawny. Czy naprawdę jesteśmy tak ograniczeni, że nie potrafimy wymyślić nic samodzielnie? Myślę, że problem leży gdzie indziej, bo przecież powstał taki serial jak Ranczo, gdzie scenarzyści wykonują dobrą robotę.

Na przykład serial o wielopokoleniowej rodzinie mieszkającej w jednym domu: babcia - słuchaczka Radia Maryja, ojciec - były sbek na emeryturze, matka - rejestratorka w szpitalu, syn - hip-hopowiec zamulający w chacie i palący marychę.
Stary 2014-05-25, 13:01   #89
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pankasztan Pokaż wiadomość
Ludzie nie oglądają tego czego chcą, tylko to co podsunie im telewizja. W porze największej oglądalności mają do wyboru film, który wyświetlano tysiąc razy, lub program typu talent show, to wybierają to drugie.
W Polsce brakuje dobrych seriali, większość programów robiona jest na licencji zagranicznej. Jako widz chciałbym na przykład, żeby jakaś telewizja emitowała program typu talk show (o popularności tego formatu świadczy ilość wyświetleń na youtube programu Jakóbika). Telewizje wolą być jednak monotematyczne i eksploatować do granic wytrzymałości talent show. Jesteście w stanie wskazać jakiś program, który zrobiłby furorę, a byłby autorskim pomysłem Polsatu lub TVN?
Tak właśnie jest i nie chodzi tylko o talent showy, ale też inne takie jak te panie domu, master chefy itp., oraz seriale. Wszystkie są na jedno kopyto, albo jakieś pseudośmieszne, albo ''poważne'' w stylu na Wspólnej. Nie pamiętam by Polacy nakręcili jakiś serial dobry czy w ogóle w ostatnich latach jakikolwiek np. fantasy, sci-fi, postapo, katastroficzny, dramat (chociaż też tych popularnych stacji już jakoś z 2 lata nie oglądam prawie wcale, więc może coś tam jest, ale pewnie i tak słabe, skoro się nie wybiło, bo nie słyszałam o tym), tylko same pseudokomedie, pseudodramaty, czy jakieś pseudożyciowe rozterki.
Stary 2014-05-25, 13:04   #90
201604181004
Konto usunięte

Pankastab wypisz wymaluj kiepscy. Poza tym sbkiem.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości