![]() |
#61 | ||
BAN stały
|
Dot.: Facet bez gustu.
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Ja się tylko czepiam uroczego stwierdzenia że mniej szacunku niż pokazanie się w piłkarskiej koszulce to już okazać się nie da, nie dopisuj do tego żadnych ślubnych teorii;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
BAN stały
|
Cytat:
To, że zarabiam mniej od obcego faceta nie znaczy, że on ma obowiązek fundować mi żarełko. Szczególnie gdy tego nie chcę z różnych powodów. Nie chcę czuć się zobowiązana do jakiejś formy zrewanżowania się. Nie zawsze też wiadomo ile które z nas zarabia, kto dysponuje większą pensją. Poza tym facet autorki zaproponował zapłacenie za nią. Odmówiła bo ma do tego prawo i swoje powody.Obydwoje są w porządku. A co do reszty tekstu z tego fragmentu to większości się zgadzam z tym co piszesz. I nie jestem w pełni nowoczesną kobietą. Mam mnóstwo "staroświeckich" zasad. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Kobieta z klasą
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#68 |
BAN stały
|
No co?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Ale wiadomo, jak rozkładają się pensje w spoleczeństwie, w którym żyjemy. To, że np. on nie skończył szkoły bo mu się nie chciało, i akurat ty więcej zarabiasz nie świadczy o obecnym równouprawnieniu ![]() A może skończył studia i pracuje jako ochroniarz za minimalną pensję bo innej pracy w okolicy nie ma ?A chce tu być bo ma babcię, która wymaga opieki i pomocy w uprawie działki. Ma na życie, ma świeże warzywka cały rok, ubiera się w zagraniczne ciuchy z lumpeksu i jest mu nawet dobrze, stać go nawet na zafundowanie dziewczynie obiadu. A ona tylko po gimnazjum ale np. zdolna i sprytna fryzjerka i z napiwków ma więcej tygodniowo niż on na miesiąc? Wysokość zarobków nie zawsze ma przełożenie w wykształcenie i odwrotnie. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Do łóżka się chodzi nie dla korzyści finansowych, nie z litości ale dla przyjemności i wzmocnienia pozytywnych relacji w związku. Tak uważam i tak postępuję/postępowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można nie szanować i nie by przestępcą, ale ciężko szanować być agresorem w stosunku do potencjalnej partnerki... Prosta zasada analogiczna do tej z podstawówki o prostokątach i kwadratach - przemoc jest objawem braku szacunku, ale nie każdy brak szacunku kończy się przemocą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
BAN stały
|
Cytat:
Chcesz w tym wątku wylać swoje wszystkie żale? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
A w prywatnym związku mam tyle szacunku ile potrzebuję. I to jest dla mnie najważniejsze. I nie da się żyć ciągle porównując ile kto zrobił dla związku, kto ma z niego więcej korzyści, kto ma więcej wolnego czasu itp. Nie da się tego przeliczyć, nie da się zrobić tak aby było po równo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-05-26 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Może wróćmy do tematu głównego? Bo robi się tutaj trochę burdel.
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
BAN stały
|
Cytat:
Przepuszczenie w drzwiach czy jakaś inna niematerialna uprzejmość nic nie kosztuje. A drink kilka zł. Musiał ktoś na to zapracować. Więc mnie akurat po niezapłaconym drinku nie będzie przyjemnie jeśli nie mam zamiaru zrewanżować się w przyszłości czymś też materialnym jak drink. Bo o rewanżu " w naturze" nie ma mowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Ja bym mu szansy nie dała.
Na pierwszą randkę powinien przyjść wypachniony i inne naj ![]() W poplamionej koszulce to ja nawet po domu nie chodzę... A co dopiero na randkę! O ile da się zmienić pewne rzeczy, które można zaakceptować: - zamiast mokasynów np adidasy - zamiast wysokich skarpet normalne białe - zamiast koszulki piłkarskiej koszula I tak można wymieniać... Ale smrodu potu i plam na bluzce bym nie zaakceptowała! Dziwi mnie to, że niektóre z Was piszą, że nie warto być wymyślatą, warto dać szansę bo inaczej to zostaniemy same ![]() Nie miał czasu (w co wątpię!) się umyć czy przebrać to mógł przesunąć randkę o godzinę czy dwie. Ale autorka pisała, że po zdjęciach na facebooku to on ma taki styl ![]() Mój mąż na naszą pierwszą randkę przyszedł pachnący, ogolony, w koszuli, zapłacił za mnie, odwiózł do domu no i charakter też ma idealny ![]() ![]() Autorko- jeżeli baaaardzo chcesz dać mu szansę to napisz do niego lub zadzwoń, ewentualnie spotkaj się w jakimś miejscu typu park i wprost powiedz o co chodzi. Ale zgadzam się z wypowiedzią powyżej, że inteligentny facet na pierwszą randkę by nie przyszedł śmierdzący. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorko wątku, jeżeli chcesz dać drugą szansę, to spoko, ALE serio daj jedną, a nie, że znowu będzie na bakier z higieną, a Ty (z desperacji, czy źle pojętej typowo kobiecej wyrozumiałości) będziesz dawała kolejne szanse "bo taki miły i inteligentny". Pewne rzeczy skorygować można, mogło się coś tam zdarzyć przed pierwszym spotkaniem, ale jeżeli znowu będzie to samo, albo podobnie, to nie warto, bo widać ten facet taki jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bo nieświeżość to była jednorazowa wpadka a styl ubierania taki ma i jest przekonany, że dobrze się ubiera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zielona Driada
|
A jeśli to wszystko była podpucha?? i on się ubrał tak, żeby zobaczyć Twoją reakcję i co się dla Ciebie liczy??
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Szczerze nie wiem czy będę miała ochotę bawić się w stylistę, mówić mu jak powinien się ubierać.Serio, nie mam pojęcia jak to się dalej potoczy, ale oczywiście dam znać.Jutro mamy iść razem na spacer ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Mogliście ustalić inny sposób spędzenia czasu, taki który wymaga większego zaangażowania w odpowiednie ubranie. Żeby na ten spacer nie przyszedł bardziej wyluzowanych ciuchach niż ostatnio
![]() Powodzenia. Mam nadzieję, że jednak popsuła mu się pralka i miał lepsze ciuchy mokre czy coś, bo jak charakter spoko, to niech to będzie jednorazowa gafa ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Może przyjdzie w tym samym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.