Facet bez gustu. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 10:44   #61
rousse
BAN stały

Dot.: Facet bez gustu.

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Eeee... eee... rozumiem że bicie, wyzywanie, obrażanie, nie przychodzenie na spotkania, godzinne spóźnianie się, gadanie na randce non stop przez telefon, przychodzenie po pijaku i parę takich innych to pierdoły w stosunku do piłkarskiej koszulki na randce.
Ale to co mówisz to patologia, pewnie, że dobrze, że jej nie zabił, więc powinna za niego wyjść, bo mogło być gorzej ?

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
S
Bo czasy się zmieniły. Kiedyś panny na wydaniu a potem nawet żony innych mężów nie pracowały, nie miały własnych funduszy to i nie miały wyjścia, były zmuszone do bycia sponsorowaną w miejscach gdzie jadło podawano za opłatą.
Ojej, no i znalazła się wreszcie "kobieta nowoczesna". Nie wiem, pod jakim kloszem żyjesz bo w dzisiejszych czasach w Polsce i całej Europie (a to ta bardziej cywilizowana część świata podobno) kobieta na tym samym stanowisku zarabia mniej niż facet. Kobiety są (bezprawnie teoretycznie, ale są!) pytane o ciąże, dzieci, plany rodzinne, narzeczeństwo na rozmowach o pracę. Gwałciciele mają kary w zawieszeniu. Molestowanie nie istnieje , bo "kobietę przecież zawsze się trochę gwałci". Więc mówię nie dla "równouprawnienia" polegającego tylko na zmniejszeniu "obowiązków" (jakże ciężkich i upokarzających ) dla facetów.
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 10:45   #62
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Ale to co mówisz to patologia, pewnie, że dobrze, że jej nie zabił, więc powinna za niego wyjść, bo mogło być gorzej ?
Ja się tylko czepiam uroczego stwierdzenia że mniej szacunku niż pokazanie się w piłkarskiej koszulce to już okazać się nie da, nie dopisuj do tego żadnych ślubnych teorii;p
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 10:48   #63
rousse
BAN stały

Cytat:
Ja się tylko czepiam uroczego stwierdzenia że mniej szacunku niż pokazanie się w piłkarskiej koszulce to już okazać się nie da, nie dopisuj do tego żadnych ślubnych teorii;p
Rozumiem. Ale np. bicie to już nie brak szacunku, tylko przestępstwo
Stary 2014-05-26, 10:56   #64
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem. Ale np. bicie to już nie brak szacunku, tylko przestępstwo
A dlaczego nie może być jednocześnie jednym i drugim? Brak szacunku to przyczyna - karalność to skutek.
Stary 2014-05-26, 10:59   #65
grubella
BAN stały

Cytat:

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Ojej, no i znalazła się wreszcie "kobieta nowoczesna". Nie wiem, pod jakim kloszem żyjesz bo w dzisiejszych czasach w Polsce i całej Europie (a to ta bardziej cywilizowana część świata podobno) kobieta na tym samym stanowisku zarabia mniej niż facet. Kobiety są (bezprawnie teoretycznie, ale są!) pytane o ciąże, dzieci, plany rodzinne, narzeczeństwo na rozmowach o pracę. Gwałciciele mają kary w zawieszeniu. Molestowanie nie istnieje , bo "kobietę przecież zawsze się trochę gwałci". Więc mówię nie dla "równouprawnienia" polegającego tylko na zmniejszeniu "obowiązków" (jakże ciężkich i upokarzających ) dla facetów.

To, że zarabiam mniej od obcego faceta nie znaczy, że on ma obowiązek fundować mi żarełko. Szczególnie gdy tego nie chcę z różnych powodów.
Nie chcę czuć się zobowiązana do jakiejś formy zrewanżowania się.

Nie zawsze też wiadomo ile które z nas zarabia, kto dysponuje większą pensją.
Poza tym facet autorki zaproponował zapłacenie za nią.
Odmówiła bo ma do tego prawo i swoje powody.Obydwoje są w porządku.

A co do reszty tekstu z tego fragmentu to większości się zgadzam z tym co piszesz.

I nie jestem w pełni nowoczesną kobietą. Mam mnóstwo "staroświeckich" zasad.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 11:12   #66
rousse
BAN stały

Cytat:
A dlaczego nie może być jednocześnie jednym i drugim? Brak szacunku to przyczyna - karalność to skutek.
No nie upraszczałabym tak bardziej, można kogoś nie szanować i nie być przestępcą Przyczyny przestępstw siedzą głębiej i gdzie indziej obawiam się, niejedną pracę doktorska na ten temat napisano pewnie.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
[/B]

To, że zarabiam mniej od obcego faceta nie znaczy, że on ma obowiązek fundować mi żarełko.
Tu nie mówimy o dwóch osobach a o społeczeństwie , bo zasady savoir vivre niby dotyczą społeczństwa, czy jakiejś populacji, nie jest to umowa między dwoma osobami.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
[/B]

Nie chcę czuć się zobowiązana do jakiejś formy zrewanżowania się.
Dlatego idąc do łózka z facetem co nic jej nie dał, dziewczyna (teoretyczna, offtopuję tu) czuje się wartościowa, jak zrobi to za darmo prawie filantropizm

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
[/B]
Nie zawsze też wiadomo ile które z nas zarabia, kto dysponuje większą pensją.
Ale wiadomo, jak rozkładają się pensje w spoleczeństwie, w którym żyjemy. To, że np. on nie skończył szkoły bo mu się nie chciało, i akurat ty więcej zarabiasz nie świadczy o obecnym równouprawnieniu
Stary 2014-05-26, 11:17   #67
Karena 73
Kobieta z klasą

Dlatego idąc do łózka z facetem co nic jej nie dał, dziewczyna (teoretyczna, offtopuję tu) czuje się wartościowa, jak zrobi to za darmo prawie filantropizm

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

: hahaha:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 11:19   #68
rousse
BAN stały

No co? Przyjęcia prezentu od faceta też odmawiam, to przecież łapówka, boję się CBA.
Stary 2014-05-26, 11:26   #69
grubella
BAN stały

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Ale wiadomo, jak rozkładają się pensje w spoleczeństwie, w którym żyjemy. To, że np. on nie skończył szkoły bo mu się nie chciało, i akurat ty więcej zarabiasz nie świadczy o obecnym równouprawnieniu [/QUOTE]

A może skończył studia i pracuje jako ochroniarz za minimalną pensję bo innej pracy w okolicy nie ma ?A chce tu być bo ma babcię, która wymaga opieki i pomocy w uprawie działki. Ma na życie, ma świeże warzywka cały rok, ubiera się w zagraniczne ciuchy z lumpeksu i jest mu nawet dobrze, stać go nawet na zafundowanie dziewczynie obiadu.

A ona tylko po gimnazjum ale np. zdolna i sprytna fryzjerka i z napiwków ma więcej tygodniowo niż on na miesiąc?

Wysokość zarobków nie zawsze ma przełożenie w wykształcenie i odwrotnie.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Do łóżka się chodzi nie dla korzyści finansowych, nie z litości
ale dla przyjemności i wzmocnienia pozytywnych relacji w związku.
Tak uważam i tak postępuję/postępowałam.
Stary 2014-05-26, 11:27   #70
rousse
BAN stały

Cytat:
A ona tylko po gimnazjum ale np. zdolna i sprytna fryzjerka i z napiwków ma więcej tygodniowo niż on na miesiąc?

Wysokość zarobków nie zawsze ma przełożenie w wykształcenie i odwrotnie.
I co ztego? Czy to zmienia pozycję i traktowanie kobiet w społeczeństwie? Czy biedny i sfrustrowany ochroniarz poczuje się lepiej jako biedny i sfrustrowany ochroniarz jak nie przepuści kobiety w drzwiach? Czy bezrobocie oznacza "dyskryminację mężczyzn"?
Stary 2014-05-26, 11:27   #71
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
Yyy.... z jednej strony posty o równouprawnieniu, z drugiej - poglądy, że w łóżku dziewczyna daje, a facet bierze. Ja myślałam że oboje korzystają. Nie pojmuję takiej logiki
_Jinx_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 11:28   #72
rousse
BAN stały

Cytat:
[COLOR=Silver]
Do łóżka się chodzi nie dla korzyści finansowych, nie z litości
ale dla przyjemności i wzmocnienia pozytywnych relacji w związku.
Tak uważam i tak postępuję/postępowałam.
Tu się zgodzę, jak nie pójdziesz pozytywnych relacji z jego strony nie będzie.
Stary 2014-05-26, 11:30   #73
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
No nie upraszczałabym tak bardziej, można kogoś nie szanować i nie być przestępcą Przyczyny przestępstw siedzą głębiej i gdzie indziej obawiam się, niejedną pracę doktorska na ten temat napisano pewnie.
Lol... ale to ty upraszczasz na siłę i czytasz nie to co ja piszę dopisując dziwadła.
Można nie szanować i nie by przestępcą, ale ciężko szanować być agresorem w stosunku do potencjalnej partnerki... Prosta zasada analogiczna do tej z podstawówki o prostokątach i kwadratach - przemoc jest objawem braku szacunku, ale nie każdy brak szacunku kończy się przemocą.
Stary 2014-05-26, 11:32   #74
grubella
BAN stały

Cytat:
I co ztego? Czy to zmienia pozycję i traktowanie kobiet w społeczeństwie? Czy biedny i sfrustrowany ochroniarz poczuje się lepiej jako biedny i sfrustrowany ochroniarz jak nie przepuści kobiety w drzwiach? Czy bezrobocie oznacza "dyskryminację mężczyzn"?
Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.
Chcesz w tym wątku wylać swoje wszystkie żale?
Stary 2014-05-26, 11:33   #75
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.
Chcesz w tym wątku wylać swoje wszystkie żale?
Coraz większa paranoja tu się tworzy, co?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 11:36   #76
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Jinx_ Pokaż wiadomość
Yyy.... z jednej strony posty o równouprawnieniu, z drugiej - poglądy, że w łóżku dziewczyna daje, a facet bierze. Ja myślałam że oboje korzystają. Nie pojmuję takiej logiki
Przecież napisałam, jestem na nie równouprawnieniu , dopóki jest tylko w teorii i dobre tylko dla jednej strony, bo są na razie same korzyści dla facetów, zrzekamy się przywilejów nie dostając nic ( szacunku) w zamian. A to, że w związku częściej to facet bierze a nic z siebie nie daje to zwykła prawda (na podstawie obserwacji wizażu). Bo odwrotnie to taka dziewczyna by była pewnie "dziwką"
Stary 2014-05-26, 11:44   #77
grubella
BAN stały

Cytat:
Tu się zgodzę, jak nie pójdziesz pozytywnych relacji z jego strony nie będzie.
Jak nie pójdę to nie będę miała przyjemności, idąc dalej to obydwoje nie będziemy mieli przyjemności z faktu obcowania płciowego.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Przecież napisałam, jestem na nie równouprawnieniu , dopóki jest tylko w teorii i dobre tylko dla jednej strony, bo są na razie same korzyści dla facetów, zrzekamy się przywilejów nie dostając nic ( szacunku) w zamian. A to, że w związku częściej to facet bierze a nic z siebie nie daje to zwykła prawda (na podstawie obserwacji wizażu). Bo odwrotnie to taka dziewczyna by była pewnie "dziwką"
Mnie akurat nie zależy na szacunku obcych facetów, na przywilejach od nich.
A w prywatnym związku mam tyle szacunku ile potrzebuję. I to jest dla mnie najważniejsze.

I nie da się żyć ciągle porównując ile kto zrobił dla związku, kto ma z niego więcej korzyści, kto ma więcej wolnego czasu itp.
Nie da się tego przeliczyć, nie da się zrobić tak aby było po równo.
Stary 2014-05-26, 11:46   #78
rousse
BAN stały

Cytat:
Jak nie pójdę to nie będę miała przyjemności, idąc dalej to obydwoje nie będziemy mieli przyjemności z faktu obcowania płciowego.
Eee...a mi ktoś zarzuca odchodzenie od tematu (choć to nie ja zaczełam offtop) - a dokąd niby ten post zmierza? Czy jak facet kupi mi drinka czy przepuści w drzwiach, to będzie mniej przyjemnie?

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2014-05-26 o 11:47
Stary 2014-05-26, 11:55   #79
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Wiecie co? Może wróćmy do tematu głównego? Bo robi się tutaj trochę burdel.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez _Jinx_ Pokaż wiadomość
Ja też nie
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 11:55   #80
grubella
BAN stały

Cytat:
Eee...a mi ktoś zarzuca odchodzenie od tematu (choć to nie ja zaczełam offtop) - a dokąd niby ten post zmierza? Czy jak facet kupi mi drinka czy przepuści w drzwiach, to będzie mniej przyjemnie?
Pomiędzy tymi dwoma faktami jest różnica.
Przepuszczenie w drzwiach czy jakaś inna niematerialna uprzejmość nic nie kosztuje. A drink kilka zł. Musiał ktoś na to zapracować.

Więc mnie akurat po niezapłaconym drinku nie będzie przyjemnie jeśli nie mam zamiaru zrewanżować się w przyszłości czymś też materialnym jak drink.
Bo o rewanżu " w naturze" nie ma mowy.
Stary 2014-05-26, 12:11   #81
Jeannee
Zakorzenienie

Ja bym mu szansy nie dała.
Na pierwszą randkę powinien przyjść wypachniony i inne naj

W poplamionej koszulce to ja nawet po domu nie chodzę... A co dopiero na randkę!

O ile da się zmienić pewne rzeczy, które można zaakceptować:
- zamiast mokasynów np adidasy
- zamiast wysokich skarpet normalne białe
- zamiast koszulki piłkarskiej koszula

I tak można wymieniać... Ale smrodu potu i plam na bluzce bym nie zaakceptowała! Dziwi mnie to, że niektóre z Was piszą, że nie warto być wymyślatą, warto dać szansę bo inaczej to zostaniemy same Wtf?

Nie miał czasu (w co wątpię!) się umyć czy przebrać to mógł przesunąć randkę o godzinę czy dwie. Ale autorka pisała, że po zdjęciach na facebooku to on ma taki styl

Mój mąż na naszą pierwszą randkę przyszedł pachnący, ogolony, w koszuli, zapłacił za mnie, odwiózł do domu no i charakter też ma idealny Nie wiem dlaczego miałabym z jakiejś z tych rzeczy rezygnować i brać pierwszego lepszego... Bo bym została bez chłopa?

Autorko- jeżeli baaaardzo chcesz dać mu szansę to napisz do niego lub zadzwoń, ewentualnie spotkaj się w jakimś miejscu typu park i wprost powiedz o co chodzi. Ale zgadzam się z wypowiedzią powyżej, że inteligentny facet na pierwszą randkę by nie przyszedł śmierdzący.
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 12:19   #82
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość
(...)
Ale zgadzam się z wypowiedzią powyżej, że inteligentny facet na pierwszą randkę by nie przyszedł śmierdzący.
W sumie racja.

Autorko wątku, jeżeli chcesz dać drugą szansę, to spoko, ALE serio daj jedną, a nie, że znowu będzie na bakier z higieną, a Ty (z desperacji, czy źle pojętej typowo kobiecej wyrozumiałości) będziesz dawała kolejne szanse "bo taki miły i inteligentny". Pewne rzeczy skorygować można, mogło się coś tam zdarzyć przed pierwszym spotkaniem, ale jeżeli znowu będzie to samo, albo podobnie, to nie warto, bo widać ten facet taki jest.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 13:06   #83
Jak_nie_my_to_kto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość

Autorko wątku, jeżeli chcesz dać drugą szansę, to spoko, ALE serio daj jedną, a nie, że znowu będzie na bakier z higieną, a Ty (z desperacji, czy źle pojętej typowo kobiecej wyrozumiałości) będziesz dawała kolejne szanse "bo taki miły i inteligentny". Pewne rzeczy skorygować można, mogło się coś tam zdarzyć przed pierwszym spotkaniem, ale jeżeli znowu będzie to samo, albo podobnie, to nie warto, bo widać ten facet taki jest.
Dam mu drugą i ostatnią szansę albo raczej upewnię się, że dobrze zrobię jeśli sobie odpuszczę , bo wiadomo, że chciałabym spotykać się z dobrze ubranym, pachnącym i zadbanym facetem a jemu do takiego dalekooo Chociaż chciałabym się miło rozczarować
Jak_nie_my_to_kto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 13:25   #84
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jak_nie_my_to_kto Pokaż wiadomość
Dam mu drugą i ostatnią szansę albo raczej upewnię się, że dobrze zrobię jeśli sobie odpuszczę , bo wiadomo, że chciałabym spotykać się z dobrze ubranym, pachnącym i zadbanym facetem a jemu do takiego dalekooo Chociaż chciałabym się miło rozczarować
To daj potem znać jak było, bo jestem ciekawa
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 13:32   #85
grubella
BAN stały

Cytat:
A jak przyjdzie ubrany w to samo albo coś podobnego ale czysty, niepoplamiony, pachnący?

Bo nieświeżość to była jednorazowa wpadka a styl ubierania taki ma i jest przekonany, że dobrze się ubiera.
Stary 2014-05-26, 13:33   #86
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
A jak przyjdzie ubrany w to samo albo coś podobnego ale czysty, niepoplamiony, pachnący?

Bo nieświeżość to była jednorazowa wpadka a styl ubierania taki ma i jest przekonany, że dobrze się ubiera.
Ano właśnie?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 14:03   #87
Minna
Zielona Driada

A jeśli to wszystko była podpucha?? i on się ubrał tak, żeby zobaczyć Twoją reakcję i co się dla Ciebie liczy??

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 14:07   #88
Jak_nie_my_to_kto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
A jeśli to wszystko była podpucha?? i on się ubrał tak, żeby zobaczyć Twoją reakcję i co się dla Ciebie liczy??
Ja nigdy nie wpadłabym na to, żeby iść na randkę śmierdząca i w domowych ciuchach, żeby sprawdzić czy facet nie leci tylko na wygląd No ale kto wie co taki facet myśli

Szczerze nie wiem czy będę miała ochotę bawić się w stylistę, mówić mu jak powinien się ubierać.Serio, nie mam pojęcia jak to się dalej potoczy, ale oczywiście dam znać.Jutro mamy iść razem na spacer
Jak_nie_my_to_kto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 14:20   #89
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro mamy iść razem na spacer
Mogliście ustalić inny sposób spędzenia czasu, taki który wymaga większego zaangażowania w odpowiednie ubranie. Żeby na ten spacer nie przyszedł bardziej wyluzowanych ciuchach niż ostatnio

Powodzenia. Mam nadzieję, że jednak popsuła mu się pralka i miał lepsze ciuchy mokre czy coś, bo jak charakter spoko, to niech to będzie jednorazowa gafa
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 14:47   #90
shanta
Wtajemniczenie

Może przyjdzie w tym samym
shanta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości