![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Knp 7,2 %
Cytat:
A kiedy już uzmysłowimy sobie właściwe PROPORCJE tego argumentu, pozostaje druga kwestia - czy daje on Tobie, mi i komukolwiek innemu prawo do ŻĄDANIA pieniędzy dla siebie? Czy masz prawo okraść drugiego człowieka z jego dochodu? Niezależnie jakich szczytnych powodów nie znajdziesz - odebranie własności wbrew woli właściciela ZAWSZE jest kradzieżą. Na pewno nie daje tego prawa sam fakt owego "życia w społeczeństwie" - bo to tylko stwierdzenie stanu rzeczy, nic więcej. Natomiast jest podpowiedzią rozwiązania problemu. Jeśli żyjemy wśród innych, możemy ich POPROSIĆ. Czy mamy gwarancję, że znajdziemy wystarczającą ilość środków? Zwłaszcza na początku, gdy będziemy walczyć w wieloletnim przyzwyczajeniem, że "skoro i tak okrada mnie NFZ, to już nic nie muszę" - będzie to wymagać wiele pracy. Rzeczywiście - prościej załatwić wszystko nakazami, trudniej - przekonać ludzi do swojej OPINII, że WARTO dzielić się z innymi. Ale znowu - argument, że coś jest "trudniejsze", dalej nie jest usprawiedliwieniem obecnego systemu, opartego na grabieży. Jeśli uważasz ludzi - swoją rodzinę, przyjaciół i znajomych - za złych, skrajnie egoistycznych i nieczułych okrutników - rzeczywiście, trudno wtedy o optymizm. Ja jednak nie mam o sobie, Tobie i innych aż tak bezwzględnie negatywnej opinii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Oj ludzie, ludzie...
Zastanówcie się, gdzie ten sukces? Nawet wódz wie, że to porażka. Te 7% wzięło się z tego, że elektorat skrajny pobiegł do urn, a wiele osób sobie to odpuściło. Wybory do PE mają w Polsce bardzo niską rangę, najniższą ze wszystkich. I z powodu niskiej frekwencji wyszło 7%. Do parlamentu RP KNP by nie weszło. Myślę, że przy takiej kampanii ten wynik jest porażką. Przegraliście nawet z PSL, którzy nie wysilali się podczas kampanii. Naprawdę sądzicie, że zasłużyliście na gratulacje? |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
ReklaMO(D)żerca.
|
miałam okazję posłuchać. Na mojej byłej uczelni odbywała się debata, w której Korwin brał udział. Dziewczyna z Erasmusa (chyba z Hiszpanii) zadała mu po angielsku pytanie. Odpowiedział jednym zdaniem, kompletnie nie na temat, trochę kalecząc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Knp 7,2 % - wybory do Europarlamentu
Cytat:
Z resztą program polityczny partii Korwina nie zakłada zmiany prawa w tę oszołomską stronę. Śmiem twierdzić, że w 100% kapitalizmie konieczność "niewolniczej" pracy dopiero się pojawi i to u obojga płci. I nie wydaje mi się, żeby kobiety radośnie oddawały się opiece nad potomstwem i rezygnowały z ciekawszych czynności. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Piękna racjonalizacja niewygodnego wyniku. Zobacz sobie jakie wyniki KNP miało w liceach. Jakie wyniki uzyskało wśród głosujących studentów i za granicą. Ile procent głosów zdobyły partie o podobnych poglądach w innych krajach. Idzie nowe. Byłam wniebowzięta widząc wczoraj przy liczeniu głosu rosnącą kupkę KNP. To w sumie tyle ode nie, chciałam tylko powiedzieć, że bardzo się cieszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do kobiet głosujących na Korwina: Jak bardzo trzeba was poniżyć i upodlić abyście nie głosowały na JKM? Co trzeba powiedzieć? Czy np. nazwanie kobiety ścierwem wystarczy? Czy może to słowo musi wystąpić w jakiejś sekwencji inwektyw? I darujcie sobie komentarze o tym, że jest tak inteligentny, że inni go nie zrozumieją ( ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() Mnie rozwalają jego poglądy. Tak, nie będzie socjalu, a bezrobotni to nie wiem za co się utrzymają, chyba będą pod płotem zdychać. Bo przecież normalnym jest, że zawsze w kraju jest jakiś procent bezrobocia. Poza tym teraz bezrobocie też jest spore i jak niby Korwin zrobi, żeby wszyscy pracowali? Nie ma pracy to nie ma.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
biegam dla Zabawy
|
Temat przeniesiony z forum Intymnie, dubluje się z istniejącym już tu dłużej wątkiem:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=760944 Proszę tam kontynuować dyskusję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.