![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Mikołaj, ten co o 19 śpi już snem głębokim, bawi się w najlepsze
![]()
#62 |
Zakorzenienie
|
Demeter a przeczucie się sprawdza przynajmniej w moim przypadku tak było od samego początku czułam że będzie dziewczynka choć ze względu na tż chciałam żeby był Antek bo on tak tego syna chciał i jak się okazało pamiętam jak dziś ja w samochodzie się popłakałam że nie chłopak
![]() ![]() A odnośnie tego że mamy córkę już się robi córeczka tatusia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Achna pociesz się tym że rano będzie dłużej spał przynajmniej u nas taka zasada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Kniaginia
|
Witam
![]() Wróciłam ze szkolenia znad morza i nic mi się nie chce. Różę już o 16 odebrałam ze żłobka, ale się ucieszyła jak mnie zobaczyła po 4 dniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja planuję przenosiny, gdy skończę karmić piersią. Lub gdy w nocy nie będę już karmić. Myślę, że na wiosnę przyszłego roku/wakacje, bo wtedy urządzimy pokój dla L.
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Ołłł jeeee, jestem na bierząco
![]() ![]() ![]() OTJ zdrówka ![]() ![]() Despa padłam! Jak Emi gada!! ![]() ![]() Byou super jest Zosia, rozumna i ząbki pokazała ![]() Oliwka na weekend jadę nad jezioro, na swój chrzest (dorosły, świadomy) ![]() Ja ubieram Kamila w samego pajaca na noc, ubrałabym body+skarpetki ale nawet stopki mu się odbijają ![]() Co do spania to Kamil jak śpi w swoim pokoju to śpi dłużej. U nas jak otworzy oczy o 5 i nas zobaczy to krzyk, a tam sobie dosypia ładnie do 7 i coś później marudzi/gada. Pytanie, które dziecko na mm śpi z rodzicami w łóżku? Bo że na KP to się wcale wam nie dziwie, człowiek zasypia a nie czeka na jakieś odkładanie ![]() Byłam dziś w Bartku, oczywiście z rozmiarami ciężko ![]() I najgorsze że co but to inny rozmiar od 21 do 23 ![]() Pani mi wciskała profilaktyczne ale ja sama nie wiem... wizyta u ortopedy nie prędko więc sama nie chce Kamilowi wybierać... a te profilaktyczne są długie, przegrzeje się w nich w lecie ![]() ![]() Pediatra mówiła że raczej stopy nie są takie złe, tylko żeby kupić te za kostkę ![]() więc chyba zamówie na internecie jakieś, rozmiar 22-14,7mm a Kamil ma stopę około 14 więc chyba będą ok, najwyżej wymienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | ||||
Zadomowienie
|
Ale zescie sie rozpisaly
![]() Dzieki za rady odnosnie zastoju ![]() ![]() Moderna, fajny przepis na te placuszki/ciasteczka z owsianki (sa bez jaj wiec moglabym Jankowi zrobic). Bardzo duzo karmisz, wiec faktycznie ciezko bedzie na razie Marcela odstawic. Ja dosc szybko, jak J zaczal normalnie jesc zaczelam eliminowac kolejne cyce w dzien, dltaego pewnie teraz latwiej bylo go przestawic. A jeszcze musze go pochwalic, ze ostatnio bardzo ladnie i duzo je, a jak wieczorem dostaje kaszke 3 zboza z holle na mleku (krowim) to az sie trzesie ![]() OTJ, zdrowka dla Adasia ![]() Kasia, ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja z kolei marzylam o dziewczynce, jesli juz w ogole myslalam o dziecku (choc dlugo nie chcialam go miec), ale w momencie gdy na pierwszym usg lekarz powiedzial ze bedzie chlopak, to w ogole nie czulam jakiegos zawodu ze jednak nie bedzie corka. Po prostu sie cieszylam ze w ogole bedzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wow! to bedzie chrzest katolicki? Tak czytam i stwierdzam ze wasze dzieci maja duze stopy. J ma malusia stopke (ok 11 cm) Co do zasypiania, to J spal w lozeczku w zasadzie od poczatku. Dopiero nad ranem zostawialam go u nas po karmieniu, ale od kiedy zaczal sie przemieszczac, to nie bylo mowy zeby spal z nami, bo balam sie ze spadnie z lozka). Z reszta zajmowal tyle miejsca, ze w zyciu bym sie nie wyspala (bo jeszcze koty z nami spia i dla nich tez musi sie znalezc miejsce, oczywiscie po mojej stronie ![]() Pani, w koncu na legalu popijam cydr ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |||
Zakorzenienie
|
hej!
![]() trochę mnie nie bylo a tu tyyyle zaległosci. nie nadrobie duzo bo A. i tż miauczą no ale na szybko. A. chora. niby tylko katar, ale strasznie nam wczoraj płakała wieczorem, aż się zanosiła i trzęsła więc o 1 w nocy IP i lekarz stwierdzil dziecko zdrowe, dzis juz lepiej. Co do buntu- my tez go przezywamy teraz ![]() Demeter ![]() piękne imię wybrali... ![]() ![]() i ja jestem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
jesteś wyznania protestanckiego? powiem szczerze, ze bylam kiedyś na nabozenstwie u zielonoświątkowców i podobało mi się ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-28 o 21:04 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
4DNI WOLNEGO ....!!
Szef zgodzil sie by kolega wziol moje zamkniecie jutro - bo zadzwonilam i gadam ze ja ledwo co stoje ze pelcy mnie bola ze schylac sie nie moge ( kolezanka z ktora zamykam / potweirdzila ze nie za dobrze wygladam ) tak wiec bede sie BYCZYLA No i zalaczam foto kumpela na fb dzis dala ImageUploadedByWizaz Forum1401307734.585743.jpg A nadrobie was jutro jak wstane - bo dzis bede miala randke prze telefon po pracy haha ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Oliwka- twoje placki już na styczniówkach, wiesz? ( ![]()
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
dobre
![]() co za randka? ![]() wypocznij sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam i zastanawiam, kiedy będę mogła zostac przyjęta do fotoklubu, skoro wypowiadam się już prawie 2 msc ( i mam 3 miejsce w rankingu
![]() czy nigdy nie zostane przyjęta? Wiecie co, każdy mnie linczuje za to, że "chodzę po lekarzach". tak jak z tym usg brzucha. "z byle czym idziesz, a i tak zawsze zdrowa jestes" albo z tym pogotowiem " po co bylo jechać, jak jest zdrowa"( "mądra" kolezanka poucza, ze czasem dziecko tak ma, taki dzień , a dziecko płacze robi się czerwone i aż całe się trzesie) bez komentarza. ![]() ![]() ostatnio też ochrzaniłam kolezanke, która z gorączkującym dzieckiem nie poszła do lekarza ( uczę się od was ![]() maria - i jak tż dał rade sam przez 4 dni z małą? ![]() Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-28 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() też tak mi się wydaje. 2 boskich blondasków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja mam łóżko jak lotnisko a śpię na marginesie jakby ![]() ![]() ![]() Jak Panicz ląduje obok to wciąż tkwię na tym skrawku, bo on śpi we wszystkich możliwych kierunkach. najbardziej lubię jak zasypia pełznąc ![]() ![]() o, nie! Twoje zdrowie!!!!! zdecydowanie! Bardzo się cieszę z Twojej drogi do cyderka. wręcz dumna jestem i z Ciebie, i z Janka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Yyyy... No co Ty, tylko rok ![]() A tak na serio to jak tylko karmienia nocne się skończą spróbuję L. do drugiego pokoju przenieść. Łóżeczko tam już stoi ![]() ![]() despa jak Ty znajdujesz czas, żeby jeszcze styczniówki podczytywać? Tak serio pytam, praca, 2 dzieci, dom ![]()
Edytowane przez cathlyn Czas edycji: 2014-05-28 o 22:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Brakuje mi Was, a jeszcze bardziej brakuje mi czasu. W pracy nie mam ani chwili na prywatę, w domu mój cały czas dla Wojtka, a jak pójdzie spać, to codzienny zapierz. Demeter, gratulacje!!! Mam wrażenie, że kilka dni temu czytałam o Waszej dec. o staraniu się o drugie dziecko, a dziś już czytam, że za chwilę zaczniesz 4 miesiąc! Tasia, Megi mówiła, że będzie córeczka?? Bardzo się cieszę Waszymi ciążami. Aż sama mam ochotę sobie zajść ![]()
#75 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() mogę poznać Wasze zdanie na temat kremów do opalania dla naszych szkrabów....czy cały czas wybieracie kremy z najwyższym filtrem czyli 50 czy może myślicie o zmianie na mniejszy faktor?
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Zasnął prawie dwie godziny później niż zwykle ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I dobranoc, chyba ja dziś gaszę światło ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Klementyna i inne zainteresowane, nie pamiętam co miałam pisać o wczasach nad morzem, ale tak z grubsza..
- my nie plażowalismy, bylismy we wrześniu (ciepło) i w maju (zimno było). za pierwszym razem J. na plaży był w wózku/nosidełku/na kocu w cieniu przy namiocie/w namiocie/na słońcu jak było byle jakie lub wcale, za drugim w nosidle albo na kocu poubierany porządnie. - nad ranem ok 1 karmiłam go na śpiocha, obudził się przy przebieraniu i przewijaniu, zasypiał w samochodzie, budził się o 6 jakby w nocy nic nie jadł, więc robiliśmy dłuższy postój, jedyny w czasie drogi jak coś chcecie to konkretne pytania proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Oooo NIE NIE swiatlo Ja zgasze
![]() Maria - ![]() ![]() Corka ![]() ![]() Amelia - JolanT jest od foto Klubu jej musisz pytac ;-) - co do Listy dopisze cie po weekendzie jak odzyskam Lapka. Co do Randki - no gadalam cala droge busem z tym co bylam ost na randce w ciemno - bo on tez akurat konczyl i byl w tasie do domku. Co do Kremow - mino Ze Milus ( no Jaska tez ) ma najciemniejsA karnacje - kupilam 50 ale jutro wam napisze ( chyba z Kolastyny ale moge sie mylic ) bo dzis nie chce mi sie juz dupci podnisic. Lozeczka. No to papa Gasze Dobranoc ...!!! Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
No tak KWIATUSZKA nie ma - to i nik jeszcze nie zgasil
![]() ![]() Nocka nam minela spokojnje 1 pobudka okolo 2.15 - wstal o 6 robilismy troszke tulaski z lozku moim teraz bawi sie swoimi "dziecmi" w lozeczku ![]() A zapomnialam wam napisac ze wczoraj na szybko nas siostry odwiedzily z lotniska prosto ok 21.30 - mama mowi ze jak Gosia weszla zaczela sie rozgladac i nagle sie pyta " a gdzie jest Milus " no to jej mama ze juz spi, a ona " oooo i nie poczekal na ciocie " hahaha smieszne - no ale podobno weszla do sypialni i patrzalamna niego jak zaczarowana ![]() Dzis chyba idziemy na wode - ma byc az 22 stopnie ![]() Kocham Cie Emilianku |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Cathlyn
Chodze spac poxno wstaje wczesnie. Zakupy robie w drodze do domu, zupe malej gotuje wieczorem,drugie danie o 5 rano i sa to rzeczy przy ktorych nie stoje,duza je w szkole,chlop ma swoje rece. Pralka pierze sama,sprzatam na biezaco wiec syfu nie ma,a czytam z reguly w autobusie w drodze do i po pracy i poznym wieczorem,zadna sztuka. To co i swiece i gasze swiatlo za jednym zamachem... Za okno so i buro.ale Krakuskom mowie ze cieplo i przyjemnie,aczkolwiek padac pewnie bedzie, glowa mnie cmi....Trolla u Ciebie jak glowa? Kasia mialam pytac a co bedzie z zamknieciami jak mama wroci do Polski? Alliw wieczor udany?
#82 |
Kniaginia
|
Witam
![]() Amelie, tz dał radę, on umie prawie wszystko zrobić przy dziecku (chociaz ma problem z doborem ubranek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |||
Zakorzenienie
|
hehe, no i tu się znów pojawia ocenianie. bo ja tą sytuację oceniam jako skrajną
![]() co to znaczy, że ojciec dziecka nie umie i nie chce?! na Odyna!!!! Cytat:
![]() No ja widzę minus KP. Mnie do 5 posiłków u Torresa brakuje duuuuuużoooo (jednak regularność mm tą kwestię pięknie wprowadza). Czuję się w tej kwestii ogromnie porażkowo. T. je, próbuje... hmmm w zasadzie cały czas je. ale stałe posiłki wyeliminowały tylko dwa karmienia cycorem (obiad i kasza). a tak to: je, próbuje, chce, ale jak nie ma cycka to wtf... choć i tak progres, bo na oucie (typu park, plac zabaw) nie chce. wstydzi się czy co? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak Wojtek? Cytat:
![]() ![]() ![]() jak tam widoki na przeprowadzkę? coś się konkretyzuje???
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam. Mój jak na razie to na kilka godzin zostawał tylko.nie ma problemu z opieka, zrobi wszystko na szczęście .
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Despa
- NIE BEDZIE ZAMKNIEC ![]() ![]() No pomalowalam se paznokcie u Nog - by na plazy jakos wygladac ![]() No i Milus mial dzis zerdzenie z podloga bujal sie na tym a'"la koniku i fruuuu na podloge - lekko krew leciala Placzu 5min - ale zeby na szzescie cale ..!;-) Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Hi!
![]() W sumie od poczarku ciazy czuje sie bardzo podobnie jak w poprzedniej, mam ochote na kwaśne i słone. A pomidory, sos pomidorowy, sok to bym jadła/piła non stop ![]() Zobaczymy czy sie sprawdzi... Cytat:
![]() To prawda, czas leci jak szalony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Odnośnie spania zapomniałam dodać, że u nas tż był na spanie małej z nami a ja byłam na nie ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Despa nie wiedziałam, że takie sławne się placuszki zrobiły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Kasia ![]() ![]() CR fajnie że się odezwałaś ![]() Maria super że już po szkoleniu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- aaa i Alliw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A o której wstajesz? Ja widzę, że jak śpię mniej niż 6 godzin to jestem nieprzytomna ![]() Co na obiad gotujesz o 5 rano? Wyobraziłam sobie jak tłuczesz kotlety ![]() Cytat:
U nas nie ma 5 posiłków. Karmię cały czas co3-4 godziny. Posiłki nie wyeliminmowały żadnego karmienia. Ze stałych posiłków u nas to: śniadanie ok. 8 (po kp 7), jabłuszko ok. 11 (potem drzemka i usypianie z kp ok. 12). Obiad 14-16 - i też zwykle dopiero po obudzeniu z rykiem, bo musi być uu. Kaszki na wieczór zwykle nie udaje mi się podać niestety, bo jak wrócimy ze spacerku ok. 18.30 to musi być uu, nie chce jeść kaszki ![]() A, i na dworze też już nie karmimy się - ale to chyba dlatego, ze za dużo się dzieje i nie ma czasu na jedzenie. Dlatego jak wracamy z popołudniowego spaceru w domu sobie przypomina, że jest wygłodzona i nie ma innej opcji jak uu.
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Hejka witam się w nowym wątku.
Mała nie pozwoli pisać, ona tutaj rządzi ![]() Dzisiaj dentysta, a katar po 1-dniowej nieobecności wrócił ![]()
#90 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, a gdzie Tasia? Od kilku dni jej nie widać. Martwię się.
No i dzień dobry ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.