![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: jak malujecie sie na codzień i jakimi firmami?
Na lato- tylko tusz do rzęs i błyszczyk.
Gdzieś w połowie jesieni zaczynam szaleć z makijażem. I tak: - podkład: Lirene City Matt lub L'oreal Quickstic Foundation - korektor:Kolastyna, Eris - tusz: Burżujek dwuwarstowy, Lancome albo avonowski stylista - cienie: zależenie od nastroju, za dużo marek używam by wszystkie wypisywać - pomadka, błyszczyk=>jak wyżej ![]() - róż Lancome albo Miss Sporty - puder prasowany albo sypki (Revlon, Lancome, Avon) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
krem - Hydra Drops Lumene
podkład - Age Defying Revlon cienie- podwójne Isadora lub paletka Covergirl,biała kredka Essence tusz- Double Extension Loreal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
1. korektor make up wake up manhattan
2.drugi, raz po raz, zielony bella (albo bez tego "a" na koncu? ![]() 3. podkład make up wake up manhattan 4. czasem puder prasowany pierre rene 4. roz maybelline wearexpert 5.tusz do rzes miss sporty 6.blyszczyk maybelline lub avon wszystkoo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Ja mam chyba bardzo uproszczony makijaż:
korektor Maybelline Everfresh, puder w kulkach APC nr 3 lub sypki Revlon Skinlights, cieni najczęściej brak a jak są to ostatnio czwórka Chanel - Nymphea, różu też zazwyczaj brak (jak jest to Maybelline taki delikatny różowy) tusz Maybelline Volum' Express lub Astor Lycra Extend błyszczyk - różnie - mam ich tony i nie umiem się powstrzymać przed kupowaniem kolejnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
u mnie wyglada to mniej wiecej tak :
* krem zawsze nivea soft (nie moge jakos przyzwyczaic sie do innego) * podklad obecnie Lirene matujacy lub Rimmel Duble Act * oczka roznie ale opcje sa takie : czarna kredka Rimmla, cienie rozmaite : Inglot; Bourjois; Ruby Rose; Ados; Rimmel;Joko; Sensique;Vibo <-- czyli rozne roznosci + tusz ostatnio Avon beyond colour *roz /Ruby Rose; Rimmel; Applaus. *korektor w sztyfcie : avon lub miss sporty * pomadka avon albo blyszczyk no name choc ostatnio rowniez Lacome Juicy tubes. *czasami puder w kamieniu Rimmel to chyba wszystko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Stan obecny:
Tusz do rzęs - l’oreal panoramic Cienie - bourgois (głównie), czasem h&m czy IB Korektor na cienie pod oczami (u mnie najważniejszy punkt programu) - l’oreal touche magique (odcień żółty, nr 2) Pudry - okazjonalnie; podkład to dla mnie ciało obce, ale jak znajdę taki co nie będzie sprawiał takiego wrażenia to może się skuszę Błyszczyk w kredce do ust - l’oreal glam shine cream (odcień 202) Krem (jak wszyscy to i ja wymienię) garnier komfort suchej skóry |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
krem dotleniający Soraya
podkład Maybelline Ever Fresh korektor Rimmel maskara Maybelline Volume Express Curved Brush róż Inglot kredka czarna Franc Olivier cienie - albo z paletki Ruby Rose albo jakieś innych firm mam ich całe tuziny ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
różnie
![]() na ogół na krem z filtrem nakładam korektor (MF Pan Stick albo podkład w sztyfcie Yves Rocher) , ziemię egipską Bi Kor albo sypki APC zmieszany z mąką ziemniaczaną, jako róż kulki nr 1 APC lub sypki róż i.d., na szczyty kości i pod oczy kulki nr 0 APC, cienie (sypkie APC, prasowane IB, Bourjois, IsaDora,Lancome) na usta albo szminkę Rimmela albo błyszczyk (Avon, Sephora, Pierre Arthes lub APC) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
zestaw 'standard': korektor Artdeco oraz touche magique pod oczy, baza sephory albo podklad subli mine givenchy, puder prisms pastele, roz bourjois, szminka loreal color riche lub glam shine, oczy tusz avon podkrecajacy, kredka jumbo sephory, czasem kredka czarna bourjois, do tego obowiazkowo kredka do brwi bourjois
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Mrs Mrau
|
ja zazwyczaj jestem wierna Astor.Znalazłam swoje perelki któe mi odpowiedają (Water sensation;Magic Style) poza tym Yves Rocher i niektóe tusze Maybelline
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Ehm, obecnie ograniczam się do podkładu True Match Loreala (pasuje mi jak żaden inny
![]() ![]() Usta: Max Factor Lipfinity jeśli już, ale niezbyt często. Oj, ogólnie skromniutko... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Podkład Loreal Ideal Balance (ulubiony), cienie różne-obecnie jedna z palet Ruby Rose, tusz Loreal Intensifique, błyszczyk (Avon, Eveline-też roznie)
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
![]()
-1. samoopalacz (tradycja) Dior lub Clarins - co drugi, trzeci dzień
0. zel do mycia twarzy AA Oceanic lub Jonson 1. krem leciutko koloryzujacy Este Lauder Day Wear Plus (tubka) 2. podklad Chanel dauble Perfection Fluide nr 50 3. puder Meteoryty lub Chanel sypki Universell nr 40 Dore 4. tusz (najukochańszy) Hypnose Lancoma- zawsze czarny 5. róz w kremie Dior So Check (najciemniejszy bodajze 780 starł sie numerek) 6. usta: w tej chwili Max Factor błyszczyk Silk Gloss (mam wszystkie kolorki ;-) ) błyszczyk ukochany Diora Ultra Gloss nr 480 plus z tej serii konturowka pomadka:Shiseido nr P 11 (jako konturówka do prawie wszystkich błyszczyków) 7. cienie: tylko 2 kolorki Max Factora (jasny beżowy i brazowawo-grafitowy) 8. kredka do oczu zielona Bourjois lub grafit (nie znam firmy jakas marketowa) 9. balsamy Dove, Nivea. 10. Maseczki nic powyzej 30 zł 11. Krem na noc AA Oceanic, Dax Cosmetic, Nivea Visage 12. włoasy Loreal techni art: gloss control spray nabłyszczajacy, mleczko liss cream do układania, szampon Repairwear + balsam 13. codziennie suszarka i mycie włosów rano ![]() 14. lakiery do paznokci - tylko bezbarwne 15. korektory rzadko bardzo (mam paletke 4 kol Sephory) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Różnie, w zależności od pory roku... teraz:
- na krem z filtrami (SVR 30B) nakładam korektor pod oczy (albo Revlona Skinlights Illusion Wand, albo Art Deco - żółty); - w cieplejsze dni Ziemię Egipsą Bi-Kor'u, gdy zimniej ciągnie mnie do podkładu.. Revlon Skinlights Diffusing Tint Foundation kolor Buff ![]() - na powieki podkaład Lumene i cienie Cinema (IB) sypkie/prasowane, cienie Art Deco, Inglot, Joko lub Bourjois; - puder Loreal'a Translucide w vit.C skończył mi się w poprzednim tyg, teraz jestem na mące ziemniaczanej + ew. Revlon Skinlights - rozświetlający na policzki i dekolt; - czasem róż Loreal'a; - tusz MF2000 podkręcający rzęsy; - staram się nie zapominać o ustach - cokolwiek: Bourjois szminka, Glazewear Avonu, Revlon'a Skinlights zestaw błyszczyków, Neutrogena ... ![]() - i buziak na drogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Heh, Wy to się malujecie, no no!! I to wszystko nakładacie na siebie codziennie?? Jak na to czas znajdujecie, to ja pojąć nie mogę
![]() Ja, jak się w ogóle maluję(bo robię to tylko wtedy, gdy mi się chce, lub chcę ładnie wyglądać ![]() ![]()
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj moj codzienny makijaz to:
podklad neutrogena puder transparentny burts bees cienie milani-ale nie zawsze blyszczyk jakis do ust-zazwyczaj du wop albo bonne bell balsam czasami roz loreal albo milani ale to tylko jak gdzies wychodze-gdy siedze w domu makijazu nie robie-chodze w maseczkach na twarzy po domu ![]() Jak wychodze gdzies na dluzej(spotaknie ze znajmymi itp) to makijaz jest bardziej czasochlonny i bardziej skomplikowany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
*Więc podkład Max Factor Colour Adapt - ponieważ podoba mi się jego pudrowa konsystencja i fakt iż idelanie się zlewa ze skórą..
*Tusz do rzęs - miss sporty... *Błyszczyk Loreal Water shine diamonds, *Puder sypki,brązujący Inglot z drobinkami brokatu - śliczny jest ![]() *Do policzek dobry jest Max Factor Sheemer kolor 110... ![]()
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
krem to wiadomo teraz mam z AA wczesniej soraya,to zalezy jaki sobie zakupie.nie maluje sie codziennie, lae ostatnio coraz czesciej.nakladam odrobine pudru w kremie soraya lub look, puder w kamieniu constanscarol aczasmi puder sypki lumene.czasem tez lekko podrozuje policzki.a oczka maluje zazwyczaj kredka najczesciej siwa-gosh.zielona lumene.a cienie nakladam jak ide na disco lub inna okazje no czasami w zwykly dzien tez.tusz do rzes lovely(z rosmana).pomadka ochronna lub blyszczyk.i tyle.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Ja sie raczej nie maluje. Jedynie na jakies wieksze wyjscia robie wiekszy make-up. Wtedy nakladam jakies cienie (choc nie zawsze), tusz, roz i meteoryty. Pokladow nie stosuje. Zle sie z nimi czuje.
Aktualnie na codzien nakladam na siebie: Zel-maseczka Flos Leku, ktora stosuje jako krem. Na zel nakladam Photoderm max sprawy SPF 60+. I w zasadzie to wszystko. Czasami jak mi sie zachce, to meteoryty. I obowiazkowo blyszczyk lub balsam do ust.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
- Tusz do rzęs Manhattan long&swing
- teraz uzywam acne derm rano i wieczorem - Jak acne-derm się wchłonie, puder prasowany rimmel lub celia - Szminka (co mi wpadnie w rece) i blyszczyk oceanica. - Czasem korektor Avonu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
ja ostatnio maluje sie tak: na krem witaminowa terapia matujaca soraya podklad dermacol : nr 213+214, tusz podkrecajacy czarny sensique, puder brazujacy joko sahara jako roz, blyszczyk inglota cream vanilla toffi, czasem cienie w odcieniach brazu i różu, i na siebie jeszcze perfumki light blue
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
![]() 1. True match l'oreala 2. Róż Mary Kay (brzoskwinka) 3. Tusz Lycra Extend Astor 4. Błyszczyk L'oreal lub Mary Kay (brąz lub róż) 5. Czasem cienie inglot, l'oreal lub mary kay No i uśmiech zakładam rano na buźkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
ja na codzien staram sie wygladac w miare naturalnie wiec nie maluje sie mocno, raczej po prostu poprawiam niedostatki urody
![]() potem krem z filtrami, ostatnio anthelios 40, na to dwa "pompkniecia" podkladu (color adapt, czasem neutrogena skin clearing czy jakos tak) - wklepuje, by nie zetrzec filtra za bardzo. potem roz (milani, loreal albo estee lauder), puder brazujacy (ziemia egipska IKOS lub victoria secret brozing powder) no i koniecznie na to puder sypki - cornsilk sally hansen (podobno mniej koliduje z filtrami, niz inne pudry). podkreslam brwi brazowym cieniem maybelinne (specjalnie do brwi przeznaczonym) - jako ze z lata przerobilam sie na zime (mysi blond na ciemny dosc braz), to musze sobie troche podkreslac to i owo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za informację i linki o olejku i ziemi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko do was:na co nakładacie mąke ziemniaczaną i gdzie mozna kupić kosmetyki APC?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.