Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 13:01   #61
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku!

Lilka pięknie go stworzyłaś, a ankieta mnie rozwaliła
The Fall dziękujemy za prowadzenie poprzedniej części

TOP GADUŁY (pierwsze dwie to te same gadułki co w II części, znów zmiotły konkurencję )
1. zaczarowanadlaniego 579
2. kasia_ruda 369
3. Moni26 292
4. ButterBear 277
5. papryczka160 246
O i ja się załapałam na zaszczytną listę

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Kurcze zrobiłam sobie koszyk w Gemini i chciałam dodać jeszcze tą sól i mnie wylogowało i muszę od początku się za to wziąć ;-(

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:07   #62
pentuerka
Rozeznanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Po ostatniej wizycie wylądowałam w szpitalu...
Teraz oczywiście zmieniłam tryb życia, mega dużo odpoczywam, nie jeżdżę autem, nie spędzam w kuchni 3h ale mam w sobie taki niepokój.
Naczytałam się, że podanie dziecku sterydów może wywołać wcześniejszy poród ;/ infekcja chyba znowu wraca i jeszcze UWAGA dziś znowu zaczęłam odczuwać podobny początkowy ból jak miałam kolkę nerkową. łosz

Dzięki za trzymanie kciuków dziewczyny!!
Współczuję

Dziewczyny co do prof. Chazana to własnie przeczytałam z nim wywiad, bo nie byłam w temacie.

I ja mam inne poglądy, dla mnie człowiek to nie mięso w sklepie, a lekarz przysięgał, że będzie ratować życie a nie je zabijać. Poza tym jest wielu lekarzy dla których aborcja nie jest problemem, wiec dlaczego każe się zabijać tym co nie chcą tego robić.

"Prof. Bogdan Chazan: Pomaganie matce poprzez zabicie jej dziecka to rzeczywiście jest taki dość dziwny sposób pomocy… Aborcja nie jest tutaj środkiem, który by mógł pomóc czy dziecku, czy matce. Dziecku nie, ponieważ cierpienie jakie są związane z zabiegiem aborcji w 23 czy 24 tygodniu ciąży, kiedy dziecko już czuje ból, jak noworodek, które rodzi się w tym tygodniu ciąży, są ogromne. Mówi się o cierpieniach jakie spotkałyby to dziecko po urodzeniu, ale nie bierze się pod uwagę straszliwych cierpień związanych z wyciąganiem tego dziecka, z jego rozkawałkowywaniem… Ktoś kto nie widział tego rodzaju procedury jaką jest aborcja w 23, 24 tygodniu ciąży, ten naprawdę niewiele wie. To jest atmosfera jak w pobliżu szafotu. Niewielu ludzi jest w stanie to znieść. Położne, które muszą asystować przy takich zabiegach często zmieniają pracę."

Absolutnie, nie potępiam nikogo za jego poglądy, ale dla mnie powyższa wypowiedź ma sens.

cały wywiad:
http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/20...nosil-trzy-dni

Edytowane przez pentuerka
Czas edycji: 2014-06-17 o 13:12
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:08   #63
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
...i temat nieaktualny bo wyruszamy z każdej strony
dokładnie, dlatego ja cytuję tylko posty z ostatniej strony którą przeglądam, bo jak zaczne te wczesniejsze to już dawno po temacie jest

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Kurcze zrobiłam sobie koszyk w Gemini i chciałam dodać jeszcze tą sól i mnie wylogowało i muszę od początku się za to wziąć ;-(
ładuj jeszcze raz!
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:09   #64
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:

Mi tez się to przydarzyło musze jeszcze raz zrobić koszyk, a ceny faktycznie dużo niższe

Papryczko zapomniałam CI napisać, że wózeczek masz śliczny ;-) w moim stylu.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:09   #65
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Teraz oczywiście zmieniłam tryb życia, mega dużo odpoczywam, nie jeżdżę autem, nie spędzam w kuchni 3h ale mam w sobie taki niepokój.
Naczytałam się, że podanie dziecku sterydów może wywołać wcześniejszy poród ;/ infekcja chyba znowu wraca i jeszcze UWAGA dziś znowu zaczęłam odczuwać podobny początkowy ból jak miałam kolkę nerkową. łosz

Minelo juz 5 tyg od podania mi sterydow, leci 6ty. Pessar trzyma choc szyjka sie OTWIERA Spokojnie, ja jeszcze nie rodze i ty tez nie.
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Przyszły mi koszule z allegro (trzeci raz już siadam, żeby Wam o tym napisać i ciągle zapominam )
Nie jest to może najnowszy krzyk mody, bojąc się o długość wzięłam L-ki i są faktycznie ciut luźne, ale cholera wie ile mi jeszcze cycki urosną ale pamiętając o tym, że to jednak szpital a nie wybieg mody i biorąc pod uwagę cenę są naprawdę ok. Mam te:
http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...316664444.html
http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...320173124.html
ta druga jest troszkę milsza w dotyku, zobaczymy jak będzie po praniu.
Czy ta druga ma opcje karmienia piersia? BO jakos nie widac

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:13   #66
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Współczuję

Dziewczyny co do prof. Chazana to własnie przeczytałam z nim wywiad, bo nie byłam w temacie.

I ja mam inne poglądy, dla mnie człowiek to nie mięso w sklepie, a lekarz przysięgał, że będzie ratować życie a nie je zabijać. Poza tym jest wielu lekarzy dla których aborcja nie jest problemem, wiec dlaczego każe się zabijać tym co nie chcą tego robić.

"Prof. Bogdan Chazan: Pomaganie matce poprzez zabicie jej dziecka to rzeczywiście jest taki dość dziwny sposób pomocy… Aborcja nie jest tutaj środkiem, który by mógł pomóc czy dziecku, czy matce. Dziecku nie, ponieważ cierpienie jakie są związane z zabiegiem aborcji w 23 czy 24 tygodniu ciąży, kiedy dziecko już czuje ból, jak noworodek, które rodzi się w tym tygodniu ciąży, są ogromne. Mówi się o cierpieniach jakie spotkałyby to dziecko po urodzeniu, ale nie bierze się pod uwagę straszliwych cierpień związanych z wyciąganiem tego dziecka, z jego rozkawałkowywaniem… Ktoś kto nie widział tego rodzaju procedury jaką jest aborcja w 23, 24 tygodniu ciąży, ten naprawdę niewiele wie. To jest atmosfera jak w pobliżu szafotu. Niewielu ludzi jest w stanie to znieść. Położne, które muszą asystować przy takich zabiegach często zmieniają pracę."

Absolutnie, nie potępiam nikogo za jego poglądy, ale dla mnie powyższa wypowiedź ma sens.
Jezu...padnę zaraz po tym opisie, wszystko mam przed oczami...

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Minelo juz 5 tyg od podania mi sterydow, leci 6ty. Pessar trzyma choc szyjka sie OTWIERA Spokojnie, ja jeszcze nie rodze i ty tez nie.

ja jeszcze zapytam, bo mi temat spokoju nie daje...tzn że gdzieś w 25-26tc miałaś zakładany pessar tak? wtedy zaczęła skracać się szyjka czy jak? a teraz jak tam z nią jest? kiedy miałaś mierzoną i ile miała? Jeszcze Cie lekarz rozumiem porodem nie straszy tak?Ja się tak denerwuję tym moim skracaniem, że chyba padnę zaraz na zawał
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:14   #67
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

Ma na górze jest nakładka, która się kończy pod biustem i tam dołem się wyciąga cycek zresztą zobacz jeszcze raz na zdjęciu jest pokazane na tej czerwonej

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-06-17 o 13:15
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 13:15   #68
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Współczuję

cały wywiad:
http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/20...nosil-trzy-dni
Tylk o wlasnie chodzi o to ze to nie on mial wykonac zabieg. I ze narzucil swoje poglady calemu szpitalowi ktorym kieruje. W tym tkwi sedno tej sprawy. Pozatym dopuscil sie oszustwa wobec nfz ktory zakontraktowal wykonywanie terminacji a tego nie robil -nie on odobiscie tylko caly szpital.

Ja tez nie potepiam pogladow, ale potepiam narzucanie swoich pogladow innym w dodatku wykorzystujac do tego swoja nadrzedna pozycje

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-06-17 o 13:21
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:17   #69
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Lilka

wstawiam zdjęcia koszulek i kocyka. Kocyk w rzeczywistości ciemniejszy niż na zdjęciu
No kocyk rzeczywiście milutko się prezentuje. Dzięki za cynk o wyprzedażach z H&M, czekałam na nie - a wyczytałam gdzieś, że startują 19 czerwca (Boże Ciało ) i dopiero wybierałam się 20. Strasznie podobają mi sie ubranka z tego sklepu dla dzieci a do tego sa nie drogie. Wobec tego dzisiaj tam pędzę jak tylko TZ wróci z pracy i nakupuje też większych ubranek. Sama w większości też ubieram się na wyprzedażach, bo po I nie jestem fashionistką :P a po II te trendy aż tak szybko się nie zmieniają. Po co przepłacać...

Jeeezzzzzuuuuu, tak długo na to czekałam. Nic nie kupowałam maluchowi z ubrań, żeby go właśnie w H&M obkupić, więc zaraz idę przeglądnąć torby z rzeczami po moim siostrzeńcu a resztę DZIS dokupuje.
Jestem podjarana bardziej niż zakupami dla siebie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
ha, one są szalone! częsci mają chyba też więcej niż my...

odpowiadam na pytanie co sprzedaję na allegro.
głównie grawerowane szkło (wazony, statuetki, medale, karafki itp) i głównie są to podziękowania ślubne dla rodziców taki odpał, bo działalność prowadzę w reklamie ale fajna działka. Jest co robić.

zaczarowana - brawo za 34tydz

the fall dzięki za poprzedni wątek

lilka - super zrobiłaś nową część a sonda jest wybitna, długo szukałam dobrej odpowiedzi

witam się w IV części i mam nadzieję, że jednak nie będzie to jeszcze porodówka..przynajmniej dla mnie.
to może dasz link?
Stary 2014-06-17, 13:18   #70
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Ale jak sie zaogujesz to on powroci...mam kosz juz kilka dni i sobie tam spokojnie siedzi...
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:23   #71
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Tylk o wlasnie chodzi o to ze to nie on mial wykonac zabieg. I ze narzucil swoje poglady calemu szpitalowi ktorym kieruje. W tym tkwi sedno tej sprawy. Pozatym dopuscil sie oszustwa wobec nfz ktory zakontraktowal wykonywanie terminacji a tego nie robil -nie on odobiscie tylko caly szpital.
Dokładnie. Poza tym oglądałam jakąś rozmowę z prof Dębskim i on mówił, że terminacja wygląda zupełnie inaczej, bo polega na wywołaniu akcji porodowej, a te informacje o rozrywanych płodach nie mają nic wspólnego z prawdziwym obrazem.

Mi nie chodzi o to, że on jest przeciwnikiem aborcji, ok ma prawo do tego, ale w całej tej historii chodzi o to, że odmówił kobiecie prawa do czegoś, co mogła zgodnie z prawem i własną decyzją zrobić. Nie tylko poprzez odmowę zabiegu, ale także niewskazanie innego miejsca, gdzie ktoś by go wykonał. To nadinterpretacja klauzuli sumienia, podobnie jak narzucanie swojej etyki wszystkim pracownikom. Nie zgadzam się też z innymi stwierdzeniami tego lekarza, jak np. "in vitro jest wymyślone dla weterynarii i tam powinni pozostać" ("Duży format" w zeszły czwartek), czy "prawo boskie stoi ponad prawem stanowionym". Ustawa o aborcji bardzo jasno określa procedury i niestety on je złamał i za to mam nadzieję poniesie karę.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 13:28   #72
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi tez się to przydarzyło musze jeszcze raz zrobić koszyk, a ceny faktycznie dużo niższe

Papryczko zapomniałam CI napisać, że wózeczek masz śliczny ;-) w moim stylu.
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Ale jak sie zaogujesz to on powroci...mam kosz juz kilka dni i sobie tam spokojnie siedzi...
no wiemmmm, ale jak chciałam dodać tą sól to nie wiem dlaczego musiałam się jeszcze raz zalogować i co mam tylko w koszyku tą sól

ehhhh idę robić obiadek dzisiaj rybka i kapustka kiszona tak mnie coś na kwaśne wzięło

Stary 2014-06-17, 13:38   #73
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dokładnie. Poza tym oglądałam jakąś rozmowę z prof Dębskim i on mówił, że terminacja wygląda zupełnie inaczej, bo polega na wywołaniu akcji porodowej, a te informacje o rozrywanych płodach nie mają nic wspólnego z prawdziwym obrazem.

Mi nie chodzi o to, że on jest przeciwnikiem aborcji, ok ma prawo do tego, ale w całej tej historii chodzi o to, że odmówił kobiecie prawa do czegoś, co mogła zgodnie z prawem i własną decyzją zrobić. Nie tylko poprzez odmowę zabiegu, ale także niewskazanie innego miejsca, gdzie ktoś by go wykonał. To nadinterpretacja klauzuli sumienia, podobnie jak narzucanie swojej etyki wszystkim pracownikom. Nie zgadzam się też z innymi stwierdzeniami tego lekarza, jak np. "in vitro jest wymyślone dla weterynarii i tam powinni pozostać" ("Duży format" w zeszły czwartek), czy "prawo boskie stoi ponad prawem stanowionym". Ustawa o aborcji bardzo jasno określa procedury i niestety on je złamał i za to mam nadzieję poniesie karę.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
Kasiu, ja kolejny raz zgadzam się z Tobą

Pentuerko, niestety dla mnie wypowiedzi tego człowieka nie są wiarygodne. Słuchałam go dzisiaj rano w DDTVN i tylko się w tym utwierdziłam.
Proponuję przeczytać ten wywiad: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...ani_wybor.html
Bardzo szanowany lekarz, który często także pojawia się w mediach. Dla mnie o wiele bardziej wiarygodna osoba, niż prof. Chazan, który w wykonywaniu tak specyficznego zawodu, jak lekarz, kieruje się tym, co sam wymyśla, a nie tym, jakie jest prawo.
I oczywiście szanuję podejście osób, które są całkowicie przeciwne aborcji. Ale też nie podoba mi się narzucanie przez takie osoby swojego zdania (mówię o lekarzach głównie itp.).

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:42   #74
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Lilka wątek super Spisałaś się na medal Myślałam, że jest jakiś błąd w ankiecie bo nie ma opcji: Strasznie się boję! ale później do mnie dotarło, że tak ma być haha

Thefall dziękujemy za prowadzenie poprzedniego wątku

Zaczarowana niezła historia z tym Twoim imieniem

Sara kocyk boski Jednak zamówię jak tylko dostanę wypłatę A ciuszki z H&M super!!! Nie wiesz do kiedy są te wyprzedaże? Bo teraz jestem spłukana

Mi się wydaje, że ja dużo piszę a nie jestem nawet w pierwszej 5 gaduł Chyba czas to zmienić haha

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

A i u mnie dzisiaj 50 dni do terminu Dopiero co była studniówka, masakra jak to leci
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:58   #75
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Wg mnie powyzszy tekst mija sie z prawda. Dziecka sie nie kawalkuje chyba ze to jakas nielegalna aborcja robiona w podziemiu czy cos Kto chce i ma mocne nerwy moze poczytac jak to wyglada od dziewczyn ktore to przeszly - na wizazu jest forum pt Terminacja. Tak duze dziecko dZiecko usypia w lonie matki po zastrzyku a potem jest porod sn lub cc. Ludzie robia pogrzeb tym dzieciom (choc nie wszyscy maja tyle odwagi).

Nie jestem ani za ani przeciw terminacji bo nie bylam w tej sytuacji i nie daj Boze bym byla. Wiem ze jesli zabieg jest prawnie dozwolony to lekarz ktory odmowi jego wykonania ma prawny obowiazek poinformowac pacjentke gdzie i kto taki zabieg wykona. Ale czytalam ze zdarza sie iz osoby sa odsylane z kwitkiem albo procedury sa przeciagane by minal termin ustawowy.
Nie mi to osadzac decyzje rodzicow ani poglady lekarza a;e prawo jest prawem. Mialam stycznosc z takimi dziecmi w hospicjum i widzialam wiele cierpienia-traumatyczne przezycie.

Stary 2014-06-17, 14:00   #76
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dagmara mi się nie podoba, Sebastian też nie bardzo
Ja przed ciążą dla dziewczynki miałam wybrane Hania, Maria lub Dorota, ale dwa ostatnie nie podobają się mężowi. On chciał za to Julię i Maję oprócz Hani, ale te za to mi nie przypadły do gustu
Dla chłopca chcieliśmy Igora albo Aleksandra. Na Igora wszyscy kręcili nosem, bo to rosyjskie imię Jak zaszłam w ciążę, to bardzo spodobał mi sie Tymon, mąż się nie zgodził (maruda) i niby była rozmowa, że Bartosz jest ładne i mogłoby być no ale nie byliśmy przekonani tak na 100%.
Ja swoja corke zawsze chcialam nazwac Sara, uwielbialam ksiezke ' Mala ksiezniczka ' i ta dziewczynka miala tak na imie ale mi sie odwidzialo podobnie jak z imieniem Elin , a Olivka jakos nam wpadla i tak zostalo
Co do imienia dla chlopaka to mi sie strasznie podoba MAciek i Kamil ale Tz w zyciu by sie na nie nie zgodzil bo wie ze tak mieli na imie moi byli hahaha troche glupie podejscie ale nic mojego Tz by nie przekonalo do tych imion zaden argument

Cytat:

bardzo mocne
mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

TOP GADUŁY (pierwsze dwie to te same gadułki co w II części, znów zmiotły konkurencję )
1. zaczarowanadlaniego 579
2. kasia_ruda 369
3. Moni26 292
4. ButterBear 277
5. papryczka160 246

Kurcze juz 3 raz na pierwszym miejscu
wygralam cos ??

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
to wszystko dlatego, że Zaczarowana i ja mamy do was stały dostęp przez telefon
Nie tyle co dostep gdyby Tz nie pracowal od 8 do 17.30 to by mnie tu tyle nie bylo bo on nie lubi jak siedze caly czas na laptopie czy tele

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
A ciuszki z H&M super!!! Nie wiesz do kiedy są te wyprzedaże? Bo teraz jestem spłukana
My tez jestesmy splukani a widze ze i u mnie sa wyprzedaze ach jakie to zycie jest okrutne

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:04   #77
UmiZumi
Rozeznanie

Witam się i ja w nowej części jeszcze NIEPORODÓWKOWEJ

the fall dziękuję za poprzedni wątek!
lilka dziękuję za nowy wąteczek sierpniowych gaduł

a to My dzisiaj - 32+0
w mojej ulubionej bluzce z Biedronki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17.06.2014 - 32+0 - 8.jpg (20,8 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17.06.2014 - 32+0 - 9.jpg (19,1 KB, 58 załadowań)
Stary 2014-06-17, 14:16   #78
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość

a to My dzisiaj - 32+0
fajna bluzka w moim ulubionym kolorze

super brzusio, zgrabne masz nogi

Nasze szczescie
Stary 2014-06-17, 14:19   #79
White Cafe
Rozeznanie

Talking Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:

a to My dzisiaj - 32+0
Kochana, jak dobrze że Cie mam mamy ten sam termin porodu i ciagle mi sie myli ktory msm aktualnie tydzien czekalam na Ciebie od rana, bo zastanawialam sie czy czasem juz nie jestem w 34 albo co gorsza 36 tygodni wzielam sie za liczenie i przegladanie darow po siostrzencu. Dzis ide na zakupu jupiiiiiii, wreszcie!!! Moje pierwsze zakupy ubrankowe dla Mikolajka mojego
Dodaje moj ukochany kombinezon -mis. Nie moge sie doczekac kiedy w niego ubiore mojego Pluszaczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1403010898379.jpg (157,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1403010936140.jpg (166,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1403010973138.jpg (166,8 KB, 32 załadowań)
Stary 2014-06-17, 14:22   #80
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:

a to My dzisiaj - 32+0
Wow, jaki masz zgrabny tyłeczek! Moj zawsze byl maly a teraz to juz całkiem zniknal
Stary 2014-06-17, 14:24   #81
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
fajna bluzka w moim ulubionym kolorze

super brzusio, zgrabne masz nogi
dziękuję

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Kochana, jak dobrze że Cie mam mamy ten sam termin porodu i ciagle mi sie myli ktory msm aktualnie tydzien czekalam na Ciebie od rana, bo zastanawialam sie czy czasem juz nie jestem w 34 albo co gorsza 36 tygodni wzielam sie za liczenie i przegladanie darow po siostrzencu. Dzis ide na zakupu jupiiiiiii, wreszcie!!! Moje pierwsze zakupy ubrankowe dla Mikolajka mojego
Dodaje moj ukochany kombinezon -mis. Nie moge sie doczekac kiedy w niego ubiore mojego Pluszaczka
ja zawsze sprawdzam na kalkulatorach internetowych, który to tydzień
ładne te ubranka

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Wow, jaki masz zgrabny tyłeczek! Moj zawsze byl maly a teraz to juz całkiem zniknal
mój się w ciąży taki zrobił przed byłam "płaskodupcem" (ale ja cała chuda byłam przed ciążą, to nie było czemu się dziwić) - tak to wyglądało: z tyłu deska z przodu deska... Teraz jestem bardziej KOBIECA Pupa urosła, biust też
Stary 2014-06-17, 14:25   #82
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie powyzszy tekst mija sie z prawda. Dziecka sie nie kawalkuje chyba ze to jakas nielegalna aborcja robiona w podziemiu czy cos Kto chce i ma mocne nerwy moze poczytac jak to wyglada od dziewczyn ktore to przeszly - na wizazu jest forum pt Terminacja. Tak duze dziecko dZiecko usypia w lonie matki po zastrzyku a potem jest porod sn lub cc. Ludzie robia pogrzeb tym dzieciom (choc nie wszyscy maja tyle odwagi).

Nie jestem ani za ani przeciw terminacji bo nie bylam w tej sytuacji i nie daj Boze bym byla. Wiem ze jesli zabieg jest prawnie dozwolony to lekarz ktory odmowi jego wykonania ma prawny obowiazek poinformowac pacjentke gdzie i kto taki zabieg wykona. Ale czytalam ze zdarza sie iz osoby sa odsylane z kwitkiem albo procedury sa przeciagane by minal termin ustawowy.
Nie mi to osadzac decyzje rodzicow ani poglady lekarza a;e prawo jest prawem. Mialam stycznosc z takimi dziecmi w hospicjum i widzialam wiele cierpienia-traumatyczne przezycie.
Zgadzam się z każdym Twoim słowem.
Polecam lekturę wywiadu, który wstawiłam

Cytat:

a to My dzisiaj - 32+0

O jaki fajny brzuszek!
Cytat:
Ojjaaaa.. ten kombinezon super. I ma ogonek
Sporo masz tych rzeczy.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:27   #83
Optymistka26
Zadomowienie

zVenus -PW

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 14:28   #84
asix86
Wtajemniczenie

Witam się w nowym wątku
świetny pierwszy post

W piątek mamy iść z TŻ na parapetówkę - dom nad jeziorem .
Już myślę, co ubrać i jak wytrzymać jak najdłużej .
Stary 2014-06-17, 14:33   #85
UmiZumi
Rozeznanie

my idziemy w tym tygodniu na dwa przyjęcia urodzinowe - w czwartek i sobotę. W czwartek kuzynka robi osiemnastkę Ciekawe, jak wytrzymam. W niedzielę siedzieliśmy cały dzień przy stole -raz siedziałam na krześle, raz na kanapie, podkładałam poduszki pod kręgosłup a i tak mnie potwornie bolał...
Stary 2014-06-17, 14:36   #86
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

a to My dzisiaj - 32+0
sexi zgrabna mamuśka z Ciebie jest

Cytat:
Ja też spłukana ale w następnym miesiącu też są wyprzedaże
Kombinezon i ten ogonek słodki

Stary 2014-06-17, 14:54   #87
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
my idziemy w tym tygodniu na dwa przyjęcia urodzinowe - w czwartek i sobotę. W czwartek kuzynka robi osiemnastkę Ciekawe, jak wytrzymam. W niedzielę siedzieliśmy cały dzień przy stole -raz siedziałam na krześle, raz na kanapie, podkładałam poduszki pod kręgosłup a i tak mnie potwornie bolał...
Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
:

W piątek mamy iść z TŻ na parapetówkę - dom nad jeziorem .
Już myślę, co ubrać i jak wytrzymać jak najdłużej .
o ja zazdrosze wam

ja mimo ze lewdwo zyje i non stop wymiotuje tez bym sie 'odprezyla' na jakies imprezce
ostatnio mialam takie parcie zeby sobie potanczyc to Tz wzial mnie na srodek pokoju i zaczal densic i mowi ze to musi mi wystarczyc

Nasze szczescie
Stary 2014-06-17, 15:08   #88
h4linka
Zadomowienie

TheFall dziękujemy za poprzednią część
Lilka za nową część, sonda jest cudowna.

Cytat:
mój się w ciąży taki zrobił przed byłam "płaskodupcem" (ale ja cała chuda byłam przed ciążą, to nie było czemu się dziwić) - tak to wyglądało: z tyłu deska z przodu deska... Teraz jestem bardziej KOBIECA Pupa urosła, biust też
Mam to samo! Ale ja akurat lubiłam swoje płaskodupie i mam nadzieję, że do niego wrócę po porodzie. Tak tak jestem dziwna.

Wyprzedaż w hm już jest? Znaczy się, jutro mam tam być?

W temacie drugiego imienia, ja jakoś nigdy nie byłam do tego przekonana, bo to ani do szczęścia ani do niczego nie potrzebne więc mi tam było obojętnie, czy syn będzie miał drugie imię czy nie. Natomiast mąż sobie wymyślił Tyberiusza bo star treki, imperator, galaktyka i te sprawy.
No to będzie Tymon Tyberiusz. Oba się pięknie komponują z nazwiskiem, więc niech mu będzie.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:12   #89
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
wiem co czujesz...ja też trzęsę portkami przed każdą wizytą ale mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie ok. A na tym etapie to już przeróżne bóle się pojawiają niestety...także może to nic groźnego! trzymaj się i daj znać po wizycie
Ja jestem hipochondryk (określenie mojego wujka lekarza rodzinnego bo mam chyba najbardziej zapisaną kartę wśród jego pacjentek EVER ) no ale cóż jak boli TO MÓWIĘ !! ")

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Przyszły mi koszule z allegro (trzeci raz już siadam, żeby Wam o tym napisać i ciągle zapominam )
Nie jest to może najnowszy krzyk mody, bojąc się o długość wzięłam L-ki i są faktycznie ciut luźne, ale cholera wie ile mi jeszcze cycki urosną ale pamiętając o tym, że to jednak szpital a nie wybieg mody i biorąc pod uwagę cenę są naprawdę ok. Mam te:
http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...316664444.html
http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...320173124.html
ta druga jest troszkę milsza w dotyku, zobaczymy jak będzie po praniu.
Od tego samego użytkownika kupiłam też szlafrok.
Wczoraj byłam w rosmanie i wzięłam pojemniczki na przelanie szamponu i odżywki, a w wersji mini żel pod prysznic, antyperspirant i pastę do zębów. Niniejszym ogłaszam, że dla siebie mam chyba wszystko

najlepsze jest to, jak na każdej z tych 5 stron chcesz coś odpisać, a wizaż gdzieś gubi cytowania, a jeszcze potem się okazuje, że zanim wszystko napisałaś, to już kolejne dwie strony
Łooo jak ci dobrze masz już wszystko

z pogrubionnym tekstem ZGADZAM SIĘ W 1 000 000 %

Cytat:

tak jest!! Ja się pierwsza do porodu nie pcham! Poczekam aż któraś z dziewczyn pójdzie na pierwszy ogień,,,,później kolejna a później jeszcze trzecia i później to już się mogę zacząć ustawiać w kolejkę ;p

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ja swoja corke zawsze chcialam nazwac Sara, uwielbialam ksiezke ' Mala ksiezniczka ' i ta dziewczynka miala tak na imie ale mi sie odwidzialo podobnie jak z imieniem Elin , a Olivka jakos nam wpadla i tak zostalo

Co do imienia dla chlopaka to mi sie strasznie podoba MAciek i Kamil ale Tz w zyciu by sie na nie nie zgodzil bo wie ze tak mieli na imie moi byli hahaha troche glupie podejscie ale nic mojego Tz by nie przekonalo do tych imion zaden argument

bardzo mocne
mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Kurcze juz 3 raz na pierwszym miejscu
wygralam cos ??

Nie tyle co dostep gdyby Tz nie pracowal od 8 do 17.30 to by mnie tu tyle nie bylo bo on nie lubi jak siedze caly czas na laptopie czy tele

My tez jestesmy splukani a widze ze i u mnie sa wyprzedaze ach jakie to zycie jest okrutne

Ja bardzo chciałam Olimpia, Laura, Adela, Matylda, Ewa, Patrycja ale mój mąż na żadne się nie chciał zgodzić aaaaaaaaaaaa i jeszcze Anastazja za mną chodzi do teraz! Drugie imię to kwestia sporna RÓWNIEŻ. Fajnie dać symbolicznie (chciała bym po mojej Babci Danusia) Tż mówi, że kiedyś mi córka wypomni że starodawne czy coś.

hahaha wygrałaś !! Możliwość prowadzenia wątku kolejnego

U mnie też krucho z kasą czekam na wypłatę tż żeby ostatecznie zamówić wszystko. Ale to dopiero na początku lipca.

Dziewczyny zbieram się... lecę

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:13   #90
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Drugie imię często daje się jak pierwsze nie jest święte a chcemy chrzcić dzieciaczka... Wtedy musi być drugie-święte imię

My jeszcze nie wiemy czy damy drugie
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości