"Rolnik szuka żony" - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-10, 10:44   #61
przylaszczka50
BAN stały

Dot.: "Rolnik szuka żony"

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
Przecież to jest DESPERACJA. Każda dziewczyna w każdym liście słodziła tym rolnikom tak, że masakra, a nawet się nie znają osobiście, tylko z jakiegoś tam filmiku. I one już piszą o ich 'cudownych cechach'.
I nie mów, że po 40stce to już nie można znaleźć miłości, tylko już liczy się przyjaźń w związku i inne wartości. Nie przesadzajmy. To nie są jacyś bardzo starzy ludzie.
A wychodzenie za mąż za przyjaciela dla mnie jest...hm... troche też desperackie. Przysięga się w Kościele miłość...
Z filmiku też można sporo wywnioskować zakładając, że jest to prawdziwe co się zobaczyło.
Pokazany jest dorobek życiowy, człowiek wie czego można się spodziewać , życia na jakim poziomie, na jakim poziomie intelektualnym jest rolnik, jakie wartości wyznaje.
I albo budzi sympatię albo nie.

Wychodziłam za mąż już zakochana.
Pojęcie miłości małżeńskiej jest szerokie. To także szacunek, sympatia, przywiązanie, gotowość do wspólnego życia, wspólnego pokonywania problemów i cieszenia się radościami, odpowiedzialność za drugiego człowieka.
Wzięte razem nie przegrywa z ognistą miłością, która szybko może się wypalić, być pomylona z namiętnością.
Jeśli dobiorą się osoby , które chcą tego samego to mogą cieszyć się sobą do końca życia.
przylaszczka50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 20:14   #62
dzamatasi
Wtajemniczenie

Obejrzalam ost. Odcienk
Nawet sasiad z koltliny klodzikiej wysteuje
Dla mnie program zebujacy:p ale i zarazem zabawny:d
Stary 2014-09-10, 22:37   #63
Wolha
Zadomowienie

W końcu oglądnęłam, podoba mi się, faceci wydają się bardzo sympatyczni i dobrzy. Nie widzę w programie nic żenującego, ani śmiesznego. Prowadząca w pilocie mi się nie spodobała, ale w tym 1 odc. już wygląda sympatyczniej. Ciekawe co będzie w kolejnych odcinkach

Wolha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 10:01   #64
Zorzoli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przylaszczka50 Pokaż wiadomość
Pojęcie miłości małżeńskiej jest szerokie. To także szacunek, sympatia, przywiązanie, gotowość do wspólnego życia, wspólnego pokonywania problemów i cieszenia się radościami, odpowiedzialność za drugiego człowieka.
Wzięte razem nie przegrywa z ognistą miłością, która szybko może się wypalić, być pomylona z namiętnością.
Jeśli dobiorą się osoby , które chcą tego samego to mogą cieszyć się sobą do końca życia.
Zgadzam sie z Toba, uwazam, ze milosc ma rozne oblicza i ze nie kazdy znajduje ta romantyczna odmiane. Uwazam, ze zwiazek oparty na przyjazni i zaufaniu tez moze wypalic.
Rozwoj milosci trwa przez cale zycie. Wszystkie składniki tego procesu mozna udoskonalac i poglebiac.
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 11:36   #65
NattiTt
Wtajemniczenie

Popieram Wolhę.
Całkiem słodko wychodzi. Najbardziej mi się podoba Adam z Poslasia, nasz olbrzym o gołębim sercu
Pan sołtys wyglądałby o wiele, wiele lepiej, z jakoś po ludzku ostrzyżonymi włosami... To by mu bardzo wiele dało!
Kiedy drugi odcinek?

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 15:37   #66
Motylek Truskawkowy
Raczkowanie

NaTtiTt w niedzielę o 21:30
Stary 2014-09-12, 11:10   #67
Jeannee
Zakorzenienie

Ja drugi odcinek zobaczę w poniedziałek online, chyba, że nie będę śpiąca :P

Szczerze to ja jakąś wielką sympatią do tego sołtysa nie pałam Wiem, że byśmy się nie dogadali :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-14, 09:00   #68
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka Pokaż wiadomość
Ta pani prowadząca wygląda na miłą osobę i jeszcze te kaczuszki, których było pełno wokół niej
Też lubię panią prowadzącą, jest ładna, zgrabna i wygląda na bardzo miłą i wrażliwą osobę. Jak się popłakała jak ten młody blondyn czytał list od pani z dzieckiem 8-letnim... W ogóle zachowuje się naturalnie, nic pod publikę w przeciwieństwie do wielu prezenterek ze starszego pokolenia.

Szkoda, że nie wzięli wszystkich panów, którzy byli w odcinku specjalnym.

Kibicuję zwłaszcza Adamowi, w ogóle to ujęcie z góry jak leżał na polu bardzo mnie rozbawiło . Albo jak jego matka powiedziała, że trochę się spasł .

A i wg mnie Paweł dość ładne dziewczyny sobie wybrał. Choć na zdjęciach, które przysyłały były ładniejsze niż w rzeczywistości.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
Przecież to jest DESPERACJA. Każda dziewczyna w każdym liście słodziła tym rolnikom tak, że masakra, a nawet się nie znają osobiście, tylko z jakiegoś tam filmiku. I one już piszą o ich 'cudownych cechach'.
I nie mów, że po 40stce to już nie można znaleźć miłości, tylko już liczy się przyjaźń w związku i inne wartości. Nie przesadzajmy. To nie są jacyś bardzo starzy ludzie.
A wychodzenie za mąż za przyjaciela dla mnie jest...hm... troche też desperackie. Przysięga się w Kościele miłość...
A to już przyjaźń nie może przerodzić się w miłość? Miłość też na ogół nie całe życie jest szalona i namiętna jak na początku związku. Zresztą kim Ty jesteś, żeby oceniać kto powinien się wiązać a kto nie i z jakiego powodu.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość
Szczerze to ja jakąś wielką sympatią do tego sołtysa nie pałam Wiem, że byśmy się nie dogadali :P
Ja mam podobne odczucia. Choć łączy nas nienawiść do palenia. Ale trochę jest taki "co to nie ja".

Zobaczyłam pana Wiesława... Żałuję, że nie ma go już w programie i dziwię się, że nie miał zainteresowania ze strony pań . Zresztą tamci też nie byli tacy ostatni, ciekawe czy to prawdziwy powód, może po prostu oni zrezygnowali?

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2014-09-14 o 09:23
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 11:38   #69
Zorzoli
Zakorzenienie

Obejrzalam na youtube kilka fragmentow programu z innych krajow....
Wiekszosc wydaje se bardzo sztuczna i ukazuje osoby majace parcie na szkolo, zwlaszcza australia... wszystkie te lalunie na obcasach i w firmowych cuszkach... Dobrze, ze u nas wzieli normalne i sympatyczne osoby.
Jak ktos chce zobaczyc:
australia https://www.youtube.com/watch?v=mGWmpuzY8NQ
ukraina tez daje czadu z wieczorkami ze tancereczkami erotycznymi https://www.youtube.com/watch?v=IRu004GIGJE

wlosi tez sie teraz biora ze krecenie tego programu, tez pewnie cyrk z tego zrobia -_-
Stary 2014-09-14, 18:14   #70
lexi221
Zadomowienie

Wiem że w dzisiejszych czasach takie programy mogą wydawać się śmieszne gdy facet mieszkający na wsi szuka żony moim zdaniem prgram będzie ciekawy i pozbawiony sztuczności jak w przypadku podobnego na innej stacji.
Tutaj widać że nie ma takiego cynizmu i nachalności ostatnio oglądałam co prawda tylko połowę ale na pewno będę dalej oglądać.
Z tego co pamiętam to fajny był ten większy facet, mówił że to że kawał chłopa z niego nie oznacza że jest taki silny w środku i nie potrzebuje uczucia.
Myślę że będzie interesująco chociaż wiadomo nie każda zdecyduje się porzucić miasto i wyjechać na wieś, chyba że na kasę poleci.
lexi221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 18:57   #71
przylaszczka50
BAN stały

Żeby chcieć mieszkać na wsi na gospodarstwie trzeba naprawdę mieć zamiłowanie do tego, lubić zwierzęta, nie brzydzić się zapachów od nich.
I liczyć się z tym, że zawsze będą na pierwszym miejscu jeśli rolnik z prawdziwego zdarzenia. Bo tak być powinno gdy ma się zwierzęta pod opieką.
Jeśli jakaś na kasę leci nie zdając sobie z tego sprawy to życie na wsi szybko to zweryfikuje.
Myślę, że te , które zdecydowały się na udział w programie wiedzą jak wygląda życie na wsi i chcą tam być nie tylko dla kasy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-14, 19:24   #72
Agrh
Rozeznanie

Było siedmiu ,ale finałową piątkę wybrała publiczność przez sms. To odnośnie pytania dlaczego jest pięciu, a nie siedmiu kandydatów. Mnie w sumie do gustu chyba najbardziej przypadł Adam... zobaczymy, co będzie dziś.
Agrh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 21:34   #73
201710120930
Konto usunięte

no i 2 odcinek za nami
kurcze dziwne że przy jednym jest tylko jedna kandydatka.ale się biedna wystraszyła z tą akcją z kwiatkiem
bardzo sympatyczny jest Grzegorz
a sołtys jak dla mnie tez nie bardzo

no i pewnie się będzie działo z tą dziewczyną z kwiatkiem we włosach
okropnie mi żal było tej dziewczyny z kr.włosami jak odpadała
(wklejam zdj bo nie wiem jak sie nazywają)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg e75d5b20c702efb6264a4ac9dde3f8c06efab450.jpg (14,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2447f1a4ea0e1f9a4cbd3afa13409fb5aefe55a2.jpg (13,4 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez 201710120930
Czas edycji: 2014-09-14 o 21:41
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 21:56   #74
dzamatasi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
no i 2 odcinek za nami
kurcze dziwne że przy jednym jest tylko jedna kandydatka.ale się biedna wystraszyła z tą akcją z kwiatkiem

no i pewnie się będzie działo z tą dziewczyną z kwiatkiem we wbyłołosach

o tak. Tej ź krótkimi włosami teź było sźkoda. Myślałam,źe prźejdźie źamiast tej wrednej,gburowatej blondynnki
Stary 2014-09-14, 22:01   #75
przylaszczka50
BAN stały

Cytat:
no i 2 odcinek za nami

no i pewnie się będzie działo z tą dziewczyną z kwiatkiem we włosach
Reszta dziewczyn nie mogła przyjechać z przyczyn zawodowych i zdrowotnych. Tylko ta jedna przyjechała i dlatego różę dostala lecz dziwnie to wyszło i faktycznie była przestraszona , że odchodzi z programu.
Adam jest super.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Czemu u jednego z panów od razu 2 zostały wyeliminowane?
Ciekawe co by było gdyby któraś dziewczyna powiedziała, że odchodzi z programu bo jednak kandydat na męża na żywo tak wcale fajnie nie wygląda.
Albo na końcu ta która wygra powie, że jednak rezygnuje.
Stary 2014-09-14, 22:27   #76
RomantycznaSkarpetka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dzamatasi Pokaż wiadomość
o tak. Tej ź krótkimi włosami teź było sźkoda. Myślałam,źe prźejdźie źamiast tej wrednej,gburowatej blondynnki
Mnie też , bardzo mi się podobała, taka naturalna, sympatyczna i tajemnicza. Z facetów też duży mi się podobał . Bardzo fajny program.

Ale do końca nie wiem o co chodzi z wygraną, czyli ta która wygra musi... zostać żoną?
RomantycznaSkarpetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 22:40   #77
przylaszczka50
BAN stały

One chcą zostać żonami rolników. A przynajmniej chciały pisząc zgłoszenie, przyjeżdżając na pierwsze spotkanie w realu.
Stary 2014-09-14, 22:40   #78
Wolha
Zadomowienie

A miałam iść już spać I takie moje ogólne uwagi, nie wiem czy się nie powtarzam znowu:
Grzegorza chyba najbardziej lubię, ta Ewa od niego ładna i wydaje się w porządku. Ta Kinga, blondynka faktycznie nie bardzo, mogłaby odpaść.
Adam widać lubi pożartować i bardzo miły jest.
Stanisław spokojny i stonowany. U niego na plus Grażyna, ładna (biorąc pod uwagę wiek) i uśmiechnięta.
Paweł najprzystojniejszy i najładniejsze dziewczyny ma, ale to głównie przez młody wiek, charakter ciężko mi określić.
A Zbigniew jest mi obojętny.

Nie chciałabym dostać kosza w taki sposób.
I ja widzę jak się całują na "3" to mi się słabo robi, strasznie tego nie lubię.

Edytowane przez Wolha
Czas edycji: 2014-09-14 o 22:42
Wolha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 22:42   #79
przylaszczka50
BAN stały

Problemy z zębami mają też niektóre panie.
Ich niektóre kreacje też nie były odpowiednio do sytuacji dobrane.
To jeszcze nie miał być ślub.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-14, 22:45   #80
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez dzamatasi Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, czemu on ją wybrał, ona zachowywała się jakby chciała stamtąd uciec, okropna jest. A ta, która odpadła bardzo fajna. Mam nadzieję, że wybierze tą szczupłą, Ewę.

Adam miał fajne kandydatki i on sam jest super. Mogliby go zatrudnic w serialu o mafii. Mam nadzieję, że Izabela (ta ruda kręcona) i Sylwia(blondynka w okularach) mu podpasują.

U tego najstarszego to ta blondyna z wyglądu góruje nad resztą, ale co będzie to się okaże, jedna wydaje mi się dla niego za stara, choć sympatyczna.

Paweł - widać, że inny "poziom". Wszystkie miał takie dość wylaszczone. Nie mam faworytki.

Zbyszka pozostawię bez komentarza.

Jestem zadziwiona, że niby taki tandetny pomysł na program, ale zrobione z klasą.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2014-09-14 o 22:47
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 22:56   #81
przylaszczka50
BAN stały

Mogli wybrać tylko po 6 kandydatek.
Jeśli wybór z tych 6 się nie uda to powinni im dać tamte listy aby sobie jeszcze raz wybrali. Pewnie dużo wartościowych dziewczyn odpadło.
Mieliby chłopaki zajęcie na kilka lat aby wszystkie przecastingować.
Stary 2014-09-14, 23:07   #82
dudipopka
kobieta za ladą

jestem po 2 odcinku i jestem zaszokowana ze program mi się podobał
jak na razie oglądałam go bez zażenowania Adam wielkolud podbił moje serce kobitki fajne(tylko dwie kandydatki mi się nie podobały z wyglądu i z charakteru)
i Rolnik bije na głowę" Kto poślubi mojego syna"
Tvn 1 raz powinno się nauczyć od jedynki jak sierobi programy takie jak ten ,ZE SMAKIEM!

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 07:35   #83
Callianna
Zadomowienie

Podobał mi się ten odcinek, pozytywna prowadząca, taka naturalna i ciepła. Fajne, ze nie ośmieszają tych ludzi. Ciekawe czy kobiety będą miały prawo głosu, bo na razie facet wybiera. Najprościej ma Zbigniew, on już żonę znalazł
Stary 2014-09-15, 08:05   #84
201710120930
Konto usunięte

ta z tymi krótkimi włosami co odpadła była nie zwykle stremowana.opowiadała o swoim gospodarstwie
no i przyjechała w zwykłych jeansach i koszuli w kratkę.reszta odpicowana w sukienusie.(niektóre az do przesady)
jedna babeczka ,ta od Adama co odpadła,ile ona mogła mieć lat?
no niestety ale wyglądała jak jego mama

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

wiecie czy są powtórki może ?
Stary 2014-09-15, 08:12   #85
Zorzoli
Zakorzenienie

Powinni na youtube wstawic odcinek
Ja wczoraj probowalam ogladac online ale byl limt ogldajacych wiec widzialam tylko pierwsze 15 minut.
Stary 2014-09-15, 09:45   #86
przylaszczka50
BAN stały

Cytat:
ta z tymi krótkimi włosami co odpadła była nie zwykle stremowana.opowiadała o swoim gospodarstwie
no i przyjechała w zwykłych jeansach i koszuli w kratkę.reszta odpicowana w sukienusie.(niektóre az do przesady)
jedna babeczka ,ta od Adama co odpadła,ile ona mogła mieć lat?
no niestety ale wyglądała jak jego mama

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

wiecie czy są powtórki może ?
W sobotę o 18.30 była powtórka I odcinka. Być może to już tak na stale będzie powtarzane.
Z tą dziewczyną w koszulę w kratkę to też mnie zastanowiło, dlaczego tak się ubrała. Jeansy jeszcze by uszły, może nie lubi chodzić w spódnicach ale górę mogła wybrać inną. Odbiegała mocno od pozostałych. Balowe , weselne sukienki też przesada. Szczególnie gdy widać cały stanik z tyłu w sukience bez pleców.
Szkoda, że nikt jej nie podpowiedział, że koszula w kratkę nie wygląda dobrze na pierwszą randkę w dodatku w telewizji gdzie miliony ją oglądają.
Stary 2014-09-15, 10:00   #87
Jeannee
Zakorzenienie

Oglądałam wczoraj w TV

Mi tam nie było żal tej z krótkimi włosami, moim zdaniem oni do siebie nie pasowali. Oglądałam z TŻ i on wytypował te które odpadną bezbłędnie :P Ta z krótkimi włosami była antykobieca

Sołtys mnie denerwuje bardzo....

Reszta rolników bardzo sympatyczna!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-15, 10:18   #88
lulka19
Zakorzenienie

Dołączam do fanek programu Najbardziej przypadli mi do gustu Adam i Grzegorz
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 10:29   #89
201710120930
Konto usunięte

nie mówię ze ten program jest jakiś super najwyższych lotów.ale fajnie się go ogląda.bez żenady
chciałabym żeby jedynka dała prztyczka w nos TVN
Stary 2014-09-15, 11:55   #90
shanta
Wtajemniczenie

Tak się śmiałam z tego programu, a tymczasem to produkcja całkiem interesująca i pozbawiona większej żenady. Polsat i TVN nadrabiają
shanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości