Co robić, co robić. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 11:47   #61
fiorella22
Zadomowienie

Dot.: Co robić, co robić.

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
Jak zwykle wizazanki skupiaja sie na najwiekszej ☠☠☠☠☠☠☠e, czyli imprezie i nie czytaja ze zrozumieniem, ze wspollokatorzy probowali sie z nia zapoznac. Dziwie sie, ze nie zadzwonili do wlasciciela, zeby o nia zapytac. I w sumie to z wlascicielem mozna zalatwic zmiane wspollokatora...
Nie chodzi o to,ze sie skupiaja na imprezie. Ktos juz napisal jak gluchoniemi postrzegaja dzwieki.

Moze ona po prostu nie slyszala, ze chca sie z nia zapoznac? Moze nie patrzy na ich twarze i nie czyta z ich ruchu warg, kiedy oni mowia jej "czesc". Jezeli nie slyszy to moze wcale nie miec ochoty na towarzystwo.
Mieszkanie moze ktos jej zalatwil w sensie ze byl z nia jak ugadywala sie z wlascicielem, a do samego mieszkania juz ja wlasciciel sam przyprowadzil (bez posrednikow).
A slyszal ktos czy ona z tym wlascicielem rozmawiala??

Ja tam upieram sie ze ona jest gluchoniema.

Z jedzeniem i praniem to nie problem. Je na miescie albo kupuje sobie na biezaco, male ilosci jedzenia i je zjada. To nie problem.
A ciuchy moze sobie przeprac wieczorem i nie musi calej pralki nastwiac.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:04   #62
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Przeczytaj dokładnie wątek to znajdziesz, że podobne zdanie padło. Ktoś woli brudasa ale rozmawiającego.

Napisałam swój punkt widzenia tego. Nie musisz się ze mną zgadzać.
Jedynie chcę zwrócić uwagę na przypuszczenia przyczyn dla jakich dziewczyna się nie odzywa.
Nikt nie wie jakie są naprawdę.

Może woli dystans i zero kontaktów bo każdy kontakt dla niej to możliwość wtargnięcia w jej życie.
Może jest skąpcem a wie , że spoufalenie się spowoduje chęć pożyczania od niej czegoś.

Ma do tego prawo, traktuje ten dom jak dobro wspólne, dba o czystość, porządek, nie utrudnia nikomu życia więc niech jej współlokatorzy jej nie utrudniają.

Może nie jest głuchoniema tylko ma wadę wymowy, jąkanie czy coś innego i nie chce aby ktoś o tym wiedział.
pierniczysz farmazony przecież w tym wątku nie chodzi o to, że panna na pytanie ''co słychać?" odpowiada "w porządku", idzie do swojego pokoju i współlokatorzy mają pretensje, że się nie integruje. Wtedy można by sądzić, że faktycznie nie ma zamiaru się bliżej poznawać, jest jaka jest, być może nieśmiała, ma do tego prawo. Ale serio uważasz że to zupełnie normalne, by ktoś przez długi okres czasu nigdy nie powiedział 'cześć' wchodząc/wychodząc z mieszkania, nigdy nawet się nie przedstawił? nawet bardzo nieśmiałe osoby potrafią wymówić swoje imię.

czyli wg Ciebie byłoby to zupełnie normalne, gdyby laska np. na uczelni nigdy nie mówiła 'dzień dobry' swoim wykładowcom, podczas sprawdzania obecności nigdy się nie odzywała itp.? bo przecież ktoś może wtargnąć do jej świata.

obstawiam, że pewnie coś ma ze słuchem i musiałaby porozumiewać się językiem migowym.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2014-06-26 o 12:06
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:14   #63
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
pierniczysz farmazony przecież w tym wątku nie chodzi o to, że panna na pytanie ''co słychać?" odpowiada "w porządku", idzie do swojego pokoju i współlokatorzy mają pretensje, że się nie integruje. Wtedy można by sądzić, że faktycznie nie ma zamiaru się bliżej poznawać, jest jaka jest, być może nieśmiała, ma do tego prawo. Ale serio uważasz że to zupełnie normalne, by ktoś przez długi okres czasu nigdy nie powiedział 'cześć' wchodząc/wychodząc z mieszkania, nigdy nawet się nie przedstawił? nawet bardzo nieśmiałe osoby potrafią wymówić swoje imię.

czyli wg Ciebie byłoby to zupełnie normalne, gdyby laska np. na uczelni nigdy nie mówiła 'dzień dobry' swoim wykładowcom, podczas sprawdzania obecności nigdy się nie odzywała itp.? bo przecież ktoś może wtargnąć do jej świata.

obstawiam, że pewnie coś ma ze słuchem i musiałaby porozumiewać się językiem migowym.
Nie wiem czy to normalne ale są tacy studenci i uczniowie /obu płci/, którzy gdy już kończą zajęcia z jakimś nauczycielem to udają, że go nie znają mimo, że miesiąc wcześniej jeszcze mu "dobry" mówili.

Nie wiemy jak zachowuje się dziewczyna w innym środowisku. Być może jest bardziej elokwentna. A może tak samo, może jest niepełnosprawna umysłowo, żyje sobie w swoim świecie. Ma inne normy zachowań.

Nie jest tak całkiem wycofana i bez jakichkolwiek żądań co do swojego komfortu mieszkaniowego. Zastukała przecież i pokazała na zegarek.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:36   #64
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Nie jest tak całkiem wycofana i bez jakichkolwiek żądań co do swojego komfortu mieszkaniowego. Zastukała przecież i pokazała na zegarek.
No normalnie komunikacja interpersonalna poziom ekspert
Stary 2014-06-26, 12:43   #65
201705250955
Konto usunięte

Znacie chociaż jej imię i nazwisko?
Ja bym się bała z kimś takim mieszkać.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:51   #66
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Nazwisko to poziom wyżej, najpierw to chcielibyśmy znać imię.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:53   #67
grubella
BAN stały

Tyle się pisze i mówi o tolerancji dla sprawnych inaczej, upośledzonych intelektualnie i fizycznie , walczy się o miejsce dla nich w społeczeństwie, równe prawa i szanse w dostępie do pracy, kultury itp.
a tu proszę widać jaki to ma skutek, jaki wydźwięk , jak to się realizuje.

Załóżmy, że dziewczyna jest w jakimś stopniu upośledzona.
I co z tego? Daje sobie radę mieszkając sama bez opiekunów, zachowuje się w tym mieszkaniu lepiej niż sprawni całkowicie.

Ale autorce i jej znajomym nie pasuje, trzeba ją wykurzyć, niech sobie gdzieś idzie.

Nie rozumiecie, że to jej może zrobić krzywdę. Ona też ma jakieś uczucia, takie odrzucenie bez właściwie powodu nadwyręży jej psychikę.

A szantaż , że albo się odzywasz, mówisz o sobie coś
albo wypad za stancji to będzie w porządku?I skarżenie/ bo tak trzeba nazwać tę informację do niego o lokatorce/ do właściciela to jest normalne dla waszego wieku?

Jesteście niby dorosłymi ludźmi a zachowujecie się jak dzieci z piaskownicy z mentalnością wścibskich sąsiadek w podeszłym wieku.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 12:54   #68
fiorella22
Zadomowienie

a jaki problem macie w tym zeby zadzwonic do wlasciciela, powiedziec o swoich obawach i zapytac o nia?

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:54   #69
grubella
BAN stały

Cytat:
Zmniejszył by się Twój strach gdyby podała, że Ania Kowalska czy Zosia Nowak?
Dokumenty też do wglądu chciałabyś?
Stary 2014-06-26, 13:05   #70
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Zmniejszył by się Twój strach gdyby podała, że Ania Kowalska czy Zosia Nowak?
Dokumenty też do wglądu chciałabyś?
Nie tylko dokumenty, ale także nazwa szkoły/miejsce pracy, imiona rodziców, datę pierwszego stosunku i miejsce, które najbardziej jej się podoba. A tak serio to wyluzuj.
Właściwie wszyscy zostawiają jakiś ślad w internecie, więc można wtedy sprawdzić, czy taka osoba figuruje w internecie, ma konto na portalach społecznościowych, czy w ogóle jakoś funkcjonuje... Jakiś punkt zaczepienia.
Jeśli tych danych nie ma to już dawno zadzwoniłabym do właściciela w celu uzyskania jakiejkolwiek informacji, tłumacząc, że nie mam z osobą jakiegokolwiek kontaktu. Poza jakimikolwiek normami dla mnie jest zerowy kontakt. Przecież istotną kwestią jest chociażby zakręcenie wody w przypadku długiego wolnego, np. świąt - i jak wtedy z taką osobą się dogadać? Albo sprzątanie miejsc ogólnodostępnych - w ogóle się nie umawiać, każdy po sobie? Kto chociażby ściera podłogę w kuchni?
Sama szukam mieszkania i nie chciałabym mieszkać w takim, w którym mieszka ze mną widmo - dosłownie.
Stary 2014-06-26, 13:09   #71
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Czyli tak jak myślałam najlepiej byłoby pogadać z właścicielem. Dzisiaj będę u jednej z dziewczyn, która tam mieszka to jej to zaproponuje. Dam wam wieczorem znać, co z tego wyszło.

Treningi

Stary 2014-06-26, 13:12   #72
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7
Konto usunięte

Ok, dawaj znać, jestem ciekawa tej historii dziewczyny widmo
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:19   #73
grubella
BAN stały

Cytat:
Nie tylko dokumenty, ale także nazwa szkoły/miejsce pracy, imiona rodziców, datę pierwszego stosunku i miejsce, które najbardziej jej się podoba. A tak serio to wyluzuj.
Właściwie wszyscy zostawiają jakiś ślad w internecie, więc można wtedy sprawdzić, czy taka osoba figuruje w internecie, ma konto na portalach społecznościowych, czy w ogóle jakoś funkcjonuje... Jakiś punkt zaczepienia.
Jeśli tych danych nie ma to już dawno zadzwoniłabym do właściciela w celu uzyskania jakiejkolwiek informacji, tłumacząc, że nie mam z osobą jakiegokolwiek kontaktu. Poza jakimikolwiek normami dla mnie jest zerowy kontakt. Przecież istotną kwestią jest chociażby zakręcenie wody w przypadku długiego wolnego, np. świąt - i jak wtedy z taką osobą się dogadać? Albo sprzątanie miejsc ogólnodostępnych - w ogóle się nie umawiać, każdy po sobie? Kto chociażby ściera podłogę w kuchni?
Sama szukam mieszkania i nie chciałabym mieszkać w takim, w którym mieszka ze mną widmo - dosłownie.
Przeczytaj pierwszy post autorki. Tam pisze, że dziewczyna jest idealną współlokatorką w sensie fizycznym, zostawia po sobie czystość.
Nikt nie ma do niej pretensji o nic , nie mają o co się przyczepić.
Jedynie nie czapkuje im i nie chce się integrować, nie wylegitymowała się .
Ta jej "inność " powoduje chęć wyrzucenia jej ze stancji przez resztę.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:

No tak to najważniejsze. Konto na portalu społecznościowym.
Stary 2014-06-26, 13:22   #74
201708160922
Konto usunięte

Wlasnie, to bardzo ciekawe, jak sie dogaduja w kwestiach sprzatania powierzchni wspolnej. No niechby zrobili rozpiske na kartce, powiesili w kuchni i co napisza: Kasia, Ania, Bartek, Kuba, duch

Zalozmy, ze dziewczyna gluchoniema i nie czyta z ruchu warg (co dziwne, bo nawet ja troche zrozumiem). Jesli wchodze do kuchni, widze kogos nowego i ta osoba patrzy na mnie, mowi cos do mnie i sie (zazwyczaj) usmiecha, to chyba czaje, ze mnie nie obraza.

Grubella, przechodzisz sama siebie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:24   #75
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Przeczytaj pierwszy post autorki. Tam pisze, że dziewczyna jest idealną współlokatorką w sensie fizycznym, zostawia po sobie czystość.
Nikt nie ma do niej pretensji o nic , nie mają o co się przyczepić.
Jedynie nie czapkuje im i nie chce się integrować, nie wylegitymowała się .
Ta jej "inność " powoduje chęć wyrzucenia jej ze stancji przez resztę.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

No tak to najważniejsze. Konto na portalu społecznościowym.
Czy Ty czytasz ze zrozumieniem czy piszesz ot tak, dla nabicia postów? I co Ty chcesz ode mnie, bo nie rozumiem?
Stary 2014-06-26, 13:28   #76
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Wlasnie, to bardzo ciekawe, jak sie dogaduja w kwestiach sprzatania powierzchni wspolnej. No niechby zrobili rozpiske na kartce, powiesili w kuchni i co napisza: Kasia, Ania, Bartek, Kuba, duch

Zalozmy, ze dziewczyna gluchoniema i nie czyta z ruchu warg (co dziwne, bo nawet ja troche zrozumiem). Jesli wchodze do kuchni, widze kogos nowego i ta osoba patrzy na mnie, mowi cos do mnie i sie (zazwyczaj) usmiecha, to chyba czaje, ze mnie nie obraza.

Grubella, przechodzisz sama siebie.

No chyba tak musiałoby być
Sytuacja nie jest normalna i tyle.
Z wieloma osobami w życiu mieszkałam i nie wyobrażam sobie czegoś takiego.
Stary 2014-06-26, 13:42   #77
grubella
BAN stały

Cytat:
Czy Ty czytasz ze zrozumieniem czy piszesz ot tak, dla nabicia postów? I co Ty chcesz ode mnie, bo nie rozumiem?
Trafiłaś, nabijam posty. Już ma prawie tyle co Ty a krócej jestem.

Chodzi mi o to , że dla Ciebie ważne jest czy ktoś ma konta na portalach. Jakby to było wyznacznikiem czy jest wartościową osobą czy podejrzaną, której należy się bać jeśli nie ma.
Nie każdy ma osobowość ekshibicjonisty, chce koniecznie chwalić się tym co ma , co skończył, gdzie pracuje ,kogo ma za znajomego, gdzie był itd.

Dane tej dziewczyny ma właściciel, coś tam o niej pewnie wie i to powinno wystarczyć. Dopominanie się informacji o niej to nietakt wobec właściciela.]
Gdybym była właścicielem to nie podałabym nic ciekawskim.
Jak dotąd to dziewczyna jest lepszą lokatorką niż reszta.
Bo mniej zużywa dorobku właściciela , nie zaprasza dodatkowych osób, nie zużywa pralki, płaci na czas..
Stary 2014-06-26, 13:47   #78
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
gdybym była właścicielem, to zaczęłabym się zastanawiać co z tą dziewczyną jest nie tak i czy przypadkiem nie mam pod swoim dachem zbiega z zakładu karnego, skoro dane personalne są ściśle strzeżone
Stary 2014-06-26, 13:49   #79
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Trafiłaś, nabijam posty. Już ma prawie tyle co Ty a krócej jestem.

Chodzi mi o to , że dla Ciebie ważne jest czy ktoś ma konta na portalach. Jakby to było wyznacznikiem czy jest wartościową osobą czy podejrzaną, której należy się bać jeśli nie ma.
Nie każdy ma osobowość ekshibicjonisty, chce koniecznie chwalić się tym co ma , co skończył, gdzie pracuje ,kogo ma za znajomego, gdzie był itd.

Dane tej dziewczyny ma właściciel, coś tam o niej pewnie wie i to powinno wystarczyć. Dopominanie się informacji o niej to nietakt wobec właściciela.]
Jak dotąd to dziewczyna jest lepszą lokatorką niż reszta.
Bo mniej zużywa dorobku właściciela , nie zaprasza dodatkowych osób, nie zużywa pralki, płaci na czas..
Czyli jednak nie czytasz ze zrozumieniem... Ale ok, skoro Twoim zdaniem imputowanie komuś czegoś jak wyżej jest ok, mimo że moja wypowiedź koło Twoich wniosków nawet nie leżała, to także ok. Mi to w sumie gila, skoro nie chcesz czytać ze zrozumieniem.
Stary 2014-06-26, 14:11   #80
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale przestańcie się sprzeczać, bo nie o to chodzi aby teraz jakieś przepychanki słowne się tutaj zrobiły.

Treningi

Stary 2014-06-26, 14:22   #81
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
gdybym była właścicielem, to zaczęłabym się zastanawiać co z tą dziewczyną jest nie tak i czy przypadkiem nie mam pod swoim dachem zbiega z zakładu karnego, skoro dane personalne są ściśle strzeżone
Właściciel zapewne ma jej dane, wie z kim podpisał umowę.
Nie musi ich ujawniać/ i nawet nie powinien/ reszcie lokatorów.
Ona przecież tez o nic się nie dopytuje, nie chce ich znać, nie chce nic o nich wiedzieć. Powinni to uszanować.
Stary 2014-06-26, 14:28   #82
NinaSimone
Zakorzenienie

Jestescie dorosli, a zachowujecie sie jak.. dzieciaki. Nikomu ya dziewczyna nie wadzi i nie czyni zlego. Nie wiecie dlaczego taka jest, ale nic wam do tego. Jak nie pasuje, to niech sie Twoi znajomi wyprowadza. Ona nie ma powodu.

Sama mieszkam teraz w nowym miejscu. m.in z osobami pracujacymi i mijamy sie tylko. Nawet nie zabIegmy o kontakt i nie wpraszamy sobie nawzajem.
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:31   #83
grubella
BAN stały

Cytat:
Jeśli tych danych nie ma to już dawno zadzwoniłabym do właściciela w celu uzyskania jakiejkolwiek informacji, tłumacząc, że nie mam z osobą jakiegokolwiek kontaktu.
Poza jakimikolwiek normami dla mnie jest zerowy kontakt. Przecież istotną kwestią jest chociażby zakręcenie wody w przypadku długiego wolnego, np. świąt - i jak wtedy z taką osobą się dogadać? Albo sprzątanie miejsc ogólnodostępnych - w ogóle się nie umawiać, każdy po sobie? Kto chociażby ściera podłogę w kuchni?
Zacytuję kolejny raz.
I zapytam kolejny raz w jakim celu to sprawdzać czy figuruje, jak funkcjonuje, czy zostawia ślady...?

Lokatorka jest w porządku wobec reszty, obowiązki lokatorskie wypełnia.

Nie jest towarzyska, jest na bakier z zachowaniami powszechnie uznanymi za kulturalne i to jedyna jej wina.

Aż tak wielka aby koniecznie zaspokoić swoją ciekawość kim jest i na dodatek wyrzucić ze stancji?
Stary 2014-06-26, 14:33   #84
Biedroneczka_8888
Raczkowanie

Wiem, że to zupełnie inna sytuacja, ale za ścianą mam takiego sąsiada. Od 2 lat jak tam mieszkamy widziałam go 5 razy, w ciągu ostatnich paru miesięcy jak się dowiedzieliśmy, że tam ktos mieszka. Wcześniej się balismy, bo byliśmy pewni, Że puste, a za ścianą naszego pokoju było słychać tylko często dzwiek jakby komuś coś spadlo w pustej przestrzeni ( echo takie). Podobno jest tam dłużej od nas. Próbowałam Go zagadać czy jak pytałam czy słyszy psa jak szczęka ( z góry były pretensje) to uciekł. A jak wchodził so mieszkania to zauważyłam, że stoi tam tylko łóżko i nic więcej ( kawalerka z jednym pokojem i łączona kuchnia tam jest). A najlepsze, że kilka osób ( dziewczyn)spytalo mnie przypadkiem czy jeat tu w tej klatce zakład stolarski. ZdZiwiło mnie to i sprawdziłam adres i widnieje strona taka prosta z jego adresem. Widać, że była niedawno modernizowana. Dziwne to takie. A na dodatek on wygląda prawie identycznie jak Zac z Gotowych na wszystko kto oglądał to wie nie wiem co myśleć, ale rozumiem znajomych autorki, bo ja boję się swojego sąsiada, a co dopiero jakby miał ze mną mieszkać.. Wiem, że blacho moja historia brzmi, ale musielisbyscie go zobaczyć.
Biedroneczka_8888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:49   #85
201705250955
Konto usunięte

Wiecie co mi jeszcze przyszło na myśl? Ona może być... z innego kraju. Np. Ukrainka albo Rosjanka, albo jeszcze z innego kraju... Może nie znać polskiego ani angielskiego i dlatego obawia się jakiejkolwiek rozmowy z Wami.
Stary 2014-06-26, 14:59   #86
grubella
BAN stały

Cytat:
Wiecie co mi jeszcze przyszło na myśl? Ona może być... z innego kraju. Np. Ukrainka albo Rosjanka, albo jeszcze z innego kraju... Może nie znać polskiego ani angielskiego i dlatego obawia się jakiejkolwiek rozmowy z Wami.
Wspominałam o tym, post nr 39 końcówka.
Ale bardziej prawdopodobne, że ma problem zdrowotny, może jednocześnie fizyczny i intelektualny.

Lub przechodzi harcerską próbę milczenia.
Stary 2014-06-26, 15:24   #87
Harmonija
Rozeznanie

Ja nie wiem ale to jakieś dziwne, że właściciel nie uprzedził o ewentualnych problemach współlokatorki, która ma zacząć mieszkać.
Chyba, że sam nie wiedział

osobiście nie mieszkałabym z kimś takim. Nie cierpię dzikusów. Bo w przypadku, kiedy nic o niej nie wiem ani czy chora ani nic do dla mnie to dzikus.

Nalej Serce, nalej...

Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota.
Harmonija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:31   #88
Jeannee
Zakorzenienie

Przeczytałam cały wątek i zgadzam się z opiniami, że też nie chciałabym z tą dziewczyną mieszkać. Nie chodzi o to, że każdy współlokator ma być moim przyjacielem, spijanie z dziubków, rozmowy do rana przy winku itp.
Ale jeżeli ktoś nie chce mieć z kimś kontaktu to mówi: Daj mi spokój/Sorry, nie mam czasu/Przepraszam, ale nie mam zamiaru gadać.
Trzymanie jedzenia w pokoju? Jakaś masakra... O ile jestem w stanie zrozumieć wody, makarony, ryż, itp to ser, wędliny? :/ A ona talerze, sztućce też trzyma w pokoju?

Ogólnie jestem tolerancyjna, mało tego- wolę osoby które nie próbują na siłę się ze mną zaprzyjaźnić, tylko trzymamy dystans. Ale to jest jakąś przesadą! Jestem bardzo ciekawa jak rozwinie się ten wątek
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:40   #89
201708160922
Konto usunięte

Im dluzej to czytam, tym bardziej zaczynam watpic w autentycznosc. Serio, jest to dla mnie nie do ogarniecia.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:42   #90
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Lub przechodzi harcerską próbę milczenia.
Taka próba trwa dzień tylko. Wiem z doświadczenia
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości