![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majtki po kuzynce i sąsiadce?
nie wiem, przez całe swoje życie nigdy nie mierzyłam majtek /od stroju też/ przed zakupem i zawsze udawało mi się trafić z rozmiarem :d
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
ja tez jak żyję nie mierzyłam żadnych majtek xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie omijam sh, ale do głowy by mi nie przyszło kupować tam bieliznę, a tym bardziej dla dziecka.
O grzybicy nie będę nawet wspominać. Ja się kiedyś zaraziłam łagodną grzybicą skóry gładkiej, na przedramieniu (pół roku leczenia) na siłowni, mimo, że o higienę dbałam (prysznic po każdym treningu, dezynfekcja sprzętu), wiem, że grzyby nie łatwo wytępić, więc jak ktoś wierzy w grzybobójczą moc ałunu to krzyżyk na drogę. Zdrowia intymnego własnego dziecka bym tak nie narażała. A potem lekarze rodzinni się dziwią skąd upławy u małej dziewczynki. No ja zaczynam rozumieć skąd. W życiu bym na taki pomysł na oszczędzanie nie wpadła. Tym bardziej w naszym pięknym kraju, gdzie połowa dorosłych ludzi nie dba o higienę i się po prostu nie myje- statystyki są pod tym względem przerażające.
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Jakis link do statystyk?
Ja czytalam w czasopismie medycznym, ze 1/3 lekarzy nie myje rak miedzy przyjeciem jednego a drugiego pacjenta. Niestety, nie mam dostepu ani do wersji papierowej, ani elektronicznej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-06-26 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Ja przymierzam zawsze dół od stroju, po pierwsze nie wiem jak będą mi się układały na boczkach (czy mi coś wypłynie, czy będzie ładnie schowane) czy falbany będą mnie poszerzać czy schowają to co trzeba, czy nie wyglądam w tym jak przynęta na greenpeace - jeszcze mi się nie zdarzyło nie przymierzyć stroju kąpielowego w sieciówce (oczywiście na swoją bieliznę) i jeszcze mi Pani (sprzedawczyni) inne rozmiary przynosiła więc skoro się nie oburzyła mierzeniem a jeszcze mi donosiła to chyba już się z tym spotkała (albo sama tak robi)
w markowych sklepach z bielizną gdzie komplet bielizny kosztuje kilka ładnych stówek a nawet szybuje do 1000 pani sama mnie namawiała, żeby wszystko ładnie poprzymierzać jeszcze mi gacie spod spodu zawijała, żebym widziała jak się wszystko ładnie układa także to chyba zalezy gdzie się mierzy (że tak zrymuję :P)
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Ja stroje kąpielowe także mierzę z majtkami, oczywiście nie zakładam ich na gołe ciało. Bielizny nie mierze, kupuję "na oko" i nie ma problemu, ale z bikini jest różnie i nie wyobrażam sobie go nie zmierzyć.
Co do kupowania bielizny w SH to mam mieszane uczucia i trochę nie rozumiem rozróżniania "bielizny nie założę, ale bluzkę tak". Osobiście nigdy nie miałam używanej bielizny "po kimś", ale w przypadku bardzo biednych rodzin jestem w stanie zrozumieć kupowanie dzieciom bielizny w SH albo przyjmowanie jej od rodziny/znajomych. Często można kupić na prawdę niezniszczone majtki itp. bez żadnych śladów użytkowania, 100% bawełna, porządne. Chyba lepiej w to ubrać dziecko niż w jakieś majtki "od chińczyka" za 2zł, zrobione ze sztucznej tkaniny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kupowałam bieliznę w primarku i tam panie w przymierzalni zabrały mi majtki od kompletów i zostawiły tylko staniki do mierzenia. Majtki od stroju kąpielowego pozwoliły mi mierzyć oczywiście. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
nawet w filmach mierzą doły od strojów kąpielowych (pomijam przymierzanie całych kompletów bielizny :P)
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
w filmach budzą się w makijazu więc łateva;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Znałam osobę, która robiła sobie perfekcyjny make-up przed położeniem się spać także wiesz :P
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Blee
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Do tej pory nie dowiedziałam się po co to robi (pracowałam z nią rok :P)
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- co do tego pokazywania się chłopakowi itp. to ja wstawałam zawsze przed i się malowałam (chociaż podkładem bo wstydziłam się swojej trupiej bladości :P) ale dorosłam :P i już tak nie robię.
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4705516 4]
Ja kupowałam bieliznę w primarku i tam panie w przymierzalni zabrały mi majtki od kompletów i zostawiły tylko staniki do mierzenia. Majtki od stroju kąpielowego pozwoliły mi mierzyć oczywiście.[/QUOTE] czyli tak jak myślałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||||
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
ale oczywiście na własne majtki zakładam strój a nie tak bez niczego :P Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie zawsze rozmiar majtek jest faktyczny jak na metce ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
Staniki kupuję w SH, skarpetki na targu za kilka złotych, majtki też. Mam jakieś takie wewnętrzne fuj przed kupowaniem uzywanych, mnie samej czasem albo tampon przecieknie albo wkłądka się zawinie i upieprzę te gacie albo to albo tamto i jakoś ta swiadomość mnie powstrzymuje
![]() Majtki od kostiumu zawsze przymierzam (na własną bieliznę, oczywiście) :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Moja koleżanka nosi bieliznę z sh, stać ją na to żeby sobie kupić normalne majtki, ale ona lubi oszczędzać. Ja bym się brzydziła. Tak samo nie wyobrażam sobie nosić majtek po kimś. Nie i już. Poza tym na rynku to są naprawdę kwoty rzędu 5 - 10 zł. Co innego biustonosze, tu już trzeba trochę zainwestować, ale i tak nie nosiłabym używanego, jakoś mnie to odrzuca, nie wiem czemu, bo w sumie ciuchy w sh kupuję tak samo często jak w innych sklepach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wredny kotecek
|
Kupuję zawsze majtki na oko i tym sposobem mam z 1/4 szuflady za małych, pijących w boczki itp... Przy drogich majtkach trochę boli serce :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Ja też mierzę biustonosze, natomiast majtek nigdy. Wiadomo, że bieliznę trzeba i tak wyprać przed pierwszym założeniem. Tak jak np. bluzki, dżinsy itp- ja piorę wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Młodsze dziecko- dlamaleństwa problemu nie widze chociaż nie kupuję dzieciom bielizny z sh. Młodsz nosiła skarpetki po bracie jak i dostane przez znajomych. Dla mnie kategorycznie na nie są buty. Wolałabym dziecku dać beliznę z sh niż buty.
![]() |
![]() |
#85 |
Zielona Driada
|
Jak żyję nie mierzyłam jeszcze majtek przed kupnem
![]() ![]() Co do majtek/bielizny z sh...nie kupiłabym ani dla dziecka ani dla siebie, odrzuca mnie ![]()
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
W sumie staniki z allegro tez kupuje i jakos mnie to nie brzydzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym nie tylko w sieciówkach się kupuje majtki.
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
jest to raczej oczywiste :P dodając do tego umiłowanie do solary.
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam przypadek 4-letniej dziewczynki z rzęsistkiem.
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2014-06-26 o 19:48 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.