Traktowanie z góry w "lepszych" sklepach - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-01, 19:50   #61
kasztanka3
Pani Mizantrop

Dot.: Traktowanie z góry w "lepszych" sklepach

Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka Pokaż wiadomość
Kasztanko, kiedyś sprzedawałam swoje owoce na podwarszawskich Broniszach i bycie miłą dla ludzi kończyło się po paru godzinach, nie mogłam już zdzierżyć dłużej, ale teraz jestem już bardziej cierpliwa, muszę być, bo nadal zajmuję się handlem, ale na inną skalę i głównie jako kupująca. Jeżeli trafiam na kontrahenta, który non stop grymasi i ma jakieś ale i sam nie wie czego chce to daję sobie spokój. Konkret w handlu jest najważniejszy i uśmiech też, choć czasami chce się kogoś pogryźć
Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami.
Dlatego nie chciałabym już nigdy pracować w handlu.
Nie ukrywam, że ludzi ogólnie nie lubię. A bycie miłą na siłę (tak, da się, jeśli trzeba) jest wyczerpujące psychicznie.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

[1=b021da5bf142259817d3b5d 5900fc01cf3c7c2e4_67241a0 1ac6ab;47121051]Polska jest takim dziwnym krajem, gdzie panuje przekonanie, że w dresie na ulicę mogą wyjść tylko tzw. "dresy" z ogolonymi łbami
Ludzie mają wyobrażenie, że bogaci ludzie to chodzą po domu, albo i nawet śpią w garniturach i kieckach od Diora (Choc myślę, że nowobogaccy zakompleksieni szpanerzy tak właśnie żyją ).
Aczkolwiek, z drugiej strony to miło, że panowie byli czujni, bo u nas to jednak nigdy nic nie wiadomo...[/QUOTE]

Tak to jest, jak się ogląda za dużo hamerykańskich filmideł
Stary 2014-07-01, 19:56   #62
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
A niektórym młodym pannom z Sephory to się chyba wydaje, że złapały Pana Boga za nogi mając taką pracę i mając dostęp do tylu kosmetyków, choć to tylko moje subiektywne odczucia. W Arkadii siedzą przed lusterkami i non stop coś poprawiają w makijażu, a są umalowane aż za bardzo.
Te tapety są służbowe, niestety ale taki jest wymóg- ekspedientka w Douglasie (w Sephorze pewnie też) ma być wypacykowana jak wielkanocne jajo albo pani o negocjowalnym afekcie. Ja pracując miesiąc na zleceniu mimo mocnego makijażu oczu (dużo mocniejszego niż mam zawsze) dostawałam ochrzany za brak "wyrazistej" czyli wściekle czerwonej lub ciemnoróżowej szminki. Gdzie ja z mocnym makijażem oczu i mocno podkreślonymi ustami wyglądam jakbym miała 45 lat, a po powrocie do domu ojciec mi mówi że wyglądam jak spod latarni.

Więc nie demonizujmy ich makijażu, te biedne dziewczyny tak muszą...

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 20:00   #63
WhiteCherry
Zakorzenienie

jeszcze co do przeświadczenia, że w Polsce ludzie bogaci powinni spać w Diorach... dyrektorka zakładu w którym odbywam staż kupuje ubrania w Lidlu, a do pracy podjeżdża autem z salonu
Stary 2014-07-01, 20:12   #64
201803120851
Konto usunięte

Ostatnio sprzedawczyni w C&A (czyli też żaden eksluzywny sklep...) przyjmując ode mnie strój do skasowania, obejrzała metkę i zapytała:

"Ale czy wie Pani, że to kosztuje 139 zł?"

I wyczekujący wzrok Czasy nastoletnie mam już za sobą, ubrana byłam jak na zakupy (T-shirt + dżinsy), ale chyba nie wzbudziłam zaufania, że stać mnie na tak eksluzywny towar
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 20:28   #65
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Te tapety są służbowe, niestety ale taki jest wymóg- ekspedientka w Douglasie (w Sephorze pewnie też) ma być wypacykowana jak wielkanocne jajo albo pani o negocjowalnym afekcie. Ja pracując miesiąc na zleceniu mimo mocnego makijażu oczu (dużo mocniejszego niż mam zawsze) dostawałam ochrzany za brak "wyrazistej" czyli wściekle czerwonej lub ciemnoróżowej szminki. Gdzie ja z mocnym makijażem oczu i mocno podkreślonymi ustami wyglądam jakbym miała 45 lat, a po powrocie do domu ojciec mi mówi że wyglądam jak spod latarni.

Więc nie demonizujmy ich makijażu, te biedne dziewczyny tak muszą...
To tego nie wiedziałam. Myślałam, że one wykorzystują to, że mają tyle fajnych kosmetyków do dyspozycji za free i zamiast skupiać się na klientach tylko się malują, a są złe, bo ktoś im przeszkadza w robieniu makijażu.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 20:33   #66
jaksy
Zasiedzenie

Hahahah. Przypomina mi się opowieść kolegi o tym, jak był w spożywczaku osiedlowym i jego wzrok padł na lody magnum bodajże. Nie pytając o nic, usłyszał od sprzedawczyni krótką informację: one drogie są
Chłopak zwykły student.

Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
Stary 2014-07-01, 20:54   #67
201607211025
Konto usunięte

Przypomniało mi się jeszcze sytuacja z natury. Akurat w tej drogerii perfumy z nieco ,,wyższej" półki cenowej stały za taką szybą, którą otwierała ekspedientka. Poszłam tam z koleżanką( byłyśmy wtedy w liceum, więc ubrania miałyśmy bardzo zwyczajne) i przy nas pani ekspedientka spryskała się obficie tymi drogimi perfumami. Koleżanka chciała obejrzeć jakieś tam perfumy zza tej szyby a pani na to coś w stylu, że są drogie i z wielką niechęcią je pokazała.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 21:09   #68
Lina9213
Rozeznanie

Ktoś pisał, że w tych droższych sklepach sprzedawcy więcej zarabiają. Otóż ja ostatnio byłam na rozmowie w GUESS i fakt stawka jest wyższa niż w innych sklepach bo to 10zł/h więc przy całym etacie i tak wychodzi 1600zł - można sobie jedną torebkę kupić i zostanie nam kieszonkowe.
Lina9213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 21:12   #69
Marszałkini II RP

Cytat:
Napisane przez Lina9213 Pokaż wiadomość
Ktoś pisał, że w tych droższych sklepach sprzedawcy więcej zarabiają. Otóż ja ostatnio byłam na rozmowie w GUESS i fakt stawka jest wyższa niż w innych sklepach bo to 10zł/h więc przy całym etacie i tak wychodzi 1600zł - można sobie jedną torebkę kupić i zostanie nam kieszonkowe.
To ja pisałam. Tak mi mówiła znajoma i raczej nie ściemniała, bo rodzice jej nie pomagali, a żyła na świetnym poziomie więc to by się zgadzało. Pracowała w sklepie o dużej lepszej renomie niż Guess. Może zresztą teraz już nie ma takich wysokich pensji, nie wiem.
Stary 2014-07-01, 21:18   #70
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
To ja pisałam. Tak mi mówiła znajoma i raczej nie ściemniała, bo rodzice jej nie pomagali, a żyła na świetnym poziomie więc to by się zgadzało. Pracowała w sklepie o dużej lepszej renomie niż Guess. Może zresztą teraz już nie ma takich wysokich pensji, nie wiem.
Chodzi mi tylko o to, że obecnie faktycznie w lepszych sklepach zarabia się więcej i tak porównująć cropp - 6/7zł, calzedonia 8zł, GUESS 10zł. Pisałaś, że to było parę lat temu więc może stąd ta różnica. Nie sądzę, że teraz na stanowisku sprzedawcy płacą 22zł/h bo tak wychodzi przy 3500tys na pełny etat 160h.
Stary 2014-07-01, 21:25   #71
Marszałkini II RP

Teraz może to mało prawdopodobne, ale sprzedawczynie np. w MaxMarze też dostawały ponoć ok. 3 tys. "gołej" pensji plus prowizje od każdej sprzedanej rzeczy. Myślę, że jeśli towar jest bardziej wysokopółkowy to pracownik powinien zarabiać lepiej niż w sieciówce. Kiedyś jak znajdę jakieś ogłoszenie to chyba z ciekawości się zgłoszę, żeby sprawdzić ile się naprawdę teraz zarabia w lepszych sklepach
Stary 2014-07-01, 21:32   #72
Lina9213
Rozeznanie

Teraz mogą Ci nie powiedzieć na pierwszym etapie rekrutacji Akurat w GUESS chłopak nie robił tajemnicy ze stawki, ale jak byłam w innym sklepie to mi pani kierowniczka powiedziała, że dowiem się na drugiej rozmowie o ile mnie zaproszą Na szczęście już nie muszę szukać pracy po CH.

Dzisiaj chodziłam z Tż po sklepach i żaden pracownik się nawet nami nie zainteresował chyba trędowaci jesteśmy, bo Tż siedział w przymierzalni a ja latałam po rozmiary i nikt ze sprzedawców nawet nie zaproponował pomocy
Stary 2014-07-01, 22:36   #73
shadow__
BAN stały

Cytat:
Napisane przez FashandRoll Pokaż wiadomość
Czy zostałyście kiedyś potraktowane w jakimś sklepie "z góry", tzn. czy np. sprzedawczynie zamiast pomóc traktowały was jakby nie powinno was tu być? Albo ochroniarz chodził za wami krok w krok myśląc, że chcecie coś ukraść?

Ja często chodzę na zakupy ubrana w jakieś zwykłe wygodne ciuchy np. bluza, jeansy, trampki i zauważyłam, że wtedy najczęściej jestem dziwnie traktowana przez obsługę np. w Sephorze.

Czy wam zdarzyły się nieprzyjemne sytuacje w takich sklepach (nie mam na myśli tylko Sephory, ale ogólnie sklepy z rzeczami z trochę wyższej półki). Jak reagujecie na takie zachowanie personelu?
Rossmann . Za każdym razem. A nie wyglądam jak osoba, która nie ma co włożyć do garnka lub jak osoba która ma kryminał wypisany na twarzy. Mimo to, krok w krok, zawsze, nawet przy np. wybieraniu podpasek....
Ale chyba nie tylko mnie, bo nawet powstała strona na facebooku o nachalnych ochroniarzach z Rossmanna i na wizażu też gdzieś mi się rzuciła w oczy .

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

P.s. co rozumiesz przez dziwne traktowanie w Sephorze? Może podświadomie o tym myślisz (typu: jestem w drogim sklepie a mam na sobie dres) i sobie to wkręcasz ?

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Chodzi mi tylko o to, że obecnie faktycznie w lepszych sklepach zarabia się więcej i tak porównująć cropp - 6/7zł, calzedonia 8zł, GUESS 10zł. Pisałaś, że to było parę lat temu więc może stąd ta różnica. Nie sądzę, że teraz na stanowisku sprzedawcy płacą 22zł/h bo tak wychodzi przy 3500tys na pełny etat 160h.
Byłam na rozmowie lepszego sklepu (SOLAR) i babka zaproponowała mi 6 zł na rękę - padłam, bo po "takim" sklepie spodziewałam się 10..

Edytowane przez shadow__
Czas edycji: 2014-07-01 o 22:39
shadow__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 23:30   #74
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shadow__ Pokaż wiadomość

Byłam na rozmowie lepszego sklepu (SOLAR) i babka zaproponowała mi 6 zł na rękę - padłam, bo po "takim" sklepie spodziewałam się 10..
Oo no to pięknie też bym się spodziewała 10zł
Stary 2014-07-01, 23:34   #75
shadow__
BAN stały

no ja się spodziewałam minimum 10 zł, patrząc na ich ceny.. jeszcze dodała że po pół roku mozna awansować na kierownika sklepu (7)...
shadow__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 23:45   #76
Tutli
Zadomowienie

Też mnie zawsze zastanawia ta "wyższość" pań ekspedientek zarabiających poniżej średniej krajowej, z czym one się wynoszą? Chociaż trochę mi to przypomina służbę w arystokratycznych domach, która nabiera przekonania, że obcując na co dzień z arystokratami sama się staje arystokratyczna

W Sephorach i Douglasach panie są milusie, jak widzą klientkę odpicowaną.
Widzę znaczącą różnicę w obsłudze w zależności od tego, jak jestem ubrana.
Co prawda zwykle i tak jestem w stroju co najmniej smart casual, więc nikt mnie nie tropi, ale jak przypadkiem wpadnę w czymś naprawdę eleganckim, to siedem konsultantek wyszczerzy się z "dzień dobry" i "czy mogę pomóc".

Oj, można się zawieść na ocenie zamożności "po wyglądzie". Pamiętam, jak parę dobrych lat temu moi rodzice oglądali żyrandole w jakimś luksusowym salonie i był tam sprzedawca, który właśnie historię a propos oceniania po wyglądzie im opowiedział. Otóż, pewnego dnia wszedł do salonu jakiś facet wyglądający na bezdomnego. Gapi się na żyrandole gapi i zaczyna wypytywać "a ten to za ile?", "a tamten?", popytał, popytał i poszedł. Sprzedawca pomyślał, że jakiś psychiczny chyba, bo jaki bezdomny przychodzi i pyta o żyrandole za minimum kilkanaście tysi. Następnego dnia "bezdomny" przyjeżdża wypasioną furą ze służbą i prosi o zapakowanie "tego, tamtego i jeszcze tego" i płaci jakieś 50 000 zł. za trzy żyrandole

Jak pracowałam kiedyś w księgarni, to przyjeżdżała klientka, którą nie posądziłabym po wyglądzie o zakup nawet lektury za 5,50 zł. Pani była naprawdę zaniedbana, potrafiła przyjechać z tłustymi włosami, w zaplamionym t-shircie, no naprawdę obraz biedy z nędzą. Za każdym razem jej zakupy wyglądały tak samo: wybierała tematykę (raz dziecięce, raz kulinaria, raz nowości z beletrystyki) i robiła "czyszczenie półki". Potrafiła na raz kupić nawet 20 książek a przyjeżdżała całkiem regularnie.

Kobiety
-statystyka spojrzenie na makijaż, kuchnię i co-do-głowy-przyjdzie.

Obiecuję, że nie będzie statystyki.
Tutli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 23:57   #77
b021da5bf142259817d3b5d5900fc01cf3c7c2e4_67241a01ac6ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tutli Pokaż wiadomość
Jak pracowałam kiedyś w księgarni, to przyjeżdżała klientka, którą nie posądziłabym po wyglądzie o zakup nawet lektury za 5,50 zł. Pani była naprawdę zaniedbana, potrafiła przyjechać z tłustymi włosami, w zaplamionym t-shircie, no naprawdę obraz biedy z nędzą. Za każdym razem jej zakupy wyglądały tak samo: wybierała tematykę (raz dziecięce, raz kulinaria, raz nowości z beletrystyki) i robiła "czyszczenie półki". Potrafiła na raz kupić nawet 20 książek a przyjeżdżała całkiem regularnie.
Ano właśnie, ale mam wrażenie, że tylko w Polsce to dziwi. Zauważyłam, że w Anglii (co prawda była tam króciutko) wielu ludzi wygląda wręcz niechlujnie i raczej nikomu to nie przeszkadza i nikt w związku z tym nikogo nie posądza o brak funduszy na zakupy. Tam każdy chodzi ubrany jak mu wygodnie; u nas "jak Cię widzą, tak Cię piszą" i oceniają na oko Twój portfel na podstawie Twoich butów czy bluzki. Pomijając już drobną kwestię, że pensja tych pań w sklepach jest niejako uzależniona od klientów, więc zamiast ich przyciagac i zachecac do kupna to one ich odstraszają. Nie do pojęcia...
b021da5bf142259817d3b5d5900fc01cf3c7c2e4_67241a01ac6ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 00:22   #78
brylka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lily marlene Pokaż wiadomość
Ostatnio sprzedawczyni w C&A (czyli też żaden eksluzywny sklep...) przyjmując ode mnie strój do skasowania, obejrzała metkę i zapytała:

I wyczekujący wzrok Czasy nastoletnie mam już za sobą, ubrana byłam jak na zakupy (T-shirt + dżinsy), ale chyba nie wzbudziłam zaufania, że stać mnie na tak eksluzywny towar
było trzeba jej powiedzieć że się wie ale ma nadzieję że ona dołoży do niego z 5 dyszek
brylka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 08:35   #79
BiteAddict
Rozeznanie

W sumie raz mnie coś takiego spotkało, parę lat temu, jeszcze byłam na studiach.
Salon Apart, miałam kupić prezent od taty dla mamy na gwiazdkę, wybraliśmy w necie, kasę dostałam. Wpadłam prosto z wydziału, po 10h zajęć, w nieco rozdeptanych trampkach i ogólnie ubrana luźno i wygodnie. Najpierw parę dziwnych spojrzeń a potem kompletna ignorancja, dłuższą chwilę mi zajęło zwrócenie na siebie uwagi ekspedientki.
Ale ta piękna zaszokowana mina jak poprosiłam o zapakowanie zestawu z wystawy i wyciągnęłam z portfela naście 100zł banknotów była tego warta

Jutro idę do Sephory po zakupy, kusi mnie żeby się specjalnie ubrać luźniej i sprawdzić reakcje

Swoją drogą ciekawe czy te dziewczyny pracujące w sklepach nie zdają sobie sprawy jak potem są 'obgadywane' w necie? Bo podobne historyjki widziałam na wielu stronach, nie chce mi się wierzyć, żeby nie trafiały czasem na nie...
Stary 2014-07-02, 09:28   #80
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez lily marlene Pokaż wiadomość

Hm ja bym odpowiedziala, ze po czym wnosi sugerując ze mnie nie stac na tę rzecz? Tak sie zachowuje profesjonalista?
Co wy tym ekspedientkom odpowiadacie.? Przeciez mozna sie ubrać w dres markowy a mozna miec taki ze stragana.
Pytam bo nigdy mi sie taka sytuacja nie zdążyła, a może nie zauważyłam głupich spojrzeń
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 10:28   #81
aer
O RLY?

W Rossmannach na Tarchominie/Nowodworach czy na Dworcu Wileńskim w Warszawie panowie ochroniarze siedzą sobie przy wejściu i oglądają monitornig, także jest w porządku -nikt za Tobą nie chodzi i nie zagląda co robisz.

Na zakupy zazwyczaj wpadam w sobotę czy w niedzielę, w dresach i butach sportowych, często bez makijażu - nie widzę sensu strojenia się na zakupy.
I tak - kiedy będąc w takim zestawie ubraniowym zaszłam do Douglasa w Arkadii - oczywiście Panie ekspedientki na wejściu otaksowały mnie wzrokiem, olały i powróciły do ploteczek. Podchodzę do jednej i mówię grzecznie, że chciałabym prosić o próbkę DW - Pani powiedziała, że nie wie czy mi zrobić bo Estee Lauder to marka ekskluzywna i pewnie nie kupię później podkładu. Ale w końcu z wielką łaską zrobiła mi jakąś super mini próbkę, która nie starczyła nawet na jeden raz...
Innym razem w Galerii Mokotów w D, chciałam kupić eyeliner z BobbiBrown, podchodzę do Pani z obsługi mówię co chcę a na jej twarzy szok, niedowierzanie i słowa: Ale ten kosmetyk kosztuje 100zł - jest Pani pewna?

Moja znajoma kiedyś usłyszała w S w Arkadii od sprzedawczyni, że powinna ubierać się lepiej skoro posiada złotą kartę S - bo to zobowiązuje.

Wydaje mi się, że tam gdzie w S czy D jest mniej klientów, obsługa jest milsza. Jestem zadowolona z S na Wileńskim - zawsze Panie wciskają mi milion próbek. Brak olewactwa. Tak samo obsługa Douglasa w Bielsku-Białej w Sferze o wiele lepsza niż w Arkadii w Wawie.

Ja jestem naprawdę ciekawa czy Panie sprzedawczynie zachowujące się ąę nie słyszały o czymś takim jak "tajemniczy klient". Znajoma ze studiów, która pracuje w Zarze opowiadała, że chłopak z jej sklepu miał kwas (chyba szefostwo poleciało mu po wypłacie z tego co pamiętam) jak przyszedł raport z firmy zajmującej się tym.

Edytowane przez aer
Czas edycji: 2014-07-02 o 10:34
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 10:30   #82
MartaMagda
Zakorzenienie

O wątek dla mnie

Pomijam już fakt, że często pikam na bramkach zakupami z poprzedniego sklepu przez co podlatuje do mnie ochroniarz a ja mimo, że wiem dlaczego to czuję się jak winowajca

Najlepsze sytuacje to jednak w Rossmannie. Co sklep to nieco inny układ i właśnie znalazłam się w nowej drogerii, chodzę z koszykiem, jedna, druga alejka, wracam się a ochroniarz krok w krok za mną. Mało było wtedy ludzi i mógł mnie swobodnie obserwować z daleka, ale on uparł się być moim cieniem. Na początku to jeszcze było śmieszne, ale po kilku minutach miałam dość, odwróciłam się do gościa z paczką Always w ręce i zapytałam się, czy podpaski też mi pomoże wybrać Spasował

Poza tym pamiętacie sytuację ze sklepu z "Pretty woman"?
Stary 2014-07-02, 10:30   #83
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
W Rossmannach na Tarchominie/Nowodworach czy na Dworcu Wileńskim w Warszawie panowie ochroniarze siedzą sobie przy wejściu i oglądają monitornig, także jest w porządku -nikt za Tobą nie chodzi i nie zagląda co robisz.

Na zakupy zazwyczaj wpadam w sobotę czy w niedzielę, w dresach i butach sportowych, często bez makijażu - nie widzę sensu strojenia się na zakupy.
I tak - kiedy będąc w takim zestawie ubraniowym zaszłam do Douglasa w Arkadii - oczywiście Panie ekspedientki na wejściu otaksowały mnie wzrokiem, olały i powróciły do ploteczek. Podchodzę do jednej i mówię grzecznie, że chciałabym prosić o próbkę DW - Pani powiedziała, że nie wie czy mi zrobić bo Estee Lauder to marka ekskluzywna i pewnie nie kupię później podkładu. Ale w końcu z wielką łaską zrobiła mi jakąś super mini próbkę, która nie starczyła nawet na jeden raz...
Innym razem w Galerii Mokotów w D, chciałam kupić eyeliner z BobbiBrown, podchodzę do Pani z obsługi mówię co chcę a na jej twarzy szok, niedowierzanie i słowa: Ale ten kosmetyk kosztuje 100zł - jest Pani pewna?
Moja znajoma kiedyś usłyszała w S w Arkadii od sprzedawczyni, że powinna ubierać się lepiej skoro posiada złotą kartę S - bo to zobowiązuje.

Wydaje mi się, że tam gdzie w S czy D jest mniej klientów, obsługa jest milsza. Zawsze jestem zadowolona z S na wileńskim - zawsze Panie mi wciskają milion próbek. Tak samo obsługa Douglasa w Bielsku-Białej w Sferze o wiele lepsza niż w Arkadii w Wawie.
Śmiech na sali, normalnie elyta
Stary 2014-07-02, 11:24   #84
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

Najlepsze sytuacje to jednak w Rossmannie. Co sklep to nieco inny układ i właśnie znalazłam się w nowej drogerii, chodzę z koszykiem, jedna, druga alejka, wracam się a ochroniarz krok w krok za mną.
Ja też się zawsze gubię w Rossmanach i też wydaje się to podejrzane ochroniarzowi

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
No co ty, ja zapłaci rachunki czynsz to nawet na tshirt jej nie starczy.
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 11:28   #85
Marszałkini II RP

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Poza tym pamiętacie sytuację ze sklepu z "Pretty woman"?
Pisałam o tym na 1 czy 2 stronie Myślę, że większości z nas ta scena kojarzy się z tym wątkiem

A co do złotej karty Sephora jeśli to było jak któraś z Was pisała w Arkadii to się zgadza. Jak wyciągnęłam swoją przy płaceniu to pani, która traktowała mnie na odczepnego powiedziała: "Och, mogła pani pokazać swoją kartą przy wejściu to bym bardziej się panią zajęła" Dlatego omijam Arkadię i pozostaję wierna Klifowi, bo tam kobiety są bardzo miłe i nie tylko dla mnie, ale i dla osób, które po jakiś drobiazg przyjdą. Paru znajomym to doradziłam i były mi wdzięczne
Stary 2014-07-02, 11:47   #86
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Pisałam o tym na 1 czy 2 stronie Myślę, że większości z nas ta scena kojarzy się z tym wątkiem

A co do złotej karty Sephora jeśli to było jak któraś z Was pisała w Arkadii to się zgadza. Jak wyciągnęłam swoją przy płaceniu to pani, która traktowała mnie na odczepnego powiedziała: "Och, mogła pani pokazać swoją kartą przy wejściu to bym bardziej się panią zajęła" Dlatego omijam Arkadię i pozostaję wierna Klifowi, bo tam kobiety są bardzo miłe i nie tylko dla mnie, ale i dla osób, które po jakiś drobiazg przyjdą. Paru znajomym to doradziłam i były mi wdzięczne
Brak słów...
Stary 2014-07-02, 11:49   #87
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Hm ja bym odpowiedziala, ze po czym wnosi sugerując ze mnie nie stac na tę rzecz? Tak sie zachowuje profesjonalista?
Co wy tym ekspedientkom odpowiadacie.? Przeciez mozna sie ubrać w dres markowy a mozna miec taki ze stragana.
Pytam bo nigdy mi sie taka sytuacja nie zdążyła, a może nie zauważyłam głupich spojrzeń
Jakbym miała zły dzień to bym odpowiedziała chamsko `jakbym tutaj pracowała to też by to było dla mnie dużo`.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 12:01   #88
kasztanka3
Pani Mizantrop

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;47129166]Jakbym miała zły dzień to bym odpowiedziała chamsko `jakbym tutaj pracowała to też by to było dla mnie dużo`. [/QUOTE]

Stary 2014-07-02, 12:13   #89
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
nie wie czy mi zrobić bo Estee Lauder to marka ekskluzywna i pewnie nie kupię później podkładu.
Cytat:
na jej twarzy szok, niedowierzanie i słowa: Ale ten kosmetyk kosztuje 100zł - jest Pani pewna?
Cytat:
Ja dziękuję, czad ! A to ostatnie to już po prostu miazga, chyba bym się posikała ze śmiechu kiedy taka 'rada' padłaby pod moim adresem

Cytat:
"Och, mogła pani pokazać swoją kartą przy wejściu to bym bardziej się panią zajęła"
Następnym razem powieś sobie tę kartę na szyję. Wiesz - robisz dwie dziurki, przewlekasz żyłkę i masz identyfikator jak marzenie Koniecznie ją zalaminuj, żeby się nie zniszczyła czy coś.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2014-07-02 o 12:14
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 12:13   #90
Marszałkini II RP

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Brak słów...
Może rzeczywiście trzeba od razu przy wejściu do Sephory pokazywać kartę i trzymać wysoko w górze, żeby wszystkie sprzedające zauważyły to wtedy będą dostrzegać, a nie olewać
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości