![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: czy lekarz medycyny pracy tak powinien zbadać?
Do części użytkowników chyba nie dociera, że dla lekarki/lekarza widok czyichś narządów płciowych nie jest żadnym wyjątkowym widokiem. Nie mówię, że wśród lekarzy nie ma zboczeńców, bo są, jak w każdym zawodzie. Dziewczyny tutaj słusznie napisały - a gdyby facet jednak miał coś nie tak z tymi jądrami, ot, choćby wodniaka albo nowotwór (a mężczyźni mają w większości to do siebie, że się nie badają i nie chcą chodzić do lekarza, dopóki są w stanie w miarę normalnie funkcjonować)? Też byłoby oburzenie, posądzenia o molestowanie i przekroczenie kompetencji? Lepszy taki lekarz medycyny pracy, niż taki, na jakiego miała ,,przyjemność" trafić moja mama - pani doktor nawet nie przyłożyła słuchawek do skóry, tylko tak sobie ,,w powietrzu" badała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Akurat wnikliwość i dokładność to bardzo dobra cecha u lekarzy. To o czym pisała grubella, że lekarka medycyny pracy każde się kobietom zbadać u ginekologa i przynieść zaświadczenie, żeby wydać zdolność do pracy, to cóż tu dużo gadać - jest to postępowanie wręcz chwalebne. Oby więcej takich lekarzy. Ale to jednak co innego niż opisywany na tym wątku 'przypadek'. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2014-07-12 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4727466 9]Ja tam się nie upieram, że ta lekarka jest akurat małą świntuszką
![]() Akurat wnikliwość i dokładność to bardzo dobra cecha u lekarzy. To o czym pisała grubella, że lekarka medycyny pracy każde się kobietom zbadać u ginekologa i przynieść zaświadczenie, żeby wydać zdolność do pracy, to cóż tu dużo gadać - jest to postępowanie wręcz chwalebne. Oby więcej takich lekarzy. Ale to jednak co innego niż opisywany na tym wątku 'przypadek'.[/QUOTE] Autor miał buzię, mógł się zapytać, mógł zaprotestować. Nic nie mówił, nie protestował - lekarka duchem świętym nie była, by się domyślać, bo dla niej ta sytuacja nie była niczym nadzwyczajnym, najwyraźniej taki ma po prostu sposób badania od stóp od głów i nie spotkała się z tym, by ktoś miał z nim problem. Ktoś z tego wątku spotkał się z tym, by pielęgniarka/elektroradiolog wnikliwie wyjaśniała jej, dlaczego do badania ekg powinna zdjąć biustonosz (przy większym biuście albo bardzo zabudowanym staniku bywa to konieczne), bo konkretna elektroda powinna być w konkretnej przestrzeni międzyżebrowej? Nie? Ja też nie... |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
BAN stały
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4727466 9]Ja tam się nie upieram, że ta lekarka jest akurat małą świntuszką
![]() Akurat wnikliwość i dokładność to bardzo dobra cecha u lekarzy. To o czym pisała grubella, że lekarka medycyny pracy każde się kobietom zbadać u ginekologa i przynieść zaświadczenie, żeby wydać zdolność do pracy, to cóż tu dużo gadać - jest to postępowanie wręcz chwalebne. Oby więcej takich lekarzy. Ale to jednak co innego niż opisywany na tym wątku 'przypadek'.[/QUOTE] Są jakieś badania , że lekarze nie potrafią rozmawiać z pacjentem. Nie nauczyli ich tego na studiach. Ma się to zmienić w nowych programach nauczania. Poza tym niektóry lekarze uważają się za tak ważne osobistości, ze rozmowa z pacjentem, informowanie go o czynnościach, zapytanie o zgodę uwłacza ich godności. Traktują pacjenta z góry i uważają, że łaskę mu robią pomagając mu. Nie wszyscy ale tak bywa. Autorze , w jakim wieku mniej więcej była ta lekarka? Może w tak podeszłym, że przypomniały jej się dawne czasy gdy zasiadała w lekarskiej komisji wojskowej i zdawało jej się żeś rekrut w wieku poborowym. A na takiej komisji w majty zaglądają. Albo ma drugą specjalizację , która wymaga sprawdzenia narządów i tak z przyzwyczajenia, rutynowo to zrobiła. |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wielu, chyba nawet większość lekarzy jest przez to niesamowicie aroganckich, wręcz bezdusznych w kontaktach z pacjentami, traktują ich jak mięcho, które ma być posłuszne, a nie wymyślać i utrudniać im pracę ![]() Ale pytałaś o to i nie umiano Ci tego wyjaśnić ? Cóż, znowu - rutyna, bo one są tak przyzwyczajone, a ty pacjentko nie wydziwiaj. I to poczucie hodowane w pacjentkach, że cycków to już się taka pani naoglądała setki i twoje nie robią na nich wrażenia. A jednak ja na przykład podejście mam takie, moje cycki są moje, mam w dupie to, ile kto ich widział. Moich bez uzadnionej potrzeby (dam się przekonać kiedy taka zajdzie) oglądał nie będzie. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2014-07-12 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
BAN stały
|
Cytat:
Do rtg klatki piersiowej zawsze musiałam się rozbierać ze stanika , inne osoby też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Do ekg zawsze powinno się zdjąć stanik (chodzi właśnie o fiszbiny jak to napisala Grubella gdyż mogą powodować zakłócenia zapisu), do osłuchiwania szmerów oddechowych czy tonów serca nie jest to konieczne.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#68 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czuję się wezwany do odpowiedzi ![]() ![]() Ktoś tu jeszcze pisał że zdjąłem majtki i się na to zgodziłem, ale to było takie mechaniczne wszystko. Od rana badania zalatany byłem po południu odbiór wyników i czekanie w kolejce do lekarza, zmęczenie i chciałem jak najszybciej mieć to za sobą. Zdawałem sobie sprawę, że lekarz będzie pytał i badał a ja mam wykonywać polecenia jeśli chcę podpis otrzymać ale nie sądziłem że to zajdzie aż tak daleko. A także wiedziałem że poprzednie badania na staż były lajtowe nie musiałem nawet koszulki ściągać, więc teraz sądziłem że może być jakieś tam badanie kręgosłupa czy osłuchiwanie. I wszystko potoczyło się tak mechanicznie, lekarka wydawała polecenia a ja wykonywałem: zdjąć koszulkę, obrócić się plecami, otworzyć buzie, iśc za parawan i rozebrać się do bielizny-i tu jakby powiedziała do naga zaraz by się zastanawiam czy tak zrobic czy nie jak jej odpowiedzieć, a tak pomyslałem do bielizny wiec moze kregosłup dokladnie chce sprawdzić, albp skórę czy jakiś chorób nie ma, i na luzie poszedłem, a tam znowu się zaczęło, także tak mechanicznie jakby w wojsku generał polecenia wydawał a żołnierz wykonywał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
BAN stały
|
Cytat:
Żebyś był w stanie na następne pójść i obecnie aby pozbyć się koszmaru, przepracować to. U psychologa raczej nie trzeba się rozbierać, jedynie na leżance niektórzy proponują się położyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bez przesady z tą terapią, nie było tak źle, nie miałem żadnych kompleksów ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bo wizaż jeszcze nie pomógł ci myśleć , że "nic się nie stało". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
BAN stały
|
Cytat:
No bo miałem prawo czuć się obdarty z intymności. Zresztą zgadzam się z wiazażankami, że badanie było dokładne, ale czy tak powinno wyglądać? Niekoniecznie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zostałeś zbadany dokładnie, rzetelnie. Jesteś zdrowy. Czuj się wyróżniony, że w przeciwieństwie do innych , którym dają tylko pieczątki bez żadnego badania ta lekarka nie zignorowała cię brakiem badania. Miej poczucie szczęścia, że akurat trafiłeś na taką, która dobrze a nawet gorliwie wykonała swoje obowiązki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
A ja miałam badanie rok temu i lekarz facet powiedział abym rozebrała się do bielizny ale miałam pieprzyki na całym ciele i małe znamiona bo opalałam się w solarium i lekarz zapytał gdzie opalam się i czy nago odpowiedziałam że w solo i tak nago to on kazał rozebrać się do naga, bo musi sprawdzić czy czerniaków nie ma. Spytałam czy to konieczne a on że nie ale wyśle mnie do dermatologa i tam będę i tak musiała się rozebrać wiec wolałam już u niego. A najgorsze że jak byłam już nago i stałam obok jego biurka bo nie było żadnego parawanu to wbiła pielęgniarka i nawet nie zamknęła do końca drzwi. Możliwe że jeszcze ktoś z poczekalni mnie zobaczył, a lekarz tylko spojrzał z przodu i kazał się obrócić i obejrzał pośladki i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Hrodebert
|
Pierwsze słyszę ,i dziwie się że się nie spytałeś o powód takiego intymnego badania ,nosz staremu koniowi sprawdzać czy mu jądra wstąpiły do moszny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#79 |
BAN stały
|
Autorze nie słuchaj dziewczyn które piszą że to prawidłowe badanie, baba sobie po prostu chciała popatrzeć i pomacać genitalia młodego chłopaka. Czy są guzy czy stulejka to mogłeś sobie sam sprawdzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
BAN stały
|
Cytat:
To nie jest tak, że ludzie nawet jak wiedzą to biegną się leczyć. Niedawno był wątek o prawie 40 latku ze stulejką któremu nadal się nie śpieszyło do zlikwidowania jej. Ciągle są wątki gdzie autorki zamiast lecieć do lekarza pytają co im może być. A nawet jak już wiadomo co to jest i, że koniecznie do lekarza to kombinują może domowymi sposobami się da uleczyć. Może lekarka poczytała o tym i chce teraz sprawdzać naocznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.