|
|
#61 |
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Ile płacicie za osobę?
woj. lubelskie, 2015 r., ok 150 osób (bo w mojej sali cena zależy od liczby osób, im więcej tym taniej) - przy tej ilości ok 180 zł za osobę, ale mamy w tym:
6 dań na ciepło deser 15 przystawek pieczywo ciasto w papilotkach owoce sezonowe napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń fontannę czekoladową i słodki stół dekoracja sali w cenie chlebek pokój ze śniadaniem dla nowożeńców
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2014-11-12 o 19:49 |
|
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Wraz z moim narzeczonym jesteśmy na etapie wybierania sali weselnej, ale cena menu za osobę we Wrocławiu to około 240 zł za osobę. Bez alkoholu.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Województwo podkarpackie, wesele w 2015r:
- catering 135zł, w cenie: ciasta, napoje do oporu, tort, szyszki dla gości, zimna płyta (3sałatki, wędliny itp), V ciepłych posiłków, owoce, deser, do tego dekoracja krzeseł, stołu, reszte jedzenia nam zostawiaja. - sala 1000 zł Zostaje nam tylko kupno alkoholu i udekorowanie sali tanecznej
[CENTER] Zaręczyny 20.02. 2014 Nasz ślub 11.07.2015 Nasze maleństwo 22.08.2016 Edytowane przez 1989kasiunia Czas edycji: 2014-07-19 o 10:31 |
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
To tak jak u nas, w Oleśnicy ( woj. dolnoślaskie) po prostu na dol. chyba takie ceny są
|
|
#65 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mam pytanie, czy w cenie ok. 220zł to co nam oferują jest okej, czy za mało/za dużo?
![]() - zupa nr 1 + drugie danie - potrawka - zupa nr 2 - przekąski zimne 7 różnych dań - deser - owoce, ciasta - napoje bez limitu - woda mineralna, soki, napoje gazowane, kawa, herbata Dodatkowo: dekoracja sali, pokój dla nowożeńców, pokój dla rodziców, chleb sól i szampan. My płacimy za alkohol i za tort. Nie wiem, ale jakoś tego jedzenia wydaje mi się mało. Jeszcze muszę się dopytać, czy jak skończy się na stołach, to czy dokładają (chyba tak, bo jak coś zostanie, możemy zabrać). |
|
|
|
|
#67 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porównuję też z innymi propozycjami z innych lokali i tu np. czegoś więcej, w tamtych czegoś innego i zgłupiałam. |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brakuje jednego porzadnego dania ![]() My mamy jedna kolacje w formie grilla, a pozniej juz tylko chyba beuf strogonoff i barszczyk z pasztecikiem. |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę, a jeśli chodzi o drugie danie to mamy do wyboru coś z:
"Danie główne – 2 pozycje do wyboru: tradycyjny kotlet schabowy podawany z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną na gorąco, faworki schabowe z puree ziemniaczanym i kapusta zasmażaną na gorąco, rolada schabowa w sosie myśliwskim z kopytkami opiekanymi i zestawem surówek (marchewka z chrzanem, z białej kapusty z marchewką, z kapusty pekińskiej, ogórkiem i kukurydzą), karkówka pieczona w sosie z suszonej śliwki z kluskami śląskimi i warzywami gotowanymi na parze, polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu lub w sosie z czerwonego wina z gnocchi i surówki z kapusty pekińskiej, pierś z kurczaka panierowana w migdałach podana z sosem neapolitańskim, puree ziemniaczanym i fasolką szparagową, pierś z indyka faszerowana serem Rokpol owinięta chrupiącym boczkiem podawana z ziemniakami opiekanymi i surówką wiosenną (kapusta pekińska, pomidor, ogórek, szczypior, sos winegret), kotlet Cordon Bleu podawany z ziemniakami opiekanymi w ziołach i surówką z marchewki z jabłkiem, sztuka mięsa wołowego podana z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi" I już zgłupiałam, w sumie po ptokach, bo zaliczka wpłacona, co będzie to będzie. |
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Catering Biesiada (sprawdzony na weselu siostry)
Sala - remiza, dlatego koszty są niższe, okolice Rzeszowa
|
|
#73 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-07-20 o 19:51 |
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My płacimy 185 zł w cenie obiad (zupa, 2 kawałki mięsa na osobę, jakieś tam dodatki), 3 kolacje ciepłe, zimna płyta, sałatki, kawa, herbata, ciasto, litr napoi na osobę w cenie. Więc musimy dokupić wódkę, resztą zimnych napoi, tort (pani z sali za tort chciała 10 zł/ osoba!!!!!!!! masakra) i kwiaty na stoły. Myslę, że więcej nie będę stroić sali niczym, bo sama w sobie jest piękna i nie chcę zrobić kiczu. jesli chodzi o dzieci, to nie pamiętam dokładnie wydaje mi się ze do 2 lat gratis, do 5 20% ceny i do 12(lub 10) 50% ceny. Ale nie spotkałam się na Zagłębiu z tak niskimi cenami jakie opisujecie, ze 130-160 zł. |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Zakopane:
145zł / os w tym: - zupa i obiad (2 kawałki mięsa, trzy surówki i jeden dodatek), deser - 3 posiłki ciepłe - zimne zakąski (mięsa, sery, 2 sałatki, galaretka drobiowa, schab zakrawany, kawałki kurczaka w kokosie, 2 sosy, pikle) - napoje zimne i ciepłe bez ograniczeń Plus podstawowe wystrojenie sali: bukiety margerytek, obrusy, świecie itp., powitanie chlebem, szampan. W naszym zakresie: alkohol, ciasta, tort, owoce - ale tych nie ma sensu kupować dużo .Dokupujemy jeszcze wiejski stół bo jest mega i piwo w kegach Bez dodatkowych kosztów menu dla wegan i bezglutenowców, dla mnie odchudzone menu
Edytowane przez Mirianka Czas edycji: 2014-07-21 o 11:38 |
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę mnie zdołowałyście, zostaje mi się tylko modlić, aby to przeszło z taką ilością dań. Jedyne co się "pocieszam", że w większości lokali proponowali nam podobną liczbę dań. Jakoś musi być dobrze
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#78 |
|
Przyczajenie
|
my mamy 205zł/osoba w tym jest dużo jedzonka, kilka kolacji, myślę, że starczy, plus trafiliśmy na jakąś promocję i mamy wódkę gratis
no ale napoje zwykłe w to nie wchodzą , ani tort, w sumie raczej standardowo. Tyle, że dodatkowo kasują za wystrój 150zł od stolika. Można nie płacić, ale wtedy będzie po prostu zwykły obrus, a dodatki to np podświetlane stojaki z orchideami, wielkie drzewo na stole młodych itp :P myślę, że warto
|
|
#79 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez orion_lady Czas edycji: 2016-01-08 o 11:14 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
A na kiedy masz zaplanowany ślub?
My mamy salę weselną Sielec (obok okrąglaka). Najeździłam się już troszkę, więc mogę się podzielić opiniami na temat sal które widzieliśmy i zapadły w pamięć: Okrąglak cena 200 zł i ma się wszystko prócz alkoholu ( w cenie wiejski stół, chyba 3 kolacje, napoje zimne i ciepłe, tort) ale jeśli chodzi o wystrój... dla mnie komuna. Widziała salę wystrojoną a raczej przyszykowaną na wesele i porażka, zero jakiejkolwiek dekoracji, nawet kwiatów nie było. Sale są ogromne, więc uważam, ze jeśli wesele na 100 osób, to one się zgubią na salach (bo sa 2). Szefowi bardzo zależy na klientach, więc zaproponował że mi na własny koszt zorganizuje okrągłe stoliki. Stara strzecha: 186-200 zł za osobę z adnotacją, ze cena może wzrosnąć o 10 % za każdy rok. Czyli teraz rezerwując na 2016 to może wynosić 240 zł). Cena zależy od pory roku chyba, ale i tak nie mieli dla nas terminu, wiec za duzo nie wiem o niej. Na pewno jest super kobieta- organizatorka wesel. Dużo wie na ten temat i na pewno sporo parom pomaga coś fajnego wymyślić. Mają mieć od nastepnego roku grilla na dworze. Euforia Sosnowiec: weszłam i od razu nie byłam zainteresowana, bo dla mnie za mało okien i wogóle dziwnie. Jubilat Będzin: nisko sufit, widać, że sala stara i nie odnawiana Vicolo Będzin: sala nad kręgielnią w której organizują jakieś kinderbale. Strasznie śmierdziało jedzeniem na sali a nie była to sobota, tylko normalny dzień więc chyba w soboty to wygląda jak przyjęcie w kuchni. Uciekliśmy zanim ktoś nas zauważył. AnMark Czeladź: Sala na max 70 osób. Myslę, że jedzenie jest tam smaczne. Państwo z którymi rozmawiałam tez dużo udogodnień proponowali, ale sala jest dla nas po prostu za mała. Proponowali, że będzie na 1 sali jedzenie itd a na drugiej tańce..... dla mnie to zupełnie bez sensu i na pewno bym na to nie poszła, bo nikt nie będzie tańczył. Domino Czeladź: ładna sala, jedzenie chyba tez ( czasem jadamy w restauracji obok sali co jest i jest bardzo smaczne), cena 185 zł, bez szału, bo tez trzeba dokupić pare rzeczy. Stara Baśń Katowice totalna padaka!!!!! impreza w namiocie dostawionym do knajpy na jakichś palach????? śmierdzi tam wilgocią i starością a ceny maja nie małe. jeśli nie masz 100 osób, to maja normalnie otwartą knajpę i goście weselni co idą się przewietrzyć albo na dymka się mieszają z klientami. Nie słuchałam pana, który też nie za bardzo wiedział o co chodzi, łaził, plątał się, miał problem z wydrukowaniem menu. Dwór Hubertus: TRAGICZNY DOJAZD więc od razu nam się odechciało a ceny mają niemałe To to, co pamiętam. mam nadzieje, że komuś pomogłam. |
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
My jesteśmy na etapie na razie wyboru ale wybieramy między dwoma restauracjami tej samej właścicielki gdzie w jednej PODOBNO za osobę jest 180 a w drugiej 160
gdzie w tej pierwszej jest ślicznie !
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A menu w obu jest takie samo?
|
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma jeszcze zadnego terminu. Osób bedzie malo max 50 wiec szukam czegos kameralnego. Dzieki za super opis :P
Edytowane przez orion_lady Czas edycji: 2016-01-08 o 11:16 |
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#85 |
|
Wtajemniczenie
|
Kielce mamy dwie opcje do wyboru.
Dodatkowo płacimy za tort, wódkę i wino. PAKIET I OD NAS w cenie 150 zł./osoba 5 dań gorących - do wyboru 8 zakąsek- do wyboru -apartament dla nowożeńców - do godz. 12.00 dnia następnego - 12 pokoi do dyspozycji gości -wystrój sali - opcje kolorystyczne do wyboru -świeże kwiaty komponowane przez profesjonalną florystkę -pokrowce na krzesła -barek kawowy -soki -napoje -owoce -ciasto -toast szampanem na przywitanie -powitanie chlebem i solą -pełna obsługa -możliwość wyboru rodzaju menu - staropolskie, włoskie, greckie Stół wiejski na życzenie klienta , płatny dodatkowo. Cena uzależniona od ilości gości uzgadniana indywidualnie. ULGI -dzieci do lat 3 za darmo OD MŁODYCH - Alkohol PAKIET II OD NAS w cenie 170 zł./osoba 5 dań gorących - do wyboru 10 zakąsek do wyboru -apartament dla nowożeńców - do godz. 12.00 dnia następnego -12 pokoi do dyspozycji gosci -wystrój sali - opcja kolorystyczna do wyboru -świeże kwiaty komponowane przez profesjonalną florystkę -pokrowce na krzesła -barek kawowy -soki -napoje -owoce -ciasto -stół wiejski -toast szampanem na przywitanie -powitanie chlebem i solą -pełna obsługa -możliwość wyboru rodzaju menu- staropolskie, włoskie, greckie ULGI -dzieci do lat 3 za darmo OD MŁODYCH - Alkohol
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Hej;P
Moje wesele odbędzie się w sierpniu 2016 cena na ten dzień to 160zł /os. w tym jest -sześć dań głównych -dziesięć przystawek -wiejski stół -wyroby cukiernicze(bez tortu) -owoce -kawa herbata -napoje,soki ,woda -chlebek na powitanie -pokój dla nowożeńców -fontanna czekoladowa -pudełeczka na ciasto dla gości -wystrój stołów kwiatami jakie zażyczy sobie pani młoda Jedyne co musimy kupić to alkohol(czyt.wódke, szampana dla gości i jakieś trunki na stół ) oraz tort a no i zapomniałabym 4 zł/os za pokrowce na krzesła
27.08.2016 Edytowane przez delicja123 Czas edycji: 2014-07-31 o 15:51 |
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o dwór hubertusa to w mysłowicach
|
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
No noo... widzę że niektórzy nieźle obeznani juz
|
|
#89 | |
|
Zaszynszylowana
|
Cytat:
![]() Co do Anmarku, jak dla nas miał 1 sporą wadę. Sala jest na piętrze, WC na dole. Będziemy mieć starsze osoby dla których schody mogą stanowić problem, więc sala odpadła na wstępie. To co moge dobrego powiedzieć to, że menu mają ZARĄBISTE! Bardzo smacznie i sporo.
|
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
około 180 zł
Edytowane przez Aniela88 Czas edycji: 2014-11-05 o 12:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

no ale napoje zwykłe w to nie wchodzą , ani tort, w sumie raczej standardowo. Tyle, że dodatkowo kasują za wystrój 150zł od stolika. Można nie płacić, ale wtedy będzie po prostu zwykły obrus, a dodatki to np podświetlane stojaki z orchideami, wielkie drzewo na stole młodych itp :P myślę, że warto

Ślub