![]() |
#61 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Artystyczna Alternatywa w Krakowie
Cytat:
Witam w I grupie zaocznej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Widziałam że plan zajeć jest juz dostępny na stronie internetowej
![]() Co do dni otwartych to nie byłam, stwierdzilam że i tak za dwa tygodnie zobaczę szkole więc nie ma sie co wybierać. Witaj Ewka1906 ja też jestem w grupie I zaoczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Stresujecie się przed pierwszym dniem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
a czym tu się stresować
![]() ![]() a tak poza tym ciągle widzę osoby z I gr zaocznych... a czy jest tu jakaś duszyczka z grupy II ![]()
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
hej czy jest tu jakas wizazystka lub stylistka ktora szuka osoby do mieszkania lub chcialaby ze mna poszukac lokum
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
podnoszę wątek, planuję się tam zapisać, byłam na kursie makijażu u przemiłej p. Joasi Cieśli i wrażenia mam jak najbardziej pozytywne, fajnie by było jakbyście się jednak dziewczyny wypowiedziały po tych 3 miesiącach szkoły, jak Wam się podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Osobiście Ci odradzam szkołę. Jeżeli jesteś nastawiona typowo na wizaż zanudzisz się tam. U mnie 3 osoby juz zrezygnowało. Bardzo mało wizażu, ZA DuŻO stylizacji. PRzez tą stylizacje odechciewa sie tam chodzić, zważywszy przede wszystkim na prowadzącego....
Tak jak wspomniałam bardzo skąpo tam w zajeciami z wizażu, kosmetyki już mają na wykonczeniu.. puste bazy, wyschnięte tusze, o farbach do body paitingu nie wspomne... o nowe ciężko się doprosić. Poza tym za czesne jakie pobierają powinny być już zapewnione podstawowe rzeczy, przede wszystkim PEŁNE PRODUKTY KOSMETYCZNE, a nie resztki tego badziewia... Jak pytałysmy na początku zanim zapisałysmy się do szkoły o wydatki.. co trzeba sobie kupić... usłyszałyśmy że TYLKO pędzle do własnego użytku. GUZIK PRAWDA. Nawet kartki papieru a 4 musiałyśmy mieć nie wspomne o innych kosztach. Dlatego jak chcesz się rozwijać w wizażu to albo kursy... albo inna szkoła ![]() pozdrawiam
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
faktycznie, bardzo dużo stylizacji, jednak jest to potrzebne, jeśli chcesz być dobra w swoim fachu. Mogłoby być więcej makijażu, mała ilość godzin to jedyny minus szkoły. Ale może w kolejnych miesiącach będzie więcej, kto wie...
Bardzo dużo praktyk. Można sobie tez samemu załatwiać i oczywiście kuferek ze szkoły wypożyczają. Bardzo miła atmosfera, nie ma w sumie rywalizacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Suuuper szkoła, zapisałem się właśnie na drugi rok!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Szkoła jest super, jestem teraz na dziennych i uważam że wszystkiego jest po równo..,a to że niektórzy nie umieją uszanować i nie umieją korzystać z kosmetyków i zostawiają je w nie za bardzo czystym stanie to już do nich pretensje..
Na prawdę polecam ! wszyscy są bardzo mili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Malagaa ma trochę racji, nie bójmy się tego przyznać. Wykłady są dobrze przygotowane, tego nie można się czepiać, ale makijażu jest faktycznie mało! Półrocze (przypominam że domyślnie szkoła miała być roczna) minęło, a my ogarnęliśmy tylko makijaż dzienny i wieczorowy (który notabene robi się tak samo jak dzienny tylko cieniami perłowymi a nie matowymi). Wg mnie powinno być więcej makijażu bo jak kogoś bardziej ciągnie do stylizacji to na kreowanie wizerunku powinien iść. I faktycznie szkoła jest droga. No, bo skoro już tyle płacimy to, to co jest na kursach makijażu powinniśmy mieć na zajęciach, a nie jeszcze chodzić na nie dodatkowo (i płacić za nie jak każda inna osoba z ulicy).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Widzę, że koleżanka nade mną faktycznie 'ogarnęła' makijaż wieczorowy skoro ma tak ograniczoną wiedzę na jego temat twierdząc, że różnica polega na użyciu cieni matowych i perłowych... Przemilczę to.
Fakt faktem, makeupu jest zdecydowanie za mało. Big rozczarowanie. Kasa za duża jak np. na ilość zajęć w grudniu... Zajęcia w zeszły poniedziałek były szczytem szczytów - konsultacje do sesji zdjęciowej - 5min. na osobności z p. Rokosą i do domu. HAHAHAHAHA . Jestem też bardzo negatywnie zaskoczona postawą wielu słuchaczy na moich zajęciach, olewczym podejściem do nich i wykładowców (szczególnie do Eleny, która jest fajna, angażuje się, stara, zadaje nam ROZWIJAJĄCE zadania domowe w przeciwieństwie do pani Rokosy, która z chęcią wysyłała by nas tylko do GK). APEL DO WAS KOLEŻANKI I KOLEDZY nie przychodźcie, jeżeli się Wam nie podoba, a jak już na zajęciach jesteście to chociaż darujcie sobie komentarze w stylu 'ale po j e b a n e te zajęcia, po co ja tu przyszłam', bo to nie jest miłe. Mam nadzieję, że ktoś z personelu AA to czyta i weźmie sobie do serca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Chodzi mi o wykonanie makijażu oka... w wieczorowym robisz tak samo wszystko jak w dziennym tylko perłowymi. Schemat ten sam. O przepraszam! Kreska na mokro zamiast na sucho..
Nie wiem, ale mi się wydaje że u nas w grupie nikt nie ma takiego gardzącego podejścia do wykładowców.. Z rysunku rozwijające zadania? No to ciekawe. Rysujemy w kółko to samo, aż w końcu nauczymy się tego rysować w miarę przyzwoicie. Nie wiem co w tym zachwycającego. Żeby nie było nieporozumień, zajęcia z rysunku są ok, Elena dobrze tłumaczy, pokazuje błędy w rysunkach i to jest po prostu poprawne. Po prostu minusem jest duże czesne i mało makijażu (i brak możliwości ćwiczeń poza zajęciami). A to że wymyślili już drugi rok to jak dla mnie trochę wyłudzanie kasy... no chyba że czesne będzie połowę mniejsze to można się w tedy zastanowić. Ale szkoła miała być roczna i myślałam, że zyskam więcej wiedzy z makijażu niż to jest przewidziane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie wiem, czy to brak inteligencji, spostrzegawczości ? Taka rada na przyszłość... albo naucz się czytać ze zrozumieniem, albo po prostu nie głoś takich herezji podważając czyjąś opinię. Będę miła i Ci wyjaśnię 2009 to rok zarejestrowania się, nie postu.
![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Po jakimś czasie pojawia się kolejny problem: dyskryminacja i faworyzowanie wybranych uczestników zajęć... Znajomości i megasubiektywne traktowanie niektórych jest wg mnie karygodne i bardzo przykre jest, że istnieje taka konkurencja. Uważam, że powinniśmy się dzielić swoimi doświadczeniami, chwalić wzajemnie sukcesami, a nie publikować zdjęcia z najnowszej sesji dla SAPU na fb i robic z tego wielką tajemnicę. Wkurza mnie, że na zajęciach po prostu się nie rozmawia i nie ma żadnych więzi, chyba, że w na prawdę małych grupkach... Ludzie ogarnijcie się!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie wiem czy koleżanko powyżej jestes w dziennych? Chyba mi przykro
![]() ![]() ![]() Jest wiele osób, które pięknie malują, ale nie są kontaktowe, (albo są ale w taki nietaktowny sposób) nie potrafią się przebić, a tak naprawdę w tym zawodzie to połowa sukcesu. Mieliśmy zajęcia z kreowania wizerunku i ten kto był, wie co robić. Teraz jest coraz wiecej makijażu zauważyłam. Fajnie ![]() Faktycznie ten II rok mógłby być tańszy trochę, bo 500 zł to dużo. Ale pomyślcie... jesli chcecie zarabiać własnie w tym fachu to wszystko Wam się zwróci. No chyba, że uczycie się tylko dla siebie i dla rodziny i koleżanek... no to wtedy lepiej na kilka kursów pójść i po sprawie. Ja chcę być i wizażystką i stylistką. W końcu po 5 latach sie odnalazłam, kocham to i dążę do tego, żeby pracować w tym zawodzie ![]() Bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
zgadzam się jak najbardziej z powyższą opinią. Mam nadzieję, że makijażu będzie coraz więcej, wszyscy będą mieli szansę się wybić i pokazać na co ich stać, a przede wszystkim dać z siebie wszystko i (niestety) pchać się, bo nie ma innego wyjścia. Szkoła jest super, ja jestem zadowolona, ale na drugi rok się nie wybieram. Pozdrawiam wszystkich haterów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Należę do tego grona osób, które chodziły bardzo często na praktyki. Za każdym razem kiedy chciałam o coś dopytać - uzyskiwałam odpowiedź. Na początku miałam problem z tym, żeby zadzwonić np: do Pani Rokosy po zajęciach i coś dopytać (ale to był mój problem mentalny - bo wykładowca).
Jeżeli się niczego nie oczekuje i czeka aż dostanie wszystko "na tacy" to później ma się pretensje. I niestety taką postawę przyjmuje 90% osób. W sobotę czeka mnie obrona i też mnie szlag trafia jak widzę jak niektóre koleżanki podeszły do dyplomu. Ja od września zastanawiam się czy nie zapisać się na "Dekoratora wnętrz" bo od sierpnia zaczynam pracę w jednym salonów - w którym właśnie byłam dzięki szkole na praktyce. ---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ---------- i w szkole poznałam miłość swojego życia ![]() Edytowane przez AlessandraK Czas edycji: 2013-07-09 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Witam
zapisuję się na roczny kurs wizażu i stylizacji w Krakowie,który jest organizowany przez Artystyczną Alternatywę przy ul. Miechowskiej 3/9, Kraków Studio"VIP" ( Anna Anuszkiewicz Dyrektor Promocji Kursy Wizazu i Stylizacji) Dziewczyny wiecie coś o tym kursie ? Znalazłam na facebooku artystyczną alternatywę i stamtąd dowiedziałam się o kursie. Mieszkam za granicą wiec takie rozwiązanie jest dla mnie idealne, zjazdy raz w miesiącu i na weekend ![]() A może któras z was się wybiera na taki kurs,albo zna kogoś kto się też wybiera chętnie nawiążę znajomośc z taką osóbką by było mi razniej, zwłaszcza że nie znam Krakowa. Czekam na informacje kochane dziewuszki ![]() opinie o kursie ![]() i czy ktos sie tam wybiera albo zna kogos kto sie wybiera lub uczesniczyl na takim kursie ![]() Coś wspominalyscie wczesniej o szkole Artystyczna Alternatywa czy jest to powiazane z kursem czy dwie odrebne szkoly to sa ,a moze tylko skrócone zajecia w formie kursu ale ci sami prowadzący co w szkole ? ![]() adres www taki sam : www.art.krakow.pl no i facebook: www.facebook.com/ArtystycznaAlternatywaKursy czy kursy są organizowane w szkole ? ale z tego co sie doczytalam to podajecie nieco inna ulice i piszecie tez o dziennych zajeciach ... teraz to juz nic nie wiem, niestety zdaję sie na was ![]() pozdrawiam plis plis plis odpiszcie ![]() Edytowane przez motylek8631 Czas edycji: 2013-08-08 o 02:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
Cześć, Chcę iść do Artystycznej Alternatywy od października, choć czytająć opinie zaczęłam się wahać.
Dojeżdżałabym do szkoły z Warszawy. Kierunek na który chcę iść do Kreowanie Wizeunku zaocznie. Byyłabym wdzięczna za opinie o tym kierunku i o szkole. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj Marta ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Nie mam tam jeszcze noclegu, masz gg ? Jeśli tak to napisz 7614341
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Witam Drogie Panie, zainteresował mnie kurs kreowania wizerunku w Artystycznej Alternatywie. Chciałabym się zapisać do tej szkoły, nie wykluczone ze jeśli szkoła mi sie spodoba będę kontynuować naukę i pójdę dalej na wizaż i stylizacje.
![]() Chciałabym poznać wasze opinie na temat szkoły, zajęć, wykładowców i kursów? Mieszkam za granica ale chciałabym sie wybrać na dzienne i zamieszkać gdzieś w Krk, mam w planach złożyć papiery już niedługo na Październik 2014 ale parę waszych komentarzy wprowadziło mnie w lekka niepewność ![]() Proszę was o kontakt w komentarzu, na maila albo na gg jeśli macie 21814569 Z góry wam serdecznie dziękuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
![]()
Skończyłam kreowanie wizerunku w Artystycznej Alternatywie i naprawdę bardzo dużo się nauczyłam! Zajęcia mega rozwinęły moją kreatywność dzięki czemu zaczęłam prace w zawodzie i robie to co uwielbiam!
Jestem typem osoby, która nienawidzi się nudzić a w Alternatywie duży nacisk kładzie się na zajęcia praktyczne, prace z modelami i fotografami. Nie ma się co zastanawiać @czarsyl , pakuj walize i przyjeżdżaj do Krakowa ![]() ![]() Edytowane przez kasienkax Czas edycji: 2015-04-08 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jestem tutaj nowa ale mega się cieszę, że od razu znalazłam wątek o "Artystycznej Alternatywie". Długo już zastanawiam się nad pójsciem do nich na kurs i w sumie chyba się zdecyduje bo słysze same dobre opinie ![]() Wcześniej też myślałam, żeby zapisać się do "Art-Makijaż" na Miechowskiej, o którym koleżanka wyżej wspomniała ale słyszałam opinie, że ta szkoła plagiatuje wszystko co zrobi "Alternatywa"!!!Bardz iej przyjrzałam się ich kursom, stronie internetowej i tym co oferują to sama stwierdziłam, że to chyba marny pomysł uczyć się w szkole, która nie potrafi wpaść na nic sama. Ps: Jakie są jeszcze szkoły wizażu w Krakowie? Potrzebuje Waszego zdania. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() Od pazdziernika mam w planie iść do Face art do Krakowa ale nie jestem pewna czy to dobry pomysł może ktoś coś słyszał i ma jakieś info? ![]() O artystycznej dużo czytałam na forum ale różnie piszą ![]() Kolejną szkołą jaka mnie innteresuje jest FAM słyszałam duzo dobrego ![]() ![]() Pozdrawiam i czekam na wasze opinie kochane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.