![]() |
#61 | |
BAN stały
|
Dot.: Zdradzilam chlopaka na imprezie
Cytat:
Radziłbym mu powiedzieć bo prędzej czy później i tak się dowie. Takimi rzeczami "imprezowicze" się chwalą. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2014-07-27 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
Zostałam zapytana teoretycznie co bym zrobiła, gdybym taki przypadkowy seks chciała ukryć przed partnerem. I teoretycznie odpowiedziałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
pójdę tam, gdzie zechcę. ![]() Edytowane przez sistermorphine Czas edycji: 2014-07-28 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
BAN stały
|
Gdybym go naprawdę kochała, nie zdradzilabym. Dwa są rodzaje kobiet których nie można uwieść - martwe i zakochane. Jeśli jednak chciałabym być z danym facetem z jakichś innych powodów, chociaż miłość, się wypaliła, tak, potrafiłam. Nie wyobrażam sobie zdrady obecnego partnera, bo go kocham.
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Gorzej jak autorka będzie wygodna. Nic facetowi nie powie a mu życzliwi odniosą. A w naszym kraju to kwestia czasu aż ktoś coś szepnie. Wtedy autorka będzie mieć problemy. A jak się przyzna zawsze będzie to okoliczność łagodząca.
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Naczelna Nastolatka
|
I tutaj właśnie każdy musi sobie rozważyć jak by się zachował i jak by się czuł w takiej sytuacji.
Jak nie ma prawdziwego uczucia to kłamanie w żywe oczy jest proste. Ale jak ktoś ma inną motywację oprócz miłości (wspólne dzieci, kredyt) to też potrafi tak kłamać żeby dało się dalej żyć. INNĄ kwestią jest to co się dzieje w emocjach i psychice osoby, która zdradziła. Najczęściej nic dobrego.
#68 |
BAN stały
|
Fakt, najczęściej nic dobrego. Ja nie doradam nikomu zdrady, lecz doradzam ostrożność w kwestii ujawniania jej w każdej sytuacji. Zależy odxtego, jaki cel zdradzajacy chce osiągnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak to powiedzial moj znajomy - gdyby go zona zdradzila to poprostu nie chcialby o tym nigdy sie dowiedziec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
![]()
A tak troszeczkę zmieniając temat - ktoś zasugerował czy może ktoś jej wyspał coś do drinka. Możliwe, ale z całą pewnością nie było to tzw. tabletka gwałtu - autorka w takim wypadku nic by nie pamiętała z imprezy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
po extasy z kolei miałaby kilkudniowego 'kaca'.
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Nie powiedzieć i zerwać pod innym pretekstem - tak, żeby się nie dowiedział, bo po co chłopakowi dowalać takimi szczegółami... 2. Powiedzieć i czekać na jego decyzję, co z tym zrobi. Kontynuowanie "dla dobra związku" na siłę, związku, który jak widać stoi na glinianych nogach... Poza tym, ja bym nie była w stanie ukrywać codziennie takiej informacji, bałabym się, że ktoś coś powie, będą jakiejś zdjęcia... Ale najwidoczniej cykor ze mnie. Przynajmniej uczciwy.
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Ta pierwsza opcja nie ma raczej sensu. Jak mu nałże, że muszą się rozstać bo coś tam, to facet będzie pewnie zachodził w głowę co się stało, dlaczego i jak naprawić. A jak się dowie, że jego kobieta jest szmatą i sku.rwiła się na imprezie, to łatwiej będzie mu pożegnać się z taką partnerką. Bo niestety szmatą jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Pomijając to, że wątek jest z czapy a autor(ka) jest trollem bo to jej (jego) jedyna wypowiedź tutaj - Kalincia ma rację. I powie wam to każdy psycholog, czy seksuolog. W takich sytuacjach najgorsze to bezrefleksyjne obdarowanie partnera wiedzą o swojej zdradzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdybym został zdradzony i wyszłoby to po kilku latach wspólnego, "szczęśliwego" życia poważnie zastanowiłbym się nad jedną kwestią - siekierą czy gołymi rękami. Chciałbym wiedzieć o zdradzie, swoje bym wycierpiał ale jeszcze gorzej byłoby cierpieć po latach zmarnowanych ze zdrajcą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej mieć świadomość czegoś takiego, przetrwać to, przetrawić chociażby wolało nż żyć w słodkiej nieświadomości, żyjąc u boku osoby która zdradziła, albo jeszcze gorzej nadal zdradza/będzie zdradzał.
![]() |
#81 |
Naczelna Nastolatka
|
nie rozumiesz, że wiedza o zdradzie zostaje na zawsze? i osoba zdradzona jest wtedy obarczona częścią odpowiedzialności, poczuciem winy i ciężarem emocjonalnym. Jeśli zdrada była jednorazowym wyskokiem, którego się żałuje i chce się nadal być w związku, to mówienie prawdy nic dobrego nie przyniesie.
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
OK, Twoje życie, Twój wybór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sama opcja zdrady w tym związku: Cytat:
I tak, lepiej żeby wiedział z kim ma doczynienia i z kim mieszka pod jednym dachem i zdecydował się co z tym fantem zrobi, niż miałby żyć ze swoją słodką oszustką, która kto wie, może będzie radośnie bzykała na boku dalej, skoro sprawa się nie wydała. Edytowane przez BiegnijLola Czas edycji: 2014-07-28 o 20:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Naczelna Nastolatka
|
Zero czytania ze zrozumieniem. Terapeutyczne takie wyznanie to może być dla autorki wątku, dla adresata wiadomości byłoby traumatyczne.
#85 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że są osoby, które wolą nie wiedzieć o zdradzie i opierają związek na czymś innym, jednak dla mnie relacja bez szczerości wyklucza miłość i mój partner o tym wie. takie sprawy lepiej przegadać na początku i znać stanowisko drugiej osoby i nie wmawiać jej potem, że "to dla jej dobra" i "to terapeutyczne", kiedy jest to rzecz jakiej nigdy i za żadne skarby nie wybaczy. Jak chce wiedzieć to chce i tyle, nikt nie powinien próbować decydować za nią (i odwrotnie, nie wtryniać się z mówieniem jeśli się zdeklarowało, że wiedzieć się nie chce).
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Naczelna Nastolatka
|
Ależ oczywistym jest, że takie rzeczy należy omawiać na początku.
Ty zakładasz związek oparty o miłość i zaufanie. Wydaje mi się, że w takiej autentycznej relacji nie byłoby miejsca na taki brutalny wyskok jakiego dopuściła się autorka. Ja bym nie chciał wiedzieć o jednorazowym wyskoku mojego partnera. A to dlatego, że ja go kocham i nie chciałabym tego związku kończyć. A takie wyznanie zrujnowałoby dla mnie naszą relację.
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teoretycznie dla mnie związek kończy się już w momencie zdrady - tzn. chłopak zdradza = zrywa ze mną. Nie akceptuję zdrady. Podobno to nas odróżnia od zwierząt, że jesteśmy w stanie panować nad swoimi instynktami. Jeśli ktoś, kto twierdziłby, że mnie kocha, nie umiałby tego i poszedłby w tango z inną, a później by płakał i błagał o wybaczenie - powiedziałabym "papa". A piszę "teoretycznie", bo nie byłam na szczęście w takiej sytuacji i możliwe, że zareagowałabym inaczej. Na ten moment myślę jednak w ten sposób. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Istnieje też druga opcja gdzie osoba która się o tym dowie, będzie mogła tą wiedzą żyć i patrzeć tamtej osobie w oczy, tzw. przebaczy jej i postarają się naprawić relację. W jednym i w drugim przypadku wiedza jest kluczowa, bo druga osoba podejmuje sama decyzje, a nie robi tego egoistyczny partner który ulżył sobie z kimś innym. Dla mnie kluczowym jest mieć prawo wyboru, w przypadku zatajenia zdrady druga soba nie ma nic do powiedzenia. Gdzie jest sprawiedliwość? Bo co osoba która zdradziła będzie miała łatwiej, bo nic się nie wyda, a ta będzie jeszcze usprawiediwiać samą siebie, że nie przyznała się dla dbra drugiej osoby. Bardzo wygodne dla zdradzających, bardzo niesprawiedliwie i ubezwłasnowalniające drugą osobę.
![]() |
#89 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
A ja najchętniej poznałabym opinię osoby, która przeszła przez to wszystko i naprawdę wie co by w takiej sytuacji zrobiła, a nie ludzi, którzy się zarzekają, że zrobią to, a tamtego to już nigdy w życiu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.