Nawet choćby skały sr*ły, My będziemy Dzieci miały ;) cz. X - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-28, 20:52   #61
konsternacja
Zakorzenienie

Dot.: Nawet choćby skały sr*ły, My będziemy Dzieci miały ;) cz. X

Elinka dzięki za (e)linka

Przypuszczałam, że ciężko tym ludziom i się nie pomyliłam. Strasznie im współczuję. Nie wiedziałam, że wcześniejsze ciąże też były invitro.

Magiusa, no co Ty, to naturalne, że martwisz się o Darka

Nikola witaj. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 20:53   #62
myboyismine
Zakorzenienie

pisałam przedtem ale wcięło post

miło mi

od 7 czerwca jestem żonką jeszcze ok tydzień po ślubie brałam tabsy i skończyłam z nimi w 1 cs niestety nie udało się, teraz leci drugi...za tydzień może będzie wiadomo

poza tym pracujemy i zamierzamy do końc roku urządzić własne gniazdko ja mam 25 lat, Tż rocznikowo 26

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Nikola
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 20:58   #63
konsternacja
Zakorzenienie

myboyismine witaj
Stary 2014-07-28, 20:59   #64
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
pisałam przedtem ale wcięło post

miło mi

od 7 czerwca jestem żonką jeszcze ok tydzień po ślubie brałam tabsy i skończyłam z nimi w 1 cs niestety nie udało się, teraz leci drugi...za tydzień może będzie wiadomo

poza tym pracujemy i zamierzamy do końc roku urządzić własne gniazdko ja mam 25 lat, Tż rocznikowo 26

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Nikola
witaj i powodzenia
za test za tydzien
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 21:01   #65
konsternacja
Zakorzenienie

Dobranoc
Stary 2014-07-28, 21:05   #66
Ringo6
Zadomowienie

Poszłam wziąć prysznic, przychodzę a tu nikogo... patrzę... i widzę nowy wątek. Oj... długo mi kąpiel zajęła....
Witam nowe dziewczyny i weteranki również na nowym wątku... tytuł...wyjątkowo mocny

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Proponuję namówić Gryzię, żeby wrzuciła do klubu smakoszy parę przepisów ze swojej diety -ja mimo, że jem dużo to staram się odchudzić niektóre dania (W niedzielę odchudziłam gołąbki trochę). Ja chętnie skorzystam.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 21:05   #67
Nikola89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Aggo dziekuje za info odnośnie badań nasienia Fiona test mam zrobić w przyszla srode czyli chyba 6. Magiusa nie gadaj głupot, nie doczytałam starego watku ale zapewne nie przynudzałaś :P

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
Jak to dobrze ze nie tylko ja tu przechodze stymulację i wspomagacze różne. Odrazu mi razniej ze sama nie jestem... a terazbjuz lece spać i do pogadania jutro

Dobranoc wszytskim
Nikola89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-28, 21:09   #68
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Witam nowe dziewczyny
Powodzenia i kciuki za starania

Ja jestem padnięta, godzinka nad morzem i mi jod chyba do głowy uderzył bo się czuję jak pijana, w głowie mi się kręci

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 21:20   #69
elinka21
Zakorzenienie

Pierozkowa kiedy spotkanie z Agnes?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 21:43   #70
Brawurka_29
Zakorzenienie

Witam nowe koleżanki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 22:15   #71
aggo_di
Wtajemniczenie

poodpisuję jeszcze z poprzedniego wątku

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
ja Ci taaaak bardzo zazdroszcze tych mdlosci !

mega!
choc wiadomo jakby mnie meczyly tak jak simonee to bym juz miala naprawde dosc;/
i to rzyganie w drodze do pracy bo nie idzie wytrzymac..masakra;/
ciekawe jak to ukryc przed pracodawca do 3mca
SONIUSKA- pisałaś o tym już jakiś czas temu, ale dopiero teraz dotarłam czemu ukrywać przed pracodawcą do 3 mca?

GRYZELDA- jeszcze wyjadę w sierpniu jak skończę chorować, to mam nadzieję zaliczyć ten mój wymarzony Bolesławiec SONIU- wyjeżdżając z mężem nie bierzemy raczej laptopa, ani nie odpalamy za bardzo internetu. Ostatnio, jak byłam na łódce to korzystałam z neta chyba pierwszy raz od niepamiętnych czasów. Czasem sprawdzamy pogodę, albo godziny pracy jakiegoś miejsca, ale poczta, forum nieeet

MLEBI- ja też czasem patrząc na moje ubrania myślę: to kupiłam 10 lat temu, to 7, a w tych butach to już 5 lat chodzę. Większość jest bardzo klasyczna, zawsze modna i nie zużyta, więc czemu miałabym kupować coś nowego ale jak widzę buty, czy sukienkę, która mi się spodoba, a wiem, że mi brakuje takiej, to kupuję. I nie raz się przekonałam, że się przydają takie rzeczy, bo szukanie na ostatnią chwilę to nie dla mnie. A z ciążowych rzeczy to zakupiłam dwie pary spodni w h&m na wyprzedażach. Na razie chodzę w zwykłych, ale w niektórych tych mocniej opiętych guzik mnie uwiera, zwłaszcza po jedzeniu ciąża nie trwa wiecznie i szkoda mi kasy na kupowanie tunik specjalnie na te kilka miesięcy.

FIONA- my też zapisujemy wydatki, bardziej w celach informacyjnych- żeby wysondować, ile jesteśmy w stanie odłożyć w skali kilku lat przy takich zarobkach, ile potrzebujemy na remont domu, żeby uniknąć kredytu. Wiadomo, że w jednym miesiącu masz dwa wesela, a w drugim zepsutą pralkę, czy samochód - różnie bywa

KONSTERNACJA- moje mdłości już zostały zażegnane ale jak trwały, to nie byłam w stanie w ogóle funkcjonować. Teraz to odczuwam konkretny ból gardła i zatkany nos oraz ból przy ruszaniu stopami, ale mdłości, wymiotów żadnych
O kompocie ze śliwek powiem bratowej przy najbliższej okazji, bo z tego, co słyszałam to jest ciężko
Ad. prenalenu- jego skład nie powala. Ssałam isla moos, tantum verde, inhalowałam się, a dzisiaj już dostałam antybiotyk, aby jednak zażegnać to choróbsko, bo z godziny na godziny było gorzej. Mąż zrobił mi syrop z cebuli
Współczuję Ci badania. Sam opis mi się nie podoba Ja miałam dziś usg tarczycy i było śmiesznie- pan kazał mi podwinąć sukienkę- ja na to: ale do usg tarczycy to na prawdę konieczne? Zaczął się śmiać, że na komputerze wyskoczyła mu pacjentka z usg jamy brzusznej

ZŁOŚNICA- ja dzisiaj robiłam cały pakiet tarczycowy, ale wyniki dopiero zobaczę w czwartek na wizycie u endo, bo takie mają procedury w szpitalu jestem ciekawa jak tam moje tsh :boi się:

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

RINGO- a zobacz, jak miałaś wystawiane zwolnienia, może to jakoś od dat zakończenia zwolnienia jest rozliczane?
Mam też pytanie, może wiecie: w zakładzie pracy >20 pracowników przez pierwsze 33 dni zwolnienie płaci pracodawca. Czy to jest tylko przy zwolnieniu trwającym tyle, lub więcej. Czy chodzi w ogóle o pierwsze 33 dni na zwolnieniu?
np.
tydzień zwolnienia, tydzień pracy, 2 tyg zwolnienia, 1 dzień pracy i tak aż się uzbiera do 33 dni i potem przechodzi całkowicie na zus? Na infolinie zusu nie dodzwoniłam się, a moje przelewy są tylko od pracodawcy na razie.

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

I musze Wam powiedzidc ze glupio dzis sie poczulam bo pisalam o dolegliwosciach Daro bo sie o niego martwilam i chwilke poznien byl temat o mamach ktore mowia tylko o swoich dzieciach wiec coz, przepraszam ze opowiadalam o synku i moim zmartwieniu. Nie chcialam wam przynudzac ale nie mialam komu sie wygadac a sytuacja poki co jest niejasna.
MAGIUSIA, to normalne, że martwisz się o synka i nawet nie przyszło mi przez myśl, że to przynudzanie. Coś się z nim dzieje, nie wiesz, co i chcesz z kimś o tym pogadać. Wydaję mi się, że późniejsza rozmowa dotyczyła bardziej osób w stylu:
- moje dziecko to to, i tamto
- zmieńmy temat z politycznej sytuacji Urugwaju na moje dziecko, bo ostatnio coś tam
- czemu chcesz rozmawiać o swoim jedzeniu, skoro moje dziecko zjadło ostatnio marchewkę i to jest bardzo ciekawe.
Tak jak bratowa tż 2 h nawijała o ciąży. I jak wychodziliśmy dalej mówiła! Ja wychodzę z podziwu, że tyle spraw jest związanych z tym tematem. Po prostu nie wiedziałam

Cytat:
Aggo dziekuje za info odnośnie badań nasienia Fiona test mam zrobić w przyszla srode czyli chyba 6. Magiusa nie gadaj głupot, nie doczytałam starego watku ale zapewne nie przynudzałaś :P

Ja mocno wierzę, że nie będzie Wam już potrzebne to badanko

Idę spać dalej. Dobrej nocy!
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-28, 22:30   #72
gornek
Zakorzenienie

Mi się wydaje, ze trzeba byc 33 dni ciągle na l4 a nie przerywane 33 dni zjadłam loda idę oglądać tv i spac, bo Tz ma nockę. Mi sie wydaje, ze badanie będzie nam potrzebne, bo czuje ze znowu nic z tego :/

gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 04:59   #73
soniuska
Zakorzenienie

Aggo bo od 3mca ciazy jest sie dipiero chronionym majac umowe na czas okreslony..a na nieokreslony to od 1dnia.
Zdrowiej

Dzien dobry
Padam na pysk,zaczytalam sie wczoraj w crossie!

Wyslane z Samsunga Galaxy S3
Stary 2014-07-29, 05:02   #74
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Mi się wydaje, ze trzeba byc 33 dni ciągle na l4 a nie przerywane 33 dni zjadłam loda idę oglądać tv i spac, bo Tz ma nockę. Mi sie wydaje, ze badanie będzie nam potrzebne, bo czuje ze znowu nic z tego :/

po 33 dniach choroby w danym roku kalendarzowym zaczyna płacić ZUS - nie muszą być brane ciągiem te dni
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 05:13   #75
soniuska
Zakorzenienie

Milego dnia zycze !

Stary 2014-07-29, 05:36   #76
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Magiusia Ja czytałam z pracy - wtedy odpisuję tylko na to, na czym się znam. I również nie uważam, żeby Twoje pisanie o Daro to było przynudzanie, ale powiem Ci szczerze - nawet Twojego posta nie zauważyłam, bo często mam tak, że zostawiam forum niedoczytane na jakiejś stronie, za 2 godziny idę doczytać, odpisuję, a w między czasie pojawia się kilka wypowiedzi i je widzę dopiero jak odświeżę forum powiedzmy za kolejne 2 godziny. Więc proszę nie gniewaj się na mnie - z tego co widziałam to Buu też odpisała a czy ta biegunka Daro to może być efekt szczepionki? Kiedy miał tą na rota?

Ringo jak będę miała chwilę to wrzucę przepisy tylko nie powiem kiedy, bo nie wiem.

U mnie chyba owu dzisiaj, bo coś jajnik kłuje - znowu lewy... Wczoraj było wieczorem...
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 05:53   #77
201704210903
Konto usunięte

Ja też czytam w pracy na kom i czasem nie zauważe niektórych postów
Teraz chyba jakiś wirus jest bo dużo osób i dzieci ma problemy z żołądkiem

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-07-29, 06:01   #78
soniuska
Zakorzenienie

Gryzia kciukam
My wczoraj mielismy ale nie wyszlo bo M mial problwmy w pracy o wrocil o 23..zmeczony i w srednim nastroju..

W ogolw mnie w tym cyklu jajniki nie bola..ma owu sie nie zapowiada - moze bezowulacyjny mi sie trafil. Zobaczymy jak dzis test owu

Stary 2014-07-29, 06:06   #79
konsternacja
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale gorąco od rana....

Aggo ! Ja też nie kupiłam za dużo rzeczy ciążowych. Szczęśliwie miałam kilka tunik, sukienkę rozkloszowaną. A że mało przytyłam to były dobre. Kupiłam tylko spodnie ciążowe i dwie pary legginsów ciążowych i było ok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 06:14   #80
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Aggo bo od 3mca ciazy jest sie dipiero chronionym majac umowe na czas okreslony..a na nieokreslony to od 1dnia.
Zdrowiej

Dzien dobry
Padam na pysk,zaczytalam sie wczoraj w crossie!

Jeszcze nie ma glebialam się w temat zwolnień, ale co np jak ktoś ma umowę na czas określony, dowie się o ciąży a praca nie jest super lekka? Mimo wszystko trzeba czekać do 3 miesiąca?

Stary 2014-07-29, 06:23   #81
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Ja też czytam w pracy na kom i czasem nie zauważe niektórych postów
Teraz chyba jakiś wirus jest bo dużo osób i dzieci ma problemy z żołądkiem

Jest jest problem z zoladkiem

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

A u mnie ciekawe jak z moja @, cyce nie bola podejrzane, ale jak by sie spoznila z 4 dni nie obrazila bym sie
Zaraz jade na kuj kuj

Sonia u mnie w superpharm jest 40 % na kosmetyki loreala moze u Ciebie tez a cos by Ci sie przydalo

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 06:26   #82
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale gorąco od rana....

Aggo ! Ja też nie kupiłam za dużo rzeczy ciążowych. Szczęśliwie miałam kilka tunik, sukienkę rozkloszowaną. A że mało przytyłam to były dobre. Kupiłam tylko spodnie ciążowe i dwie pary legginsów ciążowych i było ok.
Ja mam termin na luty więc trochę gorzej z ubraniami bo kurtkę będę musiała dokupić.

Stary 2014-07-29, 06:39   #83
zlosnica_
Zakorzenienie

mlebi Ty to masz taki fajny termin porodu przewidywany

"Pragnij tego co chcesz mieć i nastaw się na to, że możesz to dostać"

zlosnica_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 06:52   #84
Lwic88a
Zadomowienie

Nadrobilam zaległości i witam nowe dziewczyny.

Lwic88a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 07:04   #85
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze nie ma glebialam się w temat zwolnień, ale co np jak ktoś ma umowę na czas określony, dowie się o ciąży a praca nie jest super lekka? Mimo wszystko trzeba czekać do 3 miesiąca?

z tego co wiem (a jeśli źle piszę to proszę mnie poprawić) ten 3 miesiąc dotyczy tylko przedłużenia umowy; jak masz umowe do 4 miesiąca to luz możesz powiedzieć od razu i nie mogą Cię zwolnić; jak masz umowę do 2 miesiąca to nie mogą Cię zwolnić, ale też nie muszą przedłużać

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Jest jest problem z zoladkiem

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

A u mnie ciekawe jak z moja @, cyce nie bola podejrzane, ale jak by sie spoznila z 4 dni nie obrazila bym sie
Zaraz jade na kuj kuj

Sonia u mnie w superpharm jest 40 % na kosmetyki loreala moze u Ciebie tez a cos by Ci sie przydalo
ja właśnie wróciłam i mam dziś urlop

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez zlosnica_ Pokaż wiadomość
mlebi Ty to masz taki fajny termin porodu przewidywany
mój TZ ma 40kę 6 lutego - może uda mi się w jego urodziny a jak nie to 14 lutego też może być
Stary 2014-07-29, 07:10   #86
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam termin na luty więc trochę gorzej z ubraniami bo kurtkę będę musiała dokupić.

może jeszcze kiedys się przyda

Cytat:
Napisane przez Lwic88a Pokaż wiadomość
Nadrobilam zaległości i witam nowe dziewczyny.

witam

Cytat:
z tego co wiem (a jeśli źle piszę to proszę mnie poprawić) ten 3 miesiąc dotyczy tylko przedłużenia umowy; jak masz umowe do 4 miesiąca to luz możesz powiedzieć od razu i nie mogą Cię zwolnić; jak masz umowę do 2 miesiąca to nie mogą Cię zwolnić, ale też nie muszą przedłużać

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

ja właśnie wróciłam i mam dziś urlop

aha, a juz myślałam że ogólnie

Tobie to dobrze)
Stary 2014-07-29, 07:16   #87
201704210903
Konto usunięte

na komórce Nikola mi się pomyliła z Myboy witam nowe koleżanki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 07:26   #88
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Tak jak powiedziala Mlebi dot to tylko zwolnien, jakkolwiek majac umowe na czas nieokreslony i majac czas wypowiedzenia miedzy 2tyg a mkesiac( nie pamietam ile) to tez warto sie wstrzymac bo powiesz w 5tc a ten cie moze zwolnic do 3 mc.bo jeszcze zdazy.

Odnosnie spraw jelitowych to widzixie mi sa takie rzeczy obce. Osobiscie chyba tylko raz czy dwa razy w zyciu meczyla mnie biegunka.

Poki co jednak coraz wiecej mam podejrzen ze to w zlobku dzieciaki cos podejrzanego na sniadanie dostaly. Wczoraj juz w domku nic nie bylo, dzis poki co standardowo. Bede obserwowala a kal pojechal juz tez na badanie.

Szkoda ze znow dzis taki upal, troche nAm wtedy nudnawo bo jestesmy wlasciwie zamknieci w domku bo ciezko w tym skwarze spacerowac czy biegac po placu zabaw.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 07:29   #89
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
na komórce Nikola mi się pomyliła z Myboy witam nowe koleżanki
ojj
Stary 2014-07-29, 07:33   #90
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Magiusa no na pewno ciężko w upały - dorosły się męczy a co dopiero maluch...
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości