|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam! Przeglądając forum nie znalazłam jeszcze żadnego postu na ten temat, więc mam ogromną prośbę: powiedzcie mi gdzie w Krakowie mogę znaleźć sklep z wszelkimi koralikami i połproduktami do wyrobu biżuterii??
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Edytowane przez sarenka Czas edycji: 2006-05-24 o 16:30 Powód: Wątek przesunięty na odpowiednie dla niego forum :) |
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Trudno jest mi ci pomóc ponieważ nie mieszkam w Krakowie ale może powinnaś zapytać jakąś koleżankę która może się tym interesuje albo poszukać w internecie .. no albo tutaj . Możesz również zapytać się panią w sklepie ( pasmanteria ) jeśli jest takie coś u was a mysle ze tak . Ona powinna znac takie sklepy z takimi rzeczmi . Aha i nie martw sie napewno cos znajdziesz amoze wogle nie ma takiego sklepu u was bo umnie tez nie ma
![]() Pasmanteria - tam są wszystkie rzeczy do wyszywania itp koraliki , wstążki i inne rzeczy |
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: produkty do wyrobu biżuterii KRAKÓW
Witaj
![]() służę pomocną ręką ![]() Jesli chodzi o koraliki to 1. Galeria Kazimierz a dokladniej Empik dośc duże stoisko z koralikami półfabrykatami i niestety z duzymi cenami ![]() 2. Pasmanteria na ul. Karmelickiej (trzeba wejśc w bramęa brama znajduje sie pomiędzy sklepem z ciuchami a butami ryłki na przystanku tramwajowym jadąc od alei-dokładniej nie moge wytłumaczyc a numeru nie pamietam) posiadają koraliki wybór dość dobry mają koraliki małe duże rózne kształty drewniane i ręcznie robione ale jest tez jedno małe ale CENY! Za taką ilośc koralików jaka tam spzredają za np 2,9 jestes wstanie przez internet kupić 3 razy tyle. Koraliki ręcznie robione bardzo drogie hmm i ja odniosłam wrażenie ze niektóre były uszkodzone nie sprawdzałam dokładnie bo pudełeczko bylo zapakowane. 3. Pasmanteria na placu Inwalidów (róg alei i pl. inwalidów) wiem że mozna dostać czasem zapięcia, kóleczka ( ostatnio były tylko w kolorze złota) i drobne koraliki w róznych cenach. 4. Proponuje jeszcze giełdy minerałów w Krakowie 5. Wiem że jest sprzedawca na allegro z Krakowa- posiada kamienie, czasem koraliki i elementy do wyrobu bizuterii - istnieje mozliwośc odbioru osobistego więc koszt transportu odpada
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=106955 - odsylam do tego watku, troche adresow pasmanterii tam jest
![]() najbardziej polecam ta na skrzyzowaniu ulicy szlak i dlugiej! jakbyscie wiedzialy cos o tym jablonexie w krakowie to powiedzcie bo go nigdzie nei widzialam ![]() a poza tym, Nefretete1001 dzieki za adresy moze sie gdzies przejde w piatek ![]() a i jeszcze dodam od siebie, ze potwornie poszerzyli niedawno asortyment w pasmanterii w M1! pelno krysztalkow! ceny dosc wysokie, no ale coz poradzic ![]() jakbym mogla prosic o nick tego kogos z allegro, bo nie iwedzialam o istnieniu takiej osoby
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Kraków rlz
skrzyżowanie szlak i długiej... jeszcze sklep indyjski przy grodzkiej zaraz za skrzyzowaniem z franciszkanską idac od rynku po prawej stronie i indyjski na skrzyzowaniu ulicy Krakowskiej z Józefa (dokładnie na rogu, na ul .Krakowskiej) - tam sa koraliki 1szt 1gr, niektóre troche uszkodzone, ale czasem taki mix sie przydaje bo to jest indyjski tej samej "sieci" co ten przy św. Krzyża (tam juz nie mają ) - polecałam go w tamtym wątku, do którego odsyła mooooonia nefretete - DZiĘKi!! tylko jakbyś naprawdę mogła kiedyś rozwinąć o co chodzi z ta pasmanteria na karmelickiej...
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
a co do giełdy minerałów - POLECAM!!
tu masz wątek o krakowskich giełdach, najblizsza 3-4.06 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...3%F3w+krak%F3w
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze chciałam poprosić, jesli ktos cos wie o tych sklepach na rakowickiej to baaardzo proszę o info... tamten wątek (drut w krakowie) zamarł i nie uzyskałam odpowiedzi...
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sklepow jest tam chyba z 6, wszedzie widzialam polfabrykaty na wage, wiem ze bilge srebrne wychodzily blisko 3 zl za pare. W jednym z tych sklepow byly takze jakies kamienie, ale juz nie pamietam jakie to bylo daawno ;P
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
ale gdzie konkretnie sa te sklepy? mam blisko ze szkoły, to się przejdę, ale muszę wiedzieć, gdzie szukać
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
jak ostatnio byłam w Krakowie to tak bardzo cierpialam, ze było swieto bo widzialam tyle sklepów z półfabrykatami!!! niestety nie pamietam ulicy, ale wiem, ze szło się od dworca pks sporo na lewo mijało sie park i w prawo
![]() ![]() tam były sklepy tylko czemu one były wtedy zamkniete?!?!?! hehe
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
aha czyli na rakowickiej albo gdzies tam w poblizu
dzięki
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
to jest chyba dokladnie jak jest przystanek na lubicz a jade od strony ronda mogilskiego to skreca sie w prawo i to jest wzdluz calej ulicy, szyldow jest pelno i po prawej i po lewej stronie, wiec na pewno znajdziesz
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
poszukam kiedyśtam
|
|
#74 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
tak
nawet dzis tamtedy jechalam, myslalam ze to jest na wysokosci przystanku Lubicz od strony ronda mogilskiego, ale to jest kawaleczek dalej
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki
Czyli bede szukac na Rakowickiej
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny podaje dokladny adres pasmanterii o której wczesniej pisałam ul Karmelicka 46 pasmanteria ,,kłębuszek"
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
czyli to jest nie przy bagateli tylko w przeciwnym kierunku, tak?
chyba sie wybiore za tydzien w sobote o ile bedzie otrwarte tak przy okazji targow
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie Tak idąc od Bagateli po lewej stronie ciężko znaleźć ta pasmanterię - ale znak szczególny to numer 46 a potem kieruj się że jest to brama pomiędzy sklepem z ciuchami a sklepem z butami lub bielizną ( nie wiem dokładnie który jest obok to podaje dwa ) zazwyczaj w bramie ktoś sprzedaje takie rzeczy jak rajtki, skarpetki i okulary. Jak uda mi sie to podskoczę i ozbaczę do której czynne w sobote
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki wielkie!!
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: drut w Krakowie
nie ten wątek, przepraszam
Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2006-06-06 o 22:07 Powód: pomylka |
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostawy co tydzień we wtorki
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
Na Rakowickiej jest mnóstwo sklepów z półfabrykantami ale wszędzie sprzedają hurtowo, na fakury.
Moze w jednym było coś na sztuki ale mało co i patrzyli na mnie jak na kosmite ze tak mało biore... |
|
|
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
oj, przegapilam watek, a taki ciekawy
Sama realnych zakupow raczej nie robie, bo jakos mi tak szbciej sobie kliknac w sklepie internetowym. W tej pasmanterii na Zgody chyba bylam (nie wiem czy to Zgody na bank, bo sie w NH gubie ), mieli troche drobnicy i plastiku, wiec nic ciekawego. Niedawno w geanie otworzyli taka bude pasmanteryjna, biegam tam po wstazki i inne sznurki, bo mam blisko, drobnica tez jest jakby komus braklo. Napastuje pania sprzedawczynie, zeby zaopatrzyla te bude w jakies wieksze korale, moze sie uda (jakby ktoras z Was byla przypadkiem, to tez napastujcie )
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
bylam na karmelickiej w zeszlym tygodniu, poszlam poogladac wiec wydalam tylko 20 zl
koraliki drozsze niz w necie, ale znalazlam tez takie ktorych w sklepach internetowych nigdy nie widzialam generalnie bardzo fajny sklep ![]() a wysiadlam oczywiscie zle, ale ja tak mam ;D bo patrzylam gdzie sa buty rylko, a tam sa dwa takie sklepy - jeden przy alejach, a drugi po srodku karmelickiej, na przyszlosc bede wiedziala zeby wysiadac na tym srodkowym przystanku (bo sa 3 )
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
oo, dawno w geancie nie bylam, az wstyd
moze po drodze do szkoly wpadne kolo piatku wiem tez ze niedawno poszerzyli asortyment w pasmanterii w m1 (chyba juz gdzie to pisalam )aa wlasnie, duze koraliki (np takie drewniane na ktorych umiescilam moje rozyczki - tamte akurat byly z empiku) sa po 30gr w tym sklepie na karmelickiej - odsylam do drugiego krakowskiego watku
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
ja od razu dobrze wysiadłam
mój kumpel mieszka w tej bramie. (tzn mieszka w kamienicy do której się wchodzi przez tę bramę ). a korale są dość drogie niestety (mówię o tych pakowanych). i są też drewniane ale się trzeba upomnieć, żeby pokazali
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem czy wiecie, czy nie wiecie, ale w zeszły piątek przy placu Na Groblach w Krakowie został otwarty nowy sklep z koralikami Jablonex i akcesoriami do wyrobu biżuterii. Sklep jest czynny od wtorku do niedzieli, nie pamiętam niestety godzin.
Ja jeszcze tam nie byłam, zapewne wybiorę się jutro. Wtedy dowiem się dopiero jak to wygląda.
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy sklep w Krakowie
sklep? ja slyszalam o jakies kawiarnio-koralikarni czy czyms takim.. jak znajde artykul to wkleje linka, bo moze mowimy o tym samym
![]() EDIT: mam http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35796,3466288.html
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy sklep w Krakowie
o ja!! zapowiada sie superciekawie!! muszę tylko znaleźć kogoś ciekawego,kto by się tam ze mna wybrał, bo wżród moich znajomych niestety nie ma dłubaczy... heh
ale super, naprawdę miły news, zwłaszcza że to moja pierwsza wizyta na forum po dwoch tygodniach...
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

z moją skromna twórczością