![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś go na próbę włożyłam do spacerówki i był bardzo happy ale niestety moja się na płasko nie rozkłada ![]() Dochodzę do wniosku, ze intelektualnie syn mi się super rozwija ale fizycznie to mega leniuch ![]() Jest super otwarty- często się śmieje, nawet dziś jak mu zimną sondą po brzuchu jeździła obca baba to gugał do niej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No i pediatrze nie spodobały się bioderka i kazała z innym ortopedą skonsultować się jeszcze (ale byłam i tak już wcześniej z innym umówiona na wizytę) . Jutro idziemy do tego co jej szynę kazał nosić a za tydzień do dwóch innych jeszcze. I mamy znów do niej iść i da skierowanie na rehabilitację, bo mała ruchowo opóźniona jest przez tą szynę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie no z nią da się pogadać ona nie jest taką typową teściową, jest bardziej wyluzowana niż ja;p virginia- powodzenia z oczkiem, a co do znieczulenia to przy takich bobasach nie stosują ogólnego zawsze? Bo moja miała język podcinany i miała ogólne ![]() niezapomnijkaa09 ![]() Cytat:
![]() Dzięki o info o dadach, jutro trzeba będzie się zaopatrzeć ![]() Cytat:
![]() A i jeszcze ważyłam małą. 7,6kg w pampersie. Ona mi idzie prawie97 centylem ![]() ![]() A potem pojechaliśmy do agory i kupiłam sobie bieliznę i do superkomisu kuchnie pooglądać i jestem super zadowolona z dnia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Ma opuchniętą śluzówkę nosa. Na szczęście płuca i oskrzela czyste. Dostał kropelki do noska i po kilku dniach powinno przejść. Uff
![]()
#64 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Nie za bardzo mam ostatnio czas odpisywać... szukanie mieszkanie jest jednak dość wyczerpujące
![]() W nocy Gucio śpi albo w samym cienkim pajacu bez przykrycia, albo w rampersie z krókimi rękawami i nogawkami przykryty bawełnianym cienkim prześcieradłem. Co do rozszerzania diety to niby łatwe się wydaje, ale i tak się jeszcze gubię. W każdej rozpisce jest inaczej, które warzywa i owoce można podawać po którym miesiącu. My narazie jedliśmy: marchew, ziemniak, dynię, cukinię a owoce dopiero zaczęłam i dzisiaj była pierwsza konsumpcja jabłka. Moje dziecko jest wszystkożerne i pewnie jakbym mu papier zmieliła to też by zjadł ![]() Tylko te owoce jeśli mają być traktowane jako deserek to podawać je raczej popołudniu? podczas karmienia 12-13 daję warzywo, a owoc ok 15-16? No i jak zrezygnować z mleka w czasie takiego posiłku? Dziewczyny rozszerzające dietę - podajcie jakiś przykładowy jadłospis dzienny plizzz ![]()
#66 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Zapomnialam dodac, ze spimy przy otwartym oknie przez wieksza czesc roku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() oby sie poprawilo z piersiami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Dopiero od niedawna podaje jeszcze jeden posilek w okolicach 17-18 i zazwyczaj jest to kaszka z owocami, a przed poludniem warzywa z miesem. rozszerzamy diete juz od kilku tygodni. Jak Marco bedzie jadl wiecej i czesciej, to wtedy te posilki bede traktowala jako zamiast mleka, ale to jeszcze daleka droga przed nami.
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Agunia4ever - współczuję kiepskiego dzionka! ![]() niezapomnijkaa09 super że z brzuszkiem wszystko ok ![]() alwa dziękuję za komplementy dla mojej księżniczki ![]() ![]() TynkaG ja jestem po 2 operacjach kregoslupa stad te problemy ![]() ![]() Smarrita ale super tez chce taki poradnik z przepisami!!!a z bioderkami mam nadzieje ze chuchaja na zimne i okaze sie, ze wszystko ok, zobacz juz tylu mamom sie tak zdarzylo na naszym watku ![]() ![]() ![]() ag9 z tego co mi wiadomo nowosci lepiej wprowadzac przed poludniem zeby w razie klopotow do nocki przeszlo. limonko z tymi lekarzami niby racja ale moze lepiej ze chuchaja na zimne, ja jestem straszna panikara i zawsze niesamowicie sie stresuje wszystkimi badaniami, ale mimo to sama juz sie przekonalam, ze lepiej je zrobic i byc spokojnym ![]() e) bo tak! ![]() i nie mam juz wiecej czasu bo na 11 lekcja a ja jeszcze w pizamie z Niuska na rekach (probuje ja jednoczesnie ululac). ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-07-31 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#69 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#70 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I ja jadę dzis do moich rodziców na przedłużony vikend i planuję zapasów nabrać z ogródka, na pewno marchewkę i cukinię, a co jeszcze to zobaczę.. ![]() No właśnie z tym ulewaniem to ja już sama nie wiem. Piotrek w sobotę skończył 6 miesięcy i chyba powinien mniej ulewać... Kiedyś jak zapytałam lekarki to powiedziała, żeby się nie przejmować, że pewnie się przejada, bo skoro na wadze przybiera prawidłowo to wszystko jest ok, no ale to ulewanie chyba w końcu powinno się kiedyś skończyć.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak zdjęcia? Dostałaś je już? Zadowolona jesteś? My mieliśmy się spotkać w tym tygodniu, ale okazało się, że Magda wyjechała i mamy widzieć się w kolejnym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witajcie w ten upalny dzień! Wyszłam rano na spacerek (ale skwar!!), Piotrek spał całe 10 minut ![]() ![]() Po południu planujemy sobie zrobić wycieczkę do mojej pracy, jeśli pogoda nie pokrzyżuje nam planów... Tymczasem lecę grzać marchewkę z ziemniakiem, bo już chłopak się domaga. To sobie popisałam ;> Buźka i miłego dnia! Edytowane przez Kateczka100 Czas edycji: 2014-07-31 o 11:31 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Agunia- dużo zdrówka dla Sławka
![]() ![]() Ag9- masz już na oku jakieś konkretne mieszkania? Smarrita- oby z bioderkami wszystko było jednak ok ![]() U nas też rozmiar 68 i pieluchy "3" już dawno w użyciu ![]() niezapomnijkaa09- podobno większe dzieci wolniej rozwijają się ruchowo (zapewne dlatego, że mają co dźwigać), więc bądź wyrozumiała dla Tosia ![]() Dziewczyny, jakich łyżeczek do karmienia używacie? Będę wdzięczna za konkretne linki.
#72 |
Zakorzenienie
|
Limonka
http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...-2-sztuki.html Uzywam tylko tej mneijszej, jest mala i plaska ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#73 |
Zadomowienie
|
LIMONKO dziekuje
![]() Ja kupilam w Tesco lyzeczki Tommee Tippee. Jak znajde na necie linka to zapodam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#74 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ok, wyżaliłam się, już mi trochę lepiej ![]() 2. Tak to już jest z dziećmi ![]() Cytat:
2. My akurat dostaliśmy od cioci z USA więc ja nie wybierałam ale mamy te http://www.smykandia.pl/product_info...roducts_id=295 i nie narzekam.
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() LIMONKO ja mam taka prosta http://m.asplaneta.istore.pl/przedmiot,19012538.html i jeszcze mam taka http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...la-miekka.html ale tej jeszcze nie uzywalam bo jest mniej plaska ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Ja narazie używam takiej łyżeczki
http://allegro.pl/canpol-pierwsza-ly...404157250.html Limonko - mamy na oku jedno mieszkanie i jeden mały domek. Niestety ciężko znaleźć coś sensownego w 3 pokojach i jeszcze jakiejś rozsądnej cenie i nie na 4 piętrze :/ Mam nadzieję że wypali z tym domkiem ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Kateczka - czy mogłabyś mi wysłać wzór umowy przedwstępnej którą podpisywaliście? Byłabym baaardzo wdzięczna, bo nie wiem jak się do tego zabrać ![]()
05.03.2014. - Gabryś ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-07-31 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A skwar w Warszawie jest nie do zniesienia, szczególnie, że dziś słabo z wiatrem. Cytat:
Cytat:
![]() UPAŁ JEST.... Mi jest nawet ok, ale ciągle się martwię, że młodej za gorąco i jeść nie będzie chciała. Szczególnie, że mi po tym stresie (tak wiem za szybko się denerwuje) i przez upały ![]() ![]() Melduję, że karmienie kaszką z butelki wczoraj poszło rewelacyjnie i zjadła wszystko co jej przygotowałam. Jeżeli chodzi o jedzenie z łyżeczki to jest to dobra zabawa w plucie i śmianie się ![]() Tak jakoś mi dziwnie z tym, że zmuszono mnie do tak szybkiego przechodzenia z KP na inne jedzonko. Jakoś tak myślałam, że na spokojnie będziemy wprowadzać coś, a nie od razu 2 posiłki zastępować ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Limonko - ja dostałam łyżeczkę od hippa o taką https://www.google.pl/search?q=%C5%8...%3B1600%3B1200
była w paczce, którą dostałam gratis. Nie mam pojęcia dlaczego mi ją wysłali ![]() Mam też komplecik łyżeczka + widelec z pepco, ale nic nie przebije łyżeczki z hippa ![]() Eh... siedziałam przed kompem z Frankiem na kolanach. On mi zasnął, ale obudził się przy odkładaniu i od godziny nie chce znowu zasnąć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Franek po prostu - tak jak i mój Gabryś - szybko śpi ![]()
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że i Ty będziesz zadowolona ![]() Wklejam jeszcze jedna fotkę. Cytat:
![]() Tosio jeszcze w dwójki wchodzi ![]() ![]() Ale nie dawno był ubaw z pajacem na noc bo dałam z przyzwyczajenia jeden i się okazało, ze Tosio by spał ze zgiętymi nóżkami bo za krótki się zrobił. Wpychaliśmy go ale nie dało rady ![]() My juz po dzisiejszej rehabilitacji. Było zastępstwo bo rehabilitantka na urlopie. Ta wydaje sie fajniejsza i milsza ale z tego co widziałam nie ćwiczyła tak skrupulatnie jak tamta. Tamta zawsze zwraca uwagę na ułożenie Tosia, żeby nie patrzył do góry za siebie itp. a ta po prostu ćwiczyła ![]() ![]() Poleciła mi kupić taka matę piankową np. puzzle by na niej Tosio główkę podnosił bo na jej kozetce bardzo ładnie mu to wychodzi a w domku gorzej. Ela muszę odszukać twojego posta bo kiedyś o niej pisałaś, ze masz- jak czegoś nie pokręciłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak latwo sie nie poddam. Doskonale rozumiem jak musi byc Ci przykro jak plany kp biora w leb ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#83 | ||||||
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! My dziś nadal wizytujemy, tym razem my u koleżanki z liceum i jej małej 2,5-letnij córeczki. zawsze myślałam, że takie 2,5-latki są mniejsze
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kciuki za rehabilitację, pewnie efekty będą błyskawiczne i ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Mam pytanie do dziewczyn, które kupowały w aptece gemini; Byłyście zadowolne z zakupów, chodzi mi o to czy wszytsko było ok, a zamówione rzeczy z dobrą data i bez uszkodzeń, bo różnica w cenie na disnemarze dla dzieci do ok. 10 zł w porównaniu z innymi aptekami. Więc przymierzam się do zamówienia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Niezapomnijka
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-gr...400643507.html Jeszcze wzystkoch nie mialam okazji rozlozyc bo tyle ich jest, ale stwierdzilam, ze im wiecej tym lepiej, bo jedne sie popsuja to drugie beda dobre ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Swietna fota ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Tynka ja robilam juz kilka zzmowien na gemini i zawsze bylam zadowolona ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do apteki to ja zamawiałam i wszystko było ok. Tylko odnośnie takich rzeczy jak nożyczki, kubeczki czy łyżeczki to wysyłają losowo kolor i mój syn ma różowe nożyczki ![]()
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale apteke gemini polecam ![]() Franek nauczyl sie pelzac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jasiek się bardzo deneruje jak przemieszcza się do tyłu woli pełznąć do przodu u nas burza postraszyła i sobie poszłA a duchota została Jaiek już usnoł ale kręci się bo gooorąącoo jak diabli Podawałyście może soczki dieciakom już? bo mój bąbel już wodą pluje
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z gemini zamawiam raz w miesiącu i jestem zadowolona. za pierwszym razem też mi przyszło wszystko różowe (smoczki, grzebyk, gryzak, grzechotka). później wpisałam w komentarzu, że proszę o przedmioty w kolorze dla chłopca i przyszły zielone, więc w sumie nie wiem czy zwrócili uwagę na mój komentarz, ale lepiej wpisać Cytat:
Cytat:
Kuba też nosi już 68, niektóre 74 też są już na niego dobre. pampersy 3 zaczęliśmy nosić zaraz po newbornach i chyba zaraz przejdziemy na 4 ![]()
![]() |
#90 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No co ja poradzę, że nie było dla chłopców ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.