![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Clair Minerals
Cytat:
![]() Używam zamiennie 02 i 03, i tak naprawdę w obu wyglądam dobrze, ale za chiny nie określę jaka jest między nimi różnica (bo jakaś jest, ale nie umiem jej nazwać), dlatego ciekawam Twojej opinii ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
Jestem mineraloholiczka, przyznaje sie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
minerałoholiczka
|
Właśnie dzisiaj będę testować jedną z 3 próbek podkładów - zupełnie nie wiem który kolor to będzie ten mój. Mam nadzieję, że starczy mi każdej próbki na 2 testy i chociaż jedno zeswatchowanie porównawcze (porównać z tym co mam czyli amilie, annabelle, clare blanc, lucy minerals...)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak pierwsze wrażenie? ![]() Daj znac pozniej jak sie noszą |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Cały czas się uczę
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Haha, dlatego ja się zastanawiam nad drugim, bo zamiast bronzera gratis poprosiłam o korektor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Cały czas się uczę
|
reniferrudolf. A jaki korektor wzielas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
minerałoholiczka
|
pierwsze wrażenia bardzo na wow. podkład który nałożyłam na siebie to warm 02 - wstępnie mam wrażenie, że to jest ten kolor, bo się mocno nie przyżółciłam ani nie wybieliłam ![]() dodatkowo jego konsystencja i aplikacja bardzo na plus - podobna do... clare blanc - czyli minerałów, które są dla mnie "wzorem" (uważam je na chwilę obecną jako te najlepsze, ale cenę mają też największą). dodatkowo na policzkach mam bronzer CHESTNUT - bałam się, że będzie mocno świecący ale to jest satyna... na dodatek taka delikatna, idealna, żeby się leciutko opalić. i świetnie, że efekt można stopniować, dzięki temu nie zrobiłam sobie krzywdy ![]() później róż FREESIA... ah, chyba będzie miłość. nie ma problemu ze stopniowaniem efektu, nie ma szans zrobić z siebie "rosyjskiej laleczki" z krasym licem ![]() ![]() szczególnie kiedy dodałam... COSTA BRAVA - rozświetlacz. Wstępnie jest to mój odpowiedni Mary Lou Manizer, choć mary jest bardziej jakby szampańsko-pomarańczowa (?). Costa Brava jest bardziej złota. Bardzo mi się podoba jej odcień. Na policzku dała efekt "glow" tafli. Czyli coś między satyną a delikatnym błyszczeniem. Nie ma tam dużych drobinek brokatu, wszystko ładnie zmielone, pięknie wygląda na twarzy. Mam nadzieję, że uda mi się uchwycić to na zdjęciach ![]() no i wykorzystałam minerały jeszcze na powiekach :P Wiem, że CLAIR MINERALS nie ma cieni do powiek (mam nadzieję, że kiedyś będą mieli w swojej ofercie takie cacka) - ale tak bardzo miałam ochotę jeszcze wypróbować kilka rzeczy od nich... więc na powiece mam bronzer MACADAMIA (mam wrażenie lekkiego złotego połysku, dla porównania CHESTNUT miał chłodny odcień również w drobinkach). Ale to nic! Pięknie wygląda na powiekach w połączeniu z moimi szaro-niebieskimi oczami ![]() ![]() No i wow. Wyszedł mi naturalny, szybki makijaż z delikatnym efektem "glow" - modny podobno teraz ![]() edit: zapomniałam dopisać, że użyłam też korektora MINT na wypryski i daje radę, dodatkowo LEMONGRASS pod oczy na cienie, ale z nim miałam trochę przejść, bo położyłam go za dużo (wzięłam zły pędzel do tego a dodatkowo nie otrzepałam go delikatnie z nadmiaru) i miałam za żółto pod oczami, ale kryzys zażegnany ![]() Edytowane przez margitea Czas edycji: 2015-07-09 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Napisałaś o produktach, które mnie właśnie interesują: Freesia i Chestnut
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | |
minerałoholiczka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki za pierwsze wrażenia, bloga dodaje do zakładek ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
minerałoholiczka
|
super, dziękuję!
![]() znajdziesz mnie też na facebooku jako Puckowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Cały czas się uczę
|
Bardzo wyczerpująca relacja z pierwszego dnia używania nowego podkładu ;o)
Korzystając z promocji wzięłam biga Golden 02 i korektor Lemongrass, ale po tych twoich zachwytach jeszcze mnie korci bronzer, albo i róż może. Pociesza mnie tylko to, że moje zakupy mineralne, to i tak nic w porównaniu do hobby perfumiarskiego koleżanki, które jest naprawdę bardzo kosztowne. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
minerałoholiczka
|
dam znać jeszcze wieczorem czy dalej podkład się trzyma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Ja dziś użyłam Beige 03 i.... też jest OK. Ma w sobie odrobinę żółci, ale też jest lekko brzoskwiniowy (jednak nie różowy!). Teraz już mam trochę mętlik bo skoro w beige wyglądam OK i w golden OK to już się pogubiłam jakich tonów powinnam używać
![]() Natomiast wielkie nadzieje pokładałam właśnie w Warm 02 i póki co wyglądam w nim trupio - jest za jasny, może odcień 03 byłby lepszy. Czekam na Twoje opinie i swatche margitea i chyba jeszcze dokupię jednego biga z bronzerem już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Ha chyba wiem o co chodzi. Beige 03 jest po prostu bardziej opalony. Niestety na początku trochę go po macoszemu potraktowałam zakładając, że jak wszystkie beże ma różowe tony. No i okazało się chyba lepiej mi na teraz leży niż golden 03 (który notabene dziś właśnie przyszedł
![]() Poniżej są też zdjęcia z użyciem korektora lemongrass - opisy na fotkach ![]() Edytowane przez reniferrudolf Czas edycji: 2015-07-09 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
minerałoholiczka
|
Cytat:
patrzę, patrzę i cholibka nie widzę różnicy w beige a golden u ciebie ![]() jedyne co bym podpowiedziała to w strefie T pod podkład możesz dodać odrobinę PUDRU MINERALNEGO - wtedy nie będzie tak rozszerzonych porów (mam tak samo czasami i wtedy właśnie dodaję puder mineralny, który wygładza mi cerę, sprawia, że podkład nie wchodzi w pory i dłużej się trzyma ![]() ![]() w ogóle twój kolor szyi jest jakby tak jak mój... a ja używam WARM 02 z CLAIR (i chyba na 99% to będzie ten kolor, kilka osób już mi potwierdziło, że nie widać żeby coś się odcinało od szyi, ale mam jeszcze próbki goldenów więc je zobaczę jutro) ![]() długo myślałam, że jestem ciepłym typem a się okazało, że się zażółcałam na twarzy (dobrym tego przykładem jest to, że myślałam kiedyś, że z annabelle minerals dla mnie kolor to golden fairest... wszystko dlatego, że pasował lepiej niż drogeryjne podkłady... ale jak już więcej wiem o minerałach to widzę, że to jednak nie było tak dobrze. Są to minimalne różnice, ale znalazłam je ![]() PS. a jaki masz kolor żył na ręce? ![]() PS 2. Wróciłam z miasta, cały makijaż przetrwał w niezmienionym stanie - chociaż miał też do czynienia z deszczem (u mnie burza). Postaram się zrobić zdjęcie po kilku godzinach, ale teraz jak jest burza to ciemno się zrobiło i nie wiem czy się uda... W każdym bądź razie, serio jest dobrze. I róż z bronzerem na polikach dalej się trzyma. No i rozświetlacz ![]() Chyba się zdecyduję na pełnowymiarówkę tego podkładu z Clair. Tylko ciekawe czy zamiast bronzera z tej promocji co mają teraz mogliby mi go zastąpić np różem. Muszę dopytać. Mam wszystkie kolory ich bronzerów i bez sensu byłoby dublować ![]() edit: kurczę patrzę dalej na to zdjęcie co dorzuciłaś i nie masz wrażenia, że się przyżółcasz za bardzo? Wydaje mi się, że masz delikatniej żółty odcień skóry, tak przebija trochę pomiędzy podkładem... sama nie wiem... szkoda, ze nie masz czegoś z WARM. One wyglądają co prawda w saszetce jakby były takie różowe, ale w rzeczywistości są jakby to ująć... chłodno-żółto-neutralne ![]() Edytowane przez margitea Czas edycji: 2015-07-09 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Mixum fixum
|
margitea zaciekawiłaś mnie tym podkładem z Clair
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
margitea właśnie między różnica między golden i beige jest niewielka, tyle że golden jest bardziej w żółć, a beige jakby opalony (nie typowy pomarańcz, ale taka właśnie lekka opalenizna). Sama nie wiem który lepszy. Ciekawa też jestem neutrali.
Żyły na nadgarstku mam niebieskie, ale u mnie jest dość duża różnica odcieni między wewnętrzną i zewnętrzną częścią nadgarstka (zobacz na zdjęciu, choć teraz dodatkowo jestem opalona). Na twarzy niestety mam sporo czerwoności (krostki, naczynka) więc różowych tonów unikam by nie podkreślać. Mam w domu próbkę Warm 02, ale jest stanowczo za jasny - przynajmniej na razie, zobaczymy zimą. Z dostępnych na rynku używałam zwykle goldenów (lub z żółtymi tonami). Zimą bardzo pasuje mi Uoga Uoga NSB (najjaśniejszy). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
minerałoholiczka
|
Cytat:
Z annabelle używałam golden fairest ale miał zbyt oliwkowo-żółte tony. i miałam wrażenie (już później jak poznałam inne minerały), że mam taką szarawą cerę w nim. z clair mam warm 02. niestety nie mam porównania z PIXE, nigdy jeszcze nic od nich nie miałam. nie wiem czy to coś da, ale używam też z clare blanc odcienia warm 520, z lucy minerals odcienia light, z amilie mineral cosmetics odcień cashmere... jestem blada ale nie porcelanowa ![]() może spróbuj z warm 01 (będzie bardzo jasny bladzioch) i ewentualnie warm 02 na spróbę. są delikatnie żółte, ale nie "kurczakowe". goldeny będą bardziej żółte z clair (tak widzę po tych co mam - numer 02 i 03), chyba że numer golden 01? w te 3 raczej celuj. tak mi się wydaje przynajmniej. ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
żyły na zdjęciu wyglądają jak moje :P na moje oko to nie są niebieskie - tylko właśnie takie pół na pół (niebiesko-zielone). szczególnie, że resztę ręki masz żółtą. niebieskie żyły chyba najczęściej trafiają się u osób bardzo "porcelanowych" i z różowym tonem skóry. ale fakt, jesteś chyba mocniej opalona na rękach niż ja... hmm.. ciężko doradzić. ja się praktycznie w ogóle nie opalam. edit: nie, jednak moje są delikatniejsze, twoje widać dużo mocniej ale to podobny odcień jak u mnie ![]() Edytowane przez margitea Czas edycji: 2015-07-09 o 17:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Jeszcze dodaję fotkę w Warm 02, dobrze widać różnicę między policzkiem a szyją. I weź tu bądź człowieku mądry
![]() ![]() ![]() Edytowane przez reniferrudolf Czas edycji: 2015-07-09 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Mixum fixum
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
minerałoholiczka
|
Cytat:
![]() neutral w twoim wypadku tez może być za jasno-nijaki ![]() wiem jak ciężko się wstrzelić z kolorystyką. ew spróbuj pomieszać? wiesz, ja bym chyba celowała w coś między warm 02 a goldenem jasnym. wymieszać odrobinę na jakimś nawet talerzyku i nałożyć. sprawdzić w ten sposób ![]() btw. warm 03 jest bardziej żółty niż warm 02 - ale nie tak mocno jak goldeny, może też jego wypróbować? ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- to może spróbuj faktycznie warm 02 i o3 i jakieś goldeny (może 01 i 02)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
W mieszanie nie chce mi sie bawic, len jestem
![]() ![]() A tak a propos, odcienie oznaczone 01 musza byc naprawde mega jasne skoro mnie bledziochowi pasuja o3 ![]() I wlasnie doczytalam ze beige sa dla skóry z odcieniami beżowo-brzoskwiniowymi z domieszką żółtego Edytowane przez reniferrudolf Czas edycji: 2015-07-09 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
minerałoholiczka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||
Cały czas się uczę
|
Cytat:
Z Annabelle pasuje mi Sunny Fairest, Fair byl lekko za ciemny. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
Nie boj sie mieszania, to dobry sposob na zuzycie nie do konca trafionych kolorow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
potwierdzam. Zawsze mieszam resztki, nic sie nie marnuje, kolor zawsze pasuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
minerałoholiczka
|
ja miałam tego farta, że mniej więcej trafiałam zawsze w swój kolor za pierwszym razem.
chociaż mam kilka próbek podkładów zupełnie nie w moim kolorze - jak nie dało się nikomu oddać, odsypać to używam ich do wyrównania koloru na powiece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.