![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy wyszłam na łatwą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Ante Pante
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Nie zaczyna zarastać, bo nie zostaje przerwana. Ona zostaje rozciągnięta i potem wraca na swoje miejsce, ale wciąż jest bardzo rozciągliwa (przez poprzednie penetracje), więc choć może wyglądać tak jak wtedy kiedy byłą dziewicą, nie jest taka sama i stosunek nie będzie taki sam jak pierwszy raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
and cigarettes
|
Ej, ale serio - masz jakieś statystyki u ilu kobiet dochodzi do przerwania błony, a u ilu do jedynie rozciągnięcia?
Bo mnie się wydaje, że jednak częstsze jest przerwanie (stąd nagły ból, czasem krwawienie, stąd przypadki naderwania/przerwania w czasie np. ćwiczeń). Rozumiem to tak, że jeśli powoli, po trochu dochodzi do stosunku, to prędzej się rozciągnie. Jednak często jest to jeden, nagły ruch, więc ciężko tak rozciągać. ![]() ![]() ![]() W pierwszym poście zabrzmiałaś, jakby w ogóle niemożliwe było przerwanie błony dziewiczej, dlatego odebrałam to jako ironię. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() uprawialas seks analny... Smieszysz mnie troche bo piszesz ze chcesz byc taka cnotka itd ale spisz z kolesiami nago i piescisz sie ![]() No i wyszlas na łatwa...pomysl tez ze chociaz to byl anal to nie znasz kogos i rownie dobrze moglas sie od niego czyms zarazic...
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...b/Hymen_en.svg - tu są przykładowe rodzaje błon, pierwsza to najbardziej powszechny typ, reszta jest rzadsza, przy tych gdzie wejście pochwy jest faktycznie zakryte błoną dochodzi do rozerwania, przy innych nie - błona jest rozciągliwa, więc nie przeszkadza penetracji kiedy zakrywa półksiężycem pochwę (zależy też, oczywiście, jak dużą część jej wejścia zakrywa), przy drugim popularnym jej typie, czyli otaczającym wejście rozerwanie też w ogóle nie ma jak nastąpić. Przy tych przykrywających wejście do pochwy dojdzie do rozerwania (czasem wręcz potrzebna jest interwencja lekarza, który ją przerwie)i jest prawdopodobieństwo, że będzie krwawić. Krew i ból podczas pierwszego razu często nie mają związku z błoną, tylko z faktem, że partner jest często niedoświadczony, a seks nieostrożny i np. ruchy frykcyjne są zbyt mocne, partnerka dosyć spięta i łatwo dochodzi do drobnych uszkodzeń struktury ścianek pochwy, nie błony, więc tak naprawdę ciężko sprawdzić którą bolało czemu i która miała jaki typ błony :P Możesz krwawić równie dobrze dlatego, że masz grubą błonę albo zakrywającą dużą część wejścia lub uprawiałaś nieostrożny seks. Także ta rozciągnięta błona przez jakiś czas może być wrażliwa na pocierającego ją penisa i stąd też moze wynikać pewien dyskomfort, pieczenie lub lekki ból. Przypadki naderwania lub przerwania w czasie ćwiczeń wynikają też z tego, że żeński noworodek ma błonę dziewiczą grubą i mocno otaczającą wejście pochwy z otworem na środku (taki donut jakby ;D), potem ta błona robi się cieńsza i zaczyna pokrywać mniejszą powierzchnię pod wpływem różnych czynników - niezależnych od nas (biologia tak chciała) lub zależnych, czyli np. chodzenia, masturbacji czy ćwiczeń właśnie, stąd można ją nieco przypadkiem uszkodzić - niektóre jej części mogą być cieńsze niż inne, bo ulega zmianom np. Tak więc źle i niedokłądnie wyraziłam się na początku - nie jest tak, że niemożliwym jest rozerwanie błony, jest to po prostu mniej prawdopodobne, bo nie aż tak częste :P Nie widziałam statystyk na temat przerwania/rozerwania, krwawienia i bólu/braku bólu, ale byłyby ciekawe pewnie ![]() Znalazłam to np. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...__ffn_sectitle jest napisane, że powszechność krwawienia po przerwaniu błony jest mitem, jest to rzadsze niż się uważa, ale nie wiemy jak rzadkie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Naczelny Hipster
|
Wiem, ze autorka nie ze względów religijnych, ale:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Autorko, tego co piszesz nie da się czytać ze spokojem... Normalnie cholera mnie bierze jak opisujesz te swoje poczynania! Oj dawno nie spotkałam aż takiej mega hipokrytki.
Skoro ustaliłaś sobie zasady, że do ślubu nie będzie "prawdziwego seksu" to po jaką ...... uprawiasz ten seks? Chcesz to robić, to okej, tylko nie wmawiaj, że tak naprawdę "prawdziwego seksu" nie uprawiałaś. Anal, oral i wszystkie inne to (tu Cię zaskoczę ![]() Wydaje mi się, że dziewczyny mają rację, powinnaś się wybrać do seksuologa albo przynajmniej psychologa. I odpowiadając na pytanie zawarte w tytule wątku: TAK, jak dla mnie to wyszłaś na łatwą, ale nie ze względu na to że uprawiałaś PRAWDZIWY SEKS z facetem, tylko dlatego, że nie jesteś wierna swoim zasadom. Dla m nie postanowienie, że przed ślubem nie chcesz prawdziwego seksu = zero seksu. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
![]() Poza tym gdyby faceci żenili się tylko z dziewicami, to marny ich los. Czy wobec tego, że są jednak tacy, którzy wiążą się z pannami "po przejściach" waginalnych to szmaciarze? ![]() Wobec powyższego autorka powinna swojego przyszłego oblubieńca wziąć na ![]() ![]() ![]() Kocham takie wątki. Serio zabawne są ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Oj krew się gotuje ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
BAN stały
|
Raczej przerażające. Ta "analnie trochę używana dziewica" serio ma taki właśnie system wartości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
2) No sorry, ale to nie tak, ze w religii jakaś zasada przyjmuje się dopiero jak ma sens, to po pierwsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przy rozerwaniu prędzej, przy naderwaniu to co innego, chociaż też krwawi, ale nie jest standardową sytuacją, która musi wystąpić. Jeśli miałaś przykrywającą całe wejście lub większość, to będzie to wyglądało inaczej niż przy typowym półksiężycu. Ale jeśli przez tydzień boli cię po seksie to najprawdopodobniej coś było nie tak po prostu (zależy też jaki ból pewnie, lekki to co innego niż naprawdę mocny). Nie napisałam, ze krwawienie po przebiciu nie występuje, tylko, ze nie jest to powszechne, powszechniejsze jest krwawienie po naderwaniu lub podrażnieniu pochwy. Także, khę, wszystko co miałam, napisałam i z mojej strony EOT. BTW. to: Cytat:
Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-08-12 o 15:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.