![]() |
#61 | |
.
|
Dot.: Problem z teściową..
Cytat:
![]() /może to brutalne, ale ja bym postawiła mężowi ultimatum - własna rodzina albo matka./
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Ja tez
![]() |
#63 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
I jedyna rada to postawić mu ultimatum : albo mamusia albo żona i dziecko.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Jak to? Zabiera Ci dziecko i zamyka się w innym pokoju? W jakim celu? To jest chore. Nie pozwoliłabym takiej osobie zbliżać się do dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Nie zgodzę się z tym, że jest maminsynkiem, bo to nie jest tak, że to on nie może odciąć pępowiny tylko ona. Mój mąż ma poprostu taką cechę charakteru, że nie ma z niczym problemu i woli jej ustąpić niż się kłócić. A z tym r
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Przerwało mi w połowie wypowiedzi, bo telefon mi padł. W każdym razie ja się z tym nie zgodzę. Jego mamusia beczy o byle co i to ona z niego robi dupe wołową i bierze go na litość przy kazdej możliwej okazji. Ta sytuacja z tym żelazkiem. Mówi jej poprostu, że idzie je oddać a ona to przyjedź rano to pojedziemy je oddać. Ona stawia go przed faktem dokonanym. W końcu poszedł sam a ona mu robiła pózniej wyrzut, że on tez ja tak zostawi jak jego siostra, a siostra żyje jak kazdy i odwiedza od czasu do czasu. Z moim nastawieniem do niej to sie zgodzę, bo moj syn ma 5 miesiecy i do tego czasu dawałam jej miliony szans na poprawienie zachowania łącznie z tym, ze ustepowałam. W tej chwili robi wszystko mi na złość. I to ona uzależnia swojego syna od siebie jak sie da. Ona i Teściu maja własne firmy a dzwonią non stop zeby przyjechał i cos zrobił za nich a na pomoc od nich liczyc nie mozemy. Ona ma największe pretensje do mnie o to ze nie poszłam do niej mieszkać, a próbowała to wymusić pod koniec ciazy. A odbiło jej po urodzeniu dziecka tak to nawet była spoko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ty tak serio? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Merryme, powiem jedno: ja bym nikomu nie pozwolila potraktowac mojego psa tak jak Ty pozwalas tej kobiecie traktowac swoje dziecko... Co to ma znaczyc, ze wyrywa Ci malego? Zamyka sie z nim gdzies? Ucieka po pokojach, a on placze i nie wiadomo, czy glodny/obsikany czy cos jeszcze mu sie nie dzieje? To, ze Ty sie wpakowalas w te sytuacje to Twoja wina, bo moglas przed slubem zauwazyc, jaka z mamusi i synusia swietna "para". Ale dziecko nie jest niczemu winne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Doskonale wiem, bo bym się na nie nie decydowała gdybym nie wiedziała w tym jest problem, że jeżeli taki manipulant wchodzi w życie z butami to jest cieżko. Ale ogólnie nie weszlam tutaj gadac na temat mojego małżeństwo tylko w jej chorą opcje dotycząca mojego dziecka, bo z cała resztę jestem w stanie ogarnąć ale tego juz nie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-08-13 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
BAN stały
|
jak dla mnie szanowna autorko to masz równie upierdliwy charakterek jak ''mamusia'' i rządzisz mężusiem jak chcesz.
Też bym się irytowala na miejscu matki, że syn ma w dupie co się do niego mówi o potem przyjdzie młoda siksa kiwnie paluszkiem i pan leci jak na gwiźdnięcie. ![]() ![]() Oczekiwanie przeprosin za niedomkniętą lodówkę, sorry bardzo - lekutka żenada. Pretensja, bo teściowa zajrzała Ci do lodówki czy macie jajka - serio? Taka to dla Ciebie tajemnica? Bolerko skrytykowała - no nie spodobało jej się, przykra sprawa. Ale podobać jej się nie musiało. A pomysł, że być może za to u Twojej mamusi byłoby lepiej, bo w końcu to Twoja własna mamusia a nie jego ![]() Wyprowadźcie się i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4769450 0]Merryme, powiem jedno: ja bym nikomu nie pozwolila potraktowac mojego psa tak jak Ty pozwalas tej kobiecie traktowac swoje dziecko... Co to ma znaczyc, ze wyrywa Ci malego? Zamyka sie z nim gdzies? Ucieka po pokojach, a on placze i nie wiadomo, czy glodny/obsikany czy cos jeszcze mu sie nie dzieje? To, ze Ty sie wpakowalas w te sytuacje to Twoja wina, bo moglas przed slubem zauwazyc, jaka z mamusi i synusia swietna "para". Ale dziecko nie jest niczemu winne...[/QUOTE]
Przed ślubem była ok tak jak mowie dopiero po urodzeniu dziecka sie zaczęło i tak wiem, że moja wina, bo na początku na zbyt wiele jej pozwoliłam, bo myślałam, że kobieta w końcu została babcia a tak bardzo chciała to nie sie nacieszy tylko z czasem było gorzej, nie zgodziłem sie na to, zeby dziecko zostawić bo nie było mi to na rękę to kiedy przychodziłam zabierała go do innego pokoju zaczął jej maąz zwracać uwagę to zaczęła uciekać i nie wiem co teraz zeby gorzej nie było. Póki co sie izoluje jak sie da |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
[ ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Edytowane przez Merryme Czas edycji: 2014-08-13 o 22:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
jeśli kobieta nie potrafi dostosować się do waszych zasad widzenia się z wnukiem to nie wpuszcza się takiej osoby do domu nawet. gdzie tu jakaś filozofia? ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Muszę wziąć sprawy w swoje ręcę nie pozwalać babie na zbyt wiele. A z mężem sobie jutro porozmawiam poważnie na temat jego relacji z mamą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.