![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
![]() ![]() ale już się okres definitywnie skończył? w sumie to nie wiem co mogą oznaczać te skurcze - jakbyś miała jeszcze okres to obstawiałabym, że się macica jeszcze oczyszcza.
![]() |
#62 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() renia, co za ludzie ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Wika a moze i jest tak jak mowisz
![]() Ja rok temu sie orientowalam nie pamiętam w sumie skad o tym roku niby wiem :P
#64 |
Zakorzenienie
|
za mało
![]() ![]() ![]()
#65 |
Zakorzenienie
|
Chyba juz wiem o co chodzilo :P przepisy o wydawaniu paszportow od czasu gdy sie tym interesowalam sie zmieniły juz ze dwa razy
![]()
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2014-08-12 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
No tak, w sumie racja. Ale skoro owu była jakoś ostatnio to niby liczy się te 14 dni... Zobaczymy. W każdym razie życzę Ci żebyś nie dostała @ wcale! Przez najbliższe jakieś kilkanaście miesięcy!!!
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas te rzeczy o których w większości piszesz robią starsi. ale funkcja starosty też jest. zwykle pełniona przez mężczyznę w wieku średnim. on pilnuje aby na stołach niczego nie zabrakło i zachęca gości do zabawy. niestety jeśli we wrześniu będziemy starszymi na weselu, to będzie cud jeśli uda nam się choć połowę obowiązków spełnić. Krzyś będzie wymagał jeszcze dużo naszej uwagi, ale myślę że Młodzi prosząc nas o starszowanie zdawali sobie z tego sprawę. Cytat:
![]() rena dobrze, że nic Ci nie jest. a facet... brak słów...
![]() |
#69 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę że max 70 zł na dziecko. więcej ewentualnie dla chłopców jakby to była jakaś wspólna zabawka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
Rena to zawsze tak jest! Ugadasz się, to potem dostajesz jeszcze za to po tyłku. Moja znajoma miała podobnie, wina drugiej strony, ale z tą drugą osobą jechała cała rodzina, nieźle ją przekrzyczeli :/ Na szczęście mąż znajomej pojawił się na czas i wszystko się wyjaśniło.
Ja byłam na zakupach (wydać kasę z urodzin) i oczywiście nic sobie nie kupiłam, za to Artek ma nową czapę dżinsową i parę kosmetyków, no i nowe łyżeczki, wszak to wielka miłość. Na pocieszenie kupiłam sobie loda (czekoladowego) i mi kapnął na białą bluzkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
BERBIE- tak, u siostry najprawdopodobniej będziemy starostami
![]() rena- dziękuję za przepisy, będę robić zakwas współczuję zdarzenia i ha.mskiego zachowania pani- bez muła i pełna energii będziesz w II trymestrze ![]() hope- może coś wspólnego dla dzieciaków do zabawy na podwórko duża piaskownica- (pewnie mają...) zjeżdżalnia-(boję się takich prezentów, że coś sobie dzieciaki narobią...) a może dla chłopaków warsztat samochodowy lub jakiś inny? http://allegro.pl/majsterkowanie-war...-93700?order=d dla dziewczynki lalka z akcesoriami lub np głowa lalki do stylizacji/czesania http://allegro.pl/glowa-lalki-do-sty...450853541.html albo wspólne wielkie lego? nie śpię.... zjadłam kromkę (o dziwo bo mam ostatnio jadłowstręt jak na początku ciąży- tylko owoce mi wchodzą ![]() miejsca w łóżku nie mogę sobie znaleźć, kręcę się i wiercę budząc z każdym ruchem więc wstałam- rozwieszam zaraz pieluchy (tak!- zaczęłam prać) a potem obieram marchewki i jabłka- rano zrobię sok ---------- Dopisano o 03:42 ---------- Poprzedni post napisano o 03:37 ---------- agatko- ogólnie (nie tylko do karmienia) polecam koszule firmy vienetta miałam dwie nadające się do karmienia i dwie na ramiączkach - nie rozpinane ale zrzucając szelkę z (.) na wierzchu też można karmić ![]() kobieta w połogu ogromnie się poci, poza tym łatwo się wybrudzić więc przebierasz się prawie tak często jak przebierasz noworodka (o ile starcza Ci czasu na ogarnianie siebie ![]() no i na pierwsze dni to dla mnie taki strój to marzenie- nic nie uciska, nic nie gniecie, wszystko się wietrzy ![]() ---------- Dopisano o 04:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:42 ---------- Cytat:
ten zakwas można przechowywać bezterminowo? ---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:02 ---------- Mamusie starszych maluchów- czy podajecie Waszym dzieciom pieczarki? Mam zakodowane, że grzyby leśne są zabronione do 6 roku życia. Pieczarek do tej pory też Kasi nie podawałam ale wczoraj przeżyłam szok. Widziałam jak mama półrocznego dziecka karmi je zupą pieczarkową (specjalnie dla dziecka ugotowaną...). To dziecko - karmione cały czas także (.) dostało w 2 miesiącu życia jabłko (bo kupy nie mogło zrobić), w 4 misiącu jajko, a od kilku tygodni regularnie dostaje budyń na swoiskim mleku. Wszystkie te praktyki wzbudzają "ochy" i achy" mojej teściowej - bo to jej prawnuczka.... Ja już cała drżę na myśl o karmieniu i rozszerzaniu diety Tosi w takim otoczeniu... chociaż jest mały dobry znak - ostatnio jak tak intensywnie przed snem myślałam jakie problemy mnie tutaj spotkają obudziłam się z koszulką mokrą od siary ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-08-13 o 03:05 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie teściowa twoja tak jak i moja uważa, że im szybciej dziecko dostanie coś konkretniejszego do jedzenia tym lepiej będzie "odżywione", a jak jej tak jadły to i mojemu się nic nie stanie. Olałam temat i robiłam po swojemu. Tylko mi było łatwiej, bo mieszkamy 80 km od nich i nie zabardzo miałą miałą okazję do wtrącania się. No ty już bliżej jak dalej więc i siara musi być. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Zeberko Kamil czasami zje pieczarke na pizzy ale to po roku. Innych grzybów bym nie dała. Z tego co wiem to odchodzi się od tego zakazu do 6r.z ale nie wglebialam się w temat.
U mnie też wszyscy ochy achy bo koleżanka dawała zupke w 3miesiącu a kuzynka frytki w 7 miesiącu a mnie to że tak powiem wali ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47677930]Rena to zawsze tak jest! Ugadasz się, to potem dostajesz jeszcze za to po tyłku. Moja znajoma miała podobnie, wina drugiej strony, ale z tą drugą osobą jechała cała rodzina, nieźle ją przekrzyczeli :/ Na szczęście mąż znajomej pojawił się na czas i wszystko się wyjaśniło.[/QUOTE]
dlatego ja bym w takiej sytuacji wezwała policję, no bez przesady, żeby ktoś mi zrobił krzywdę i jeszcze na mnie naskakiwał... ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47677930]Ja byłam na zakupach (wydać kasę z urodzin) i oczywiście nic sobie nie kupiłam, za to Artek ma nową czapę dżinsową i parę kosmetyków, no i nowe łyżeczki, wszak to wielka miłość. Na pocieszenie kupiłam sobie loda (czekoladowego) i mi kapnął na białą bluzkę ![]() przepraszam ale ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobry znak ![]() ![]()
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Witam Kochane
![]() Po pierwsze dziękuję za wszystkie opinie na temat rozmiarów itd ![]() ![]() nadrabiałam wczoraj wieczorem i niewiele pamiętam...;/ Inutil jak Tż? Przykro mi z powodu koleżanki ale mam nadzieję że wszystko się ułoży i wyjdzie na prostą ![]() Monika byłam wczoraj w tesco ale takich bodów nie było ![]() ![]() Zeberka dzięki za opinię i dzięki Ci za te koszule ![]() ![]() Panika wiem że to nic miłego ten muł itd ale dobrze wiesz jak objawy uspokajają! Hope ![]() Teraz musze zakupić prezent dla chrześnicy (12lat...) i nie mam pojęcia co kupić.... Ja wczoraj miałam wizytę, moje wyniki są rewelacyjne no dobra poza hemoglobiną ale też tragedi wielkiej nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() No a Mały sobie smacznie spał, z ręki zrobił sobie poduszkę (tak jak Tż) waży już 1223 ![]() ![]() ![]() a co do cukrzycy ginka właśnie pow że jak jej wyniki napisałam to nie była pewna czy mam tą cukrzycę czy nie....dlatego kazała iść do lekarza! Pow że cukry mam ładne i nie muszę mierzyć po każdym posiłku tylko wyrywkowo albo po tych 3 głownych posiłkach więc jestem szczęśliwa ale oczywiście jak będę coś jeść "nowego" to będę to sprawdzać i kontrolować ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Rena najważniejsze że nic się nikomu nie stało, ale dziewczyny mają rację że trzeba było wezwać policję i baba by się nauczyła! Swoją drogą My też wczoraj mieliśmy taką akcję że baba jechała pasem szybkiego ruchu (najszybszym pasem) i chciała skręcić na środkowy w efekcie zahamowała praktycznie do 0! żeby się wbić a pas środkowy miała wolny (jechał tir ale był bardzo daleko) w końcu ona sie zatrzymała a tir dojechał i też się zatrzymał żeby ja wpuścić a ona nadal stała ![]() ![]()
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bo z tą cukrzycą to teraz jest różnie, zmieniły się zalecenia Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i w związku z tym normy ![]() ![]() ![]() Ja robiłam krzywą w sobotę i w sumie podobno nie mam cukrzycy ale chyba pogadam z ginką, żeby za jakiś czas krzywą powtórzyć.
![]() |
#77 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47677930]Rena to zawsze tak jest! Ugadasz się, to potem dostajesz jeszcze za to po tyłku. Moja znajoma miała podobnie, wina drugiej strony, ale z tą drugą osobą jechała cała rodzina, nieźle ją przekrzyczeli :/ Na szczęście mąż znajomej pojawił się na czas i wszystko się wyjaśniło.[/QUOTE] no wiesz oni po zdarzeniu byli ok, tylko później wydzwaniał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ========================= ================== dziś przyszły formy do gofrów - będzie dziś pyszne drugie śniadanie ![]()
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak Ci to tam wyszło? Który TY masz tc że TY już krzywą robiłaś?? ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Rena nie rób mi smaków kobito!! ![]()
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Zeberko
dziekuje za podpowiedzi :-* Jojla a nie lepiej zamiast drugiej krzywej zmierzyc glukometrem po posilkach w jakis dzien? ![]() Ja jutro mam wizyte I znow dusza na ramieniu... Jutro jak bedzie wszystko dobrze to chyba sie w koncu odblokuje ale poki co nadal sie zamrazam... Jeszcze mi ojciec tak cisnienie rano podniosl, ze szkoda slow. Milego dnia babeczki ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
HOPE będzie dobrze, nie ma innej opcji!!
![]()
#81 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() U nas jakoś leci powolutku. Franek jest grzeczny i dużo śpi. Z karminiem jest ciężko, bo się nie za bardzo najada i tak muszę go dokarmiać mm. Po cc dużo czasu zeszło mi zebranie się, trudniej było niż po pierwszej, ale najważniejsze, że lekarze nie czekali długo z wyciągnięciem Małego i urodził się zdrowy ![]() ![]() Dziękujemy za gratulacje ![]() Zeberko nie chce Cie straszyć, ale przygotowuj się szybko, bo ja jak zwykle nie zdarzyłam z wszystkim. A Ty bedziesz miec cc? Agatko Kiedys pytałas o reczniki dla maluszka i my mamy te- http://allegro.pl/delikatny-i-chlonn...508786712.html swietnie sie sprawdzaja, a i ja tez polecam te koszule co Zeberka. |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kazała mi ginka zrobić na następną wizytę, którą mam w przyszłym tygodniu ale z powodu pracy musiałam zrobić ją w ubiegłą sobotę bo w ten weekend mamy wesele u rodziny i wyjeżdżamy już w piątek. Pytałam siostry (jest analitykiem medycznym) czy nie za wcześnie na krzywą ale powiedziała, że będzie ok więc zrobiłam. Dziś jest 22t2d Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#83 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baba musiała byc pijana ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już????
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Reniu ja to chyba wariuję! Naprawdę! Termin @ mam na sobotę. Test robiłam dziś rano- negatywny. Pocieszam się że może jeszcze za wcześnie, ale pewnie znowu lipa. Doszukuję się różnych objawów, każde kłucie w brzuchu i mdłość wiążę z ewentualną ciążą. W nocy śni mi się że robię test i jest pozytywny. Ciągle o tym myślę. Ale tak poważnie zastanawiam się czy ja już przypadkiem nie zwariowałam! ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Trzymam kciuki! Napewno wszystko będzie dobrze!!!!!
![]() ![]() |
![]() |
#85 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
skurcze nie są silne takie leciusieńkie a o do okresu to mam go jeszcze ale takie brązowo jasne już plamienie i raczej już mi się kończy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż mnie to paraliżuje na myśl o rozpoczęciu starań. Teraz znowu mam wymówkę - prawko, ale co potem to nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
Agatko
![]() Fiol super, że Wam się układa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
to Ty zaczęłaś z goframi i przez Ciebie te formy zamówiłam
![]() będzie dobrze!!! ![]() super ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aniu jeśli to była ciąża około 5tc (ja poroniłam takich ciąż 5), to obkurczanie może być delikatne - u mnie to było odczuwalne jak mocniejsza @...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.