![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]()
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
nie zazdroszcze Wam..buu..ja to taka ogolnie slabo zorganizowana jestem,zwlaszcza teraz gdzie na wszystko przeciez maaaaaam czas..ciezko by mi bylo to ogarnac..
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 wozek tez w ciemno kupwalam , jedynie opieralam sie na fotkach i opiniach z netu musze kupic posciel do sypialni , szukam na all wzorow, mam duza koldre 200x220 wiec ciezej znalezc cos fajnego..... i dywanik chce tez taki nie za duzy
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Justana konflikt pojawia się wtedy gdy kobieta ma - a męzczyzna +
I tak na prawde jest czym się martwić dopiero w drugiej ciązy ![]() Czekoladko my tez mamy taka kodrę i masz rację, cięzko jest ze wzorami. A jaką chcesz pościel? satyna, kora, flanela? Jesli satyma to polecam Ci Andropol. Śwetna jakośc ! Zmykam póki co i ja. Podjadę znowu do sklepu z wózkami bo mi to spokoju nie daje :P Na szczęście obiad mamy wczorajszy w domu ogarnięte więc luzik dziś mam ![]() Miłego popołudnia ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-13 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wózek podobno dobry do bujania i tak jak wcześniej pisałam do spania w nim na początku może się sprawdzić tak jak u mojej koleżanki, fajna sprawa bo dzieeciak pod ręką a i z mężem mozna normalnie spać ![]() szukam wciąż na all sukienki na sesję i kurdę nic mi nie pasi;p nie mogę znaleźć odpowiedniej a szyć mi się nie chce;p
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My chcemy, aby maly od poczatku spal w swoim lozeczku ![]() ![]() Ew.jak zasnie na spacerze to wniose sama gondolke bez stelaza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-08-13 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Czekoladko fajne pościele są w Home&you i często mają duże promo na nie...
martha współczuję tych wyników, ale skonsultuj się z ginem to na pewno dalej powie Ci jak działać, żeby było dobrze ![]() A ja się pożarłam z tż... ![]() Idę umyć podłogę z tego wszystkiego ![]() Ja wózek będę mieć normalnie w domu, jak mała na spacerze zaśnie, to wjadę do domu, wystawię na taras i będzie kimać dalej... no ale w bloku jest winda, więc nie ma problemu...
#68 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tez mam dużą kołderkę i tez wiecznie problem z pościelą, Kupilismy 2 u nas w hurtowni ale jedna fajna za druga taka dziwna jest i kurde kupe kasy się z a to płaci;/ na all czaiłam się kiedyś na taką w słoneczniki, bo ja uwielbiam słoneczniki ![]() ![]() Cytat:
Andropol to na all?
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Paulina, a nie konczysz dzis 25tc tak jak ja i Ela?
Fiorella, ten wozek kupuje, czarny: http://allegro.pl/raf-pol-wozek-qbar...466828626.html |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny :-* za wsparcie, dzwonie do gin,ale nie odbiera,pewnie ma mase pacjentek i przyjmuje. Humoer mi sie zepsul nieco bo do tej pory wszystko szlo ksiazkowo .. ehhh
![]()
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#72 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez mialam sloneczniki na slubie ![]()
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Ale lecicie z tymi postami dosyć, że w starym wątku to już 3 strony w nowym
![]() Powodzenia na wizytach dziewczyny ![]() Ciuszki śliczne znowu kupiłyście jakby mnie z domu wypuścili to bym już w sh siedziała ![]() Ja też jeszcze nie wiem co z wózkiem, bo szukam używanego, a w każdym mi coś nie pasuje i już.
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Z ciuszkami zdążyłam już trochę poszaleć
![]()
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Witajcie,
wczoraj byłam na wizycie i po raz koleny maleństwo ułożyło sie nie tak jak trzeba (tym razem dupką do nas) i mimo próśb, gróźb i łaskotek nie chciało się fiknąć inaczej. Wiemy tylko, że serduszko jest jak ksiązka pisze... ![]() za dwa tygodnie kolejne podejście. musze brać przez kolejny tydzień znowu antybiotyki z racji zakazenia przewodu moczowego... badania trochę lepsze wyszły, ale nie ma ponoć z tym żartów. Lekarz powiedział, że bez ciązy można z tym colerstwem w miare funkcjonowac, ale przy podwyzszonym progesteronie już nie bardzo... sam widział w swojej karierze jeden zgon 28latki w ciąży własnie przez zakażenie.... przerzuciło się na nerki ![]() do tego doszla u mnie grzybica, a leki osłonowe wykluczają tabletki antygrzybicze.... ehhh wczoraj się wkurzyłam... a raczej okropnie przykro mi się zrobiło... bo przeorowadzka czeka nas najprawdopodobniej z miesięcznym maleństwem... nie mam pojęcia jak to ogarnę ![]() ![]() a kiedy pakowanie? a rozpakowywanie? mycie? sprzątanie po remoncie? do tego ogarnięcie pracy? ehhhh przeraża mnie to ![]()
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dostaniesz zielone swiatlo to bedziesz wpadniesz w szal zakupow ![]() jutro zaczynasz 30 tc??? ja w niedziele i chyba zwariuje bo coraz bardziej mysle o zblizajacym sie tp
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Olya to jakich wynikach wiadomo, że jest to zakażenie? Moczu? Czy morfologii?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie mozecie wczesniej sie przprowadzic?
![]() |
#80 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Matko ale Wy piszecie!
nadrabiałam z komóry, widzę że temat wózków na piachy mocno wałkowany, to aż przylazłam do kompa dorzucić swoje 3 grosze ![]() Paulina , w temacie wózków z przednimi kołami mniejszymi, ale pompowanymi - typu TAKO Laret czy BH, JEDO fyn i całej reszty, które wyglądają podobnie - ja mam FYNa. po lesie i piachu dawał radę spokojnie, chociaż wiadomo, że trudniej jest, niż po chodniku. ale przy kołach zablokowanych na sztywno daje się jeździć nawet po nieubitym śniegu, pod warunkiem że nie jest za głęboki, czyli nie przekracza osi kół. ale jakby przekraczał, to każdym wózkiem będzie problem. inna sprawa to to, o czym mówisz, że rozstaw kół jest mniejszy z przodu. owszem, nieco to utrudnia sprawę po piachu czy śniegu, względem wózków, któe mają oba rzędy kół na tym samym rozstawie. co nie oznacza że nie da się jeździć - da się. ale pcha się nieco trudniej, bo każde koło musi sobie osobno torować drogę. co do emmaljungi, to owszem, jest to mercedes wśród wózków, w mojej opinii dość szpetny mercedes, ale to akurat kwestia wyłącznie gustu ![]() natomiast coś chyba wspominałaś o wadze i tu niestety to jest grzmot, waży 17kg. ja miałam kiedyś okazję prowadzić emmaljungę z półtorarocznym dzieckiem w srodku (na oko ze 30kg) i dla mnie to był topór. cieżko, niewygodnie, a podbicie go do skrętu przy takiej wadze - łomatulu. strasznie cieżko. nigdy. ale może po prostu nie miałam wprawy. ja bym się na niego nie zdecydowała, a na pewno trzeba brać tę wagę pod uwagę - on jest wielki, ale przez to też i cięższy. jak się strasznie boisz tych piachów i masz duzo takich terenó w okolicy, to może jednak spróbuj rozważyć wózki na klasycznych stelażach. jest tego trochę do wyboru w racjonalnych cenach, np. jedo bartatina http://www.mamaija.pl/bartatina-alu-...4r-,d3744.html który nie jest specjalnie urodziwy, ale nie waży ogromnie dużo, ma dużą gondolę, a na białym / kremowym stelażu to w sumie wygląda nawet przyzwoicie. może też Ci się spodobać x-lander x1 http://www.sklep-tosia.pl/x-lander-x1_p489 który może nie powala rozmiarami gondoli, ale za to ma dużo fajniejszą spacerówkę od bartatiny. przy wózkach z nieskrętnymi kołami warto patrzeć na wagę wózka, bo jego trzeba podbić do skrętu, a im wózek cieższy, tym ciężej się go będzie podbijać. zwłaszcza, jak dziecko już będzie ważyć 12 a nie 5 kg ![]() możesz też rozważyć wózki z tzw "skrętną osią" - nie jest ich wiele, ale mają duże, równe koła ustawione jedne za drugimi, a mimo to są skrętne (blokowanie skrętnej osi w kierownicy - bardzo wygodne). tu chyba któluje mutsy urban rider, ktrego cena nie jest najniższa, gondola chyba nie jest za wielka http://www.sklep-tosia.pl/mutsy-urban-rider-next_p706 , spacerówka podobno nie za szeroka, ale znam dziewczny któe w nim woziły dzieci spokojnie do 2rż, więc pewnie się da. a ten system skrętnej osi łączy dla Ciebie najważniejsze opcje, czyli wózek na trudne podłoża, ale z możliwością skrętności. są też inne wózki ze skrętną osią, wyszukałam na szybko, ale nie mam o nich żadnej opinii i bladego pojęcia. ale są - wrzucam linki: http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1960 http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2235 http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1994&osCsid= szczerze mówiąc, gdybym była na Twoim miejscu i miałabym mogłabym wyskrobać kilka stów więcej na wózek, niż przeciętna, to chyba mimo wszystko celowałabym w urban ridera. bo komfort i skrętności (nie trzeba podbijać!) i terenowości wózka jest ogromny. na warunki typowo miejskie nie jest to potrzebne, ale jak się sporo jeździ w warunkach trudnych - to może warto? ![]() ufff! napisałam chyba wszystko co mi sie w głowie kłębiło w tym temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
zapalenie wychodzi po wynikach moczu... ja teraz badania musze robić co dwa tygodnie.
na leki wydałam już prawie 200 zł ![]() mała poprawa jest, ale jeszcze trzeba leczyć. niestety z przeprowadzką najprawdopodobniej nie zdążymy. czeka nas remont, a jego nie zaczniemy póki rodzice TŻta nie przeprowadzą się do nowego domu i nie zwolnią nam obecnego. Wszystko byłoby ok, ale wczoraj wyszło, że robotnicy spartaczyli ściany i trzeba wszytsko poprawiać! do tego wydaje mi się, że mojej tesciowej się zbytnio nie śpieszy... ![]() ![]() więc zostaniemy z maleństwem na starych śmieciach póki co... najpierw skręcanie łózeczka i ogarnianie jakiegoś kącika tutaj w mieszkaniu... później to wszytsko od nowa w domu...
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
O matko i już 3 strony w nowym wątku???
![]() ![]() Coś było o seksie po porodzie, ja jako póki co jedyna chyba muszę powiedzieć, że jest gorzej... nic mnie nie boli ale przyjemność też jest duuuużo mniejsza i nie wiem co z tym począć ![]() martha współczuję takich wyników z glukozy, lekarzak na pewno da stosownie zalecenia, nie martw się na zapas ![]() swoją drogą ciekawe jak u mnie z wynikami... Gratuluje udanych wizyt i trzymam za wizytujące wkrótce, ja idę jutro. Miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Zupka ogranięta, mieszkanie w sumie też
![]() Just ana- ja będe 2 razy prać rzeczy z lumpa ![]() Jutro chyba się wybiorę do sh ![]() ![]()
#86 |
Zakorzenienie
|
Właśnie o Tobie myślałam. Z tego co pamiętam masz upatrzony fotelik z 5 w testach bezpieczeństwa i montowany na pasach. Możesz mi przypomnieć jaki to model?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Jak ja robilam krzywa to mi powiedzieli w laboratorium, ze mam 14 godz. przed jedzeniem nie jeść.
Anuszka, dzięki ![]() Czekoladko chyba przeoczylas mój post jeszcze w starym wątku wiec pozwole sobie go skopiować ![]() I ja mam problem z wózkami Czekoladko na all lukalam wózek, który Ty mialas dla Werki http://allegro.pl/wozek-tako-jumper-...492511481.html To ten? Muszę przyznać ze cenę ma atrakcyjna Jednak ma on stelaż metalowy - z Twojego doswiadczenia jest on bardzo ciężki? I fotelik... Jak go oceniasz? Bo my trochę jezdzimy w dosyć długie trasy. Jest on bezpieczny? Bo wczesniej jednak chciałam wózek 2w1 i fotelik dokupić. Ogólnie wózek mi się podoba i kolory mną fajne.
#88 | |||||
Zakorzenienie
|
dokładnie!
swoją drogą to dzięki Keithlyn za pomysł z lewatywą, dorzuciłam sobie do listy zakupów w gemini ![]() ![]() Cytat:
![]() ta tarta też jest boska http://www.mojewypieki.com/przepis/tarta-z-malinami a w ogóle to czego byś nie zrobiła, jeśłi będzie pochodzić z moichwypieków.pl to będzie boskie ![]() Cytat:
ładny! ja dziś wieczorem zamawiam minky, ale same materiały. jak przyjdą to pędem do "mojego" sklepu po bawełny i będę szyc póki się mieszczę przy maszynie ![]() ![]() Cytat:
![]() tylko kobiety z Rh- mają "szanse" na konflikt Rh, dokłądnie chodzi o zestawienie kobieta rh-, facet rh+. jak jest inna konfiguracja to szans na ten konflikt nie ma ![]() niektórzy ginowe podobno zalecają badanie przeciwciał na wszelki wypadek, jeśłi nie ma oryginalnego dokumentu, potwierdzajacego grupę krwi. bo jeżeli jest to wpis tylko z ksiażeczki zdrowia dziecka, gdzie badanie było z krwi pępowinowej, to grupa może byc fałszywa (mogła wyjść grupa matki). tyle się dowiedziałam ![]() oczywiście są też inne konflikty, np. konflikt w grupach głównych, konflikt płytkowy itd... i na nie też się robi badania, ale nie mam pojęcia w jakich okolicznościach. tzn na płytkowy to się robi teraz bo jest projekt otwarty i sprawa nagłośniona. ale jeszczez rok czy 2 lata temu sie nie robiło. Cytat:
![]() Cytat:
współczuję, niech się wreszcie to wyleczy! a to ciekawostka. nie słyszałam o tym ??? te koleżanki, które go miały, nie narzekały ani trochę. na pewno stopień amortyzacji moża regulować stopniem napompowania kół, tzn jak się je napompuje na sztywno to amortyzacja zawsze będzie słaba, najlepsze efekty amortyzacji się uzyskuje, jak koła są lekko niedopompowane... bo wtedy naprężenia się mają jak "rozchodzić". jesczze powiem, że od tygodnia jestem szczęśliwą posiadaczką butelki bobble i jestem jej niesamowitą fanką ![]() genialna jest ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i z plastikowa misa w gondoli(wiekszosc wozkow juz ma takie gondole) http://www.tako.net.pl/index.php?opt...category_id=38 mialam zestaw z fotelikiem ale w porownaniu z maxi cosi zalatuje chinszczyzna, chociaz wiadomo ze jakies atesty musi miec skoro jest dopuszczony do sprzedazy Cytat:
szukalam, szukalam i znalazlam moje badania z przed 5 lat ![]() ![]() ![]()
![]() |
#90 | ||
Rozeznanie
|
super
![]() hehe a to się fajnie poskładało ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.