![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w szoku - rewizje pracowników w sklepie odzieżowym!
No tak dobrze, ze sie wpisuje co sie ma bo co przyjde w rzeczy, ktora jest na sklepie aktualnie i skad maja wiedziec pod koniec czy sobie jej nie wzielam xd bo bez problemu moglabym isc do szatni i sobie schowac teoretycznie
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Podpisywanie odpowiedzialności materialnej i rozliczanie z nią związane jest dla mnie w miarę normalne, nic dziwnego. Skoro kradną nie tylko klienci, to właściciele i nie tylko, muszą się jakoś przed tym chronić.
Natomiast co do przeglądania zawartości torebek - chyba nie umiałabym pracować w takim miejscu. Nigdy w życiu nic nie ukradłam i nie mam zamiaru tego zmieniać, ale nienawidzę, jak ktoś przegląda co mam w torebkach, dotyka mojego komputera i takie tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
A mnie ciekawi jedna sprawa, może ktoś będzie umiał mi odpowiedzieć.
Jak to jest ze stopniem hmmm, intymności takich rewizji? Bo rozumiem zajrzenie przelotne do większych toreb. Ale w sklepach odzieżowych jest mnóstwo rzeczy, które da się schować w malutkich kosmetyczkach, portfelach, saszetkach chociażby kolczyki, wisiorki, bransolety, okulary, apaszki, mniejsze bluzeczki, mini spódniczki [tak, mam takie t-shirty, że zwinięte wciskam bez problemu do małej kosmetyczki], bielizna. I co z tym? Jakoś średnio komfortowo czułabym się z tym, że ktoś zagląda mi do kosmetyczki, w której trzymam np. tampony albo jeszcze lepiej - saszetkę ze zużytymi tamponami [tak, niestety nie wszędzie są kosze i czasem trzeba sobie z tym radzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Ema to zalezy czy cos znika... Mysle ze to cale sprawdzamie ma nardziej forme terapeutyczna xd niz faktyczna ochrone przed kradzieza. Moze gdyby faktycznie wiecej rzeczy zaczelo ginac to kontrole bylyby solidniejsze hm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
histoire abracadabrante
|
Cytat:
Kiedyś musiałam przyjechać do pracy z walizką, nikt mi nie kazał jej otwierać i pokazywać zawartości. Był stopień zaufania, nie zostało to zmienione, gdy jedna dziewczyna wpadła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Norma.
Tu gdzie pracuję są kontrole zawartości torebek. Fakt powszechnie znany i co? i D..pa, bo nadal zwalniana jest co najmniej jedna pani sprzątająca na miesiąc za kradzieże zwłaszcza środków czystości. Do pracy nie noszę kosztownych przedmiotów, a portfel trzymam w zamkniętej szafce inaczej szybko pozbyłabym się całej kasy. TAK ludzie kradną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Często wychodzę z biura, dzisiaj w pośpiechu wyszłam na dwugodzinne szkolenie zostawiając wszystko tak, jak akurat leżało, oprócz mnie w tym samym pokoju pracują jeszcze trzy inne osoby i wiem, że nawet nie dotknęłyby moich rzeczy.
![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Znajoma pracowała w KFC - bardzo często jedna z pracownic nabijała znajomym najmniejszy zestaw na kasę a wydawała największy kubełek. Oczywiście wyleciała. Ja nie wyobrażam sobie czegokolwiek wynieść - ale też jakoś nie razi mnie to, że mam pokazać torbę przed wyjściem z pracy. Norma i tyle. Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2014-08-21 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Może i masz rację z tym, że okradanie firmy to coś innego jak okradanie konkretnej osoby. Może to i działać jakoś na psychikę, ja kłamać nie umiem, a gdybym komuś coś ukradła, to nie mogłabym tej osobie potem spojrzeć w oczy. W sklepie też bym nic nie ukradła, bo chyba dostałabym zawału zastanawiając się, czy mnie nie złapią ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
pracowalam w C&A, tez to bylo normalne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.