![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zabezpieczanie końcówek włosów:)
hej dziewczyny
![]() ja uzywałam green pharmacy,a teraz przerzuciłam sie na odzywke gliss kur w sprayu,wiem że ma w składzie sporo olejków i jakieś silikony też,ale czy wystarczająco żeby skutecznie chroniła? ![]() wie któraś z was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy od włosów. Jednym wystarczy, innym nie. Te silikony w odzywce stanowią kilka procent jej składu, więc zdecydowanie nie jest to to samo, co serum, którego bazą są silikony. Ja mam teraz serum Rain Dance Artego i po miesiącu widzę, że muszę je wymienić, bo silikony ma zdecydowanie za słabe (cyclopentasiloxane, dimethiconol) jak na potrzeby moich włosów i mam sporo porozdwajanych końcówek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Miss Pudernica
|
A jaką masz długość? Mi fajnie spisywał się czarny Gliss Kur jak miałam krótkie włosy, bo wtedy każde serum mnie obciążało. Za to przy długich włosach spray to za mało.
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no nic dzięki dziewczyny za odp ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-simethicone -trimethicone -trimethylsilylamodimethic one -trimethylsiloxysilicate Jedyne mi znane na rynku sera, które je zawierają to złoty eliksir Gliss Kura oraz Beauty Elixir Syoss. Ten pierwszy miałam w czasach regularnego chodzenia na basen, używałam przed basenem na całe włosy oraz codziennie na końcówki i sprawował się rewelacyjnie. Jeśli nie znajdę niczego innego z ciężkimi silikonami, to wrócę do niego z przyjemnością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Ja boję się używać na końcówki silikonów i olejów, bo używam prostownicy, a kiedyś wyczytałam, że takie substancje "palą się" podczas kontaktu z wysoką temperaturą, bardzo niszcząc przy tym włosy... Używam sprayu do termoochrony http://i-styl.pl/styling/1376-wella-...600132217.html ... Słyszałyście o tym paleniu produktów? Ile w tym prawdy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, podczas przejechania po gołych włosach, palą się same włosy, więc jak kto woli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.