Wyciekły nagie, prywatne zdjęcia gwiazd-J. Lawrence, K. Upton - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-01, 22:14   #61
201605161006
Konto usunięte

Dot.: Wyciekły nagie, prywatne zdjęcia gwiazd-J. Lawrence, K. Upton

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Cóż... a ja czytają osoby szykanujące OFIARY KRADZIEŻY widzę jako potencjalnych złodziei nie szanujących cudzej prywatności i osoby propagujące przemoc seksualną.

Obserwując to co dzieje się w społeczeństwie, coraz więcej zadufanych w sobie ludzi roszczących sobie prawo do decydowania co można robić w prywatnym życiu i uważających to za szczyt dojrzałości.
Błąd. Raz, że nigdzie nie pisałam, że one nie są ofiarami kradzieży, są, co nie zmienia faktu że robienie takich zdjęć to nieodpowiedzialne i głupie zachowanie. Nie wiem jak fakt, że tak uważam może mieć coś wspólnego z popieraniem przemocy seksualnej? Czyli uważasz, że popieram przemoc seksualną, bo uważam, że nieodpowiedzialne i niedojrzałe zachowanie jest głupie? . Możesz co najwyżej uważać, że nie jest nieodpowiedzialne i głupie, ale jak widać rzeczywistość weryfikuje to na korzyść mojego poglądu.

Błąd nr 2. Nie jestem zadufaną osobą roszczącą sobie prawo do decydowania co komu wolno. Gdzie napisałam, że im nie wolno? Jak chcą niech robią, ja tylko uważam że to nieodpowiedzialne i głupie. W tej chwili to Ty rościsz sobie prawo do decydowania co komu wolno, bo wg Ciebie nie wolno mi mieć własnego zdania.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-09-01 o 22:15
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 22:21   #62
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Błąd. Raz, że nigdzie nie pisałam, że one nie są ofiarami kradzieży, są, co nie zmienia faktu że robienie takich zdjęć to nieodpowiedzialne i głupie zachowanie.
Czyli uznajesz je za ofiary kradzieży i nadal szykanujesz.

Cytat:
Nie wiem jak fakt, że tak uważam może mieć coś wspólnego z popieraniem przemocy seksualnej? Czyli uważasz, że popieram przemoc seksualną, bo uważam, że nieodpowiedzialne i niedojrzałe zachowanie jest głupie?
Popierasz przemoc seksualną, bo szykanujesz ludzi przez pryzmat ich prywatnych zachowań seksualnych, zwłaszcza, że dowiedziałaś się o nich korzystając z materiałów pochodzących z kradzieży i opublikowane wbrew woli twórców.

A tu jedno własne zdanie zdetronizowałaś drugim Przypadkiem właśnie nie mówisz co mogę a co nie?

Cytat:
. Możesz co najwyżej uważać, że nie jest nieodpowiedzialne i głupie
Cytat:
Błąd nr 2. Nie jestem zadufaną osobą roszczącą sobie prawo do decydowania co komu wolno.

Swoją drogą, gdzie napisałam, że jesteś? tak samo jak ty napisałam ogólną obserwację na temat społeczeństwa.

Edytowane przez Hibiku
Czas edycji: 2014-09-01 o 22:24
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 22:25   #63
201605161006
Konto usunięte

Nie szykanuję, strasznie wyolbrzymiasz. Krytykuję za głupotę, nie za to że są ofiarami kradzieży. I dalej - to mam oceniać ludzi po tym jacy są naprawdę, prywatnie, czy mam oceniać po tym jakich udają oficjalnie, pod publiczkę? Biorę pod uwagę przede wszystkim pierwszą wersję, nijak się to ma do szykanowania, przemocy seksualnej. Nigdzie też sobie nie zaprzeczyłam, po prostu twierdzenie na takich podstawach że jestem promotorem przemocy seksualnej jest bezpodstawne. Daję sobie prawo do obalania przekłamań i o to mi chodziło, wyrwałaś z kontekstu wypowiedzi, znów bezsensownie. Chyba jesteś z tych osób, dla których powiedzenie o kimś, że jest rozwiązły już jest szykanowaniem i przemocą seksualną . A tak w ogóle zarzucanie komuś przemocy seksualnej i jej promowanie to bardzo poważny zarzut i zastanowiła bym się na Twoim miejscu, zanim napisała bym takie, niczym nie poparte bzdury.

Czas edycji: 2014-09-01 o 22:41
Stary 2014-09-01, 22:33   #64
imaginaria
Raczkowanie

Zgadzam się z takasobie93, i uważam, że Hibiku naprawdę mocno przesadza... Rozumiem, że traktujesz te opinie na temat robienia rozbieranych fot bardzo personalnie, bo sama robisz sobie takie zdjęcia? Bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić inny powód, dla którego tak "wsiadłaś" na takasobie93.

Edytowane przez imaginaria
Czas edycji: 2014-09-01 o 22:35
imaginaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 22:34   #65
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Chmura ma też swoje odpowiedniki na innych urządzeniach (w sensie nie applowe) tak btw
ano, pisałam wcześniej o Dropboxie

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 22:35   #66
201605161006
Konto usunięte

Wsiadła to mało powiedziane. Bez jakichkolwiek podstaw zarzuciła mi promowanie przemocy seksualnej i szykanowanie ofiar kradzieży. Szczyt manipulacji i przekłamania w tym wątku został chyba osiągnięty.
Stary 2014-09-01, 22:41   #67
imaginaria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Nie. Wiesz, jak jest. Dziś ukochany, jutro wróg. Mam kilka zdjęć o lekkim zabarwieniu erotycznym (LEKKIM), robione mi przez przyjaciółkę, której robiłam za modelkę, ale po pierwsze obie byłyśmy trzeźwe a po drugie to gatunek fotografii artystycznej. Nawet, gdyby gdzieś wyciekły to nie wywołają skandalu.

Generalnie chronię swój wizerunek. Nie umieszczam w sieci ani zdjęć ani prywatnych informacji i uważam, co piszę i jak piszę. W Internecie nikt nie jest tak naprawdę anonimowy a to, co w nim umieszczamy pozostaje, nawet jeśli się nam wydaje, że usunęliśmy.
O, właśnie! I tyle w temacie.
Stary 2014-09-01, 22:43   #68
Marbella85
Zakorzenienie

Tak sobie czytam i niektóre z Was mocno popłynęły naskakując na takąsobie. Mam zresztą wrażenie, że to z zasady. Ja też uważam, że robienie sobie takich zdjęć to wielka głupota, tak uważam, że ani pragmatyczne ani inteligentne ani mądre to nie jest, ale na Boga, to że uważam, że osoby cykające sobie takie fotki są zwyczajnie głupie nie znaczy, że popieram przemoc seksualną. Opanujcie się trochę.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 22:56   #69
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Serio dziewczyny?!

Robiąc sobie takie zdjęcia same prosiły się o ich wyciek i publikacje w necie!

jest tak samo sensowne jak

Zakładając kusą sukienkę i szpilki sama prosiła się o gwałt

To samo chcialam napisac.

Nie wiem czy ja moze znam za duzo ludzi, ktorzy osiagneli 'dno moralne' czy takie teraz czasy, ale znowu widze ze sporo osob zyje w jakims teczowo-jednorozcowym swiecie.
Bo nawet nie podejrzewacie ile waszych kolezanek (czasem im bardziej niewinne tym ostrzejsze jak nikt nie widzi)ma takie zdjecia i to czasem ostrre. Juz nie wspominajac ile moze sie obmacywac przed kamerka internetowa czy wstawiac zdjecia uj wie gdzie. Odliczajac rozne fejki skads sie ludzie na seks-portalach biora.

--
Odpowiadajac na wczesniejsze pytania typu po co takie robia?
A po, ze je to kreci, moze sa ekshibicjonistkami i tyle. Moze zyja chwila i nie mysla o tym, ze to moze wyciec.

---
I ja widze roznice pomiedzy pryatnym zdjeciem a wrzuceniem czegos do neta.

---
I prosze jak latwo kogos nazwac idiota Dla mnie niech sie bawia ludzie jak chca, o ile sie z tym nie obnosza

Cytat:
Gdzie takie herezje wyczytałaś?
Bylo na wykladach na jej uczelni

Cytat:
Zwłaszcza, że... maaaasa normalnych kobiet robi sobie takie zdjęcia. Nie wiedziałam, że posiadanie konkretnej formy życia intymnego ma jakikolwiek związek z posiadaniem intelektu
Nie znasz sie Wszystko co jest powyzej po ciemku pod koldra to dla idiotek i mentalnego gimnazjum

Cytat:

Poza tym obserwując to co się dzieje w społeczeństwie, coraz więcej dorosłych fizycznie, wiekowo ludzi, mentalnie siedzi w gimnazjum. Niestety.
Znalazla sie dorosla

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2014-09-01 o 22:58
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 23:01   #70
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imaginaria Pokaż wiadomość
Zgadzam się z takasobie93, i uważam, że Hibiku naprawdę mocno przesadza... Rozumiem, że traktujesz te opinie na temat robienia rozbieranych fot bardzo personalnie, bo sama robisz sobie takie zdjęcia? Bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić inny powód, dla którego tak "wsiadłaś" na takasobie93.
A może po prostu nie lubię ludzi obrażających innych z powodu ich prywatnych intymnych preferencji?
Stary 2014-09-01, 23:02   #71
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Nie szykanuję, strasznie wyolbrzymiasz. Krytykuję za głupotę, nie za to że są ofiarami kradzieży. I dalej - to mam oceniać ludzi po tym jacy są naprawdę, prywatnie, czy mam oceniać po tym jakich udają oficjalnie, pod publiczkę?
Yyyy, to kazda osoba powinna sie chwalic, ze ma nagie fotki, lubi nosic lateksowe wdzianka albo jara ziolo po godzinach? Bo inaczej udaje cnotke pod publiczke?
Dla mnie jest jeszcze cos posredniego pomiedzy rzeczami bardzo prywatnymi a udawaniem pod publiczke, no ale to u mnie

--
A jak uwazam, ze ludzie przeginaja pale ujawniajac nazwiska i adresy panien wystepujacych na kamerkach to oznacza, ze ja tez tak spedzam swoj wolny czas?

---
To uzywajac waszej logiki mam stwierdzic, ze kazda uwazajaca takie zdjecia za glupote i debilizm pewnie zazdrosci, bo nikt jej takich zdjec zrobic nie chce, albo i lepiej nikt jej nago nie widzial?

<3 <3 <3

Czas edycji: 2014-09-01 o 23:07
Stary 2014-09-01, 23:05   #72
imaginaria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Nie znasz sie Wszystko co jest powyzej po ciemku pod koldra to dla idiotek i mentalnego gimnazjum
No tak, bo żeby mieć urozmaicone życie seksualne, to trzeba robić sobie gołe fotki Nie powiem, co myślę, o takim poziomie argumentacji...
Stary 2014-09-01, 23:09   #73
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
A może po prostu nie lubię ludzi obrażających innych z powodu ich prywatnych intymnych preferencji?
O ile wiem to stwierdzenie że ktoś się zachował głupio i niedojrzale, jeśli faktycznie tak jest (co rzeczywistość zweryfikowała dodatnio), to nie jest to obrażanie, to raz.

Poza tym, kłamiesz bo:
- nikogo nie krytykowałam za intymne preferencje tylko za głupotę
- nikogo nie szykanowałam tylko krytykowałam za głupotę
- nie promowałam przemocy seksualnej

Możesz się ze mną nie zgadzać co do tego, że robienie sobie nagich fot (i tym bardziej wrzucanie ich na internetowy serwer) jest niemądre, ale nie masz prawa mi zarzucać, że kogoś szykanuję i że promuję agresję seksualną, bo to nieprawda.

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
No tak, bo żeby mieć urozmaicone życie seksualne, to trzeba robić sobie gołe fotki Nie powiem, co myślę, o takim poziomie argumentacji...
Dla pewnych osób tutaj taki poziom argumentacji to norma, w każdym wątku, także niech Ci się ciśnienie nie podnosi . Idzie się przyzwyczaić i się tym nie przejmować. Dla mnie przegięciem było tylko kłamstwo, że promuję przemoc seksualną i szykanuję ofiary kradzieży.

Czas edycji: 2014-09-01 o 23:11
Stary 2014-09-01, 23:09   #74
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
No fakt, bycie swingersem wystarczy

--
takasobie: pomiedzy niedojrzale, a debil jest roznica. A drugiego slowa uzylas.

<3 <3 <3

Czas edycji: 2014-09-01 o 23:11
Stary 2014-09-01, 23:10   #75
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
a żeby bronić prawa do prywatności, samemu trzeba robić sobie nagie zdjęcia?

pokrętna ta twoja logika.
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 23:11   #76
imaginaria
Raczkowanie

Cytat:
Yyyy, to kazda osoba powinna sie chwalic, ze ma nagie fotki, lubi nosic lateksowe wdzianka albo jara ziolo po godzinach? Bo inaczej udaje cnotke pod publiczke?
Oczywiście, że nie, ale jeśli już przypadkiem wyszła na jaw natura jakiejś konkretnej osoby(w ten czy inny sposób, nie ma to znaczenia), to mamy prawo wyrobić sobie na jej temat opinię, i bynajmniej nie oznacza to, że popieramy ludzi, którzy udostępniają tego typu rzeczy.
Stary 2014-09-01, 23:12   #77
Fortuna1
Zakorzenienie

Wracając do Kate Upton, oglądałam dziś film pt. Inna kobieta, i świetnie tam zagrała, a jakie ciało ogólnie polecam film, świetny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-01, 23:12   #78
201605161006
Konto usunięte

Cytat:

A gdzie powiedz one bronią prawa do prywatności? Jak na razie to zakazują prawa do własnego zdania. Bo nikt tutaj nie pochwala kradzieży, a jedynie krytykuje głupotę jaką jest robienie sobie wyuzdanych fotek i tym bardziej wrzucanie ich na internetowe serwery.
Stary 2014-09-01, 23:15   #79
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
O ile wiem to stwierdzenie że ktoś się zachował głupio i niedojrzale, jeśli faktycznie tak jest (co rzeczywistość zweryfikowała dodatnio), to nie jest to obrażanie, to raz.

Poza tym, kłamiesz bo:
- nikogo nie krytykowałam za intymne preferencje tylko za głupotę
- nikogo nie szykanowałam tylko krytykowałam za głupotę
- nie promowałam przemocy seksualnej

Możesz się ze mną nie zgadzać co do tego, że robienie sobie nagich fot (i tym bardziej wrzucanie ich na internetowy serwer) jest niemądre, ale nie masz prawa mi zarzucać, że kogoś szykanuję i że promuję agresję seksualną, bo to nieprawda.
Wybacz, dla mnie wnioski płynące z twoich słów znaczą coś innego niż próbujesz wytłumaczyć, więc nie zamierzam zmienić zdania, mam nadzieję, że sobie z tym poradzisz.
Stary 2014-09-01, 23:16   #80
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
A gdzie powiedz one bronią prawa do prywatności? Jak na razie to zakazują prawa do własnego zdania. Bo nikt tutaj nie pochwala kradzieży, a jedynie krytykuje głupotę jaką jest robienie sobie wyuzdanych fotek i tym bardziej wrzucanie ich na internetowe serwery.
Z tego co mi wiadomo to one same nie wrzucaly, przynajmniej nie swiadomie. 'Wspanialy' iphone w ramach 'bezpieczenstwa' sam kopiuje dane.

<3 <3 <3
Stary 2014-09-01, 23:16   #81
imaginaria
Raczkowanie

Cytat:

nie trzeba, ale akurat w tym przypadku nie chodziło o zwykłe bronienie jakiejś opini, tylko o straszną nagonkę na osobę o innych poglądach, to był atak, a nie obrona opinii! Poza tym, ja tylko zasugerowałam, że MOŻE chodzić o jakieś osobiste wątki, bo ciężko mi sobie wyobrazić takie atakowanie drugiej osoby zupełnie bez powodu, ale oczywiście tak być nie musi.

Edytowane przez imaginaria
Czas edycji: 2014-09-01 o 23:22
Stary 2014-09-01, 23:16   #82
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście, że nie, ale jeśli już przypadkiem wyszła na jaw natura jakiejś konkretnej osoby(w ten czy inny sposób, nie ma to znaczenia), to mamy prawo wyrobić sobie na jej temat opinię, i bynajmniej nie oznacza to, że popieramy ludzi, którzy udostępniają tego typu rzeczy.
Jak mawia mój znajomy, widząc co niektóre wpisy na Wizażu: Wizaż to wieczny poligon, lepiej sobie darować .
Stary 2014-09-01, 23:17   #83
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Z tego co mi wiadomo to one same nie wrzucaly, przynajmniej nie swiadomie. 'Wspanialy' iphone w ramach 'bezpieczenstwa' sam kopiuje dane.
Ale to nie ma znaczenia w stosunku do mojej wypowiedzi. Po prostu Hibiku wcale nie broni prawa do prywatności tylko próbuje w sposób (pseudo)nowoczesny dyskwalifikować każdego kto się z nią nie zgadza - tym samym próbując odebrać prawo do własnego zdania. I o to mi chodziło w zacytowanym poście.
Stary 2014-09-01, 23:21   #84
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to nie ma znaczenia w stosunku do mojej wypowiedzi. Po prostu Hibiku wcale nie broni prawa do prywatności tylko próbuje w sposób (pseudo)nowoczesny dyskwalifikować każdego kto się z nią nie zgadza - tym samym próbując odebrać prawo do własnego zdania. I o to mi chodziło w zacytowanym poście.
Fascynujące Opowiesz jeszcze co robię? I gdzie moja wypowiedź była (pseudo)nowoczesna?

Wyjaśnię ci łopatologicznie - osoby mające takie a nie inne preferencje uznałaś za "mentalnie siedzące w gimnazjum", "mentmalne smarkule" co jest obraźliwe. Nie przeszkadza mi cudze zdanie, póki nie obraża innych ludzi.
Stary 2014-09-01, 23:22   #85
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Jak nie ma jak ma
twoje słowa:
Cytat:
edynie krytykuje głupotę jaką jest robienie sobie wyuzdanych fotek i tym bardziej wrzucanie ich na internetowe serwery.
Tak wiec nie wrzucily ich, tylko zostaly ukradzione.

Widze roznice miedzy gwiazdka x, wrzucajaca seks tasme zeby zdobyc slawe, a gwiazdka y ktorej prywatne zdjecia ukradziono.

<3 <3 <3
Stary 2014-09-01, 23:23   #86
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Wybacz, dla mnie wnioski płynące z twoich słów znaczą coś innego niż próbujesz wytłumaczyć, więc nie zamierzam zmienić zdania, mam nadzieję, że sobie z tym poradzisz.
Nie, to nie są żadne wnioski, po prostu obraźliwie kłamałaś na mój temat, że promuję przemoc seksualną i że szykanuję ofiary kradzieży. Nie mam z czym sobie radzić, mogę mieć tylko nadzieję, że za tak skrajnie kłamliwe zarzuty wysokiego kalibru i atak na mnie dostaniesz bana.
Stary 2014-09-01, 23:24   #87
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Jak nie ma jak ma
twoje słowa:

Tak wiec nie wrzucily ich, tylko zostaly ukradzione.

Widze roznice miedzy gwiazdka x, wrzucajaca seks tasme zeby zdobyc slawe, a gwiazdka y ktorej prywatne zdjecia ukradziono.
Ok, ale nie w tym rzecz, napisałam o co mi chodziło bo znalazła się jakaś obrończyni Hibiku która najzwyczajniej w obrzydliwy sposób skłamała na mój temat.
Stary 2014-09-01, 23:27   #88
kobietasukcesu
zawsze mam racje

I jak tu isc spac.

hibiku: niestety takasobie, zawsze tak dyskutuje
-rzuca ostre argumenty liczac na poparcie
-jak znajda sie Ci, którzy nie popra zmienia ton, mowiac ze miala na mysli co innego
-jak dyskusja zachodzi dalej omija niewygodne pytania i udaje, ze sie innym przywidzialo i zarzuca atak na swoja osobe

Tak schematyczne, ze az nudne

<3 <3 <3
Stary 2014-09-01, 23:29   #89
chwast
Zakorzenienie

No i fajowo.

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 23:30   #90
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, to nie są żadne wnioski, po prostu obraźliwie kłamałaś na mój temat, że promuję przemoc seksualną i że szykanuję ofiary kradzieży. Nie mam z czym sobie radzić, mogę mieć tylko nadzieję, że za tak skrajnie kłamliwe zarzuty wysokiego kalibru i atak na mnie dostaniesz bana.
Proponuję w końcu zauważyć, że tak samo jak ty pisałam ogólnikowo posługując się zwykłą parafrazą twoich słów. Nie miałam na myśli większości rzeczy które usilnie dopisujesz - acz nadal uważam, że rzucanie się na temat głupoty osoby która została okradziona jest analogiczne do wyzywania zgwałconej dziewczyny, że sama się prosiła bo miała dekolt (co jest umacnianiem przemocy seksualnej). I jest bardzo szkodliwe społecznie.
Jeśli moderacja uzna ostrzeżenie za słuszne (ban by mnie poważnie zdziwił zważając na zerowe przewinienia), to walczyć nie bedę

Edytowane przez Hibiku
Czas edycji: 2014-09-01 o 23:31
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości