![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko z duza nadwaga... cz. I
Cytat:
Znam trochę bardzo szczupłych dziewczyn, które w ciąży przytyły tylko kilka kg.
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2014-09-05 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
Autorko, piszesz, że staracie się od 7 lat bez skutku.
A co lekarze mówią? co według nich może być powodem, że nie możesz na razie zajść w ciążę? Jakie badania przechodziłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
mietowka84
WItaj, sama mam nadwagę i aktualnie jestem w 18 tc. Powiem CI tak, u mnie nie było problemów z zajściem w ciążę ( w pierwszą, niestety nie zakończoną szczęścliwie, zaszłam w 3 cyklu, w obecną w pierwszym cyklu ). I powiem Ci tak. Ja myślałam o tym, aby najpierw schudnąć przed staraniami, ale takie zdrowe odchudzanie zajęłoby mi zdecydowanie za dużo czasu ( nie mówiąc już o fazie stabilizacji w której też nie powinno się starać o ciążę) a ja nie mam 20 lat, i nie chciałam czekać. Zrobiłam podstawowe badania, byłam i u lekarza ogólnego i u gin i żaden nie widział większych problemów z powodu mojej wagi. Ale usłyszałam tylko parę razy, że już teraz powinnam jeść "zdrowo". Także i Tobie to radzę ![]() Co do ciąży, to jak już dowiedziałam się, że w niej jestem gin kazał mi pilnować wagi. Mam co prawda problemy z ciśnieniem i cukrem, ale u mnie niestety to jest uwarunkowane genetycznie, dlatego też sporo wczesniej niż zleca się to standardowo miałam robiony test z obciążeniem glukozy. Ale odpowiednia dieta i odrobina ruchu powinny sprawić, że wszystko będzie ok. Co CI mogę poradzić? Postaraj się już teraz zadbać o odpowiednią dietę i nawet odrobinę ruchu. Ale nie jest to rada tylko i wyłącznie dla osób z nadwagą, bo problemy z cukrem może mieć każdy. Badałaś tarczycę? Ja mam z nią problemy i biorę leki, a jak czytam na forum to niestety bardzo wiele osób ma z nią problemy ( w pierwszej ciąży nie miałam leków i choć nikt mi nie da odpowiedzi teraz, to wydaje mi się, że tarczyca przyczyniła się do #) Doczytałam, że staracie się 7 lat. A co już przebadałaś?? Bardzo ważne jest też znalezienie odpowiedniego lekarza prowadzącego, który nie bagatelizuje niczego.
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Mogę napisać z własnej perspektywy otylej matki poltorarocznego brzdaca (sorry za literowki, tablet mi glupieje).
Po pierwsze i tu Ameryki nie odkryje - ale to najważniejsze - trzeba znaleźć bardzo dobrego ginekologa, iść przed ciążą juz i porozmawiać. Nie będę opisywać całej historii swych borykansie z waga, ale od wielu lat mam wahania 30-40kg w gore i w dol w przeciągu pol roku. Nie piszcie mi moralow o zmianie stylu życia itp itd, bo na ten temat wiem wszystko. Próbowałam się odchudzic przed ciąża, było lepiej, ale potem g to dało gdy poronilam impocieszalam się jedzeniem. Poszłam do giną chcaczajsc w kolejna ciążę i ważąc 104kg. Miałam pozlecane mnóstwo badan, żeby sprawdzić w jakiej jestem formie, a byłam w dość niezłej bo uprawialam dość intensywnie sport (tak, to możliwe, bo zaraz jakiś hejt będzie) i gin powiedział, ze ok, mam zachodzić i woli żebym ważyła tyleniz tyla i chudla - to łatwiej będzie zajść i utrzymać. Mimo problemów hormonalnych od nastu lat zaszlam za każdym razem w 3 cyklu starań. Ciąża była nbardzo trudna, ale z przyczyn całkowicie niezależnych od mojej wagi (z powodu hejtu w otoczeniu jak mogłam zajść w ogóle ważąc tyle za każdym razem gdy cos się wiklalo pytalam czy moje gabaryty mogą być tego przyczyna - i dowiadywalam się ze absolutnie nie). Pomimo stosowania wszelkich dopuszczalnych w ciąży leków aby temu zaradzic wymiotowalam po kilkanaście razy dziennie przez całą ciążę - dzień przed porodem wazylam 79kg. Nie mam ani jednego rozstepu, miałam CC - nie było żadnego problemu z gojeniem się rany. Dziecię zdrowe. Nie miałam ani cukrzycy ani nadciśnienia (poza jednym epizodem po gigantycznej awanturze w pracy, ze skoro jestem na zwolnieniu to mam się zwolnić).
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
bardzo ciekawy temat, mimo że sama nie planuję na razie dziecka zastanawiam się jak to jest z odchudzaniem się przed ciążą i wagą wyjściową...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chodzilam do znanej w moim miescie kliniki leczenia nieplodnosci, po super lekarzach z perspektywy innych (mi sie wydawalo, ze oni wszyscy nastawieni sa tylko na pieniadze, moze blednie mysle). To nie jest tak, ze ruchu nie mam... fakt ostatnio sie znowu zapuscilam ale przez miesiac jezdzilam do pracy rowerem i o wiele lepiej sie czulam. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
witam
![]() Też mam niedoczynność tarczycy i miałam bezowulacyjne cykle , zaczełam się leczyć i udało się zajść w ciążę niestety pierwszą straciłąm i po 7 miesiącach znów się udało ale dopiero wtedy kiedy odpuściłam sobie specjalne starania ![]() ![]() Zycze ci powodzenia bo wiem że jeśli ktoś bardzo pragnie mieć dziecko to zrobi wszystko żeby tak się stało . ![]() Wiadomo że najłatwiej było by schudnąć żeby czuć się lepiej i piękniej bo każda w ciąży chce tak wyglądać , jednak nie zawsze jest to możliwe . POzdrawiam ! ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Widziałam dziś mamę z dzieckiem na basenie, maluch miał ok roczku (nieporadnie próbował chodzić).
Mama wyglądała mniej więcej tak: http://3.s.dziennik.pl/pliki/6360000...ta-900-664.jpg http://mareczek28.blog.onet.pl/wp-co..._1280x768_.jpg może ciut więcej kg. I przykro było na nią patrzeć, ledwo się schylała do dziecka, aż strach pomyśleć jak maluch będzie mieć 2lata i zacznie biegać ![]() O wspomnianych wcześniej problemach zdrowotnych nawet nie piszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, dowalmy kobiecie, bo ona lustra w domu nie ma. ![]() Szczerze życzę powodzenia w staraniach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
To jestes juz na "ostatnich nogach" (jak to sie mowi), zycze szczesliwego rozwiazania ![]() Cytat:
Ja akurat nie mam "walkow" na plecach i tym podobnych, jestem rownomiernie rozlozona i moja figura jest calkowice inna (ratuje mnie to ze jestem wysoka i bardziej zbita). |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Dla osoby, która była bardzo ciekawa mojego rozwinięcia, to niestety, rozwiniecia tematu PCO nie będzie. Wszystko zostało napisane, a ten wątek ma służyć czemu innemu. Poza tym, tu jest tak dużo "mądrych" ludzi, którzy chyba powinni założyć prywatne praktyki lekarskie ze swoją wiedzą, że nie ma co się wysilać, bo oni i tak wiedzą lepiej
![]() Miętówka84, a bierzesz teraz jakieś leki? Jakich metod próbowaliście? Jeśli chodzi o dzieci i otyłych rodziców. Małe dzieci kochają swoich rodziców bezgranicznie, później jak już są strasze, nagle poznają takiego egoistycznego buca, który nikogo nie szanuje, wyśmiewa się, i niestety dzieci zaczynają się wstydzić, a nie każdy ma na tyle twardy charakter, żeby sie przeciwstawić. Ja mam nadwagę, ale zawsze dbałam o to co je dziecko. Zero chipsów, czekolad, napojów gazowanych czy fastfood-ów. Jeśli je pizzę czy frytki to domowe i bardzo rzadko. Teraz poszła do przedszkola, więc już całkiem nie martwię się o dietę. Dlatego nie rozumiem takiego generalizowania, ze gruby rodzić = grube dziecko. Śmiem twierdzić, że jest często jest odwrotnie. Widziałam nie raz i nie dwa szczupłych rodziców i strasznie otyłe dzieci, wciągające kolejne paczki ciastek i popijające coca-cole.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2014-09-08 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powinnam tez brac Metformax ale zle go toleruje. Musze wybrac sie do lekarza i uzgodnic z nim inna forme. Bralam CLO na bezowulacyjne cykle - bez rezultatu. Stosowalam tez antykoncepcje i probowalam zajsc po - bez rezultatu. Robione rozne badania moje + meza. Obecnie jestem bez lekarza, szukam takiego ktoremu mozna zaufac, ale ciezko o takiego (dodatkowo problemy finansowe ograniczaja mi na razie wizyty prywatne). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2014-09-08 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Yasmin tez bralam. Dobrze sie po nim czulam. Najgorzej wspominam Diane. I zdrowka zycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
Powodem cykli bezowulacyjnych jest często otyłość i niedowaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
A wystarczyłoby przeczytać chociaż kawałek wątku, aby ustalić, że TA Ameryka, została już dawno odkryta.
![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- No ja zazwyczaj też nie, ale zaglądam tam jak nie mam żadnego odniesienia. Jak do tej pory się nie pomyliłam, ale zawsze sprawdzam kilka opcji i czytam wszystkie opinie, aby zobaczyć, czym tak na prawdę lekarz się zajmuje i jakie ma "osiągnięcia".
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
Autorko!
Założyłaś wątek o staraniu się o dziecko. Wydawałoby się , że powinny tu być opisane Twoje działania aby cel został osiągnięty. I komentarze wspierające Cię w tych działaniach, rady, własne doświadczenia. Jak na razie narzekasz jedynie , że nie stać Cię na lekarza i mocno bronisz się przed odchudzaniem. Nie tędy droga. Być może w Twoim przypadku wystarczyłoby schudnąć, może trochę pomocy farmakologicznej. Odchudzanie to nie musi i nie powinna być głodówka, ciężkie wykańczające ćwiczenia. Można w całkiem łagodny sposób , nie rujnujący zdrowia zmniejszyć wagę. Nic mi do tego co ze sobą zrobisz lecz jak czytam to co piszesz, że rowerek stoi, ruszać Ci się nie chce, jesz słodycze bo lubisz to wydaje mi się, że czekasz na cud. A cudów nie ma lub zdarzają się bardzo rzadko, większość tego co chcemy trzeba sobie wypracować. Za rok o tej porze przy niewielkim wysiłku mogłabyś być o przynajmniej 30kg lżejsza. Lecz trzeba motywacji i chęci. Motywację jak piszesz masz-dziecko. Może uda Ci się znaleźć chęci. Bo jak na razie wygląda to tak jakby nie zależało Ci zbytnio aby to dziecko się poczęło. Życzę Ci jak najlepiej, niech to dziecko się zjawi, wszystko jedno cudem czy Twoimi staraniami. ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- I czemu nic z tym nie robimy? ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- bianeczkaa przeczytałam dokładnie cały wątek. Przypomniałam tę prawdę objawioną wcześniej aby autorka doszła do jakiegoś ważnego dla sprawy wniosku. W tym celu było ponowne odkrywanie Ameryki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Koniec. Kropka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
i znow odezwala sie jedna "życzliwa" osoba i watek ucichl... autorko nie przejmuj sie takimi wpisami bo pewnie wiele osob jest zainteresowanych tym watkiem tylko przez tych "życzliwych" wola sobie darowac ;/
. Największe szczęście dla ojca i matki, nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki. To ich krew, życie, to ich własne dziecię, co im nad wszystko droższe jest na świecie... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
7koliberek7 spokojnie, nie zniechecam sie takimi wpisami
![]()
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Cześc, skad jestes? mam bardzo dobrego lekarza mi pomógł po ponad 5 latach walki, przeszłam tez wiele badań, brałam mnóstwo leków i zmieniałam lekarzy gdy juz traciałam nadzieje. Do Pani Dr trafiałm przez przypadek i po 6 miesiącach leczenia udało nam się zajsc w ciązę.
jest cudowną osobą nie ocenia , poswięca tyle czasu ile potrzeba, dzięki niej się pozbierałam bo już miałam depresję wiec mogę ją polecić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() ja jestem kobieta z nadwagą, obecna 98 kg. dowiedziałam się, ze zostanę mamą majac na wadze 93 kg, przed zajściem w ciażę, zmieniłam styl odzywiania na bardzoooo zdorwy, zero cukrów, zero tłustych potraw. Wszytsko gotowane i chude i z wagi 106 kg schudłam na 93 kg. w między czasie starania o dzidziusia trwały i udało się ![]() Życzę Wam wiele szczęścia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.