Ewa Kopacz na premiera? Co sądzicie? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-06, 10:57   #61
201605161006
Konto usunięte

Dot.: Ewa Kopacz na premiera? Co sądzicie?

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
No właśnie ja bym może i na PiS zagłosowała, bo ja ktoś pisał wcześniej - przydałaby się zmiana władzy raz na jakiś czas, ale boję się że po objęciu władzy PiS przegłosowałby natychmiast kilka takich ustaw, że by nam kapcie z nóg pospadały (absolutny zakaz aborcji, zakaz in-vitro itp.) :/
Oni tego nie przeforsują, straszą tym by mieć poparcie moherów i młodych nacjonalistów i katolików.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 16:53   #62
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Ok, ale mówisz tu o rzadach Tuska, nie Kaczyńskiego. Ja go nie bronię, uważam tylko że z dwojga złego Kaczka lepszy jest to raz, a dwa dobrze jest i ''zdrowo'' jak się zmienią Ci co przy kasie siedzą.
To są Ci sami ludzie... Zresztą nikt już nie pamięta jak było źle za czasów PiSu. Każdy na siebie donosił i byliśmy skłóceni z sąsiadami. Myślę, że coś takiego nam nie pomoże. Ludzie uważają, że jak rządzi PiS i jest źle - głosują na PO, jak jest źle z PO - głosują na PiS. To trochę bez sensu, a PiS i tak nic kiedyś nie zrobiło dobrego dla Polski, zresztą tak jak PO. Niestety jak te partie będą u władzy, to nigdy nie będziemy silnym i wolnym krajem.
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 17:30   #63
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Oni tego nie przeforsują, straszą tym by mieć poparcie moherów i młodych nacjonalistów i katolików.
akurat zakaz aborcji i zakaz in vitro to jednak PiS by mógł przeprowadzić, dobrze to było widać gdy bronili Chazana, wtedy PiS murem za nim stał i robił z niego męczennika i już wtedy ostro mówili że należy zakazać aborcji także tej w przypadkach gwałtu i ciężkich chorób płodu.
dlatego nie chcę mieć kraju gdzie kler będzie dyktował ludziom jak mają żyć bo prawo będzie robione pod Dziwisza i resztę otyłego towarzystwa.

chciałbym aby Tusk honorowo podał się do dymisji, a w zamian mógł wejść ktoś kto nie zrobi z Polski państwa kościelnego, tylko będziemy mieli państwo w końcu normalne a nie że są przedstawiciele obcych państw którzy mają swoje własne prawa i ciągle coś im się od nas należy, no ale nikogo kto by tak zrobił nie widać...

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2014-09-06 o 17:35
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 17:35   #64
JaOna19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
akurat zakaz aborcji i zakaz in vitro to jednak PiS by mógł przeprowadzić, dobrze to było widać gdy bronili Chazana, wtedy PiS murem za nim stał i robił z niego męczennika i już wtedy ostro mówili że należy zakazać aborcji także tej w przypadkach gwałtu i ciężkich chorób płodu.
dlatego nie chcę mieć kraju gdzie kler będzie dyktował ludziom jak mają żyć bo prawo będzie robione pod Dziwisza i resztę otyłego towarzystwa.
To było robione pod moherów , PO była przeciwko Chazanowi, a więc 1:0 dla Jarka.
Ciężko PO będzie im odebrać ten elektorat i nie pomogą tutaj te żałosne "podwyżki" emerytur.
JaOna19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 17:58   #65
Kalini
Zakorzenienie

Scenariusz po przyszłych wyborach:
Wygrywa PiS, KNP zdobywa od 6 do 10% i wchodzą w koalicję. Zaczyna się od ustaw, które dotyczących światopoglądu:
całkowitego zakazu aborcji (również gdy życie matki jest zagrożone)
przerwanie programu in vitro
zapewne jakiegoś promowania klauzuli sumienia (lekarze nie przepisując antykoncepcji będą chcieli się podlizać władzy)
wycofanie z obiegu pigułki "po"
karanie za edukację seksualną (http://natemat.pl/112439,2-lata-wiez...trafi-do-sejmu)
być może podobne do rosyjskiego prawo przeciw "promowaniu homoseksualizmu
ograniczenie swobód obywatelskich
zaostrzenie prawa

W kwestiach gospodarczych nic pewnie się nie zmieni. PiS i KNP nigdy nie dojdą do porozumienia. Korwniści mają taktykę "niech nie będzie niczego", a PiS chce populistycznie "dawać". I to spowoduje, że wybory będą po jakiś dwóch latach.

Jest też opcja koalicji PO-SLD-PSL nawet w przypadku, gdy PiS wygra wybory, ale nie będzie mógł znaleźć większości. Tu nic się nie zmieni.

Ja liczę w końcu na prawdziwą lewicę w parlamencie, ale to chyba jeszcze nie w tych wyborach.

Edytowane przez Kalini
Czas edycji: 2014-09-06 o 18:01
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 18:18   #66
zuz123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Wygrywa PiS, KNP zdobywa od 6 do 10% i wchodzą w koalicję. Zaczyna się od ustaw, które dotyczących światopoglądu:
zapewne jakiegoś promowania klauzuli sumienia (lekarze nie przepisując antykoncepcji będą chcieli się podlizać władzy)
karanie za edukację seksualną (http://natemat.pl/112439,2-lata-wiez...trafi-do-sejmu)
zaostrzenie prawa

W kwestiach gospodarczych nic pewnie się nie zmieni. PiS i KNP nigdy nie dojdą do porozumienia. Korwniści mają taktykę "niech nie będzie niczego", a PiS chce populistycznie "dawać". I to spowoduje, że wybory będą po jakiś dwóch latach.

Jest też opcja koalicji PO-SLD-PSL nawet w przypadku, gdy PiS wygra wybory, ale nie będzie mógł znaleźć większości. Tu nic się nie zmieni.

Ja liczę w końcu na prawdziwą lewicę w parlamencie, ale to chyba jeszcze nie w tych wyborach.
Ale PiS juz rzadzil i to z bardziej prawicowym LPRem i chyba zadnen z tych konserwatywnych obyczajowo pomyslow nie byl chyba wprowadzony w zycie prawda...? ani zakaz pigulki po, calkowity zakaz aborcji itp. Moze sie myle bo za rzadow pisu bylam w gimnazjum ale nie przypominam sobie podobnych pomyslow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

wymiana
zuz123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 18:28   #67
JaOna19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zuz123 Pokaż wiadomość
Ale PiS juz rzadzil i to z bardziej prawicowym LPRem i chyba zadnen z tych konserwatywnych obyczajowo pomyslow nie byl chyba wprowadzony w zycie prawda...? ani zakaz pigulki po, calkowity zakaz aborcji itp. Moze sie myle bo za rzadow pisu bylam w gimnazjum ale nie przypominam sobie podobnych pomyslow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Za krótko rządzili i mieli problem z koalicją no i poparciem społecznym,które im spadało.
Teraz są bardziej mocni niż z wtedy, bo wtedy dla młodych Pis to był obciach, teraz się to troche zmieniło.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-06, 18:29   #68
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
zaostrzenie prawa

Strasznie straszysz, bezpodstawnie. Nie ma opcji że oni z tą aborcją itd. coś przepchną, tak gadają by mieć elektorat moherów, jak wygrają to nie będzie to dla nich aż tak ważne. Wiadomo że jak władza jest przeciw Chazanowi to opozycja będzie za tylko po to by zdobyć poparcie itd. Zwazywszy że jak piszesz i tak nie ma innej opcji to chciała bym zobaczyć taki rząd PIS + KNP. Tusk już rządzi z 8 lat i nic dobrego dla kraju nie zrobił. Nawet jak Kaczyński nic dobrego nie zrobi (ale wciąż pamiętam że jest jedynym co podatek obniżył więc jest jakaś szansa że coś zrobi) to i tak ''zdrowo'' jest by pozamieniać świnie przy korycie. Ale ludzie i tak będą głosować za PO/PSL/SLD, bezmyślnie, co by tylko PIS nie wygrał.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-09-06 o 18:31
Stary 2014-09-06, 18:46   #69
Kalini
Zakorzenienie

Dużo się zmieniło się od ostatnich rządów PiS-u i sam PiS się zmienił. Wtedy naturalnym dla niego koalicjantem było PO, w PiSie byli inni politycy ważni np. Kluzik-Rostkowska, Sikorski, Gilowska - teraz spaliliby ich na stosie. PiS po katastrofie smoleńskiej i zbliżeniu się do RM strasznie się zradykalizował, inni politycy zaczęli być wpływowi itd. Wcześniej był partią centrową, ale to było 7 lat temu.
A mój scenariusz ma podstawy np. jak głosowano w sprawie ustaw nad zaostrzeniem prawa aborcyjnego, jakie ma stanowisko na temat in vitro (partia jest za całkowitym zakazem stosowania tej metody), PiS jest także przeciw tabletom "po"
Stary 2014-09-06, 18:47   #70
dominikmeller25
Zakorzenienie

podatek obniżył, najbogatszym
poza tym dzisiaj nie wiem czy PiS zdecydowałby się zagrać na nosie kościołowi i Rydzykowi w kwestii aborcji i in vitro, za dużo może stracić jak nie dotrzyma obietnic, tym bardziej mając niejako w swoich szeregach Ziobrę i Gowina którzy mogą Kaczyńskiego obalić przy pomocy kościoła i Tadeusza.
co do głosowania na PSL to rolnicy chyba pójdą i zagłosują na PiS, SLD raczej wyborców już nie przyciągnie bo niby skąd? starzy nie pójdą i nie zagłosują bo dzisiejsze SLD to nie jest to stare SLD, a PO ma problem bo nowych nie przyciągnie a tracić ich może na korzyść Korwina.
Stary 2014-09-06, 18:54   #71
Kalini
Zakorzenienie

Ale co z tego, że PiS obniżył podatek... o 1% i zlikwidował trzecią stawkę dla najbogatszych. To drugie tylko źle o nim świadczy. Naprawdę oczekiwanie, że polityce będą obniżali podatki, a przy okazji będą jeszcze dawali jest skrajnie naiwne. Sposobem jest wprowadzenie kwoty wolnej od podatku i zwiększanie progresji, ale to rozmowa na inny temat.
Ja chcę się nie bać o jutro, nie chcę u władzy niezrównoważonych polityków - upór PiS-u może spowodować spięcia z innymi krajami. I ja wolę postawę ustępstw, niż kłótni o niczym.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-06, 18:59   #72
JaOna19
BAN stały

Jak Pis wygra i okaże się ,że 70% ludzi którzy głosowali na nich to osoby +65 to aborcja , in vitro,tabletka zakazana jest na wejściu.
Zaś jak w ich elektoracie będzie 40 % młodszego pokolenia to wtedy i Jarek i Rydzyk będą mówić , że ta aborcja , in vitro i tabletka to w sumie tak do końca to nie jest takie złe.

Edytowane przez JaOna19
Czas edycji: 2014-09-06 o 20:00
Stary 2014-09-06, 19:06   #73
201605161006
Konto usunięte

A jak PO wygra to dalsze podwyższanie podatków, wieku emerytalnego itd. mamy też jak w banku . Ustawy o związkach partnerskich dla homo też nie przepchną tak czy siak. Także dla samej zasady że dobrze jest by się zmienili Ci przy władzy, lepiej zagłosować na kogoś innego niż PO/SLD/PSL.
Stary 2014-09-06, 20:19   #74
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez JaOna19 Pokaż wiadomość
Jak Pis wygra i okaże się ,że 70% ludzi którzy głosowali na nich to osoby +65 to aborcja , in vitro,tabletka zakazana jest na wejściu. Zaś jak w ich elektoracie będzie 40 % ludzi minus 35 lat to wtedy i Jarek i Rydzyk będą mówić , że ta aborcja , in vitro i tabletka to w sumie tak do końca to nie jest takie złe
Chce Ciebie zmartwić, bo najmłodsze pokolenie Polaków jest ultra prawicowe. Szeroko rozumiana prawica (KNP, PiS, RN, PR i SP - kolejność nieprzypadkowa) zdobyła u osób 18-25 lat aż 63,2%, czyli prawie 2/3 głosów w ostatnich wyborach do Europarlamentu. Czyli jest bardzo blisko do zmiany Konstytucji. Ciekawy scenariusz?

Za to w grupie osób w wieku 60 lat i więcej wprawdzie wygrało PiS, poparte przez 38,1%. głosujących, ale druga była PO z 35,3 %, a trzecie - SLD - 12,3 %. Czyli starsze pokolenie nie jest tak radykalnie na prawo jak młodsze. Łącznie licząc lewica i centrum miałaby u seniorów 57,4% poparcia, zaś prawica miałaby 42,6% poparcia.

To młodzież się zradykalizowała na prawo, a nie mohery. A coś czuje, że Polska za rok pójdzie w ślady Węgier.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 20:29   #75
JaOna19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Chce Ciebie zmartwić, bo najmłodsze pokolenie Polaków jest ultra prawicowe. Szeroko rozumiana prawica (KNP, PiS, RN, PR i SP - kolejność nieprzypadkowa) zdobyła u osób 18-25 lat aż 63,2%, czyli prawie 2/3 głosów w ostatnich wyborach do Europarlamentu. Czyli jest bardzo blisko do zmiany Konstytucji. Ciekawy scenariusz?

Za to w grupie osób w wieku 60 lat i więcej wprawdzie wygrało PiS, poparte przez 38,1%. głosujących, ale druga była PO z 35,3 %, a trzecie - SLD - 12,3 %. Czyli starsze pokolenie nie jest tak radykalnie na prawo jak młodsze. Łącznie licząc lewica i centrum miałaby u seniorów 57,4% poparcia, zaś prawica miałaby 42,6% poparcia.

To młodzież się zradykalizowała na prawo, a nie mohery. A coś czuje, że Polska za rok pójdzie w ślady Węgier.
Tej młodzieży ultra to bardziej o to chodzi niż o tabletki anty in vitro
czy aborcje oni to maja w du...
http://narodowcy2014.pl/program/
Stary 2014-09-06, 20:44   #76
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Tej młodzieży ultra to bardziej o to chodzi niż o tabletki anty in vitro
czy aborcje oni to maja w du...
http://narodowcy2014.pl/program/
Oj, niestety nie mają. nie mogę teraz tego znaleźć, ale z najnowszych badań wynika, że ponad 40% młodych jest za zaostrzeniem ustawy aborcyjnej itd. Starsi oprócz tych fanatycznych, jeszcze pamiętają czas, kiedy aborcja była łatwo dostępna i nie widzą w taki podejściu nic złego, choć nie zawsze się przyznają. Pamiętam jak zbierałam podpisy pod inicjatywą "tak dla kobiet" i to właśnie młodzi ludzie byli bardziej skłonni mnie atakować, niż starsi. Szczególnie młode dziewczyny zaczynały gadać o dzieciaczkach i morderstwach...
Stary 2014-09-06, 20:51   #77
JaOna19
BAN stały

Cytat:
Oj, niestety nie mają. nie mogę teraz tego znaleźć, ale z najnowszych badań wynika, że ponad 40% młodych jest za zaostrzeniem ustawy aborcyjnej itd. Starsi oprócz tych fanatycznych, jeszcze pamiętają czas, kiedy aborcja była łatwo dostępna i nie widzą w taki podejściu nic złego, choć nie zawsze się przyznają. Pamiętam jak zbierałam podpisy pod inicjatywą "tak dla kobiet" i to właśnie młodzi ludzie byli bardziej skłonni mnie atakować, niż starsi. Szczególnie młode dziewczyny zaczynały gadać o dzieciaczkach i morderstwach...
Oj,to nie za ciekawie Bo to oznacza , że w razie "W" bym musiała zostać inkubatorem. Muszę iść na wybory i zagłosować na kogoś bardziej ogarniętego. Tylko na kogo

Edytowane przez JaOna19
Czas edycji: 2014-09-06 o 20:54
Stary 2014-09-06, 21:39   #78
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Oj,to nie za ciekawie Bo to oznacza , że w razie "W" bym musiała zostać inkubatorem. Muszę iść na wybory i zagłosować na kogoś bardziej ogarniętego. Tylko na kogo
Na Ruch Narodowy! Chociaż osobiście czekam na partię która użyje nazwy Narodowo-Demokratyczna, co byłoby jasnym nawiązaniem do mojego ulubionego ruchu politycznego w historii Polski.
Stary 2014-09-06, 21:43   #79
JaOna19
BAN stały

Cytat:
Na Ruch Narodowy! Chociaż osobiście czekam na partię która użyje nazwy Narodowo-Demokratyczna, co byłoby jasnym nawiązaniem do mojego ulubionego ruchu politycznego w historii Polski.
Dlaczego na nich? Jak patrzą na in vitro,eutanazje,narkotyki i aborcje,bo nic nie moge wyczytać oprócz tego,że nie lubią homo.Masz jakieś linki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-06, 21:43   #80
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Chce Ciebie zmartwić, bo najmłodsze pokolenie Polaków jest ultra prawicowe. Szeroko rozumiana prawica (KNP, PiS, RN, PR i SP - kolejność nieprzypadkowa) zdobyła u osób 18-25 lat aż 63,2%, czyli prawie 2/3 głosów w ostatnich wyborach do Europarlamentu. Czyli jest bardzo blisko do zmiany Konstytucji.
no i? poszli bo Palikot przestał być fajny, więc poszli i na Korwina oddali głos, to się powtarza prawie co wybory że młodzi idą i głosują na coś "fajnego".

i właśnie dlatego Kalini to zakłamanie tych niby prawicowych małolatów mnie załamuje bo tu niby seks przed ślubem ok, gumki ok (bo nikt nie wmówi mi że oni tak bez seksu żyją wszyscy) jak trzeba samemu poddać się aborcji to tak (bo też się to zdarza o czym mówił sam Dębski czy jak ten doktor miał), ale jak inni mają to już wielki krzyk, no sorry to nie jest podejście poważnych ludzi tylko zwykłych dzieciaków którzy sami chcą robić wszystko a innym by chcieli zakazywać.
Stary 2014-09-06, 21:52   #81
Imperialista
BAN stały

Cytat:
no i? poszli bo Palikot przestał być fajny, więc poszli i na Korwina oddali głos, to się powtarza prawie co wybory że młodzi idą i głosują na coś "fajnego".
Zobaczymy za rok, czy młodzież wytrzyma propagandę i czy dalej będzie głosować na Korwina-Mikke. Stawiam, że tak. Ciagle ma ponad 5% poparcia we wszystkich poparciach.

Cytat:
i właśnie dlatego Kalini to zakłamanie tych niby prawicowych małolatów mnie załamuje bo tu niby seks przed ślubem ok, gumki ok (bo nikt nie wmówi mi że oni tak bez seksu żyją wszyscy) jak trzeba samemu poddać się aborcji to tak (bo też się to zdarza o czym mówił sam Dębski czy jak ten doktor miał), ale jak inni mają to już wielki krzyk, no sorry to nie jest podejście poważnych ludzi tylko zwykłych dzieciaków którzy sami chcą robić wszystko a innym by chcieli zakazywać.
O twoim braku w wiedzy świadczy fakt, że bez przerwy łączysz prawicę z Kościołem. Uwierz mi, że nie każdy prawicowiec jest wierzący. I nie każdy jest hipokrytą żądającym zakazu aborcji dla wszystkich tylko nie dla siebie.

Mam jeszcze prośbę - udaj się do psychologa albo psychiatry, bo od jakiegoś czasu coś z Tobą jest nie tak.
Stary 2014-09-06, 22:52   #82
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
O twoim braku w wiedzy świadczy fakt, że bez przerwy łączysz prawicę z Kościołem. Uwierz mi, że nie każdy prawicowiec jest wierzący. I nie każdy jest hipokrytą żądającym zakazu aborcji dla wszystkich tylko nie dla siebie.
ja pisałem jak byś nie zauważył, o tej zakłamanej młodzieży uważajacej siebie za prawicowych wyborców, lubiących się jednocześnie pobawić i krzyczącej najwięcej o Bogu i wierze.
zresztą w innym wątku o tej młodzieży już było pisane.

a że nie każdy prawicowiec jest wierzący to nie jest odkrycie, tylko że oni najmniej domagają się zakazywania różnych rzeczy, a domagają się często ci którzy święci nie są a wymagają świętości od innych (trochę jak z naszym klerem, który przegniły jest do szpiku, ale moralności uczyć chce wiernych).
Stary 2014-09-07, 06:21   #83
dacn
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie. Idzie taki na paradę, wyrywa drzewka drze mor... o zakazie aborcji i twierdzi że w imię swojego boga i ojczyzny, a zapytany czy w takim razie jest prawiczkiem i zyje zgodnie ze wykrzykiwanymi przez siebie hasłami dostaje ataku agresji bo "on cio** on nie jest".
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-07, 10:23   #84
LanaFlo20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
To są Ci sami ludzie... Zresztą nikt już nie pamięta jak było źle za czasów PiSu. Każdy na siebie donosił i byliśmy skłóceni z sąsiadami. Myślę, że coś takiego nam nie pomoże. Ludzie uważają, że jak rządzi PiS i jest źle - głosują na PO, jak jest źle z PO - głosują na PiS. To trochę bez sensu, a PiS i tak nic kiedyś nie zrobiło dobrego dla Polski, zresztą tak jak PO. Niestety jak te partie będą u władzy, to nigdy nie będziemy silnym i wolnym krajem.
Żyłam w latach 2005-07 i jakoś sobie nie przypominam żeby były to ciemne i ponure czasy inwigilacji i donosicielstwa. A teraz co mamy - seryjnych samobójców, "teoretyczne państwo" wg Sienkiewicza i arogancką władzę.

Kopacz jako premier to kpina. Rozwaliła służbę zdrowia, kłamała w sprawie Smoleńska i za to dostała awans. W tej chwili nie ma żadnej odpowiedniej partii, która powinna rządzić
LanaFlo20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-07, 11:28   #85
Imperialista
BAN stały

Cytat:
a że nie każdy prawicowiec jest wierzący to nie jest odkrycie, tylko że oni najmniej domagają się zakazywania różnych rzeczy, a domagają się często ci którzy święci nie są a wymagają świętości od innych (trochę jak z naszym klerem, który przegniły jest do szpiku, ale moralności uczyć chce wiernych).
Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Dokładnie. Idzie taki na paradę, wyrywa drzewka drze mor... o zakazie aborcji i twierdzi że w imię swojego boga i ojczyzny, a zapytany czy w takim razie jest prawiczkiem i zyje zgodnie ze wykrzykiwanymi przez siebie hasłami dostaje ataku agresji bo "on cio** on nie jest".
Mniej więcej to brzmi tak jak lewackie bananowe elity i młodzież, które najwięcej mówią o robotnikach i ich ciężkim życiu, a sporo z nich nie zmęczyło się w życiu ciężką pracą (Miller, Ikonowicz, "Szumi").

Zresztą co człowiek to pogląd. Dla mnie aborcja na życzenie jest zbrodnią i mam prawo forsować oddając głos na wyborach. A wyższe podatki dla bogatszych (tak zwana progresja) jest rozbojem w białych rękawiczkach. Dlatego uważam siebie za prawicowca.
Stary 2014-09-07, 12:32   #86
201605161006
Konto usunięte

Też nie popieram aborcji na życzenie. Ale czy ten cały Ruch Narodowy nie postuluje żeby zakazać jej całkowicie? Nawet jak zagraża zdrowiu matki albo jest z gwałtu? Co ze ślubami homoseksualistów? Też do tego nie dąży? Albo eutanazja. Powinna być legalna bo tutaj człowiek decyduje o sobie samym, nie o innym, nie o płodzie tylko sobie samym.
Stary 2014-09-07, 13:04   #87
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Mniej więcej to brzmi tak jak lewackie bananowe elity i młodzież, które najwięcej mówią o robotnikach i ich ciężkim życiu, a sporo z nich nie zmęczyło się w życiu ciężką pracą (Miller, Ikonowicz, "Szumi").

Zresztą co człowiek to pogląd. Dla mnie aborcja na życzenie jest zbrodnią i mam prawo forsować oddając głos na wyborach. A wyższe podatki dla bogatszych (tak zwana progresja) jest rozbojem w białych rękawiczkach. Dlatego uważam siebie za prawicowca.
za to Ty głosisz poglądy chłopca który nosi za ciasne portki któremu uciskają klejnoty i przez to ma później same problemy, jakie to chyba wszyscy na forum juz wiedzą.

i przypominam hasło "Bóg, Honor, Ojczyzna" i jak ktoś tak krzyczy a nie wierzy w Boga jest IDIOTĄ, udającym kogoś kim nie jest więc dla mnie ktoś taki nie jest prawicowcem/narodowcem, a podobno nie każdy prawicowiec musi być wierzący jak sam pisałeś, to samo tyczy się innych ludzi o prawicowych poglądach którzy lubią bardzo często krzyczeć o wierze, przy okazji używając słów i zachowań które nie przystoją osobie wierzącej.

aborcja na życzenie w przypadkach gwałtu, ciężkich chorób powinna być legalna a nie jak postuluje prawa strona zakazana, to samo tyczy się eutanazji, jak już człowiek jest warzywem i rodzina chce aby ten człowiek odszedł to powinno być to dozwolone a nie wieczne stanie nad kimś i decydowanie co mu wolno a czego nie.

no i jeśli o bananowym towarzystwie piszesz, to ja o pracy wiem więcej od Ciebie, bo w czasie gdy Ty sobie siedzisz w akademiku i czytasz broszurki narodowe to ja w czasie studiów zapieprzałem po zajęciach, żeby siebie utrzymać nie biorąc od rodziców złotówki na własne utrzymanie się w dużym mieście.

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2014-09-07 o 13:05
Stary 2014-09-07, 16:18   #88
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Też nie popieram aborcji na życzenie. Ale czy ten cały Ruch Narodowy nie postuluje żeby zakazać jej całkowicie?
Ruch Narodowy to nie jest jeden człowiek, podobnie jak PO, PiS czy KNP, chociaż Donald i Kaczor lubią robić u siebie czystki. Część osób jest za całkowitym zakazem aborcji, niektórzy chcą zachować obecne prawo a jeszcze inni w jakiś sposób zmodyfikować. Ja osobiście usłyszałem, że jestem lewakiem (oczywiście nie na zasadzie "awantury", tylko przy ostrej dyskusji) jak przyznałem rację kobiecie, której Chazan kazał na siłę trzymać ciążę, więc to nie jest tak, że wszyscy wyznają jeden słuszny światopogląd i wywalają odszczepieńców.

Cytat:
Nawet jak zagraża zdrowiu matki albo jest z gwałtu? Co ze ślubami homoseksualistów? Też do tego nie dąży? Albo eutanazja. Powinna być legalna bo tutaj człowiek decyduje o sobie samym, nie o innym, nie o płodzie tylko sobie samym.
Jak mnie osobiście pytasz to jestem przeciwny aborcji z powodu gwałtu, bo nie wyznaję średniowiecznej zasady, że dziecko poczęte przy gwałcie będzie złym człowiekiem. Do mnie przemawiają tylko argumenty medyczne takie jak stan zdrowia matki i stan zdrowia płodu. Natomiast jestem przeciwny ślubom homoseksualistów, ponieważ ślub to przywilej dla kobiety i mężczyzny. Dlaczego? Ponieważ oni są zdolni do prokreacji. Swoją drogą nie miałbym nic przeciwko legalizacji związków homoseksualnych, ale wiem jedno - dasz palca, wezmę rękę. I skończy się to na adopcji dzieci i homoterrorze.

Cytat:
za to Ty głosisz poglądy chłopca który nosi za ciasne portki któremu uciskają klejnoty i przez to ma później same problemy, jakie to chyba wszyscy na forum juz wiedzą.
Po raz kolejny proszę Ciebie, żebyś do mnie nie pisał, bo masz problemy psychiczne, a nie mam w zwyczaju kontrować takich osób.
Stary 2014-09-07, 16:25   #89
dominikmeller25
Zakorzenienie

dobrze panie doktorze, już nie będę bo wiem że Ty zawsze wiesz dobrze co komu dolega, tak jak tamtej z klubu coś dolegało, tak i mnie coś dolega, a Ty jako jedyny zdrowy.
serio sam się udaj do odpowiedniego specjalisty, bo ocenianie co komu dolega na odległość to jest już poważniejsza sprawa.
Stary 2014-09-07, 16:38   #90
JaOna19
BAN stały

Ja nie popieram tylko adopcji przez homo , bo to ingerencja w życie drugiego człowieka , a poza tym uważam , że człowiek może robić co chce dopóki nie zabiera wolności drugiemu człowiekowi i nie popełnia przestępstw. Dlatego w tym kierunku będę głosować.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości