|
|
#61 |
|
Zakorzeniona
|
Dot.: Wyglądasz na swój wiek?
Moim zdaniem to, jak jesteśmy odbierani, w dużej mierze zależy od środowiska. Kiedy byłam na licencjacie, studiowała razem z nami 24-latka. Zawsze się cieszyła, że wszyscy myślimy, że ma 19 lat i kiedy pytaliśmy ją o maturę ona z takim uśmiechem mówiła: "Miło mi, że tak młodo wyglądam, ale ja jeszcze starą maturę zdawałam!". A prawda jest taka, że w sumie jak już znaliśmy jej wiek, to wyglądała na 24, ale jakoś z góry każdy założył, że jesteśmy mniej więcej rówieśnikami. Tak samo w pracy nikt już nie da mi 19 lat, mimo że wcześniej to się zdarzało, bo trzeba mieć wyższe wykształcenie. Jak nowo poznana dziewczyna opowiada mi, że właśnie obroniła licencjat, to też jakoś upycham ją z automatu w kategorii wiekowej 22-24 i mogę być zaskoczona, kiedy powie, że ma 30, ale niekoniecznie dlatego, że wygląda tak młodo.
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), wyglądasz na swój wiek, czyli młody, czyli młodo wyglądasz ![]() Ale jednak 18 lat to bym Ci nie dała ![]() Ja coraz bardziej wyglądam na swój wiek, niestety ![]() Generalnie wiele kobiet twierdzi, że wygląda młodziutko i świeżutko niczym lelija i z każdym rokiem coraz młodziej, a tak naprawdę to cóż, istnieją naprawdę tylko nieliczne przypadki kiedy faktycznie człowiek mocno odstaje in plus od swojej metryki. Reszta opowiada bajki. Nie wiem po co, ale widocznie tego im trzeba. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- A w ogóle, to sorry, ale co to za osiąg jak młodą dziewczynę (np. 22 letnią) bierze się za kilka lat młodszą ![]() Wrażenie to raczej robi jak 50tka jest brana za 35. Wyglądać młodo kiedy się już młodym nie jest, to tak - to robi wrażenie. Ale kiedy młodziutka osoba mówi, że daję jej trzy lata mniej ? No bez jaj. Ostatnio się zdziwiłam, że p. Elżbieta Jaworowicz ma 68 lat. Dałabym jej spokojnie znacznie mniej (myślałam, że jeszcze nie ma 60tki). Trzyma się kobieta całkiem nieźle. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4806210 8]A w ogóle, to sorry, ale co to za osiąg jak młodą dziewczynę (np. 22 letnią) bierze się za kilka lat młodszą
![]() Wrażenie to raczej robi jak 50tka jest brana za 35. Wyglądać młodo kiedy się już młodym nie jest, to tak - to robi wrażenie. Ale kiedy młodziutka osoba mówi, że daję jej trzy lata mniej ? No bez jaj.[/QUOTE] Lepiej bym tego nie ujęła. "Mam już 21 lat i ciągle pytają mnie o dowód" brzmi śmiesznie i tyle.
|
|
#64 |
|
Zakorzeniona
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4806210 8]Ostatnio się zdziwiłam, że p. Elżbieta Jaworowicz ma 68 lat. Dałabym jej spokojnie znacznie mniej (myślałam, że jeszcze nie ma 60tki). Trzyma się kobieta całkiem nieźle.[/QUOTE]
Ja byłam w szoku, jak się dowiedziałam, że Magda Gessler ma 61 lat. Dawałam jej jakieś 47, max 50. |
|
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Brakuje tylko obwiązania łydek grubą warstwą bandaży i heja karmić inwentarz. Ale to tylko moja opinia. Bardzo ją lubię tak poza tym. |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja znam jedną 47 latkę wygląda na kobietę 35+ to jest coś a nie takie gadanie mam 25 a dają mi 20 , no wow ![]() sama gdy oceniam czyjś wiek odejmuje tak z 5 lat , żeby kogoś nie urazić kiedys na wizazu jedna dziewczyna pisała , że jest po 30 i nikt jej tyle nie daje , natrafiłam na jej fotke i od razu widziałam, że to kobieta po 30. nie ma co się oszukiwać jest różnica między 20+ a 30 + |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Podobnie dla niektórych kobiet w wieku 25 + facet młodszy o rok czy dwa odpada w przedbiegach, bo normalnie, ja cie nie mogę, jak tu się można zadawać z młodszym |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4806295 9]haha
![]() Podobnie dla niektórych kobiet w wieku 25 + facet młodszy o rok czy dwa odpada w przedbiegach, bo normalnie, ja cie nie mogę, jak tu się można zadawać z młodszym Ja mam +20 i to samo. Facet musi byc co najmniej 5 lat straszy, inaczej mam blokade psychiczna
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 25 lat, nie wyglądam na tyle. W 3/4 przypadków przy kupowaniu alkoholu muszę pokazać dowód. Często mam wrażenie, że przez mój wygląd i dziecinny ton głosu nie jestem traktowana poważnie. Pracownicy różnych miejsc często do mnie mówią na Ty, a nie pani.. bardzo często mnie to irytuje. Jak odbieram telefon to często jestem pytana, czy ktoś pełnoletni jest w domu. To samo było podczas kontroli mieszkania przez gazownię. Często ludzie nie wierzą mi, jak mówię, ile mam lat.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Znam 37 latke,a wygląda o wiele mniej,z 10 na bank
Kiedyś tzn pare lat temu to miałam z około 25-26,ona 3o0stke pani od nas brała dowody bo kupowalysmy whisky Także tego,wyglądam młodziej o 5 lat :P
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#73 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4806303 8]Cóż.
Ale przecież rok czy dwa lata, to żadna różnica u dorosłych ludzi. To rówieśnicy przecież. Ja tego nie rozumiem, serio. Też mam blokadę przed pojęciem tego [/QUOTE]Nie umiem tego wytlumaczyc racjonalnie. No tak mam xd Ale absolutnie nie mam nic do starszych kobiet i mlodszych facetow,a o to na intymnym rozpetala sie wczoraj prawdziwa burza |
|
|
|
|
#75 |
|
Pani Mizantrop
|
Pytanie o dowód nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem, bo ludzie różnie wyglądają i mają na to wpływ różne czynniki, np. 17latek, który ma już potężny "męski" zarost czy jest dobrze zbudowany potrafi wyglądać poważniej, tak samo jego rówieśnica, gdy się mocniej umaluje, a nikt chyba nie chce łamać przepisów dotyczących sprzedaży alkoholu nieletnim, więc po prostu muszą się upewnić, że osoba chcąca kupić piwo, whisky czy co tam jeszcze na pewno ma skończone te 18 lat.
To tylko przestrzeganie przepisów, a nie myślenie "on/ona na bank nie ma jeszcze 18 lat, bo nie wygląda i będę w szoku, jak się okaże, że ma 25"
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
Mam znajomą w monopolowym (to są chody, nie ?
) i mówi, że ona wie/podejrzewa, że ma przed sobą młodą ale dorosłą już osobę, tyle, że wielokrotnie nacięła się już na dojrzale wyglądające np. gimnazjalistki czy licealistki (czy też ich męskie odpowiedniki ), i już przestała wierzyć swej intuicji. Woli sprawdzić.
Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2014-09-09 o 11:15 |
|
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
Mi zawsze mówili, że wyglądam młodziej, ale nie zawsze się z tego cieszyłam. Mam też takie rysy, że ludzie przy pierwszym kontakcie często postrzegają mnie jako nieśmiałą, niepewną siebie i słodką dziewczynkę
.(mój ulubiony tekst, który który kiedyś kilka razy słyszałam będąc na koncertach - "ty słuchasz takie muzyki??? A nie wyglądasz na taką.. Wyglądasz tak niewinnie" )Na szczęście ostatnio trochę mi się wyostrzyły rysy (przynajmniej mam taką nadzieję )
Edytowane przez 0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 Czas edycji: 2014-09-09 o 11:16 |
|
|
|
|
#78 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
a wg mnie wyglądasz jak osoba pod 30tkę :P
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
Nie. Wyglada jak 18, ktoren ludzie daja 10 lat wiecej xd
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Ja we wrześniu kończę 19. Do tej pory byłam zapytana o dowód raz (podczas kupowania alko), za to mój chłopak który ma lat 23, jest pytany o dowód podczas wejścia do klubu....
Mi ludzie zazwyczaj dają ok 21 lat, niezależnie od tego czy jestem umalowana czy nie
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Konto usunięte
|
Masz 19? A daja Ci 21? Niesamowita różnica.
|
|
|
|
|
#84 |
|
Konto usunięte
|
Obslugiwalam kiedys pania, ktora chciala kupic sobie krem. Pyta o Ziaje Sopot Spa, mowie ze to nie dla niej, bo to krem 30+ (szczerze tak myslalam, na ulicy zwrocilabym sie do niej na ty, myslalam ze ma 28/29 lat) a ona: w tym roku koncze 39 lat. Byla przeszczesliwa :P a ja serio wzielam ja za kobiete przed 30. Mam nadzieje, ze tez tak bede wygladac :P
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
W tamtym roku miałam 18tkę, a do tej pory pytają mnie o dowód! huehuehue!
|
|
#86 |
|
Pani Mizantrop
|
Dużo czynników wpływa na odbiór danej osoby przez innych w kwestii wieku - wzrost, tusza, twarz, głos, ubiór, fryzura, zachowanie.
Co do postrzegania siebie, to za 3 miesiące kończę 27 lat i myślę, że wyglądam na swój wiek, na pewno patrząc na siebie dałabym sobie 25+.
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym nie oznacza to wale, że wyglądasz na starszą. |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Konto usunięte
|
lol, przeciez dwa lata roznicy, to zadna roznica, wiec naprawde nie wiem jak kogos moze dziwic, ze sie wyglada 2 lata mniej/wiecej.
Racja, ten watek to jakis absurd. ![]() Poza tym wszystko tez kwestia tego w jakiej grupie jestesmy. W sensie jak siedze w pubie z rówiesnikami to wygladamy normalnie, na te plus 20+, nikt nie ma watpliwosci ze jestesmy po 18. Ale z kolei jak pojde z TZ i jego znajomymi ktorzy mają kolo 28-30 lat, to automatycznie ludzie widza ze jestem najmłodsza, wiec tylko mnie pytaja o dowod, bo wola sie upewnic, czy aby na pewno nie jestem za mloda. Troche zakrecilam, wiec nie wiem czy zrozumiale ;p Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2014-09-09 o 11:53 |
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 24 a jeszcze pytają mnie w sklepach o dowód czasem...
Ogólnie słyszałam, że wyglądam bardzo młodo 19 lat.. heh... |
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym się chyba nie przyznawała, gdyby mi ktoś powiedział że wyglądam na 30 mając np 20
![]() Moja koleżanka, ma lat 20 i mężczyźni ustępują jej miejsca w autobusie... Nie chodzi mi o to, że ktoś wygląda "dojrzalej" tylko po prostu wygląda staro. Wg mnie to trochę przykre, bo to nie efekt tapety czy stroju, ona ma po prostu takie rysy twarzy
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

), wyglądasz na swój wiek, czyli młody, czyli młodo wyglądasz 

wyglądające np. gimnazjalistki czy licealistki (czy też ich męskie odpowiedniki
), i już przestała wierzyć swej intuicji. Woli sprawdzić.