|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z młodą narzeczoną
|
|
|
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- To nie jest argument, nie tak to mialo zabrzmiec. Córka jest dla mnie najważniejsza i nie potrzebuje kobiety. Wolalbym poprawic relacje z matka swojej corki a nie konczyc zwiazek Edytowane przez pajda1 Czas edycji: 2014-09-17 o 00:11 |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Jakbys dostala w nos jak ja od swojego partnera albo tak bys sie z nim szarpala ze mialabys cala reke zakrwawiona od paznokci to jakbys reagowala na ataki? Ja to wytrzymuje juz 9 miesiecy i probuje walczyc od 2 miesiecy sa jakies efekty lecz nieduze
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
narzeczeni, dobre sobie. oboje jestescie dziecmi ktorzy przypadkowo maja dziecko. moim zdaniem powinienes zakonczyc ten zwiazek. jestem pewna, ze wowczas mamuska znowu stanie sie okropna i dziewcze szybko do Ciebie wroci. Dziwnym trafem mamuska stala sie mila, kiedy corka zaszla w ciaze z facetem z dobrego domu. sorry za brak polskich liter. Edytowane przez Ingel Czas edycji: 2014-09-17 o 00:17 |
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłabym związek. Nie wszystko warto próbować ratować.
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja jednak jeszcze sprobuje z terapeuta
---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Wiem jaka byla wczesniej. Moze to przejsciowe, moze ja matka buntuje. Poczekam |
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Ja trochę osobiście rozumiem autora tego wątku.
Poza tym od początku chciał dla dziewczyny dobrze, widać że jest wrażliwym człowiekiem, walczy przede wszystkim o dobro dziecka. Dostał rady, żeby pójść do terapeuty i niech idzie, tam zdecyduje co dalej zrobić. Może im się uda uratować związek a jak nie to trudno, niech walczy o prawa do opieki nad dzieckiem...
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Rozeznanie
|
Zrob to, co wczesniej pisala Mijanou. Nic dodac, nic ujac.
Chron swoja corke. Byc moze Twoja pozal sie boze narzeczona tez sie ogarnie i terapia szokowa przyniesie jakis skutek. Szanse na to, ze sad przyzna matce opieke nad dzieckiem sa male. Ta dziewczyna jest zwiazana z matka, ktora oddala swoje dzieci do domu dziecka. Skrajna patologia. |
|
|
|
|
#73 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, czy to była wpadka, czy planowane dziecko. Jeśli to ta druga opcja, to być może jesteś bardzo naiwną osobą, skoro postanowiłeś zakładać rodzinę z kimś takim. Znałeś sytuację (chodzi mi o jej rodzinę) i doskonale wiedziałeś, w co się pakujesz, więc czemu teraz narzekasz? Mądry Polak po szkodzie... Mijanou napisała bardzo sensowny post: "Autorze- związałeś się z dziewczyną z patologii i uczyniles ją matką swojego dziecka. Na co liczyłeś? Że ktoś, kto wyrósł i dorastał w patologii tak latwo, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki wyjdzie z tego środowiska, jeśli zostaną mu stworzone inne warunki?" "postaw warunek: albo idzie z Tobą do psychologa na terapię albo się rozstajecie a dziecko zostaje przy Tobie" |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki, ze staracie sie mnie zrozumiec. Ja i tak sam czuje, ze potrzebuje isc do terapeuty, bo mi psychika z tego wszystkiego siada, gubie sie, potrzebowalem tez tutaj sie wygadac i poczytac co myslicie
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak ma zaciagnac na terapie dziewczyne, ktora nie pojdzie do lekarza bo ma gre na fb i ktora dostaje szalu bo zabrano jej telefon? przeciez to nie jest glupota, to jest wyprany mozg. Ona nie jest kobieta swiadoma sytuacji, nie chce poprawy swojego zycia.To jest dziecko, ktore chce telefon, fb i cieszy sie ze mamuska zadzwonila. Moze ma jej zwiazac rece i zaniesc do auta? Moim zdaniem tylko terapia szokowa moze tu pomoc. |
|
|
|
|
|
#76 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
Edytowane przez pajda1 Czas edycji: 2014-09-17 o 00:43 |
||
|
|
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
to, co napisala mijanou jakies 2 strony wczesniej. miej jaja i znajdz.
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
walnac piescia i powiedziec woz albo przewoz?
|
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
cos w ten desen.
albo nie, czekaj i czekaj, corka niech rosnie i uczy sie od mamy i babci, a Ty dalej placz, ze kupiles tyle fajnych rzeczy, a nie poskutkowalo. |
|
|
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Dzięki wszystkim, którzy się tu wypowiedzieli. Dodaliście mi odwagi i pomysłów na rozwiązanie tej sytuacji. Mam nadzieję , coś poskutkuje. |
|
|
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Autorze może Ty sam porozmawiaj z psychologiem co zrobić. Może podpowie Ci jak rozmawiać z dziewczyną itp.
Moim zdaniem Ty nie zachowujesz się źle, nie wiem skąd takie nie miłe komentarze niektórych dziewczyn pod Twoim adresem. Dziewczyna nie ma dobrych wzorców ale też coś powinna zrobić. Autor się stara a ona? ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- Skoro ona ma nie fajne wzorce to takim zachowaniem ostrym i chamskim nic nie załatwisz. |
|
|
|
|
#83 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W którym miejscu napisałam,że to co robi ta dziewczyna i w jakiej sytuacji się znajduje jest ok? Jeśli autor chce się dogadać jakoś z tą dziewczyną to raczej chamstwem niczego dobrego nie załatwi. Poza tym jeśli on chce się opiekować dzieckiem może lepiej by było pójść do jeszcze jakiegoś prawnika. |
|
|
|
|
|
#85 |
|
zuy mod
|
Co za smutny watek.
Dziewczyna z Twojego opisu jest typową Karyną z patologii. Zachowuje sie nieobliczalnie, ma odzywki na poziomie kogos z IQ ameby i nie potrafi zadbac nawet o siebie, a co dopiero o dziecko. Na litosc, Ty wydajesz sie byc jeszcze w miare ogarniety, czemu zrobiliscie sobie dziecko??? Kolejna ofiara metod "naturalnych" w postaci kalendarzyka albo przerywanego? Moim zdaniem nie ma tu zbyt wiele do ratowania. Moze to tylko Twoj subiektywny opis, ale wynika z niego, ze dziewczyna ma olbrzymia szanse skonczyc jak jej matka. Najlepsze co mozesz zrobic to odebrac jej dziecko. Szkoda tylko, ze polskie sady sa przeciwko ojcom. Jednak w obliczu takiej patologii powinienes miec szanse. Jesli jednak chcesz z nia byc postaw sprawe na ostrzu noza, jak trzeba - po prostu sie wydrzyj, jak zaczyna Cie szarpac czy drapac. Przestan sie bac, ze sie obrazi albo cos Ci zrobi. Musisz miec jaja.
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
ja mysle ze moze jakas terapia albo szczera rozmowa pomoze tak naprawde to troche takie nie teges ze ona nie angazuje sie w wasz zwiazek i woli mamusie z tego co sama wywnioskowalam to pewnie mama ja buntuje przeciwko tobie i twojej rodzinie a mama ma na nia pewnie duzy wplyw
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Faktycznie musiałam się nauczyć uczuć, bo znałam tylko nienawiść, poznałam najwspanialszego faceta pod słońcem, który mi w tym pomógł, również dawał i daje mi wszystko czego nie miałam w domu, i on i jego rodzina, co najważniejsze dają mi miłość. Odkąd wyprowadziłam się z patologicznego domu, moje stosunki z rodzinką się poprawiły i to zmiana o 360 stopni. Tak jest w większości przypadków, że relacje się poprawiają. Ale nigdy w życiu nie wróciłam od mamy naburmuszona, i nastawiona negatywnie, i nigdy nie zapomnę co zrobiła dla mnie rodzina narzeczonego, i on sam. Autorze, może to dziwnie zabrzmi, ale Twoja kobieta chyba bierze przykład z mamusi, taki jej autorytet, a matka to wykorzystuje i nastawia ją przeciwko Tobie, i Twojej rodzinie. I jeżeli mam być szczera, to chyba faktycznie powinniście się rozstać, zrobić sobie przerwę, może coś zrozumie dopiero wtedy kiedy będzie tracić. Uwierz że bycie ze sobą, dla dziecka jest najgorszym związkiem jaki może być (dla dziecka) bo ono z czasem rośnie i widzi coraz więcej, więcej rozumie i wie że rodzice się nie kochają. Jak Twoja narzeczona zamieszkałaby z matką, po waszym rozstaniu/przerwie i nic nie zrozumie, to staraj się od razu o prawa nad dzieckiem, i żeby mieszkała córeczka z Tobą, masz ogromne szanse na wygranie tej sprawy. powodzenia EDIT: Masz duże prawa do wygrania sprawy, mimo że jesteś ojcem, a nie matką, ponieważ Masz pracę, masz dom, masz stały dochód, masz warunki na wychowanie małej, ona tego nie ma. Nie zgadzam się w ogóle z tym co piszą niektóre dziewczyny, że jeżeli pochodzi z patologicznej rodziny to się nie zmieni. Licz się z tym, że Twoja kobieta moze zacząć Ciebie prosić o pieniądze, dla swojej matki. Jeżeli już ich nie daje, musisz z nią bardzo dużo rozmawiać, i zacząć być męski, nie możesz się bać że strzeli focha, nie możesz sobie pozwolić na traktowanie jak śmiecia (wybacz) drapanie, popychanie, nie to nie jest normalne. Pokaż że to Ty nosisz spodnie, postaw na swoim, i tak jak napisałeś "walnij pięścią w stół" i pokaż że przyszedł czas na zmiany, i sobie więcej nie pozwolisz na takie traktowanie. I równie dobrze Ty możesz pojechać do jej matki, i zabrać swoje dziecko tak jak to ona robiła.
Michał Razem: 25.09.2010r Zaręczyny: 16.08.2014r Zapuszczaaam kłaczki było 35 jest 47 będzie 60! Dbam o pazurki CEL= 60cm ![]() Edytowane przez KiniaaxD Czas edycji: 2014-09-17 o 10:35 |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli dziewczyna nie zgodzi się na terapię, to radzę zrobić wszystko, żeby do rodziny wróciła bez dziecka. Nie musi być to porażką i końcem związku. Tak naprawdę ona pewnie myśli, że rodzinka się zmieniła i taka supermilutka będzie już zawsze. Gdyby do nich rzeczywiście wróciła, to szybko by otrzeźwiała. Tylko nie dopuść do tego, żeby wróciła z dzieckiem.
|
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
A moze ona ma tez depresje poporodowa? Sprobuj isc sam na ta terapie.. Nie rozumiem dlaczego w Polsce nie wazne jaka by nie byla patologia to i tak matka ma wieksze prawa niz ojciec..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#90 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

Gdzie ty tu feminizm wypatrzyłeś