![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najście w mieszkaniu, żalę się.
Masakra z tymi wlascicielami.. Ja na szczescie zawsze trafialam na bardzo wporzadku ludzi, nawet jak wlasciciele mieszkali w tym samym domu, nade mna to nigdy nic nie mowili nawet jak cos chcieli to przez smsy byl kontakt bo nie chcieli przychodzic. Ale znam rozne przypadki u znajomych i nie wiem, niektorzy naprawde chca chyba wycuagnac pieniadza.. Tak jak ten wlasciciel mojej kolezanki, byl wlascicielem calej kanienicy, chyba z 7-8 mieszkan tam bylo wiec biedny nie byl, i co mu da drozsza zaslona do prysznica?!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
hibiku
a prawnik tzn kto? Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
mi pomaga tez pewna osoba z rodziny po prawie.
wlascicielka z bylego mieszkania chciala nam potracic 600 zl kaucji za porysana sciane meblem..chcielismy sami odmalowac te 5 cm. .. i przy pomocy prawnika tez sie udalo. nie mowiac ze po wyprowadzce oskarzyla mnie o kradziez kosza.. dodam ze w tym mieszkaniu NIGDY nie bylo kosza.. ![]() Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2014-09-21 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
A powiedzcie mi dziewczyny, czy mogę się nie zgodzić, żeby ona tutaj weszła z tą swoją koleżanką (czy kimś tam kogo przyprowadzi) w dniu zdawania mieszkania? Chodzi mi o to, żeby wpuścić ją, ale bez osoby towarzyszącej, bo następnego takiego najazdu dwóch bab na mnie jedną nie przetrwam nerwowo...
To będzie 29 września, a umowę mam do 30. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Naprawde nie mozesz znalezc nikogo kto by z toba byl w tym momencie? Najlepiej rozgarnietego i wygadanego zeby stanal ewentualnie w twojej obronie? Rodzice nie moga przyjechac? Ktos ci chyba bedzie rzeczy przewozil przy wyprowadzce. Albo chociaz popros jakiegos sasiada zeby przyszedl na chwile do was, powiedz mu ze wlascicielka nie potrafi sie kontrolowac i nie chcesz byc z nia bez swiadkow, bo juz raz doszlo do rekoczynow. Sasiedzi widac tez maja do niej zastrzezenia, wiec moze ktos sie zgodzi sie pojawic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Nie kombinuj, bo tylko sprowokujesz awanturę. Co z Twoim chłopakiem, dlaczego nie może przyjechać? Schowaj dziwnie pojętą dumę do kieszeni poproś kogoś o pomoc, bo nie ma sensu stresowac się przez tyle czasu.
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() przykro mi - a Twoj chlopak nie moze wtedy przyjechac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chłopak będzie w pracy. Ale dlaczego? Skoro w świetle przepisów wejście do mieszkania bez mojej zgody w momencie obowiązywania umowy jest złamaniem prawa, to na jakiej podstawie taka osoba miałaby tutaj wejść? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
na tym, ze i tak do sadu z tym nie pojdziesz a tylko wkurzysz wlascicielke, a poza tym nie wiem nawet jak masz skonstruowana umowe - ale takiego przepisu, ze ona nie moze wejsc w sensie stricto to nie ma, to, ze wchodzila po prostu moze byc argumentem w razie jakiejs kradziezy itp ale i tak dosc slabym, btw dam Ci sposob na nia ![]() ![]() ![]() - zobaczysz,ze bedzie jej glupio i zrobi sie mila ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
"Każdy użytkownik lokalu ma prawo korzystać z niego w sposób niczym niezakłócony. Nikt – nawet właściciel wynajmowanego lokalu – nie może wtargnąć do lokalu zajmowanego przez inną osobę. Takie zachowanie zagrożone jest karą nawet do roku pozbawienia wolności. Zakłócanie miru domowego może polegać na wtargnięciu do lokalu lub nieopuszczeniu go, mimo żądania osoby uprawnionej. Warto mieć na uwadze, że przestępstwo naruszenia miru domowego nie dotyczy prawa własności (czyli sprawca nie jest karany za to, że wtargnął do lokalu należącego do innej osoby), ale wolności człowieka i jego prawa do prywatności. Dlatego z ochrony przewidzianej w art. 193 Kodeksu karnego, może korzystać każdy, kto zajmuje dany lokal, nawet jeśli osobą naruszającą jest właściciel mieszkania. Jak podkreślił Sąd Najwyższy, właściciel lokalu, wynajmując go osobie trzeciej, zrzeka się na jej rzecz niektórych praw do tej nieruchomości. Najemca w wyniku podpisania umowy zyskuje nie tylko prawo korzystania z lokalu, ale również wszelkie inne uprawnienia z tym związane, choćby prawo do ochrony nietykalności mieszkania jako dobra osobistego. Właściciel lokalu, choć formalnie posiada prawo własności do mieszkania, nie ma prawa wchodzić do niego w dowolnie wybranym momencie i bez zgody najemcy." http://www.infor.pl/prawo/prawo-karn...-domowego.html -------------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
plum plum
|
a nie możesz np szybciej wywieźć swoich rzeczy? przecież nie obserwuje mieszkania 24h na dobę. Zostaw sobie małą walizkę i tyle. Jak przyjdzie i zrobi dziką awanturę, to w każdej chwili możesz wyjść, a całą resztę załatwić telefonicznie lub drogą listową.
![]() |
![]() |
#77 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() poza tym chyba troche za bardzo jednak przezywasz... skup sie na pozytywach- przeciez sie wyprowadzasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nocna Nimfa, a myślisz, że ten artykuł został napisany ot tak z powietrza? Przecież on jedynie opisuje przepisy i decyzję Sądu Najwyższego. Zresztą czytam właśnie ustawę o ochronie praw lokatorów i jest tam zapis, że właściciel może wejść do mieszkania jedynie w razie awarii, i to tylko w obecności funkcjonariusza policji lub straży miejskiej. Ależ baba ma tupet, żeby łamiąc przepisy jeszcze mi grozić policją. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Z rzeczami pomoże mi osoba z rodziny, ale nie będę jej wspominać o właścicielce, bo wiązałoby się to z poinformowaniem przez tę osobę xx osób w rodzinie i gadaniem przez xx miesięcy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() moze wlacz sobie jakas komedie dla poprawienia nastroju, niepotrzebnie o tym myslisz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Nic na to nie wskazuje, niestety.
Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2014-09-27 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Nocna Nimfa, czyli według Ciebie mam siedzieć cicho (i oglądać komedie, których przy internecie na kartę naoglądałabym się tyle, że wystarczyłoby na jakieś pół parsknięcia śmiechem...), podczas gdy baba nic sobie nie robi z przepisów - co to znaczy, że przepis jest "martwy"? Jeśli już byłaś tak wylewna, by pochwalić się swoją znajomością prawa, to może łaskawie wyjaśnij, dlaczegóż to policja miałaby nie reagować na przypadki łamania przepisów w tym akurat wypadku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Martwy to ten przepis jest chyba jedynie w tym sensie, że nieegzekwowany (albo bardzo rzadko), bo najemcy najzwyczajniej w świecie nie znają swoich praw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem w trakcie pakowania i wybieram rzeczy, które sobie zostawię do tego poniedziałku. Ubrania, kosmetyki itp, no i doszło do kolczyków. Chciałam zostawić takie jedne obręcze, ale zaraz pomyślałam, że ona w furii jeszcze gotowa za te kolczyki złapać, więc zmieniłam na małe wkrętki. Ech. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
efflorescence dobrze, że interesujesz się przepisami prawnymi, ale sama pisałaś, że nie wiesz czy dasz radę np. zaserwować właścicielce monolog zachwalający jak dobrze Ci się mieszkało w tym mieszkaniu itp., bo na sam dźwięk dzwonka trzęsą Ci się ręce...
więc czy dasz radę w sposób spokojny i rzeczowy przedstawić te informacje, które już zdobyłaś, tak aby nie zabrzmiało to jak słabe próby obrony? zauważyłaś już, że ta "baba" jest cwana i bez problemu pokrzyżuje Ci Twoją przemyślaną mowę, więc nie ma się co nastawiać na to co i jak jej powiesz, bo i tak wyjdzie inaczej. Z tego co pamiętam to masz jeszcze kilka dni do wyprowadzki, postaraj się bardzo dobrze poszukać sobie kogoś kto będzie w tym momencie przy Tobie, bo ta kobieta pewnie czuje się dlatego, że ma świadka....zagraj tak samo jak ona. ![]()
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
A wrzuć na jakąś grupę fb dot. ofert pracy w Twoim mieście, czy na ogłoszenia pracy lokalne itp. jakieś zgrabne trochę z humorem ogłoszenie, że masz fuchę dla wygadanego, postawnego chłopaka albo dwóch;> Te ogłoszenia przegląda wielu młodych bezrobotnych chłopaków, na pewno jakiś się skusi choćby za flaszkę pójść z Tobą. Jak ma Ci być głupio przed nimi to trochę podkoloryzuj, że Ci groziła, straszyła i się boisz. Hm?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() myslsisz, ze za taki telefon baba od razu mandat dostanie ![]() ( o ile w ogole sie tym zainteresuja, bo przypuszczam,ze nie - co innego jakbys zadzwonila w trakcie jej wizyty) no chyba, ze masz zamiar podac ja do sądu, to sprawa troche inna ale wciaz watpie zebys wygrala (zreszta co ![]() ![]() serio rozumiem,ze jestes wzburzona, a wlascicielka byla chamska i wiem,ze to nic milego ale teraz juz po prostu przesadzasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.