SKOK na Kasę czyli jak wygląda Marketing - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 07:58   #61
CDN2015
Rozeznanie

Dot.: SKOK na Kasę czyli jak wygląda Marketing

Cytat:
Napisane przez alaba71 Pokaż wiadomość
Podobno nieuczciwe zachowania Skoków ujrzały światło dzienne dzięki bankom. Wiadomo konkurencja. Jednak machlojki banków nie mają podtekstu politycznego. Nigdy banki nie miały takiego wsparcia jak kasy które podobno były powiązane z wieloma instytucjami jak kancelarie prawne i komornicze a nawet miały swoich ludzi w prokuraturze. Nasuwa mi się skojarzenie z chińską triadą. Wiadomo że jest ona nawet w parlamencie takich krajów jak USA. Skoki to też taki ciąg powiązań biznesowo politycznych
Ostatnio w programie Państwo w Państwie omawiano ostatnią sytuację dotycząca komorników. Była osoba z Rady Komorniczej która nauczyła się tekstu.Starała się wszystkim przerwać nie dopuścić do głosu.Okazało się ,że tych przypadków okradania ludzi przez komo0rników jest tysiące. Komornik to tak na prawdę sposób na biznes.Komornik zarabia przeciętnie około 35 tysięcy. Mógłbym wymienić kilkanaście nazwisk podanych w tym programie, ale mógłbym skończyć w więzieniu lub z nożem w plecach więc nie podam. Okazało się ,że na 70 tysięcy skarg na działalność komorniczą rozpatrzono tylko jedną. Według mnie jest to organizacja przestępcza , która jest powiązana z kancelariami adwokackimi- co pokazano w programie, która wykorzystuje prawo do własnych celów. Nigdy nie pomógłbym komornikowi lub sędziemu. Pewnie są uczciwi lecz powinien ( pewnie wie) że jest w organizacji przestępczej więc bierze odpowiedzialność za resztę. Ja czekam na Rewolucję. Tam giną winni ale tez niewinni ludzie. Będzie tak, że jakaś grupa ludzi się zbierze i np. rozstrzela wszystkie osoby kiedy wejdzie do sądu czy kancelarii komorniczej czy prawnej. Na prawdę bym się nie zdziwił. Są grupy ,które stoją ponad prawem i nie mówię tu o politykach bo ich można wsadzić do wiezienia.Natomiast jak to pisało w necie komornikowi nie można nic zrobić, tak jak sędziemu czy prawnikowi.
CDN2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-18, 09:09   #62
CDN2015
Rozeznanie

Wczorajsza debata pomiędzy Dudą a Komorowskim pokazała z całą wyrazistością , że za przekręty Skoków odpowiada Pis- nawet Duda był zaangażowany w ratowanie kas, które tak na prawdę były największym przekrętem po 89 roku. Gdy do władzy dojdzie Duda i Pis znowu pewne sprawy będą zamiatane pod dywan. Następni ludzie zostaną oszukani przez kasy znowu będą samobójstwa i nikt za to nie odpowie
Stary 2015-06-14, 18:23   #63
CDN2015
Rozeznanie

Niektórzy mówią Skok Wołomin był PO. Prezes zarządu SKOK Wołomin otrzymał wyróżnienie Anioł Stróż Ziemi Wołomińskiej przyznane w dowód zasług dla krzewienia wartości chrześcijańskich i
patriotycznych. Wśród wyróżnionych są też m.in.J.Pietrzak,
A.Macierewicz, M. Jurek i bp.S.L.Głódż.
Uroczystość wręczenia prezesowi SKOKu Wołomin wyróżnienia
uświetnili swoją obecnością m.in poseł PIS Sasin , senator
PIS P.Andrzejewski oraz liczne grono pisowskich samorządowców.
Honorowym gościem był J.Pietrzak. Kazanie wygłosił Ks. Dziekan
Trojanowski który w kazaniu podkreślił, że Wołomin był
zawsze ostoją prawicy i kultywowania wiary katolickiej.
Krótkie wystąpienia połączone z życzeniami wygłosili senator
PIS Andrzejewski i poseł PIS Sasin. Po części oficjalnej wszyscy
zebrani odmówili modlitwę .
źródło http://www.gazeta-dobryznak.pl/index.php?art=1180
Podałbym inne ale dla wielu link do wypowiedzi z tvn24 czy gw to link nieprawdy
Stary 2015-06-14, 20:12   #64
Elfia4
DOMator

Wszystko fajnie, tyle, że podczas pracy w "marketingu" SKOKu wymagano prawdopodobnie od ciebie poprawnej interpunkcji i ortografii? Pachnie mi to ściemą, bo nikt by nie zatrudniłby do pisania peanów na forach kogoś, kto ma problem ze stosowaniem spacji przed, zamiast po znaku interpunkcyjnym.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 11:26   #65
CDN2015
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Wszystko fajnie, tyle, że podczas pracy w "marketingu" SKOKu wymagano prawdopodobnie od ciebie poprawnej interpunkcji i ortografii? Pachnie mi to ściemą, bo nikt by nie zatrudniłby do pisania peanów na forach kogoś, kto ma problem ze stosowaniem spacji przed, zamiast po znaku interpunkcyjnym.
deSawa chyba się już nie odezwie. Wszedł przeprosił bo pewnie tu też agitował. Jak dla mnie to kasa Stefczyka musi być bardzo niezadowolona z wpisów. Taki wpis jak twój podważający autentyczność wypowiedzi dość specyficznie pachnie. Czy można kupić moderatora? Co potem napiszesz, że są banki, są skoki i jest kasa Stefczyka? Musisz się pogodzić z tym , że skoki to mafia. Jeśli nie przekonują cię linki do artykułów to albo masz swe własne właściwe zdanie od urodzenia i nic cię nie przekona. Albo też dostałaś kopertę. Bo to przyznasz trochę dziwnie wygląda ta twoja niewiara. Nawet KasaStefczyka się uspokoiła. Za dużo podanych faktów.
Stary 2015-06-24, 13:22   #66
sorok
BAN stały

Cytat:
Napisane przez deSawa Pokaż wiadomość
Moja praca w Kasie Stefczyka polegała na marketingu.Siedziałam przed internetem i na wielu forach pisałam pochlebnie o Skokach.Umieszczałam wpisy na wp.pl onecie ale i na Babskim świecie ,ale głównie na Gazeta.pl i internetowym wydaniu Dziennika Łódzkiego.
Pisałam np.,, jedynym polskim bankiem jest Skok to dobra firma , której ufają Polacy'' lub ,, Banki są złe tylko w kasach nikt cię nie oszuka, są niskie procenty i ludzi traktują fer'' Czemu to piszę ?Już tam nie pracuje.To raz .Dwa chciałam przeprosić tych , ludzi ,że wmawiałam taką szmirę .Trzy podzielić się bo pewnie nie wiecie , że coś takiego istnieje.Robiłam tak bo dostawałam za to kasę to się nazywa marketing.
Szefowie banków usmażą się w piekle za oszustwa! Bóg im da porządną pokutę!
sorok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 13:34   #67
Dannadevil1948
Przyczajenie

Marketing dźwignią handlu. Fajnie, że przyznałaś się do tego, ale niestety sama świata nie zbawisz. Dobrze jednak, że naświetlasz problem. W dzisiejszych czasach trzeba być ostrożnym i nie należy sugerować się wszystkimi opiniami, które znajdują się w intrenecie.
Dannadevil1948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-27, 14:35   #68
krawczyk_mediamass
Przyczajenie

Myśle, że w całej tej dyskusji nie uwzględniamy tego, że Skokom niewielką różnicę robią teraz negatywne opinie w internecie. Głównie dlatego ze wszystkie największe stacje nagłośniły już problem

Edytowane przez krawczyk_mediamass
Czas edycji: 2015-11-27 o 14:40 Powód: złe przekazanie myśli
krawczyk_mediamass jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-16, 15:51   #69
alaba71
Raczkowanie

Myślę,że Skokom nigdy nie zależało na opinii innych.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

O powiązaniach Amber Gold ze SKOK-ami,wiele się mówiło.
Pieniądze z samych pożyczek w SKOK-ach mogły być wystarczające na rozruch Amber Gold?

Nie trzeba było do tego wielkich milionów. Wszyscy myślą, że w Amber Gold musiano zainwestować fortunę. To nieprawda. Moim zdaniem sukces przestępców polegał na udanym pomyśle. Analiza ABW wskazuje, że spółka ruszyła z bardzo małym budżetem na promocję. Być może trudno w to uwierzyć, ale pierwsze reklamy, które ukazały się w "Naszym Dzienniku", kosztowały po 2-3 tysiące złotych. Później piramida rozrosła się jak kula śniegu, zataczając coraz szersze kręgi. Chodziło więc o dobry pomysł i wstrzelenie się w target. W reklamach pisano o "polskim złocie" i firmie o "100-procentowo polskim kapitale". Wydawano na nie kilka tysięcy złotych, a po tygodniu pojawiała się lokata na 50 tysięcy.

Są jeszcze inni ludzie, którzy łączą SKOK-i i Amber Gold?

To wręcz krąg najbliższych osób Marcina P. Michał Forc, rzecznik Amber Gold i jego prawa ręka, współpracował ze SKOK Media i tworzył portal SKOK Stefczyka. W trakcie przesłuchania, pytany o to, jakie usługi i komu świadczył przed przyjściem do Amber Gold, opowiadał o różnych podmiotach. Przypomniał sobie nawet jakąś prezentację dla pewnego urzędu. Gdy zapytałem go o współpracę z dużą instytucją finansową podobną skalą do Amber Gold, nic nie przychodziło mu do głowy. Zapytałem bylego rzecznika Amber Gold o tworzenie w tym samym czasie portalu największego SKOK-u - SKOK-u Stefczyka - i dopiero wtedy pamięć mu wróciła.

Drążyłem dalej: czy wydawał dyspozycje swojemu pracownikowi, by usunąć ze strony SKOK informację o wykonaniu przez jego firmę Excelo. Zaprzeczył. Pokazałem mu maila, gdzie znajdowało się takie polecenie. Dziwne. Mamy prawą rękę Marcina P., człowieka, przez którego przeszły miliony złotych, równocześnie współpracującego ze SKOK - iem i on nagle nic nie pamięta?

Do współpracy ze SKOK Media wprost przyznał się za to Wojciech Pastor, również w późniejszym okresie pracownik Amber Gold.

Tak, dopytywany o swoją drogę zawodową, stwierdził, że po powrocie z Anglii trafił do firmy Mariusa Olecha, a potem do SKOK Media. Po drodze zatrudnił się w jeszcze jednym miejscu, aż skończył w Amber Gold. Jego postać jest przedziwna. Tak naprawdę dotąd nie wiemy, czym tak do końca się zajmował i jaką rolę pełnił. Jasne jest tylko jedno: był bardzo blisko małżeństwa P.,
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...owiada/57lvbbw
alaba71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości