|
|
#61 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: gwałt jako powód do żartów
Cytat:
A co do gwałtu na pijanej dziewczynie... Jak już pisałam nie znaczy nie czy po pijaku czy na trzeźwo, ale jak oboje są pijani i żadne nie mówi tak ani żadne nie mówi nie to co? Też mamy do czynienia z gwałtem i oczywiście facet jest winny? Poza tym, zgadzam się z beznadziejnym i z mią. Człowiek powinien umieć o siebie zadbać i możemy powiedzieć, że niech dzieci wsiadają do samochodu obcych ludzi, bo przeciez nie powinniśmy uczyć dzieci nieufności wobec nieznajomych tylko ci nieznajomi nie powinni im robić krzywdy... A jednak dla bezpieczeństwa dzieci wpaja im się pewne zasady. Dla mnie jednak powinno się unikać zagrożenia, bo w starciu z dwumetrowym drągiem roztropne stwierdzenie "To nie ja powinnam się przed Tobą bronić, to Ty nie powinieneś mnie teraz próbować zgwałcić!" na niewiele się zda. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Od dziecka nie mogę tego pojąć - słaba płeć. Faktycznie, słaba płeć w słabym społeczeństwie.
Masz ochotę zalać się w trupa? Chcesz założyć małą obcisłą czarną? Licz się z tym, że komuś Twoje ciało spodoba się za bardzo, a że będzie miał w tyłku Ciebie jako osobę i będzie ważył dwa razy tyle, co Ty, niewiele masz do powiedzenia. Nawet więcej - opinia publiczna też ma w tyłku Ciebie jako osobę. Marsz szmat - jakkolwiek dziwna forma protestu, ale słusznego - budzi bulwersy nie tylko w świątobliwych facetach. Dlaczego budzi bulwers w niektórych kobietach? Naprawdę czyjeś gołe wymalowane cycki są bardziej odrażające niż gwałt? Wybaczcie chaos, ale to, że biologicznie uwarunkowana mniejsza siła fizyczna może w "nowoczesnym" świecie ściągać na kobiety gwałcicieli, jest dla mnie niepojęte. |
|
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
Jeszcze jest sprawa jak facet i kobieta zaleją się w trupa, po czym wspólnie razem się budzą z urywkami pamięci. W takich sytuacjach nie wiem o co kobieta może mieć pretensje, bo facet równie dobrze może oskarżyć ją o molestowanie czy gwałt.
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak, takie sytuacje mają miejsce, ale nie o tym mowa - czytaj dwa razy i dwa razy analizuj, jeśli po jednym razie nie kumasz. Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż dziw, ze koledzy narodowcy mu jeszcze internetu nie odcięli, robi im czarny PR
|
|
|
|
|
|
#68 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Zielonych, to takie androny pleciesz, że się słabo robi. Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-09-25 o 13:28 |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Ante Pante
|
Cytat:
![]() Ale tak jest.
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogadajmy może o prawej stronie, jest do pośmiania, wręcz OSIOŁ by się uśmiał.
|
|
|
#72 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odnosząc się do samego tytułu wątku uważam, że czy na dziecku, czy na kobiecie (matce, koleżance, nieznajomej, siostrze...), czy na mężczyźnie - nie ma nic bardziej poniżającego (dla ofiary) i odrażającego niż gwałt.
Ostatnio usłyszałam dwie teorie, za które uważam, że należy się :1. gwałt to wynik prowokacji i zachęty! "..Bo ona się tak ubrała! Bo ona jest taka-siaka i ma taką opinię!" 2. skoro gwałt nie został zgłoszony na policję, to znaczy, że nie był to gwałt i "jej się podobało". Borze sosnowy. Ci "ludzie" chyba byli zasiani jak kapusta czy buraki, bo nie wierzę, by człowiek takie "coś" urodził. ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Jeżeli powiedziała "nie" to ok, najpierw zachęciła, ale to nie daje prawa do "ściągnięcia majtek siłą i na chama". Normalny facet będzie wtedy skołowany, ale nie będzie bił po twarzy i "za ojczyznę" między nogi. Bądźmy poważni. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-09-25 o 15:30 |
||
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
debil zawsze znajdzie okazję do gwałtu, usprawiedliwienie także zawsze znajdzie. feministki można tu zostawić w spokoju, bo tu sprawa dotyczy zupełnie innych sytuacji które akurat ludzie gardzący feministkami nie specjalnie krytykują, a nawet żartują sobie z gwałtów, twierdzą że kobiety chcą tylko udają itd |
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chociaż tak z drugiej strony nie wiem czy postawiłabym taki gwałt na równi z tym co przeżyła dziewczyna na którą wyskoczył jakiś zbok zza krzaka. Raczej nie. Edytowane przez 201607111042 Czas edycji: 2014-09-25 o 19:03 |
|
|
|
|
|
#75 |
|
BAN stały
|
ostracyzm? bojkot? jak słyszę takie hasła to zastanawiam się czy niektóre kobiety składają się tylko z waginy, że tak celebrują seksualność, że nie wolno komuś nawet palnąć głupoty na ten temat.
![]() Owszem, może ''żart'' wysokich lotów nie był, ale w ogóle mnie ten tekst nie rusza, nie ogarniam, jak można robić aferę o takie coś. Czasem ktoś mówi w żartach jak się na kogoś złości, że kogoś udusi czy zamorduje, to nie oznacza, że co drugi czy tam prawie każdy człowiek jest mordercą. |
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To, że Ciebie tekst nie rusza, to niewiele znaczy. Ten ohydny żart jest tylko przykładem na bezkarne szerzenie i upowszechnianie seksizmu oraz nienawiści. Bardzo wąsko patrzysz na problem. Słowa mają sporą moc i potrafią bić. Sama sobie tego nie wymyśliłam. |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
btw. czy ja cos gdzieś pisałam żeby nie chodzić do domu swojego faceta czy znajomego? naprawdę nie umiesz czytać ze zrozumieniem czy tylko udajesz? Edytowane przez 201607111042 Czas edycji: 2014-09-25 o 19:11 |
||
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podwójne standardy, ale co poradzisz?
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na drugiej randce do faceta do domu na wino- toć gdyby mnie mój były wtedy zgwałcił, pół społeczeństwa by mnie wyśmiało, bo sama się pchałam ![]() Ostrożne to nie było, zdaję sobie sprawę. Ale nikt nie ma prawa mi mówić, że pójście do domu=wyrażenie chęci spółkowania. Edytowane przez _Mia Czas edycji: 2014-09-25 o 19:42 |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
zresztą to też dużo pokazuje że nie ważne gdzie, nie ważne o której bo nie zna się dnia ani godziny gdy można zostać zgwałconym i to wcale nie trzeba mieć mini na sobie czy nie trzeba być pijanym.
zresztą ofiary gwałtów często znają gwałcicieli, często to jest właśnie wtedy gdy dziewczyna idzie z kumplem do niego bo on coś ma dla niej itd więc ufnie idzie, takich sytuacji żart Ziemkiewicza również dotyczy. dla mnie jako faceta to nie ma różnicy czy idąc z kobietą do siebie się zna ją czy nie, po prostu normalny człowiek nie gwałci, normalny człowiek seks odbywa za zgodą a jak ktoś jest zwykłą pi.dą to musi brać siłą bo po dobroci nikt mu nie da. |
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Okej, niech będzie i kobieta, komentowałam sytuację całościowo. Mężczyźni często mają najwięcej do powiedzenia w sprawie aborcji, przemocy wobec kobiet, feminizmu i jego znaczenia - choć tu rzadko mają jakiekolwiek pojęcie - widać to także na wizażu. Na wątkach dotyczących tych tematów szybko pojawiają się mężczyźni, tacy jak Imperialista czy beznadziejny i głoszą te swoje mądrości.
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-09-25 o 19:53 |
|
|
|
|
#84 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie sądzę by sytuacje które opisujemy były analogiczne.Po drugie nie wiem jak połowa społeczeństwa, ale ja bym Cie nie wyśmiała, ale w duchu pomyślała że postąpiłaś bardzo nierozsądnie i nieostrożnie. Dla mnie takie zachowanie to zwyczajny brak odpowiedzialności i tyle, ale widzę że na wizażu powiedzieć tego nie można. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypowiadać się wypowiadają i będą, ale kiedy mędrkują i poruszają tematy, których liznęli tylko z wątpliwych źródeł, to jest to po prostu słabe. Może moja poprzednia wypowiedź zabrzmiała jak uogólnienie, więc prostuję - znam, na całe szczęście, mnóstwo świetnych mężczyzn, świadomych, oczytanych, mających wiedzę na temat, na który planują się wypowiadać. Wyżej chodziło mi o ludzi, którzy są ignorantami, a myślą, że znają prawdy tego świata i wiedzą, co jest lepsze dla mnie, mimo że nigdy nie będą w stanie zrozumieć tego, co czuję - nie mówię tu o gwałcie, gdyż jest to problem, który dotyka także wielu mężczyzn i nie należy o tym zapominać.
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-09-25 o 20:09 |
|
|
|
|
|
#86 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie chce mi się już pisać o czytaniu ze zrozumieniem. Powiedziałam o wypowiadaniu się w pewnym tonie, a nie o wypowiadaniu w ogóle, tyle. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 |
|
jestę wieszczę
|
no taki żarcik kosmonaucik, hihi, ofiary gwałtów śmiały się głośno i radośnie. Hehehehe, nie. Gwałt to nie jest temat do żartów. Ze zwykłej delikatności, biorąc pod uwagę ile osób w Polsce ma traumę z powodu przemocy seksualnej, której były ofiarami. Największą traumą mojego życia był zboczeniec, który zgwałcił mnie w bramie, gdy byłam nastolatką, a tu nagle dziennikarzyna wyskakuje z "zabawnym tekścikiem" i jeszcze tłumaczy, że się chwalił. Słabe to.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#89 | ||
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#90 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

aż dziw, ze koledzy narodowcy mu jeszcze internetu nie odcięli, robi im czarny PR

: