proszę o radę, nie wiem co robić... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-30, 07:45   #61
201707171132
Konto usunięte

Dot.: proszę o radę, nie wiem co robić...

Cytat:
Napisane przez Kirenne Pokaż wiadomość
Coś jest w tym co pisze rockandrollqueen, przede wszystkim w kwestii wyluzowania i chociaż próby zdystansowania się do sytuacji. Czasami z dalszej perspektywy niektóre rzeczy wyglądają lepiej, więc warto zrobić krok w tył.

Jak tak czytam o tym facecie to na myśl przychodzi mi taka sugestia, że może dopóki jesteś studentką to nie wypada mu w jakikolwiek sposób wychodzić z inicjatywą, czy wręcz Cię podrywać. Zakładając wersję optymistyczną, że również nie jesteś mu obojętna. Ale podkreślam zakładając. Nie wiemy i nie wiesz na 100% jak jest w rzeczywistości
no właśnie i to jest najbardziej męczące. Myślę, że takie długie podchody są dobre najwyżej do 16 roku życia, później lepiej dość szybko wiedzieć na czym się stoi. I jak mówię, to nie muszą być od razu megapoważne związki, można zacząć od przyjacielskich spotkań na luzie, zobaczyć jak się dogadujemy poza uczelnią, jakie on ma oczekiwania wobec drugiej strony, czy są wspólne tematy bo siedzenie w milczeniu też nie jest przyjemne
201707171132 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-30, 08:20   #62
oliwia18
Zakorzenienie

Cytat:

Przyznam, że nie bardzo rozumiem Twój komentarz do mojej wypowiedzi. Ja byłam na studiach tzw. "masowych"- zaczynało ponad 1000 osób, skończyło 500. Ale wykładowca, który zwrócił uwagę na kogoś, zapraszał do koła naukowego już istniejącego (albo podpowiadał założenie i zrobienie do opiekunem), wysyłał dodatkowo materiały, swoje artykuły, zapraszał na seminaria, konferencje naukowe, podsyłał informacje o konkursach lub zbieraniu publikacji, proponował praktyki/wolontariat u znajomego, byle tego wyróżniającego się studenta zatrzymać gdzieś koło siebie. W takich sytuacjach codzienny kontakt telefoniczny, mailowy, osobisty (nie tylko na uczelni, ale także w pubie na piwie) był naturalny, oczywisty i niewymuszony. Z takich relacji później tworzą się nie tylko doktoraty, ale i przyjaźnie. Więc dla mnie jest naturalne, że wykładowca, który- jak twierdzi zainteresowana- lubi ją, zwraca na nią uwagę i być może nawet jest nią zainteresowany jako kobietą a nie studentką, wyszedłby choćby z jedną z tych inicjatyw.
oliwia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-30, 08:32   #63
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arwenaxx Pokaż wiadomość
no właśnie i to jest najbardziej męczące. Myślę, że takie długie podchody są dobre najwyżej do 16 roku życia, później lepiej dość szybko wiedzieć na czym się stoi. I jak mówię, to nie muszą być od razu megapoważne związki, można zacząć od przyjacielskich spotkań na luzie, zobaczyć jak się dogadujemy poza uczelnią, jakie on ma oczekiwania wobec drugiej strony, czy są wspólne tematy bo siedzenie w milczeniu też nie jest przyjemne
No dobra, już poza tym snuciem wizji - jak masz zamiar umówić się z nim na spotkanie, skoro on nie za bardzo wykazuje takie chęci?
Stary 2014-09-30, 09:02   #64
201707171132
Konto usunięte

pominęłam jeden, bardzo istotny szczegół który zarazem może dać Wam odpowiedź-on do rozpoczęcia tych wakacji na 100% miał dziewczynę, na portalu zarejestrował się na początku września (podobno, nie ja odkryłam) więc myślę, że dopiero zerwali.
Edit: ja o tym wiedziałam i dlatego od razu napiszę, żeby nie było-zachowywałam się całkowicie grzecznie, nie wchodziłam z butami w ich związek, nasze rozmowy zawsze były na poziomie i bez żadnych podtekstów, nie pozwoliłabym sobie na to. Dobrze się rozumiemy i to widać, niemniej nie był to flirt z mojej strony (wtedy, gdybym wiedziała że już mogę sobie pozwolić na więcej byłoby inaczej ale on dopiero teraz jest wolny).

Edytowane przez 201707171132
Czas edycji: 2014-09-30 o 10:04
Stary 2014-09-30, 10:08   #65
Kirenne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwia18 Pokaż wiadomość
Przyznam, że nie bardzo rozumiem Twój komentarz do mojej wypowiedzi. Ja byłam na studiach tzw. "masowych"- zaczynało ponad 1000 osób, skończyło 500. Ale wykładowca, który zwrócił uwagę na kogoś, zapraszał do koła naukowego już istniejącego (albo podpowiadał założenie i zrobienie do opiekunem), wysyłał dodatkowo materiały, swoje artykuły, zapraszał na seminaria, konferencje naukowe, podsyłał informacje o konkursach lub zbieraniu publikacji, proponował praktyki/wolontariat u znajomego, byle tego wyróżniającego się studenta zatrzymać gdzieś koło siebie. W takich sytuacjach codzienny kontakt telefoniczny, mailowy, osobisty (nie tylko na uczelni, ale także w pubie na piwie) był naturalny, oczywisty i niewymuszony. Z takich relacji później tworzą się nie tylko doktoraty, ale i przyjaźnie. Więc dla mnie jest naturalne, że wykładowca, który- jak twierdzi zainteresowana- lubi ją, zwraca na nią uwagę i być może nawet jest nią zainteresowany jako kobietą a nie studentką, wyszedłby choćby z jedną z tych inicjatyw.
yyy...no o to mi chodziło, że to byłby dobry pomysł, żeby on wyszedł z taką inicjatywą. tylko tyle... bez podtekstów, czy ironii...

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
No dobra, już poza tym snuciem wizji - jak masz zamiar umówić się z nim na spotkanie, skoro on nie za bardzo wykazuje takie chęci?
No i pytanie, czy odważysz się rzucić coś na temat tej kawy jak się Wam znów telefony rozładują
Kirenne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-30, 10:11   #66
201707171132
Konto usunięte

Cytat:
No i pytanie, czy odważysz się rzucić coś na temat tej kawy jak się Wam znów telefony rozładują
prawda taka, że tutaj jest największy problem. Nie w tym czy odmówi, bo ma prawo tylko ogarnięciem swojej odwagi
W przyjacielskich spotkaniach nie przeszkadzałoby mi to, że ma jakieś tam niezamknięte sprawy.

Edytowane przez 201707171132
Czas edycji: 2014-09-30 o 11:05
Stary 2014-09-30, 10:46   #67
zakonna
Naczelna Nastolatka

Serio? 30 letni wykładowca miał DZIEWCZYNĘ? czy tylko dla mnie brzmi to tak dziwnie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 10:49   #68
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Serio? 30 letni wykładowca miał DZIEWCZYNĘ? czy tylko dla mnie brzmi to tak dziwnie?
A co w tym dziwnego, ze 30-letni facet ma dziewczyne?
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-30, 11:40   #69
zakonna
Naczelna Nastolatka

Partnerkę, narzeczoną tak ale dziewczynę? Mowa o dorosłym człowieku.
Stary 2014-09-30, 11:45   #70
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież mówi o nim osoba nie do końca dojrzała, lubująca się w kucyponkach, nie on sam
Stary 2014-09-30, 11:53   #71
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Partnerka, zwłaszcza krótkoterminowa = dziewczyna tak naprawdę, poza tym to przecież słowa autorki. Już nie róbmy z faceta na siłę potwora, rozumiem uczulić autorkę że go nie zna więc żeby nie idealizowała, ale nieidealizowanie to nie to samo co wymyślanie na siłę wad/problemów, których facet pewnie nie ma.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 11:53   #72
Kirenne
Zadomowienie

Cytat:
prawda taka, że tutaj jest największy problem. Nie w tym czy odmówi, bo ma prawo tylko ogarnięciem swojej odwagi
W przyjacielskich spotkaniach nie przeszkadzałoby mi to, że ma jakieś tam niezamknięte sprawy.
No ja na co dzień nie mam problemu, żeby np. odezwać się do kogoś nieznajomego chociażby w sklepie. Zaczyna być pod górkę jak trzeba zagadnąć do faceta, który nie jest mi obojętny, a nie znam go tak dobrze jak kumpla.
Wg mnie po prostu pomyśl co możesz powiedzieć i jak. Wtedy sobie nie będziesz pluć w brodę, że palnęłaś głupotę
Kirenne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-30, 12:23   #73
zakonna
Naczelna Nastolatka

Nie. Ja się absolutnie nie odnoszę do tego faceta. Chodzi mi raczej o sposób w jaki autorka postrzega i opisuje rzeczywistość
Stary 2014-09-30, 12:36   #74
Koci Pazur
Rozeznanie

Cytat:
Nie. Ja się absolutnie nie odnoszę do tego faceta. Chodzi mi raczej o sposób w jaki autorka postrzega i opisuje rzeczywistość
Ja tam uważam, że można zamiennie używać słów "dziewczyna" i "partnerka" w stosunku do 30 letniej kobiety (a może i młodszej). Jak mam 26 lat to moj chłopak może mnie przedstawiac jako swoją dziewczynę, czy już jest niepoważny.?A jakbym miala te 4 mniej? Mogę być dziewczyna i w wieku lat 50, nie przeszkadza mi. A partnerka brzmi dość oficjalnie i do krótkiego związku w jakimkolwiek wieku pasuje mi co najwyżej średnio.
Koci Pazur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-30, 13:21   #75
why_so
Rozeznanie

W Twoim świecie jak ktoś podrywa dziewczynę jest "patolką"?

---
Co do tych określeń- no w tak zaawansowanym wieku, myślę że najodpowiedniejsze byłoby słowo "konkubina"

Edytowane przez why_so
Czas edycji: 2014-09-30 o 13:25
why_so jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-30, 16:06   #76
201707171132
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez why_so Pokaż wiadomość
W Twoim świecie jak ktoś podrywa dziewczynę jest "patolką"?

---
Co do tych określeń- no w tak zaawansowanym wieku, myślę że najodpowiedniejsze byłoby słowo "konkubina"
zależy jakie podrywanie, nie lubię tylko tego rodzaju co opisałam a niestety takie uznaje duża grupa ludzi nie widząc w tym nic niekulturalnego. Co kto lubi
Stary 2014-09-30, 16:08   #77
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
zależy jakie podrywanie, nie lubię tylko tego rodzaju co opisałam a niestety takie uznaje duża grupa ludzi nie widząc w tym nic niekulturalnego. Co kto lubi
Więc jakie podrywanie lubisz? "Na inteligenta"?
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-30, 16:49   #78
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Pytałaś czy ktoś miał podobnie.
Ja miałam, ale to było ponad 10 lat temu, więc część szczegółów zatarło się w mojej pamięci.
Pan prowadził ćwiczenia, mała grupa max 15 osób. Owszem, spodobał mi się, ale nigdy nie myślałam o nim w kategoriach potencjalnego faceta. Dla mnie była bariera wykładowca - student. Okazało się, że wpadłam owemu panu w oko, ale z powodu tej zależności starał się udawać że nie zwraca na mnie uwagi. Było to z jednej strony komiczne, z drugiej trudne. Cała grupa szybko się zorientowała o co chodzi. Pan prowadzący zajęcia starał się nie okazywać żadnej sympatii wobec mnie. Wręcz przeciwnie, dostawałam najtrudniejsze pytania, zadania. Tak jakby chciał przed całą grupą pokazać, że piątkę stawia mi nie z sympatii, ale za wiedzę i umiejętności.

Propozycja spotkania niezwiązanego z uczelnią wyszła z jego strony, po wcześniejszej naszej rozmowie w jego pokoju na uczelni na temat moich dalszych planów co do studiów, po tym jak upewnił się, że więcej nie będę uczęszczać na prowadzone przez niego zajęcia.
To też był taki nieśmiały człowiek, wiele nerwów kosztowała go ta rozmowa i zaproponowanie tego spotkania.

Koniec końców nic z tego nie wyszło, bo ja byłam dopiero na początku mojej studenckiej drogi i nie potrafiłam pokonać bariery wykładowca-studentka.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-30, 19:19   #79
201707171132
Konto usunięte

Abstrahując od tego tematu-macie jakąś teorię, dlaczego rówieśnik nie jest w stanie mnie zainteresować a wyłącznie starsi kilka lat (zaznaczam, że nie chodzi o pieniądze bo mogliby nie mieć ich wcale)?
Jestem przeciwieństwem swoich koleżanek które lecą tylko na młodych rówieśników, a już 30+ traktują jako ostateczność w drodze wyjątku gdyby rówieśników zabrakło, delikatnie mówiąc określając ich zbyt wiekowymi dla siebie.
Słyszałam, że zainteresowanie starszym może wypływać z braku uwagi od rodziców w dzieciństwie i młodości, tutaj akurat by się zgadzało, niestety

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-04, 09:07   #80
Koci Pazur
Rozeznanie

Cytat:
Abstrahując od tego tematu-macie jakąś teorię, dlaczego rówieśnik nie jest w stanie mnie zainteresować a wyłącznie starsi kilka lat (zaznaczam, że nie chodzi o pieniądze bo mogliby nie mieć ich wcale)?
Jestem przeciwieństwem swoich koleżanek które lecą tylko na młodych rówieśników, a już 30+ traktują jako ostateczność w drodze wyjątku gdyby rówieśników zabrakło, delikatnie mówiąc określając ich zbyt wiekowymi dla siebie.
Słyszałam, że zainteresowanie starszym może wypływać z braku uwagi od rodziców w dzieciństwie i młodości, tutaj akurat by się zgadzało, niestety
DDA i DDD często mają skłonności do starszych, zwłaszcza jeśli miały zły/żaden kontakt z ojcem.
Koci Pazur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 09:33   #81
201707171132
Konto usunięte

W mojej rodzinie nie było większych problemów, poza właśnie trochę brakiem zainteresowania. Ojciec od początku skupił się na zarabianiu (nie ukrywam, że to mu wyszło bo są to sumy naprawdę wysokie) ale z nami zawsze miał słabszy kontakt, jak byłam mała długo przebywał za granicą w pracy i podobno nieraz nie mogłam go rozpoznać. Wiem, że coś za coś. Rodzice dużo podróżowali, nawiązali kontakty biznesowe jednak my jako dzieci często spędzałyśmy długi czas bez kontaktu z nimi, pod opieką cioci lub którychś dziadków, takie wakacje to już był standard.
Teraz jest podobnie-niby są, ale tak naprawdę żeby np. się pozwierzać trzeba mieć przyjaciółkę/chłopaka, bo inaczej nawet nie ma z kim pogadać.
Stary 2014-10-08, 11:26   #82
Pejsik
Raczkowanie

Cytat:
W mojej rodzinie nie było większych problemów, poza właśnie trochę brakiem zainteresowania. Ojciec od początku skupił się na zarabianiu (nie ukrywam, że to mu wyszło bo są to sumy naprawdę wysokie) ale z nami zawsze miał słabszy kontakt, jak byłam mała długo przebywał za granicą w pracy i podobno nieraz nie mogłam go rozpoznać. Wiem, że coś za coś. Rodzice dużo podróżowali, nawiązali kontakty biznesowe jednak my jako dzieci często spędzałyśmy długi czas bez kontaktu z nimi, pod opieką cioci lub którychś dziadków, takie wakacje to już był standard.
Teraz jest podobnie-niby są, ale tak naprawdę żeby np. się pozwierzać trzeba mieć przyjaciółkę/chłopaka, bo inaczej nawet nie ma z kim pogadać.
Też to przerabiałem, ale coś za coś Ciesz się że przynajmniej w tej kwestii jest ok, niektórzy nie mogą liczyć na nic ze strony rodziców ;0
"Sodomitą to może być byle żak, mnich, żebrak, chłop czy inny łazęga. O książętach i dostojnikach Kościoła mówimy natomiast, że w sprawach miłości cielesnej wznoszą się ponad zwyczajowe standardy kultywowane przez większość społeczności." - Ja Inkwizytor. Wieże do nieba (Jacek Piekara)
Pejsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 12:59   #83
201707171132
Konto usunięte

pieniądze są potrzebne, ale one naprawdę szczęścia nie dają. Dla małego dziecka o wiele ważniejsze jest poczucie bezpieczeństwa, zainteresowania ze strony rodziców a mam wrażenie, że w naszym domu każdy robi co chce, czas spędza zamknięty w swoim pokoju...
Na szczęście podczas wakacji jesteśmy razem, chociaż tyle
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości