![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Strój świadkowej - pomocy :(
teraz proste dlaczego pożyczyła kase na auto i chciała być współwłaścicielem:
powiedzmy że nie pożyczyła na to auto 500 zł, tylko 15 tysięcy. umiera ci mąż. dziedziczysz auto. on wziął pieniądze. ty mówisz: nara ona jest bez kasy i bez auta prosta kalkulacja, rodzina rodziną ale jak widać nie zawsze można i trzeba sobie ufać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do wycieczki - i teściowa i szwagierka wiedziały, że kiedyś my jej wykupimy tą wycieczkę. Jak się dowiedziałam, że ona już to opłaciła to zapytałam jej dlaczego to zrobiła. Powiedziała, żebym przestała bo dlaczego mama ma czekać rok, trzy czy pięć aż uzbieramy tą kasę? Zresztą ona też chciała tam z mężem jechać więc nie ma problemu. I że jakim prawem ja się jej czepiam, że zrobiła swojej mamie prezent. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wycieczka - kiedyś wy jej wykupicie, mój boziu, to wykupcie, na dwie pojedzie, krzywda jej się przez to nie stanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() Bo jak podkreśla? Ma kasę to jeździ dobrym samochodem, nie wiem po co doszukiwać się drugiego dna ![]() ![]() Polecam ci autorko maść na ból dupy. ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
![]() Jesteś taka miastowa, to może wyjaśnisz czemu teściowa miała te kolejne 5-10 lat czekac az synowa jej wycieczkę zafunduje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdyby nie chciała zwrotu to zapewne dałaby Twojemu facetowi w prezencie te pieniądze i tyle.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- ej no to teraz mam rozkminkę...miałam brać od brata samochód bo w moim wydech nawalił i zastanawiam się czy może jednak nie pojechać autobusem bo pojadę o klasę wyższym samochodem niż Młodzi (jadą własnym)
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powinnaś zahamować z tą zawiścią, inaczej rodzina tż cię znienawidzi, bo kiedyś zobaczą jaką osobą jesteś.
Edytowane przez makarona Czas edycji: 2014-10-02 o 09:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Przeraża mnie to co tu czytam
![]() - garnitur: jest ładny, będzie się wyróżniać, sama bym ubrała. Pomyśl, że jak fotograf będzie wam ze świadkami robił zdjęcia to będziesz jedyną w sukience i to ty będziesz się wyróżniać na tle garniaków. - auto: to nie był prezent, tylko pożyczka. Pożyczka ma to do siebie że należy ją spłacić. Gdyby siostra nie oczekiwała zwrotu pieniędzy to powiedziałaby bratu że to prezent. Jeśli widziała że nie był w dobrej sytuacji finansowej to jasne, że powiedziała by oddał kiedy będzie miał. Sama wolałabym by mój brat oddał mi później kasę i żył jak człowiek niż zaciskał mocno pasa by jak najszybciej oddać mi pożyczkę. - auto na ślub: jedzie tym w czym jej wygodnie. Jak pójdziesz na czyjś ślub i młodzi będą mieli fantazję by pojechać na ślub rowerem to też przerzucisz się na dwa kółka? - inne przysługi: dziewczyna jest ogarnięta i ma kasę. Jak w ogóle można mieć pretensje, że własnej matce kupiła wycieczkę ![]() Serio, wyluzuj. Wiem, że okres ślubny generuje stres (sama w zeszłą sobotę ślubowałam), ale twoje reakcje na tę siostrę nie świadczą źle o niej a o tobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Mnie też przeraża. Sama jakieś 2 lata założyłam na taką okazję elegancki gorset i pumpy (może nie jak MC Hammer, ale jednak pumpy) i nikomu - a szczególnie pannie młodej do głowy nie przyszło, żeby mnie powstrzymywać. Do tego cała na czarno, bo tak się noszę. Ty chyba byś mnie spaliła na stosie
![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
niebywały jest ten wątek
musi być moją obowiązkową lekturą bo mam sporo młodszego brata przyda się jako przewodnik czego nie robić żeby ewentualna bratowa nie miała do mnie pretensji - póki co wygląda na to, że może być problem
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzisz jakie to proste ![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak będzie ślub i wesele to koniecznie poprosić o akceptację stroju, lakieru do paznokci i majtek
![]() |
![]() |
#74 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() "ma- niech da", jak śmie w ogóle dbać o swoje pieniądze? ![]() Komuna w sercach wielu ma ssię widać dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
Autorko, ja zadam tylko jedno pytanie, bo większość już tu wcześniej padło.
Dlaczego jesteś taka zawistna i samolubna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Jesteś stuknięta autorko. Każdy ma prawo ubrać się jak ma na to ochotę.
![]() |
#78 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
- ja wiem, że to pożyczka. Ale powiedziała, że brat ma oddać kiedy będzie miał pieniądze, czyli jej to nie robi różnicy czy to będzie za 5, 10 czy 15 lat. A skoro jej to nie robi różnicy to po co jej współwłasność? Z tego samochodu i tak nie będzie korzystać. - jeśli para młoda chce jechać do ślubu rowerem/motorem czy zabytkowym samochodem to wiadomo, że mają taką wizję. Ale na "normalnym" ślubie, gdzie bierze się auto klasy wyższej to logiczne, że goście powinni wziąć to pod uwagę i nie wyróżniać się swoim statusem. - teściowa jest domatorką - nie chce podróżować i zwiedzać. Marzyła tylko o wycieczce w to jedno konkretne miejsce. Obie wiedziały o tym, że kiedyś TŻ chce wykupić tą wycieczkę, ale ona musiała się wtrącić i zrobić to wcześniej. I znowu przez to wszyscy ją chwalą. Cytat:
Cytat:
Za tydzień mój ślub, teraz powinnam najważniejsza być ja i narzeczony. Ale przyjechała ona i to ona jest gwiazdą. Teściowa pyta jej codziennie co chce zjeść na obiad (mnie nigdy o to nie pyta), babcia zabiera ją na spacery wieczorem (mnie zaprosiła dwa razy) a z dziadkiem narzeczonego jeździ na wycieczki rowerowe i lata po okolicznych lasach (mnie nigdy nie zaprosił). Jak kuzynostwo TŻ przychodzi do nas to porozmawiają ze mną 5-10 minut i idą do niej i jej męża. Teraz trochę choruję w związku z czym siedzę w domu a ona już dzisiaj zapytała narzeczonego czy chce jechać z nimi w góry jutro na cały dzień. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
a ty jakbyś się czuła gdybyś przyjechała do dawno niewidzianej matki a ona nadskakiwałaby dziewczynie twojego brata nie tobie xD? ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zielona Driada
|
Co ja pacze
![]()
![]() |
#81 | ||
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Myślę jednak, że to troll, bo serio znam różnych ludzi, ale nie takich.Nie wierzę, że dorosła osoba tak bez jaj może takie głupoty wypisywać.
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuzynka Męża założyła na nasz ślub taką sukienkę w kolorze neonowej zieleni, też powinnam ją wyprosić bo się wyróżniała ? Czegokolwiek ta siostra nie zrobi to najważniejsi i tak są Młodzi i nie trzeba tego podkreślać i każdego ubierać w równe mundurki pod kolor jaki wybrałaś na dekorację sali. Goście to nie jest dekoracja, mogą ubrać to w czym im wygodnie, garnitur jest elegancki, na pewno nie jest oznaką braku szacunku. I świetny argument ktoś podał że będziesz się wyróżniać w sukience pośród garniturów. Wyluzuj trochę dziewczyno bo to jest jeden dzień w życiu, ubiór świadkowej nie zmieni nic w waszym szczęściu małżeńskim - no chyba że wyjdziesz na wredną zołzę i zniechęcisz do siebie Męża i rodzinę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wredny kotecek
|
Wcale im się nie dziwię, też bym nie chciała z taka osoba jak ty spędzać czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Seriously? U nas na ślubie i weselu były dwie panie w garniturze. Mama i ciocia męża. Zapewniam, że nikt na nie złośliwie nie łypał okiem, wyglądały bardzo elegancko i gustownie.
![]() |
![]() |
#85 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i do tego JUŻ zapytała boże ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
lise-kotta
|
Cytat:
siedzisz naburmuszona jak purchawa, zła jak osa, że jak oni wszyscy śmią nie skakać nad królewną? masakra. nie dziwię im się wcale, że nie chcą spędzać z tobą czasu.
Edytowane przez liselotta Czas edycji: 2014-10-02 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z postów twoich wnioskuję że jest ona starsza od Twojego narzeczonego - do tego jak sama piszesz wybiła się ze wsi - rodzina jest z niej dumna dziadek jeździ z nią na wycieczki rowerowe bo pewnie jeździł z nią gdy miała lat 5, 15 i 25 - Ciebie nie zna, nie wie czy lubisz, mowie nie chce się narzucać, może nie wie o czym miałby z Tobą rozmawiać? jeśli chodzi o współwłasność samochodu - cóż teraz ona ma pieniądze, może je pożyczyć bratu i w tej chwili może sobie pozwolić na słowa "oddasz kiedy będziesz mógł" ale to jest teraz, to sytuacja na dzień dzisiejszy i na za tydzień - ale co będzie za miesiąc - może za miesiąc wydarzy się coś co to zmieni i pieniądze będą jej potrzebne na już? wtedy jako współwłaścicielka ma jakieś zabezpieczenie może też byc tak, że dzięki temu składka ubezpieczenia samochodu będzie niższa - może byc kilka powodów, że chce ona tak a nie inaczej o ile wymagania co do stroju jakoś tam mogę wytłumaczyć, to tej akcji z autem to za nic nie potrafię zrozumieć
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Cattivo Czas edycji: 2014-10-02 o 14:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Chimay
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
Wszystkie te problemy i "problemy" moim zdaniem biorą się z jednego: niepewności w samym związku, może nawet poczucia, że to nie do końca TO (zresztą związek mega świeży, no chyba, że to odgrzewany kotlet z facetem, który nieco ponad rok temu rzucił bez słowa...). I będzie szukanie kozła ofiarnego, "winnych" wśród rodziny faceta, bo to oddala kwestię zasadniczą: przyjrzenie się własnemu związkowi i zastanowienie nad sobą i swoimi poczynaniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.