Instynkt macierzyński... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-05, 20:19   #61
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Instynkt macieżyński...

dzisiaj mi się instynkt cofną u cioci na imieninach jak piątka wrzeszczących tupiących dzieci nie dała wypić spokojnie szklanki wody
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 20:34   #62
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Wiem wiem jak to łatwo na klawiaturze wystukać, w życiu już tak łatwo i kolorowo nie ma. Poglądy i potrzeby mają to do siebie że lubią się zmieniać, kiedy facet dziecka nie chce a kobieta pragnie to często się czyta (widziałam nie raz na wizażu) żeby się postarała go za wszelką cenę przekonać, albo niby niechcący przestała regularnie łykać tabletki i postawiła go przed faktem dokonanym W odwrotnych sytuacjach rady inne o 180 stopni, od razu najlepiej się rozwieść i zapomnieć że się znało
Zazwyczaj jest tak że to kobieta ponosi większość kosztów fizycznych, emocjonalnych i ekonomicznych posiadania dziecka. Więc to chyba normalne że ona powinna mieć decydujący głos w sprawie prokreacji.
Ale w związku - powinny być te same poglądy na kluczowe kwestie. A posiadanie potomstwa - jest jedną z nich.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 21:05   #63
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
Zazwyczaj jest tak że to kobieta ponosi większość kosztów fizycznych, emocjonalnych i ekonomicznych posiadania dziecka. Więc to chyba normalne że ona powinna mieć decydujący głos w sprawie prokreacji.
Ale w związku - powinny być te same poglądy na kluczowe kwestie. A posiadanie potomstwa - jest jedną z nich.
Sama sobie przeczysz.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

No i śmieszne tłumaczenie- jak kobieta dziecka nie chce to nie wolno jej zmuszać bo to jej macica, ale jak facet ojcem być nie chce to trudno, zajdź w ciążę będzie się musiał ucieszyć
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 22:30   #64
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to o czym piszesz tyczy sie wylacznie kwestii urodzic czy usunac.
Decyzja o ciazy powinna byc wspolna, a kobieta ktora celowo wrabia faceta w dziecko powinna tracic prawo do alimentow z jego strony na to dziecko. Wtedy niech ponosi konsekwencje swoich decyzji SAMA.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 22:35   #65
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to o czym piszesz tyczy sie wylacznie kwestii urodzic czy usunac.
Decyzja o ciazy powinna byc wspolna, a kobieta ktora celowo wrabia faceta w dziecko powinna tracic prawo do alimentow z jego strony na to dziecko. Wtedy niech ponosi konsekwencje swoich decyzji SAMA.
A jak masz niby zamiar udowodnic czy go wrobila czy nie?
Moj ex swiadomie zrobil mi dziecko a pozniej radosnie oswiadczyl wszystkim znajomym ze go w dziecko wrobilam, w sadzie by pewnie zeznal to samo gdybym chciala od niego alimenty.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 14:13   #66
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Sama sobie przeczysz.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

No i śmieszne tłumaczenie- jak kobieta dziecka nie chce to nie wolno jej zmuszać bo to jej macica, ale jak facet ojcem być nie chce to trudno, zajdź w ciążę będzie się musiał ucieszyć
Uważam że w związku trzeba się dogadywać w takich sprawach. Ale ostateczną decyzję powinna podjąć kobieta bo wszelkie minusy posiadania dziecka jej dotyczą. I ona ponosi większość konsekwencji zajścia w ciążę i urodzenia dziecka.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 21:38   #67
Monyyczka
Raczkowanie

Dot.: Instynkt macierzyński...

Miałam taką sytuację jak byłam w wieku 21-23 lat, potworne "parcie" na dziecko. Niestety (albo i stety ) byłam wtedy sama. Teraz mam 26 lat i szybko mi przeszło jak posłuchałam opowieści koleżanek z pracy i dziecko chcę dopiero na 30tkę. Ja akurat nie miałam nikogo z małym dzieciakiem w rodzinie ani wśród znajomych, nie do końca zdawałam sobie sprawę, że to nie jest jak w reklamie gerbera, wszyscy uśmiechnięci, wypoczęci, sielanka. Dopiero jak dotarło do mnie, że pierwsze miesiące to jest nieraz horror, to przestało mi się spieszyć
Monyyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-06, 22:45   #68
Thalie_
Rozeznanie

Cytat:
A ja mam 26 i na widok/dźwięk dzieci dostaję ścisku żołądka, tyle że z nerwów mam tak od kiedy pamiętam, dzieci są okropne i pewnie nigdy mi to nie minie :P

Jestem w tym samym wieku i chociaż lubię dzieci to fakt ich posiadania wywołuje we mnie rownież negatywne emocje. Ciekawe czy nie mam tego mitycznego instynktu czy tylko mi się spóźnia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Thalie_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 23:25   #69
chwast
Zakorzenienie

No owszem sa okropne dzieciaki, ale ja na szczescie blizej z takimi do czynienia nie mialam, wlasnie przeciwnie, wszystkie jakie czesto widuje sa super, no kwestia rodzicow i otoczenia.

Mialam wielkie parcie, ale teraz mi przeszlo. Chce miec, ale mam inne plany na przyszle conajmniej 3 lata. Mam nadzieje, ze nie wpadne haha. A jak tak to trudno xd

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości