|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tajemnicze i skuteczne!
aluniaa te ćwiczenia są wklejone po kolei tak jak były w gazetce. Inne ćwiczenia też będę wklejać, ale to już nie pilates więc będę je zamieszczać może w nowym wątku, najwyżej przeniesie się go do linkowni.
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kiedys dawno temu lecial ok godziny 7-8 na Tv1 czy 2 program fitnesowy, trwal ok 10minut Bardzo mi sie to podobalo, poprostu cwiczylam z pania na ekranie i nie czulam sie taka samotna
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie lubię "aerobicu na ekranie", bo nie nadążam za instruktorką i gubię się w krokach
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ona mi pilnuje czasu i musze ise wlasnie nameczyc zeby nadazyc a nie jak samemu ee 3 minutki zadyszka i mysle a poznej odrobie reszte i oczywiscie nie odrabiam
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny!!!
codziennie rano o 6 wpoludnie kolo 12 a pozniej jeszcze kolo 16 na programie CLUB leci pilates dance czasem zwykle cwiczenia pilates i mysle ze kazdy najdzie cos dla siebie. mi ta forma akurat nie odpowiada bo jak ja podlapie wreszcie o co chodzi w jakims cwiczeniu to oni robia juz nastepne ![]() wiec robie je sama w domku. efekty jakies widac (zmiejszyl mi sie obwod ud o 1 cm )opisze chociaz jedno cwiczonko a reszta jak bede miala czas. kaldziesz sie na podlodze na brzuchu rece opierasz o podloge tak by palce od rak do dlugosci lokci byly na podlodze i z gorna czescia reki tworzyla kat prosty palce rozluzniasz u stop i nie opierasz ich na zeimi ttylko kaldziesz cale stopy. w takiej pozycji podnosisz tylek do gory napinajac miesnie brzucha, przy niezmiennym polozeniu rak. zalecam sprobowac (chociaz) bo zbaczycie ze to niepozorne cwiczenie powtorzone 3 razy po 10 razy przyniesie wam bol miesni brzucha ( zakwasy) jezeli kots zaczyna dopiero dbac o cialo ( a bol oznacza prace miesni) ps dzieki za te cwiczenia z gazety bo zawsze ze zdjeciami sie lepiej cwiczy jak ktos bedziemial nastepne to neich wrzuca. zalaczam jakpowinny lezec rece. obrzek zrobiony na szybciora dzieki za wyrozmialosc |
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
a i zdjecie
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
ahh ja mam 5 programow TV bo u mnie nikt w domu nie oglda w sumie TV....
|
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Oto obiecany trening Pilates dance.Pochodzi z Shape-nr1(58)/2005
Podstawowe zasady pilatesa: 1)Wciągnij brzuch,zbliżając delikatnie pępek do kręgosłupa. 2)Napnij mięśnie dna miednicy.Wykonasz to bez problemu,gdy wyobrazisz sobie,że między spojeniem łonowym a mostkiem znajduje sie szyb windy.Wciągnij windę na ostatnie ,10. piętro,a następnie opuść ją do piętra 3.Właśnie takie napiecie mięśni utrzymuj w czasie ćwiczeń. 3)Opuść barki i delikatnie ściągnij łopatki.Pośladki rozluźnione,klatka piersiowa ułożona naturalnie,w żadnym wypadku nie wypinaj jej do przodu. 4)Pamiętaj,by zachować fizjologiczne krzywizny kręgosłupa,czyli naturalne wygięcie piersiowej części do tyłu,a lędźwiowej do przodu.Nie staraj się spłaszczyć! 5)Wyobraź sobie,że przez cały kręgosłup biegnie nić,która wychodzi z czubka głowy i zawiesza ciało,jak marionetkę pod sufitem.Za każdym razem gdy wykonujesz ruch,wyciągnij sie jeszcze bardziej. ![]() ![]() ![]() Wykonuj 12-15 powtórzeń każdego ćwiczenia,trenuj 3 razy w tygodniu..Na zakończenie zrób stretching wszystkich grup mięśniowych,w każdej pozycji rozciągającej wytrzymaj ok.30 sek. Ćwiczenia: 1)Cyrkiel Stań wyprostowana,pięty złączone,palce stóp rozsunięte.Ugnij nieco kolana.Wyprostowane w łokciach ręce wyciągnij do przodu Dłonie skrzyżuj jedna nad drugą i ustaw je prostopadle do przedramion.Lewą nogę wyprostuj do przodu,obciągnij palce i oprzyj je lekko na podłożu(a)Przenieś wyprostowaną lewą nogę łukiem w bok.Ręce odwiedź w bok,łokcie ugięte,Kontynuuj ruch,aż noga znajdzie sie z tyłu.Łokcie cofnij,ściągając łopatki.Dłonie łagodnie opuść do wysokości bioder.Płynnym ruchem wróć do pozycji(a),uginając nogę w kolanie i przenosząc ja w linii prostej naprzód.Jednocześnie wyprostuj ręce do przodu.Wykonaj zalecaną liczbe powtórzeń i ćwicz drugą nogą. 2)Baletnica Stań wyprostowana,pięty blisko siebie,palce stóp rozsunięte.Ugnij nieco kolana.Ręce ustaw skośnie w dół i w bok.Spójrz na prawą rękę(a)Wyprostuj kolana i zrób wspięcie na palce.Jednocześnie unieś obie ręce nad głowę,łokcie lekko ugięte.Spójrz przed siebie.Wróć do pozycji (a).Wykonaj zalecaną liczbę powtórzeń,spoglądając raz na prawą,raz na lewą rękę. 3)Motyl Stań wyprostowana,stopy blisko siebie.Unieś ugięte prawe kolano,a stopę oprzyj na podudziu,tuż pod kolanem.Lekko ugięte w łokciach ręce unieś przed sobą do wysokości klatki piersiowej(a)Odwiedź prawe kolano w bok,nie odrywając palców stopy od podudzia.Jednocześnie przenieś ręcę w bok,a dłonie ustaw palcami w górze.Wróć do pozycji (a).Wykonaj zalecaną liczbe powtórzeń i ćwicz drugą nogą. 4)Jaskółka Stań wyprostowana,pięty blisko siebie ,palce stóp rozsunięte.Ręce ustaw skośnie w dół,patrz przed sibie(a).Przenieś ciężar ciała na prawą nogę.Lewą,wyprostowną w kolanie,unieś w bok i nieco do tyłu.Jednocześnie unieś ręce w bok do wysokości barków.Wróć do pozycji (a),a następnie powtórz w drugą stronę.W ten sposób zrobisz jedno powtórzenie.Wykonaj ich odpowiednią liczbę. 5)Pajacyk Wykonaj wypad prawą nogą w bok,kolano ugnij w jednej linii nad stopą.Lewa stopa na podłożu,kolano wyprostowane.Wyciągnij prawą rękę w bok,na wysokości barku.Lewą rękę ustaw naturalnie wzdłuż tułowia(a).Odbij się od podłoża prawą nogą i przenies cały ciężar ciała na lewą noge.Prawą nogę unieś w bok,kolana wyprostowane.Jednocześnie przenieś prawą rękę bokiem w górę.Wróć do pozycji (a).Wykonaj zalecaną liczbe powtórzeń i ćwicz drugą ręką i nogą,zaczynając od wypadu w lewo. 6)Gwiazda Stań na prawej nodze,kolano lekko ugięte.Ręce skrzyżuj przed klatką piersiową,palce dłoni rozsunięte.Ugnij lewe kolano,a stopę zbliż do prawej łydki(a).Wyprostuj kolano.Jednocześnie wyrzuć ręce-lewą w bok,prawą ukośnie w górę.W tym samym czasie wyprostuj i unieś lewą noge w bok i nieco w tył.Płynnie wróć do pozycji (a).Wykonaj zalecaną liczbe powtórzeń i ćwicz w przeciwną stronę. 7)Jazz Stań w rozkroku nieco szerszym niż na szerkokść bioder,stopy skieruj palcami na zewnątrz.Lewa ręka opuszczona wzdłuż tułowia,prawa uniesiona nieco w bok i w tył.Ugnij kolana w jednej linii nad stopami.Jednocześnie przenieś wyprostowaną,prawą rękę przed sobą i sięgnij nią w lewo.Spójrz w lewo.Następnie płynnym ruchem ugnij łokieć i unieś go nad głowę.Kontynuując ruch,ugnij i opuść prawy łokieć przed sobą.Jednocześnie wyprostuj kolana.Zatrzymaj ruch,gdy dłoń znajdzie się na wysokości barku.Spójrz przed siebie.Przenieś prawą rękę skosnie w bok i w tył.Ręka powinna płynnie rysować miękkie linie przed tułowiem i wokół głowy.Wykonaj zalecana liczbe powtórzeń i ćwicz drugą ręką. 8)Kołowrotek Stań na lewej nodze.Prawą odwiedź nieco w bok,kolano wyprostowane,stopa obciągnięta,palce dotykają podłoża.Lewą rękę wyprostuj ukośnie w bok i nieco w tył. Prawą rękę wyprostuj pionowo w górę.Przenieś ciężar ciała na prawą nogę i zamień ustawienie rąk,stając w lustrzanym odbicu pozycji porzedniej.Dostaw lewą stopę do prawej,ugnij kolana do ćwierćprzysiadu.Pochyl tułów nieco do przodu.Jednocześnie oprzyj dłonie na udach,tuż powyżej kolan.Cały ruch powinien być płynny.Wróć do pozycji wyjściowej i wykonaj zalecaną liczbę powtórzeń.Następnie ćwicz w przeciwną stronę. Mam nadzieję,że trening się przyda.Całuski.Sandra. Edytowane przez SandraBullock Czas edycji: 2005-11-03 o 12:36 Powód: błędy |
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
bardzo bym prosiła o tom płytkę...
|
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
no Sandrus dzieki
ja zaczne niedlugo cwiczyc wiec wybrobuje na pewno a masz jeszcze jakies inne cwiczenia ?buziaki
|
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam jeszcze kilka treningów,ale najpierw zobacz czy ci ten odpowiada
|
|
|
|
|
#72 |
|
Rozeznanie
|
Sandrus a jakie masz jeszcze te treningi??
i to jest naprawde pilates?![]() POzdrawiam thx thx
|
|
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
http://www.fitness.76.pl/pilates.html
wejdzie tu
|
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
SAndra mam pytanie
czy do tego pilates dance nie byla zal.obrazki?bo by mi bardzo pomogly i jakie jeszcze masz treningi /
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
A ma moze ktoras u siebie filmik z pilatesem?
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Nati zarzucam właśnie serwer, ten co ja ćwiczę, niby za 20 min powinno się wrzucić ale to dziwne podejrzane bo wcześniej mniejsze pliki 2 godz mi się wrzucały....
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Moze transfer jest szybszy... Zobaczymy
![]() Juz dziekuje
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak poszło?
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wszystkim
![]() Tak szczerze to nie przyglądałam się dokładnie wszystkim wypowiedziom więc jeśli ktoś już wcześniej podał adres tej stronki to przepraszam, a jeśli nie to może Wam się przyda. www.pilates.pl Tu znajdziecie mnóstwo informacji o pilatesie Wszystkiego szukajcie na Forum.Pozdrawiam,papa
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.studentka.pl/serwis.php?s=10&pok=59
mam nadzieję, że jeszcze nie było
|
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanko czy ktoras z was moglaby mi przeslac te ćwiczenia???? przyslalabym wam plytke wraz z koperta i znaczkiem zwrotnym!!! jak cos toprosze o kontakt na gg moj numer to: 3144804!!!
z gory dzieki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

?pochwal sie :P
)

czy do tego pilates dance nie byla zal.obrazki?bo by mi bardzo pomogly