![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przytłoczona dorosłością...
Cytat:
![]() |
![]() |
#62 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Nie, bo nie ma czegoś takiego. Ale jest to możliwość, która okazuje się prawdziwa w X przypadkach. Być może facet autorki należy do tej grupy X. Albo jest leniem i bucem.
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Moje zdanie jest takie, że facet to nie pies ani małe dziecko, że powinien po prostu pomagać skoro kocha swoją partnerkę i że nie trzeba go wychowywać.
Z drugiej strony jak się wdepnie w takie g i wyląduje z kimś kto nie zweryfikował swoich poglądów na temat roli kobiety w domu i dziewczyna się upiera, że tak-to jest jej wybranek życia-no to wtedy może faktycznie trzeba takiemu jełopowi pokazywać palcem, gdzie jest brudne i że trzeba ugotować no bo sam nie wpadnie przecież na to, że jego dziewczyna może być lekko zmęczona. Mimo, że jest dorosły, nie jest ślepy ani głuchy i widzi, że ona nie gotuje tego obiadu z pieśnią na ustach, że czasem marudzi jak jej źle i jak ją przytłacza dorosłość i widzi do tego żylaki na jej nogach. Ale nie, on się dalej nie domyśla no bo to chłop. A chłopy są proste. Ja bym powiedziała, że takie chłopy to są raczej chamskie i sprytne i uczucie jakie żywią do swoich partnerek obok miłości nawet nie stało ![]() Autorko byłoby mi Cię żal ale Ty sama to masz na własne życzenie. Mnie by cała miłość przeszła jakbym zauważyła, że taki kretyn za nic ma moje złe samopoczucie i zmęczenie. Ja Ci nie doradzę żebyś go wychowywała, albo żebyś przestała usługiwać-to że masz to zrobić jest oczywiste. Moim zdaniem jedynym wyjściem jest go kopnąć w zad. Bo to nie jest nawet przypadek kogoś kto nie umie a się stara, nawet nie kogoś kto jest niedomyślny ale jak już mu się pokaże to zrobi. Ty opisujesz chama i prostaka, nic więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na takiej samej zasadzie moznaby znalezc grupe kobiet np. O imieniu Jola, w ktorej jest najwiekszy procent kobiet otylych. Ale one nie sa otyle, bo rodzice po urodzeniu obarczyli je imieniem Jola.
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych... Tyranozaury Edytowane przez PaulinciaKWC Czas edycji: 2014-10-15 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |||
Wredny kotecek
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
No mnie dziwi gotowanie zupy na jeden obiad, chyba że robi się taką z kostki rosołowej to wtedy rozumiem ![]() ![]() Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2014-10-15 o 18:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Pani Mizantrop
|
Ja robię wywar w dwóch wielkich garach (w sumie z 6-8 litrów), małą część wykorzystuję od razu, a z tego, co zostało 1/3 przelewam do plastikowych butelek i wykorzystuję w najbliższych dniach, a resztę zamrażam.
Kostek nie używam, tego typu wynalazki są dla mnie stanowczo za słone. I też nie lubię odgrzewanego jedzenia, wyjątki to gulasz, gołąbki i bigos.
![]() |
#71 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja mam faceta leniwego do potęgi entej. Wszelkie obowiązki domowe ogarniam ja ALE robię to tylko wtedy kiedy mi się chce i kiedy mam ochotę. Jak mi się nie chce to na obiad robi sobie chłopina jajecznicę albo odsmaża kupne pierogi albo sobie robi kotlety. A jak mi się chce to ja robię żarcie. Jak mi się nie chce to piasek nam zgrzyta pod nogami przez tydzień. Bo ja też jestem leniwa
![]() więc autorko Ty też rób wtedy kiedy masz siłę, ochotę i nastrój. A jak nie masz to nie rób, niech ten twój adonis pożyje trochę o herbacie i suchym chlebie. (o ile umie tą herbatę zrobić)
![]() |
#72 |
Marszałkini II RP
|
Nie ogarniam jak można w wieku 21 lat dać się wmanewrować w bycie darmową służącą jakiegoś lenia. Chyba, że posiadanie faceta dla autorki jest tak ważne, że nie zważa na nic. Nie mogłabym być nigdy z kimś takim i żadne rozmowy, lepsza komunikacja, itp. by tego nie zmieniły. Facetowi jest wygodnie i z tego korzysta. Swoją drogą to przynoszenie kanapek do łóżka to już jest chyba objaw jakiegoś natręctwa na punkcie tego, aby się zatyrać na śmierć na rzecz trutnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja mam w tym interes-on wstaje o 5:00, nawet w wolne, żeby mnie zawieść na pociąg... Zgadzam się z dziewczynami-to nie dorosłość, tylko leń...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Oj Autorko musisz szybko nim "potrząsnąć" dla dobra swojej przyszłości, jeśli planujesz ją właśnie z nim... Ja na początku mieszkania z TŻ też dałam się wrobić w służącą, latałam za nim z jedzonkiem, robiłam pranie, sprzątałam. Mój akurat jest wychowany w takiej kulturze że to kobieta jest od wszystkiego, ale to nie znaczy że musiałam się na to zgodzić, po prostu pewnego dnia miarka się przebrała. Obudziłam królewicza o 17 (pracuje od 19-4 rano), zrobiłam megaśny obiadek, herbatkę, jak codziennie przed jego wyjściem do pracy, a on wielce oburzony że go budzę tak wcześnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
U mnie tez kiedys bylo tak ze jasnie wielmozny pan chcial mnie udomowic i zrobic ze mnie to samo co jego ojciec z matka.czyli praczke, kucharke itp.. W momencie jak zaczal marudzic , ze zupa jest doprawiona inaczej, ze jego mamusia to by inaczej zrobila.. to w tej samej chwili caly gar zupy wyladowal w sedesie. Niestety tego dnia nie zobaczyl juz obiadu, w dadatku musial zaczac sam gotowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ti ti ti ti. to dziecko czy facet? też mieszkałam z taką parą - dziewczyna, pierwszoroczna studentka, kucharka i sprzątaczka pana. wstawała 5.30 robic mu sniadanka, kawusie, prasowala ubranka, potem szla spac na godzine i szla na uczelnie, wracala z zakupami, gotowala obiad i wozila mu tramwajem do pracy ![]() ![]() dziewczyno, daj se siana z leniem.
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Bubuś, same wybieramy sobie partnera. Nie ma co wiązać się, jeśli ktoś ma cechy mocno zakorzenione, mocno dla nas niedopuszczalne. W przypadku Twojego faceta to ogromne lenistwo i podejście, że wszystko ma mieć podane pod nos. Co ja bym zrobiła? No nie związałabym się z takim facetem, to myślę, że wiem, a jeśli już bym się związała, to twardo bym powiedziała, że jestem za podziałem obowiązków i też musi czasem coś zrobić. Inaczej bym nie widziała sensu, jeśli widziałby we mnie tylko służącą. No, ale jak piszę nie związałabym się, bo wątpię w takie przemiany, jak ktoś jest aż tak wygodnicki i leniwy na maksa. Sama jestem leniwa, ale bez przesady i nie czekałabym, aż ktoś coś koło mnie zrobi. No, ale mówię jak hipotetycznie bym się z takim panem związała, to tak bym zrobiła.
Nie dla mnie harowanie ponad siły, by truteń miał posprzątane zawsze i ugotowane. Spróbuj nim potrząsnąć, pokaż swoje stanowisko. Nie wiadomo czy to coś da, ale wcale nie musisz godzić się na życie w takim kieracie, mamy po prostu to co sobie wybraliśmy. Nic dziwnego, że jesteś ciągle zmęczona, skoro wszystko jest na Twojej głowie. Jakby pan nie zrozumiał, to serio bym powiedziała "arrivederci jedź do mamusi, skoro nie umiesz nic koło siebie zrobić i nie chcesz". Serio. No, ale oczywiście najpierw poważna rozmowa. Jak to nie pomoże,to cóż mogę poradzić, jedynie rozstanie. No, ale to Twoje życie, nie bagatelizuj tego jednak, jeśli nie chcesz tak żyć. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-10-16 o 01:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#79 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() Mój TŻ też jest leniwy na maksa, do zleconych mu porządków potrafi się zabierać przez parę dni ![]() ![]() Co do gotowania, to nie wyniósł on z domu tej umiejętności (mama ogarniała cały dom i wyganiała mężczyzn z kuchni), ale okazał się pojętnym i chętnym do współpracy uczniem i nieźle mu to wychodzi. Na większe zakupy jeździmy razem w weekend, generalnie oboje w tygodniu coś kupujemy, gdy widzimy, że w domu się kończy np. herbata czy jajka, z tym, że to on bierze na siebie transport ciężkich wagowo produktów.
![]() |
![]() |
#81 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z moich doświadczeń wynika, ze faceci w większości w ogóle nie maja kubków smakowych. By im mydła do żarcia nakłaść to i tak by zjedli byle było dużo. :/ Ja tam uważam, ze opisany pan jest zwyczajnym egoistą i nie ma z nim o czym rozmawiać. Tym bardziej, że ona przecież pisała ze jak coś zaczyna mówić, to on ją zbywa jakimiś chamskimi tekstami, ze marudzi bo pewnie będzie miała okres. Albo pytanie cwanego: jak mozna zyć w takim bałaganie, w momencie kiedy sam nie zamierza nawet palcem kiwnąć żeby coś ogarnąć, tylko szuka głupiej do sprzątania. ![]() należy się ewakuować, bo nie wróży dobrze na przyszłość fakt, że osoba jeżdząca samochodem , leżąc pompką do góry na kanapie, patrzy z uciechą jak partnerka sobie ręce urywa tachając siaty na piechotę. On głupi ani niedomyślny nie jest, jest cwany, wredny i mu tak dobrze. Beznadziejny materiał na partnera życiowego.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie masz rację, ale mimo to należy pamiętać ileż niezliczonych talentów zrodziło się z takich podchodów, bo nagle się okazało, że np. ktoś jest mistrzem odmierzania soli , albo genialnym kierowcą odkurzacza, albo ściągaczem pajęczyn. Tak naprawdę przecież możemy robić to same i z reguły robimy to lepiej ale wydaje mi się, że czasem trzeba udać sierotę chociażby dla połechtania męskiego ego. Nie wiem, może tylko ja mam faceta prostego jak konstrukcja cepa, że chodzi przeszczęśliwy, gdy musi mnie uchronić przed pająkiem wielkości szpilki albo zdjąć koszyk po który nie sięgam mimo, że 10 cm ode mnie stoi taboret. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Nie w porównaniu do mnie ;] Prowadzę bistro i przewinęło mi się kilku kucharzy obu płci i zdecydowanie wolę kuchnię mężczyzn i ich doprawianie ;] I właściwie klienci raczej też chwalą częściej kuchnię w męskim wykonaniu.
every moment is good to change everything.. Gram, bo lubię ![]() https://www.instagram.com/req29/ requiem29 Edytowane przez requiem29 Czas edycji: 2014-10-16 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Sluchajcie, moze facet autorki taki wlasnie jest, ze trzeba mu pokazac palcem co trzeba zrobic, moze to jest sposob na niego, wlasnie udawac glupiutka zagubiona blondi co nie potrafi przyniesc butelki wody do domu sama. "A ty jestes taki silny misiu pysiu, moze bys mi przyniosl? Ja taka slaba jestem.. " On sie poczuje maczo a ona osiagnie cel.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, nie tylko Ty takiego masz. jak widać nawet po problemie prezentowanym w tym wątku, wprawdzie trafiłaś egzemplarz lotny jak łopata, ale przynajmniej mało sprytny co Ci daje fory. Facet autorki to wyższa szkołą jazdy, nie da się podejść tak łatwo. ![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Ponoć faceci są lepszymi kucharzami, bo nie mają huśtawek hormonów, które zmieniają smak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jest nadzieja.. from zero to hero ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.