Listopad- Grudzień 2014- część VII :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 12:31   #61
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

...na wszelki wypadek rozłożone sobie podklad na łóżku i miejcie w zapasie w samochodzie.
Ponoć niektóre wody maja taki dziwnie słodkawy zapach który niczym nie da sie wybawić i tapicerka jest wtedy do niczego !

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:34   #62
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Olya super ze wychodzicie

Szybka przypominasz mi z facjaty moja kuzynke

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:34   #63
Monian
Zakorzenienie

Mi znajoma ogólnie mówiła, że jak odejdą wody to żeby założyć jakaś grubą podpaskę bo ona tego nie zrobiła i później położna ją na IP opierdzielała.
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:39   #64
agatkaa1
Zakorzenienie

Gratuluje wszystkim szczęśliwym Mamusiom!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:42   #65
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Mi znajoma ogólnie mówiła, że jak odejdą wody to żeby założyć jakaś grubą podpaskę bo ona tego nie zrobiła i później położna ją na IP opierdzielała.
Dobrze wiedzieć ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:43   #66
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć ;p
Podobno czasem chcą na IP tą podpachę zobaczyć. Głownie chodzi o to żeby zobaczyć czy wody nie są zielone.
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:52   #67
justynaw1982
Zadomowienie

Witam sie i ja ale se pospalam kurcze tylko teraz boje sie ze znowu będę miała nocny dyżur na forum :/

A co do psiura to wymęczona po tym czymś zasnął s traz szaleje na dworzu jakby nigdy nic s ja modliszka sie raze cholera heh mam nadzieje ze nic poważnego śle dzięki za wsparcie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Melduję się i ja

Nie rodzę, nie zapowiada się

A w majtach mam tak mokro, że masakra ja nie wiem co to jest Wczoraj poszło 3 pary majtek...jutro wizyta to się zapytam ginki choć pewnie powie, że wszystko w porządku.

Ale mi się chce spaaaać, nie mam na nic sił

wow ale piękn hgb ja przed ciążą takiej nie miałam
Wiesz to mogą ci sie wody sączyć mi położna mówiła ze wlasnie rak to miej więcej wyglada taki bezwonny bezkolorolwy płyn nie wiem czy bym nie zadzwoniła do lekarza !!

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Witam sie w nowej czesci!
Ciekawe, ktora tutaj pierwsza urodzi
Lola za wyniki
Begie ja mam duzo wydzieliny przezroczysto-bialawej. To normalne podobno
No ja tez tak mam z ta wydzielina heh

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:56   #68
justynaw1982
Zadomowienie

Hej chciałam sie wam pochwalić kołyska która 32 lata temu robił dla mnie tata s teraz jest odebrana od stolarza bo trzebabylo ja oczyścić i teraz wystarczy tylko pomalować na biało taka pamiątka mam zamiar jeszcze wypiac po bokach imiona dzieciow które przez ten czas kołysala do snu tylko nie wiem czy widać bo dodaje z kom...widać?ImageUploadedByWizaz Forum1414673736.406922.jpg

Stary 2014-10-30, 12:57   #69
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Widać, kołyska jest przepiękna no i jaka pamiątka
Stary 2014-10-30, 12:59   #70
paulina119a
Zadomowienie

Justyna widać !!!!!
Jaka ona cudna
Stary 2014-10-30, 13:01   #71
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Hej chciałam sie wam pochwalić kołyska która 32 lata temu robił dla mnie tata s teraz jest odebrana od stolarza bo trzebabylo ja oczyścić i teraz wystarczy tylko pomalować na biało taka pamiątka mam zamiar jeszcze wypiac po bokach imiona dzieciow które przez ten czas kołysala do snu tylko nie wiem czy widać bo dodaje z kom...widać?Załącznik 5826810

Bardzo fajna i 32 lata to w świetnym stanie jest drewno, tylko pościeli musisz poszukać i materacyka, ciekawe czy te na aktualne kołyski pasują

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 13:03   #72
paulina119a
Zadomowienie

I mam za swoje...
Futbolowa jak bym posłuchała genialnych rad Twojej teściówki i mięso robiła jedynie w weekend to nie miałabym problemu... a tak zjadłam jednak tego mielonego i zgaga mnie dopadła !!! O!
Stary 2014-10-30, 13:03   #73
Frau Gizela
Rozeznanie

i ja się melduję

w końcu załączam zdjęcie Klary
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0369.jpg (55,1 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0099.jpg (52,8 KB, 70 załadowań)
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 13:08   #74
justynaw1982
Zadomowienie

pokaże wam potem jak z nią skończę no pamiątka niesamowita tym bardziej ze tata sam ja robił o

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

FRAU jakie cudeńko malutkie!!!!a to drugie zdjęcie po prostu rozczulajace

A materacyk okazało sie ze trafił tata standardowy do kołyski 90x40

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
I mam za swoje...
Futbolowa jak bym posłuchała genialnych rad Twojej teściówki i mięso robiła jedynie w weekend to nie miałabym problemu... a tak zjadłam jednak tego mielonego i zgaga mnie dopadła !!! O!

Oj oddalAbym królestwo za mielonego UWIELBIAM!!!z co do zgagi to ja ostatnio miałam po herbatce masakra dobrze ze renni pomaga i o dziwo jogurty pitne ale tylko na chwilke

Stary 2014-10-30, 13:10   #75
Justana1984
Rozeznanie

witam sie i ja!
niby 2 dni nieobecnosci a nadrabiałam Was kilka ladnych godzin. Mialam zafarbowac włosy, co zaraz uczynię ale nic innego juz dzisiaj chyba nie zdążę zdziałać:P
póki co u mnie zadniusieńkich objawów zbliżajacego sie porodu. W poniedziałek mam wizyte u mojej gin to moze co nieco wiecej sie dowiemy kilka kwesti z pprzedniego watku, mam nadzieję ze sie odnajdziecie w mym chaosie:d

Aleksandrettaa ja tez ciągle śpię na plecach i nastraszyłyście mnie tym starzejącym się łożyskiem;p

"Ela_86,
ja muszę zmienić nastawienie, bo oszukuję się jak dziecko, że nie będzie bolało, a przecież do chol*ery będzie! muszę sobie wbić do głowy, że będzie bolało, ale dam radę, bo inaczej ciężko to widzę....
przyznam się, że czasem marzę o cc.... bo już chyba wole ból po niż tą apokalipsę w trakcie.... oczywiście jak głębiej się zastanawiam, te wszytskie plusy i minusy to wiadomo, że sn lepsze.... ale z tej mojej całej paniki i tego wszystkiego to w pierwszej chwili mam w głowie cc.....
jak pomyślę o biednej Goni, co przeszła...... to już w ogóle"

dokładnie mam takie same mysli, z jednej wiadomo Sn są bardziej polecane z drugiej strony strach jest taki duzy;(

Kasia - ja jak wczoraj tych skurczy dostałam to byłam taka podekscytowana, ja nie wiem, ale na mnie to działa tak magicznie jakoś, to mój ból, ja go muszę znieść, niech boli, ale dla mnie to taki "fajny" jest ten ból... no nie wiem jak to opisać... każdy skurcz przybliża do spotkania z dzieckiem... ja mam też wysoki próg bólu, więc nawet jak mnie napieprza tak konkretnie to zagryzę wargę i za chwilę czuję ulgę... ja się bólu nie obawiam tak jak tych wszystkich powikłań, łożysk, krwi, błon płodowych, krwotoków, nacięć itd... mnie to bardziej zniechęca... ale ból czekam wręcz z niecierpliwością

chciałabym mieć takie podejscie Kasia wciskaj mi je w łepetynkę

Silesianna Skurcze porodowe przybieraja na sile i sa coraz czestsze. No i trzeba je obserwowwc i liczyc twk przez poltorej, dwie h. Inne nie sa porodowe
U mnie bylo tak - jakies skurcze, w liczbie 4-6 sztuk na godzine mialam jakos od 14tej, bylo mniej typowo niz zwykle bo bolaly mnie mocno plecy i brqkowalo tchu podczas skurczu. Liczyc zaczelam kolo 20 tak na oko a od 21 to juz zapisywalam (mam apke do liczenia skurczow, wiele ulatwia ) no i jak zaczelam liczyc to bylo 7,5min przerwy / 1:20min skurczu, i z każdym m skurczem przerwy coraz krotsze a skurcze mocniejsze i o tym samym czSie trwania. Jakos przed 23 juz bylo ok. 6min przerw miedzy wkurczami wiec wtedy zaczelam wdrazac metody wyciszajaco-wzmacniajace
I teraz tak - cieply prysznic wzmocni skurcze porodowe a rozreguluje przepowiadacze, skakanie na pilce i przysiady podczas skurczow podobnie, nospa wyciszy przepowiadacze a na porodowych nie zrobi wrazenia (tylko ja nie jestem fanka uzywania nospy w takiej sytuacji no i jak sie wezmie nospe tak godzina niewyjeta zanim bedzie mozna zaobserwowqc efekt).
No i u mnie pod prysznicem skurcze byly juz co 3 minuty, ale jak wyszlam to wrocily co 7min, potem sie zdarzyla przerwa 12min, potem znow 7, 9, 8, no i trwaly juz max minute i bolaly mniej. To wtedy wiadomo ze mozna sobie odpuscic
Jakby po prysznicu i gimnastyce nadal byly coraz czestsze i bardziej bolesne to jakby doszly do co 5min to bym zwlokla tylek do szpitala

Silesianna zostań mym góru tak jak już któras pisala, chyba trza to wykuć na blachę

Happywoman A ja na IP. Miałam stłuczkę samochodową. Ogólnie to cali i zdrowi, ale wole sprawdzić czy wszystko ok, bo tak jakoś dziwnie w plecach pobolewa. Póki co zrobili mi KTG i czekam dalej.

To dobrze zrobiliście, oby wszystko było dobrze!

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Sraczki to już tu chyba wszystkie tu mamy
ja nie mam nic, ani śladu czopa ani sraczki moze mi się jedynie brzuszek trochu osunął

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Hej chciałam sie wam pochwalić kołyska która 32 lata temu robił dla mnie tata s teraz jest odebrana od stolarza bo trzebabylo ja oczyścić i teraz wystarczy tylko pomalować na biało taka pamiątka mam zamiar jeszcze wypiac po bokach imiona dzieciow które przez ten czas kołysala do snu tylko nie wiem czy widać bo dodaje z kom...widać?Załącznik 5826810
.
kołyska bombowa!
a piesek oby doszedł so siebie! Na pewno najadłaś sie strachu;/
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 13:12   #76
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Bardzo fajna i 32 lata to w świetnym stanie jest drewno, tylko pościeli musisz poszukać i materacyka, ciekawe czy te na aktualne kołyski pasują

a ja jestem mega zła. W rodzinie tż był kosz wiklinowy. On spał w nim jako pierwszy, 36 lat temu. Marysia spała w nim jako chyba szesnaste dziecko, trzy lata temu. No i teraz przyszedł czas na Klarę. W ciągu tych trzech lat, kiedy spało w nim kolejne czworo dzieci tak doszczętnie go zniszczono, że aż chce mi się płakać. Posklejany jest taśmą przezroczystą teraz jak na niego patrzę po prostu mam go ochotę oddać i tak właśnie zrobię, bo wstyd mi mieć takiego grata w domu, bo mi się płakać chce, że przez 33 lata kosz nie został tak zdewastowany jak przez ostatnie trzy
Stary 2014-10-30, 13:15   #77
AnetkaIzabell
Rozeznanie

ja jeszcze nadrabiam stary wątek...

LolaMontez spostrzegawcza jesteś... ja czekam na chłopca ale brak jakichkolwiek oznak... i wysypiam się ostatnio

jeżeli chodzi o wolne dla tż - to my planujemy ...
1 -2 dni na żądanie...jeżeli z pracy go będę musiała wyrwać, bo się poród zacznie..a jeżeli urodzę w weekend to nie..a tak startujemy od
2 tyg opieki tż nade mną...
potem w razie potrzeb...
2 dni okolicznościowe
2 dni opieki
2 tyg ojcowskiego urlopu

co do mięska..to ja pójdę w jagnięcinę, cielęcinę i wołowinę... jako szefowa mam dostęp do świeżego uboju te chudziutkie mięsko najzdrowsze... i nie smażone oczywiście..

co do teściowej- b.dobry pomysł z napisaniem książki...
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 13:20   #78
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
a ja jestem mega zła. W rodzinie tż był kosz wiklinowy. On spał w nim jako pierwszy, 36 lat temu. Marysia spała w nim jako chyba szesnaste dziecko, trzy lata temu. No i teraz przyszedł czas na Klarę. W ciągu tych trzech lat, kiedy spało w nim kolejne czworo dzieci tak doszczętnie go zniszczono, że aż chce mi się płakać. Posklejany jest taśmą przezroczystą teraz jak na niego patrzę po prostu mam go ochotę oddać i tak właśnie zrobię, bo wstyd mi mieć takiego grata w domu, bo mi się płakać chce, że przez 33 lata kosz nie został tak zdewastowany jak przez ostatnie trzy

No widzisz jak to nie jest czyjaś własnością to po co dbać...moja kołyska miała oderwane bieguny i wogole trochę zdewastowana leżała gdzieś na jakimś strychu musiałam sie naszukać jej śle teraz doprowadzę ja do stanu używalności przykro i szkoda ze inni nie doceniają takich rzeczy :/

Stary 2014-10-30, 13:27   #79
manieczka1
Zakorzenienie

Justyna super kołyska
Frau
A opieka nad żoną przysługuje każdemu czy tylko tym, których kobitki są po cc?
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 13:28   #80
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Piękna kolyska

Frau slicznosci

Powiedzcie mi czy jak małż napisze na oświadczeniu ze nie będzie korzystał z urlopu rodzicielskiego to przysługuje mu wogole jakieś wolne? Bo tak myślę ze w razie jakbym miała CC to może wziąć opiekę?

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-10-30, 13:28   #81
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
ja jeszcze nadrabiam stary wątek...

LolaMontez spostrzegawcza jesteś... ja czekam na chłopca ale brak jakichkolwiek oznak... i wysypiam się ostatnio

jeżeli chodzi o wolne dla tż - to my planujemy ...
1 -2 dni na żądanie...jeżeli z pracy go będę musiała wyrwać, bo się poród zacznie..a jeżeli urodzę w weekend to nie..a tak startujemy od
2 tyg opieki tż nade mną...
potem w razie potrzeb...
2 dni okolicznościowe
2 dni opieki
2 tyg ojcowskiego urlopu

co do mięska..to ja pójdę w jagnięcinę, cielęcinę i wołowinę... jako szefowa mam dostęp do świeżego uboju te chudziutkie mięsko najzdrowsze... i nie smażone oczywiście..

co do teściowej- b.dobry pomysł z napisaniem książki...
z tym mięsem to zabawnie, przy wyjsciu ze szpitala dostałam rozpiskę, co można a czego nie no i z dozwolonego mięsa było: indyk, kurczak, schab, królik, niedozwlonone: wołowina, wieprzowina

a moja ukochana babcia wczoraj do nas przyjechała i przywiozła mi uwaga uwaga... placki ziemniaczane . Biedna już zapomniała, co można, a czego nie, a taką mi chciała niespodziankę zrobić. Nic to, na szczęście TŻ z M. będą mieli ucztę ;-)

a na 16 idę dziś z Klarą pierwszy raz do pani doktor. Zobaczymy, jak tam jej waga, przy tym jej ciągłym spaniu. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok
Stary 2014-10-30, 13:28   #82
justynaw1982
Zadomowienie

Z tego co wiem to tylko po cc tak mi sie wydaje przynajmniej ale dziewczyny wiedza pewnie lepiej

Stary 2014-10-30, 13:29   #83
manieczka1
Zakorzenienie

Czekoladka jak nie chce z Toba sie dzielic i brac rodzicielski (tacierzynski) to i tak przysluguje mu ojcowski 2 tyg.100% platny. Bo czesto pojecia ojcowski i tacierzynski sa mylone, wiec nie wiem co Ty masz na mysli
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-10-30, 13:30   #84
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

To ja mam właśnie to krzeselko-stoliczek z mojego dzieciństwa,tylko musimy odmalowac

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-10-30, 13:31   #85
justynaw1982
Zadomowienie

A jak sn to ta opieka 2 dni no i tacierzynskie 2 tyg

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
To ja mam właśnie to krzeselko-stoliczek z mojego dzieciństwa,tylko musimy odmalowac

Fajne są takie pamiątki zero zdjęcie i pokaz

Stary 2014-10-30, 13:32   #86
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Czekoladka jak nie chce z Toba sie dzielic i brac rodzicielski (tacierzynski) to i tak przysluguje mu ojcowski 2 tyg.100% platny. Bo czesto pojecia ojcowski i tacierzynski sa mylone, wiec nie wiem co Ty masz na mysli
No właśnie myslalam ze to to samo
Czyli może wziąć i tak te 2 tyg.-a to musi tylko w kadrach zgłosić tak?

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-10-30, 13:35   #87
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
No właśnie myslalam ze to to samo
Czyli może wziąć i tak te 2 tyg.-a to musi tylko w kadrach zgłosić tak?
Jak sie zglasza to nie wiem w pracy jakos musi na min.tydzien przed urlopem. Tacierzynski to dzieli sie z matka - matka oddaje czesc swojego urlopu i tata moze wziac, a ojcowski przysluguje kazdemu tatusiowi niezaleznie od macierzynskiego i sa to 2 tyg pelnoplatne
http://kadry.infor.pl/kadry/indywidu...-ojcowski.html
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2014-10-30 o 13:36
Stary 2014-10-30, 13:37   #88
anuszka21
Zakorzenienie

Waży 2,5 kg. Rozwarcie na jeden palec jest szyjka przygotowana, ale raczej nic nie wróży wcześniejszego porodu. Mam przyjść 2go grudnia jeśli nie urodze,ale mam nadzieje że już urodze ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 13:40   #89
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Waży 2,5 kg. Rozwarcie na jeden palec jest szyjka przygotowana, ale raczej nic nie wróży wcześniejszego porodu. Mam przyjść 2go grudnia jeśli nie urodze,ale mam nadzieje że już urodze ;p
No to ładna waga jeszcze jest czas, więc teraz pozostaje Ci czekać
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-10-30, 13:40   #90
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna super kołyska
Frau
A opieka nad żoną przysługuje każdemu czy tylko tym, których kobitki są po cc?
Decyzja nalezy do lekarza. Nie ma tak, ze przysluguje albo nie - jesli w ocenie lekarza stan kobiety wskazuje na to ze potrzebna jest jej opieka osoby trzeciej, to wtedy maz dostaje.
W praktyce jeden lekarz da kazdemu, inny nikomu.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości