![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy wizaż to kółko wzajemnej adoracji???
Cytat:
![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Catherinne, ale moze wlasnie ich problemy sa na tyle proste, ze kazda ma cos do powiedzenia???? trudno doradzac jesli sie na tym kompletnie nie znam
![]() Po co sie zaraz denerwowac, dyskusja nabrala barw, łącze się rozgrzewa, ale czemu nie podejsc do tego mniej emocjonalnie?? NIE JEST PRAWDA, ZE NOWE WIZAZANKI SA IGNOROWANE, NALEZY SIE CZASEM UPOMNIEC O ODPOWIEDZ, NO CHYBA ZE SAMA UZNASZ ZE LEPIEJ NIE to motto powinno byc nad kazdym postem ![]()
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Powtórzę to co napisała Babcia niejako potwierdzając moje słowa. Nie czuję się i nigdy się nie czułam nową Wizażanką,nie czuję się również starą Wizażanką.Jesteśmy wszystkie poprostu WIZAŻANKAMI (nie Wizażystkami
![]()
#65 |
Wtajemniczenie
|
A co do problemu.
Ja nie wiem dlaczego tak duzo osob ma jakies straszne zale typu "jestem nowa nikt mnie nie chce". Przeciez to jasne ze poczatki sa trudne. Nie wiem tylko dlaczego nowicjusze sami tez nie wloza troche serca w forum i sprobuja sie pokazac z jak najlepszej strony. Dlaczego nie mozecie sprobowac prowadzic dyskusji z innymi uczestnikami. Nie odpowiedza raz czy dwa ale za trzecim razem moze kogos zainteresuje co napisaliscie. Kazdy z nas ma czasem takie momenty ze napisze cos malo ciekawego i juz. Przeciez w zyciu tez tak bywa. Dlaczego trud akceptacji ma byc przerzucony tylko na osoby z dluzszym stazem? Ja tez bylam nowa i na niektorych forach wciaz jestem ale przynajmniej probuje zdobyc zaufanie innych osob poprzez aktywny udzial w danym watku, uprzejme odpowiedzi i dyskusje. Czasem wychodzi to lepiej a czasem gorzej ale przeciez tak juz jest. Jesli sie na czyms nie znam i nie jestem w stanie dotrzymac kroku w jakims watku to przeciez oczywiste ze zgine w otchlani....ale moze gdzies indziej bede miec cos do powiedzenia co przyciagnie uwage... Nie wiem ale ja nigdy nie mialam takich odczuc odrzucenia... |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To nie jest wyimaginowany problem, tylko moje przemyślenia i przykro mi,że dla niektórych tak niezrozumiałe.
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podziwam ze potrafilas sie wycofac bo makijaze to twoja wielka domena. Ale jesli tak czujesz pozostaje to tylko zaakceptowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Po częsci zgadzam się z Tobą Catherinne, ale w jakims tam wielkim stopniu mi to nie przeszkadza. Czasem zdarzyło się, ze na jakies pytanie nie dostalam zbyt wielu odpowiedzi, ale nie sądze, ze jest to związane z tym, ze jestem na wizazu od niedawna, tylko z tym, ze na pytanie w wątku jaki zalozylam wizazanki po prostu nie znają odpowiedzi, lub tez temat ich nie zainteresowal! to jest calkiem normalne, trzeba sie z tym liczyc! A co do jakichs grupek, jak to nazywasz "kółek wzajemnej adoracji" to cos takiego rzeczywiscie zaistnialo na wizazu, jednak mysle, ze to chyba normalne, ze po jakims czasie kazdy ma swoje grono znajomych, z którymi najłatwiej się dogadac, tak jak w normalnym realnym swiecie, wiec nie widze w tym nic dziwnego!
Pozdr. ![]()
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Femme_Banale no przecież pisze ![]() ![]()
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#73 |
Mod-Śnieżynka
|
W pierwszym miesiącu bycia na Wizażu, też zauważałam to co Ty catherinne24 i bardzo mnie to denerwowało. Potem pomyślałam, że przecież te dziewczyny znają się już długo i wchodzą na swoje wątki i rozmawiają ze sobą. Jak w życiu.
W tej chwili denerwują mnie wypowiedzi typu "ochy" i "achy", "jesteś wielka" i t.p. jak ktoś wcześniej to zauważył. Niektóre dziewczyny słodzą, niektóre są złośliwe, inne są bardzo miłe. Nie zwracam już na pewne rzeczy uwagi, jak większość dziewczyn czytam to, co mnie interesuje i nie zawsze się wypowiadam. Tak sobie myślę, że nie warto się stresować, bo nie ma po co. Jedno mnie tylko od początku najbardziej złości, a mianowicie mówienie, że Wizaż to nie kafeteria. I dodawanie różnych epitetów na temat chamstwa na kafeterii. Uważam, że nie na miejscu jest takie porównywanie. Poza tym na Wizażu jestem raczej obserwatorką, odpowiada mi to. Korzystam z rad innych osób, jeśli przypadkiem takowe znajdę w wyszukiwarce. Wizaż to dla mnie tylko jedna z wielu stron internetowych, którą lubię i dodałam do ulubionych. Ale przestałam się przejmować tym co ludzie piszą w internecie, bo nie warto. Dużo bardziej odpowiada mi realne życie ![]() Jeśli kogoś uraziłam tym, że Wizaż jest dla mnie tylko stroną w internecie, to przepraszam, ale tak czuję i dla mnie lepiej jest, kiedy nie podchodzę do tego zbyt emocjonalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Ja zamast zaprzeczac ze istnieje KWA wole sie zatanowic w czym tkwi problem i skad sie biora takie podejrzenia...
Catherinne bardzo dokladnie wytlumaczyla o co jej chodzi. Być może Kółko Wzajemnej Adoracji to niezbyt trafne określenie, ale zauwazcie ze faktycznie nowe Wizazanki (nie da sie uniknac tego okreslenia... Po prostu wizazanki ktore sa z nami od niedawna) moga dziwnie sie czuc kiedy: 1. Ciagle czytaja np. "Ach Kochana juz Ci odpisuje na twojego długaśnego maila ![]() ![]() 2. Zaloza jakis wątek uprzednio nie sprawdzajac w wyszukiwarce czy na ten temat coś było i zamiast grzecznego podsuniecia podobnych/takich samych watkow przeczytaja tylko kąsliwe "wyszukiwarka nie gryzie!!" 3. Pokaza swoj makijaz i uzyskaja tylko kilka odpowiedzi, podczas gdy makijaze PRZYKŁADOWO Agi mają ich po 60. // tutaj apeluje tez do tych osob aby zamieszczaly wyrazne zdjecia ![]() 4. Od czasu do czasu napotykaja w watkach "Jak zwykle sie z toba zgadzam ![]() W tym nie ma nic złego, ale niektore dziewczyny naprawde moga to zle odebrac... Nie sa przyzwyczajone do takiego zrozumienia i sympatii na forach internetowych i na poczatku moga czuc sie dziwnie wsrod tylu bezinteresownie zyczliwych osob. Moze im sie to wydac sztuczne. A my po prostu takie jestesmy. Ja na przyklad nie potrafie sie powstrzymac od powiedzenia komus jakiegos komplementu, czy przyznania racji osobie ktora wedlug mnie madrze gada. To naturalny odruch. Ale jak sie nad tym zastanowie to z zewnatrz moze to wygladac dziwnie. W ten nasz wizazowy klimat po prostu trzeba sie wkrecic ![]()
#75 |
Wtajemniczenie
|
Rozumiem.Pytałam z ciekawości.
Dyskuja jest głupkowata i nic nowego nie wnosi...Po co ten wątek...? Chyba żeby zostać dostrzeżonym. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze że powstał ten wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natii, nie zauważyłam w wypowiedzi catherinne wytykania "starych wizażanek"( jak to zostało okreslone) Ona poprostu podzieliła się swoimi spostrzezeniami i tyle. ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
1. Ciagle czytaja np. "Ach Kochana juz Ci odpisuje na twojego długaśnego maila "
2. Zaloza jakis wątek uprzednio nie sprawdzajac w wyszukiwarce czy na ten temat coś było i zamiast grzecznego podsuniecia podobnych/takich samych watkow przeczytaja tylko kąsliwe "wyszukiwarka nie gryzie!!" 3. Pokaza swoj makijaz i uzyskaja tylko kilka odpowiedzi, podczas gdy makijaze PRZYKŁADOWO Agi mają ich po 60. // tutaj apeluje tez do tych osob aby zamieszczaly wyrazne zdjecia czasami na fotkach prawie nic nie widac. Trudno wtedy cos ocenic 4. Od czasu do czasu napotykaja w watkach "Jak zwykle sie z toba zgadzam ", "My znowu myslimy tak samo" itp. W tym nie ma nic złego, ale niektore dziewczyny naprawde moga to zle odebrac... Nie sa przyzwyczajone do takiego zrozumienia i sympatii na forach internetowych i na poczatku moga czuc sie dziwnie wsrod tylu bezinteresownie zyczliwych osob. Moze im sie to wydac sztuczne. I tu jest pies pogrzebany ![]()
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież to normalne!Jeśli ktoś spotyka się tutaj codziennie od 4 lat np. to wiadomo,że będzie traktował inaczej tego kogoś choćby dlatego ,ze coś o sobie wiedzą.Łatwiej doradzić kolor błyszczyka jeśli widziało się 30 zdjęc danej osoby i wie się ,ze nie lubi rózu.Trudniej jeśli ktoś jest nowy i nawet nie wiedomo czy się maluje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
Jednak sie nie pomyliłam co do mojej wypowiedźi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja takze nie udzielma sie na MM dlatego ,że obawiam sie tego iz zbyt czesto musiałabym napisac kilka uwag bardzo krytycznych a domyslam sie ,że wiele dziewczyn i tych nowych i tych starych które uważa sie za mistrzynie oczekuje samych "achów i ochów" a tak nie jest ,wiec dlatego sie nie odzywam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Zanim zarejestrowalam sie na Wizazu, obserwowalam dziewczyny, czytalam watki i myslalam sobie "o rany, alez one sa ze soba zaprzyjaznione!" i balam sie odezwac, bo BYLAM PEWNA, ze mnie nie przyjma
![]() ![]() Cat, oczywiscie, ze sa tu mniejsze i wieksze kółeczka, bo ludzie sie ze soba zaprzyjazniaja, ale to chyba normalne? Jestem tu od ponad 2 lat i nie zauwazylam ani ignorowania nowych, ani absolutnie nie czuje sie jakos wyrozniana ze wzgledu na staz czy znajomosci (nie mam gigantycznej ilosci postow, ale znam kilka dziewczyn blizej i zadna z nich nie wlazi mi w *** ani ja im ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam miłą Cat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie o odpowiedziach tego typu mówiłam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Ja też od niedawna jestem na wizażu i naprawdę nie zdarzyło się jeszcze,aby na jakieś moje zapytanie nie było odpowiedzi. Sympatie, antypatie- to chyba normalne. Naprawdę jeśli chodzi o panującą tutaj atmosferę to mi jak najbardziej pasuje. Udzielałam się na innych forach, co prawda nie związanych z wizażem, kosmetykami, bardziej poezją, prozą i muszę przyznać, że tutaj kultura osobista jest na bardzo wysokim poziomie, w przeciwieństwie do tamtych miejsc, gdzie non stop toczyły się niezbyt przyjemne potyczki słowne. Ale oczywiście to tylko moje skromne zdanie. Dobrze, że jeśli sama poczułaś się dotknięta dzielisz się swoimi odczuciami z innymi wizażankami...
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz, masz racje, nie ma sensu się tym przejmować. Szkoda tylko, że tak niewiele osób zrozumiało w czym tkwi problem, bo teraz wychodzi na to,ze chciałam być tylko zauważona! No cóż, każdy ma prawo do własnego zdania....
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
A poza tym tutaj prawie same baby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.