50 twarzy Greya - film/ksiązka/aktorzy - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 15:45   #61
ferryboat
Zadomowienie

Dot.: 50 twarzy greya - ekranizacja

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
(...) Co do Any - Alexis wydaje się fajna, Lilly też, ale ja sobie do tej roli zwizualizowałam inną gwiazdkę PLL - Troian Bellisario, która gra Spencer. Pasuje na nieśmiałą, inteligentną dziewczynę, studiującą literaturę, nie mającą pojęcia o swojej atrakcyjności.
Wygooglowałam ją i rzeczywiście również się nadaje. Zwłaszcza jakby ucharakteryzowano ją tak jak tutaj:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Troian+Bellisario+Esquire+LA+Oceana+Benefit+1TnideBt1x3l.jpg (91,9 KB, 173 załadowań)
Stary 2013-06-21, 16:59   #62
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez ferryboat Pokaż wiadomość
Viva, świetny post Ale żadna z tych dziewczyn mi nie pasuje, konkretnie żadna. No ja nie wiem, ale ja ją sobie wyobrażałam jako taką drobną dziewczynkę, z pociągłą twarzą, a tutaj większość ma tzn. chomiczki. Nie mówię, że są brzydkie, ale jakoś nie pasuje mi taki wizerunek do głównej bohaterki.
Selena i Lucy mają wg mnie podobny typ urody, dość specyficzny, zupełnie nie taki jak wyobrażałam sobie "moją" Anę, jednak Lily - nadaje się Kształt twarzy ma inny, taki bardziej niewinny, delikatny, romantyczny bez tej wyraźnie zarysowanej szczęki... Także jak dla mnie ok Choć bardzo podoba mi się Alexis to nie będę się jej kurczowo trzymać, po co się rozczarowywać Szukam innych kandydatek i jak któraś z nich zostanie wybrana to będę mieć satysfakcję

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

A Troian - dla mnie nie, coś mi w niej nie pasuje... Nie lubię jej mimiki I jest strasznie chuda i wysoka, w scenach łóżkowych nie wygląda to dobrze
I jest 5 lat starsza od naszego Greya Choć trudno będzie znaleźć młodszą
Stary 2013-06-21, 18:56   #63
joanah
Raczkowanie

GG do joanah

zaloze sie, ze wybiora Blake Lively...... ona rowniez jest wsrod kandydatek
joanah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 16:42   #64
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanah Pokaż wiadomość
zaloze sie, ze wybiora Blake Lively...... ona rowniez jest wsrod kandydatek
no tak ona jest subtelna - nie ma co
chociaż w scenach łożkowych pewnie zrobi furorę bo ciało ma nie z tej ziemi akurat ;D

a tak swoją drogą Spencer z PLL faktycznie całkiem do rzeczy - strasznie młodziutko wygląda i tak inteligentnie i niewinnie

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 19:44   #65
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

ale Blake chyba jest na rolę koleżanki Any szykowana a nie na Anę więc wiadomo.
Stary 2013-06-23, 09:57   #66
joanah
Raczkowanie

GG do joanah

w sumie to mi pasuje na jej kolezanke, ale na Ane na pewno nieee....
Stary 2013-06-23, 14:17   #67
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to mi pasuje na jej kolezanke, ale na Ane na pewno nieee....
z wyglądu to tak - ale moim zdaniem nawet na tą koleżankę to by się przydała jakaś aktorka z inteligentniejszym wyrazem twarzy niż Blake

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2013-06-23 o 14:20
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 19:25   #68
playboykaa77
Zadomowienie

MAM dla was newsa

We’ve got the director, we’ve got the release date and now we’re only weeks away from finding out who will play Christian Grey and Anastasia Steele!

The names of many hot hunks and lovely ladies have been mentioned for the leading roles in Fifty Shades of Grey, and HollywoodLife.com can EXCLUSIVELY tell you when we’ll finally find out who nabbed the coveted roles.

‘Fifty Shades’ Cast To Be Announced At Comic-Con

“A reveal of the cast is currently planned for Comic-Con,” our source tells us. We’re dying to know who will be announced as the two leads!
The film already has a release date of August 1, 2014 with Sam Taylor-Johnson set to direct so it was only a matter of time until the cast was unveiled.
The Top Choices To Play Christian

Rumors have been flying for months about who will play brooding sex fiend Christian Grey. Hollywood hotties like Ian Somerhalder, Henry Cavill, and Matt Bomer have remained the top choices, at least among the ladies.
However, Fifty Shades author E L James attended a Great Gatsby-themed party June 22 at Robert Pattinson‘s house. Maybe they were discussing some of the sexy scenes from the book!
Magic Mike star Alex Pettyfer reportedly filmed a scene with another director Gus Van Sant back in April, but his casting was never officially confirmed.
Who Should Play Anastasia?

The other big question is: Who will play Christian’s love interest Anastasia Steele? Harry Potter’s Emma Watson was rumored to have nabbed the lead of Ms. Steele, but she firmly dismissed those rumors on Twitter.
Game of Thrones star Emilia Clarke and Gilmore Girls star Alexis Bledel are now thought to be front-runners with the fans, along with Lucy Hale, Shailene Woodley, and Felicity Jones.
All of these choices for Christian and Anastasia sound great to us! We just know this movie is going to be HOT and the two leads will have crazy, racy chemistry together.
playboykaa77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 23:55   #69
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez playboykaa77 Pokaż wiadomość
MAM dla was newsa

We’ve got the director, we’ve got the release date and now we’re only weeks away from finding out who will play Christian Grey and Anastasia Steele!

The names of many hot hunks and lovely ladies have been mentioned for the leading roles in Fifty Shades of Grey, and HollywoodLife.com can EXCLUSIVELY tell you when we’ll finally find out who nabbed the coveted roles.

‘Fifty Shades’ Cast To Be Announced At Comic-Con

“A reveal of the cast is currently planned for Comic-Con,” our source tells us. We’re dying to know who will be announced as the two leads!
The film already has a release date of August 1, 2014 with Sam Taylor-Johnson set to direct so it was only a matter of time until the cast was unveiled.
The Top Choices To Play Christian

Rumors have been flying for months about who will play brooding sex fiend Christian Grey. Hollywood hotties like Ian Somerhalder, Henry Cavill, and Matt Bomer have remained the top choices, at least among the ladies.
However, Fifty Shades author E L James attended a Great Gatsby-themed party June 22 at Robert Pattinson‘s house. Maybe they were discussing some of the sexy scenes from the book!
Magic Mike star Alex Pettyfer reportedly filmed a scene with another director Gus Van Sant back in April, but his casting was never officially confirmed.
Who Should Play Anastasia?

The other big question is: Who will play Christian’s love interest Anastasia Steele? Harry Potter’s Emma Watson was rumored to have nabbed the lead of Ms. Steele, but she firmly dismissed those rumors on Twitter.
Game of Thrones star Emilia Clarke and Gilmore Girls star Alexis Bledel are now thought to be front-runners with the fans, along with Lucy Hale, Shailene Woodley, and Felicity Jones.
All of these choices for Christian and Anastasia sound great to us! We just know this movie is going to be HOT and the two leads will have crazy, racy chemistry together.
Jestem zbyt zmęczona, żeby czytać po angielsku, nawet nazwisk wyłapać mi się nie chce Spróbuję jutro, dzięki
Stary 2013-06-29, 01:48   #70
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

ja wybiorą Alexis (bo tej drugiej przodującej nie znam nie oglądam gry o tron) to ona mi pasuje do Matta idealnie noooooo ależ się rozmarzyłam ale zapewne wyjdzie jak zawsze, jedyny news to to, że Alex (ten z Magic Mike) nie jest (na razie albo w ogóle nie będzie) odtwórcą roli Greya.
Stary 2013-06-29, 19:05   #71
joanah
Raczkowanie

GG do joanah

widzialyscie ten nieoficjalny trailer?
http://www.youtube.com/watch?v=swSA_GiB0g0
no nie, oni pasuja do siebie IDEALNIE!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 02:09   #72
viva91
na przekór do celu

Cytat:
widzialyscie ten nieoficjalny trailer?
http://www.youtube.com/watch?v=swSA_GiB0g0
no nie, oni pasuja do siebie IDEALNIE!!!!!
widziałyśmy, już kilka miesięcy temu

niesamowicie oddaje fabułę
Stary 2013-06-30, 06:14   #73
Yo-asia
Zakorzenienie

GG do Yo-asia

Absolutnie i bezapelacyjnie MATT!!
(Choc Henry Cavill, po ostatnim supermenie tez by sie nadal)

Zbojkotuje film (tzn nie pójde do kina, tylko sciagne z neta) jesli role babska dadza Steward, albo Knightley

Swoja droga, mam w planach namowic Tz, do przeczytania mi ksiazki na glos
Stary 2013-06-30, 14:46   #74
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

książka moim zdaniem miała fajną tylko 2 część, reszta nudy ale można z tego zrobić super film (mi książkowo bardziej podszedł cross - mimo, że Gideon mniej mroczny od Greya) i jak Matt nie zagra Greya to może na fali popularności nakręcą i Crossa i chociaż jego zagra :P taką mam cichą nadzieję :P
Stary 2013-07-09, 14:25   #75
HairMania
Wtajemniczenie

GG do HairMania

Po obejrzeniu tego filmiku stwierdzam , że Matt pasuje do tej roli

Ja odpisuję u ciebie, Ty u mnie
HairMania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 19:03   #76
Vinga_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HairMania Pokaż wiadomość
Po obejrzeniu tego filmiku stwierdzam , że Matt pasuje do tej roli
Też tak sądzę... Pasuje do tej roli, aczkolwiek Ian pasuje bardziej xD przynajmniej moim zdaniem no ale zobaczymy kto w końcu dostanie rolę Greya
From what I've tasted of desire,
I hold with those, who favour fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.
R. Frost

Vinga_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-11, 15:45   #77
HairMania
Wtajemniczenie

GG do HairMania

A najgorsze jest to , że mogą wybrać kogoś zupełnie innego W ogóle mam poczucie , że obsadą zaburzą urok tej książki.
Matt przekonał mnie po obejrzeniu tego filmiku , jest coś magnetycznego w jego spojrzeniu
Z jednej strony cieszę się , że przeczytałam tą książkę ale z drugiej jednak żałuję. Nie wiem czym to jest wywołane ale przywiązuję się do bohaterów każdej książki , którą czytam . Nie mogę się na koniec od nich oderwać i mam wciąż ochotę na więcej , a jestem już w połowie ostatniej części...Wiem , że będę czuła niedosyt i po przeczytaniu ostatniej strony pozostanie żal , że tak szybko ją wciągnęłam.. Zawsze pozostaje mi powtórne przeczytanie , ale to nie to samo Uzależniam się od książek i wykreowanych w nich bohaterów

Stary 2013-07-11, 15:50   #78
viva91
na przekór do celu

Cytat:
A najgorsze jest to , że mogą wybrać kogoś zupełnie innego W ogóle mam poczucie , że obsadą zaburzą urok tej książki.
Matt przekonał mnie po obejrzeniu tego filmiku , jest coś magnetycznego w jego spojrzeniu
Z jednej strony cieszę się , że przeczytałam tą książkę ale z drugiej jednak żałuję. Nie wiem czym to jest wywołane ale przywiązuję się do bohaterów każdej książki , którą czytam . Nie mogę się na koniec od nich oderwać i mam wciąż ochotę na więcej , a jestem już w połowie ostatniej części...Wiem , że będę czuła niedosyt i po przeczytaniu ostatniej strony pozostanie żal , że tak szybko ją wciągnęłam.. Zawsze pozostaje mi powtórne przeczytanie , ale to nie to samo Uzależniam się od książek i wykreowanych w nich bohaterów
Ja mam tak samo
Czeka Cię fajna niespodzianka na sam koniec, tylko nie podglądaj
Stary 2013-07-11, 19:38   #79
sweetcorn59
Raczkowanie

Cytat:
No ja też tak mam, moze dlatego właśnie dziś skończyłam czytać 2. część po raz 2. mimo, że pierwszy raz trylogię przeczytałam miesiąc temu. Kolejny raz narazie nie przeczytam, żeby mi - kolokwialnie mówiąc - nie zbrzydło, ale za jakiś czas mam zamiar przejść przez to po raz kolejny, tylko tym razem po angielsku i przy okazji policzę ile razy był seks.;D
Co do samego tematu wątku, moim zdaniem M.B. pasuje do roli najlepiej, chociaż nie wygląda identycznie jak 'mój' Christian, chociażby dlatego, że tego mojego wyobrażałam sobie jako ciemnego blondyna (mimo wzmianek o 'miedzianych wlosach', chyba mój mózg nie chciał kojarzyć Christiana z Edwardem). Mimo wszystko Ian wgl mi nie pasuje, pozostali 'podejrzani' tym bardziej.
Szczerze mówiąc boję się tej ekranizacji, po pierwsze tego, że tragicznie dobrana obsada będzie 'wypierać' moje pierwowzory bohaterów (powstałe w mej wyobraźni przy czytaniu trylogii przed ekranizacją) gdy kiedyś będę chciała do książek powrócić. Po drugie obawiam się, że o filmach będzie tak głośno, że pojawi się dużo hejtów i tak jak w przypadku 'Zmierzchu' po pewnym czasie ekranizacja stanie się symbolem kiczu, m.in. przez wielu ludzi, którzy nie obejrzywszy trylogii do końca przyczynią się do powszechnej opinii, że nie zawiera ona nic więcej oprócz scen seksu, czyli po prostu jest płytka.
Przepraszam, że się tak rozpisałam.
sweetcorn59 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 21:57   #80
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

ja przez te zlepki wciągnęłam się w white collar z Mattem - genialny jest i świetnie wyglądałby jako bogaty pan Grey ))
Stary 2013-07-11, 23:22   #81
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
ja przez te zlepki wciągnęłam się w white collar z Mattem - genialny jest i świetnie wyglądałby jako bogaty pan Grey ))
Ja tak samo tyle że już całe White Collar obejrzałam
Stary 2013-07-12, 10:55   #82
HairMania
Wtajemniczenie

GG do HairMania

Ja się nie zdziwię , gdy właśnie takie komentarze się pojawią Ale mimo to czekam. Dla mnie książka jest dobra , gdy wywołuje odpowiednie emocje i pobudza wyobraźnie i tej się udało. Z resztą , każda opinia to subiektywna opinia , każdy inaczej może ją odebrać .Śmieszą mnie recenzje na blogach i gdy jest to negatywna recenzja komentarze ' a właśnie miałam ja przeczytać , dzięki Tobie ją odłożyłam' Jeezu... są rzeczy , które trzeba samemu przetrawić. Komuś pasuje idealnie , komuś nie . Tak jak ja z jedzeniem - nie każdy lubi te same dania.

W pewnym momencie w 3. części jest tekst Any : ' Panie Grey dałeś du*y ' Jeśli rolę Christiana zagra Matt to chyba parsknę śmiechem przy tej scenie , on przecież jest homoseksualny ( ale mimo to ciekawy z niego kąsek ;p )

Edytowane przez HairMania
Czas edycji: 2013-07-12 o 10:58
Stary 2013-07-13, 00:20   #83
nico kotlin
Raczkowanie

Mam ogromną nadzieję, że producentom, twórcom i autorce książki przyjdzie do głowy genialny pomysł, żeby zrobić dobrze jak największej liczbie kobiet i wybiorą Matta Bomera
Zastanawiam się dlaczego twórcy często wypinają się na prośby i sugestie widzów, przecież gdyby spełnili ich życzenie i dali w tym przypadku role M.Bomerowi i A.Bledel to mogliby liczyć na spory sukces, skoro w internecie zrobiło się takie ogromne poparcie dla nich, niemal pod każdym filmikiem yt z Bomerem jest coś w stylu "Hello Christian Grey" ;D
Nie słyszałam o nim nigdy wcześniej, dopiero jak wpisałam "Christian Grey" w google wyskoczyło mi jego zdjęcie
I to na serio był ON! Idealny.

W dodatku teraz namiętnie oglądam White Collar, tylko obawiam się, bo niedługo odcinków mi braknie.

Ech jak ja nie znoszę tego Greya!
Mam świadomość, że to jest słabo napisane romansidło, ale po przeczytaniu książki ten facet chodzi mi po głowie w tak natrętny sposób, że sama nie mogę ze swojej głupoty hahaha.

Jak obsada będzie do niczego to raczej nie obejrzę ekranizacji, nie zepsuję sobie wyobrażeń.

http://www.youtube.com/watch?v=8xUYrfQkDHk - tak idealnie jak w mojej głowie

Edytowane przez nico kotlin
Czas edycji: 2013-07-13 o 00:29
nico kotlin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 02:07   #84
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

gej nie gej pełno jest facetów homo, którzy grają amantów ba łamią tysiące kobiecych serc. Chociaż w white collar moje serce pożarł Tim DeKay (grający Petera Burka) ale ja ogólnie lubię starszych za to Mattowi nie można odebrać tego, że jest przystojny i magnetyczny sądzę, że w roli Greya byłby genialny. Ian totalnie mi na Greya nie pasuje. Ja tam obejrzę film w necie jak obsada będzie do
Stary 2013-07-13, 10:33   #85
nico kotlin
Raczkowanie

Cytat:
Ian totalnie mi na Greya nie pasuje. Ja tam obejrzę film w necie jak obsada będzie do
Ian ma cwaniaczkowaty uśmiech i rzeczywiście przypomina Grincha
Nie wyobrażam go sobie jako Christiana, zwłaszcza tego po 'przemianie'.

(ja chyba też z ciekawości pewnie obejrzę w necie, ale na razie wolę myśleć, że będzie ok.)

Cytat:
Chociaż w white collar moje serce pożarł Tim DeKay (grający Petera Burka)
Bardzo sympatyczna postać ;D
nico kotlin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-16, 19:31   #86
margo2013
Przyczajenie

Jeszcze żadna książka mnie tak nie wciągnęła jak 50 twarzy Greya . Bardzo się przywiązałam do bohaterów książki i aż się boję jak pooglądam film. Mam nadzieję, że będą to Matt Bomer i Alexis Bledel. Jeszcze nie skończyłam czytać ostatniej części i nie chcę żeby się kończyła.
margo2013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-16, 22:28   #87
sweetcorn59
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo2013 Pokaż wiadomość
pooglądam
Co zrobisz?

Sory, nie chcę być niemiła, ale po prostu cho**ra mnie bierze za każdym razem, gdy widzę tę formę.

Też tak miałam, że bałam się dotrzeć do końca książki, dla mnie to trochę jak zbliżające się pożegnanie bliskiej nam osoby - nie chcemy się z nią rozstawać, ale nic nie można zrobić, żeby tego uniknąć. Na szczęście jest wiele dobrych książek, trzeba tylko wyleczyć się z jednej i dać szansę drugiej.

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 09:53   #88
margo2013
Przyczajenie

Oczywiście jest dużo bardzo dobrych książek, wartych przeczytania. Ale dzięki książce 50 twarzy Greya można sobie urozmaicić życie w związku małżeńskim, tam gdzie się często wkrada nuda.
Dlatego szkoda by było jakby źle dobrali aktorów do filmu.
margo2013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 10:16   #89
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetcorn59 Pokaż wiadomość
Też tak miałam, że bałam się dotrzeć do końca książki
a ja znowu miałam tak, że jak najszybciej chciałam skończyć 3 część bo była okropna moim zdaniem. Jak 1 i 2 mi się podobały to 3 wcale..

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 10:30   #90
sweetcorn59
Raczkowanie

Fakt, 3 część strasznie się ciągnęła i niewiele się tam działo (mniej więcej do czasu, gdy Ana zaszła w ciążę), ale jakoś tak zżyłam się z bohaterami i smutno mi było, mimo wszystko, że to już koniec.
Dla tych, którzy już przeczytali. ;-)

Edytowane przez sweetcorn59
Czas edycji: 2013-07-18 o 09:31
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości