|
|
#62 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Cytat:
)) a prenatalne 10.12Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Zjadłabym te zielone żelkiiiiiiii |
||||
|
|
|
#63 |
|
Konto usunięte
|
Marei ja właśnie też takiego robię jak Twój Tż
![]() Ja też w ciąży już byłam jak moje ostatnie wino wypiłam (w sumie zmieszałam musujące, zwykle i martini wtedy ). Dwa dni później zrobiłam test i pierwsza myśl po tym jak zobaczyłam dwie krechy (bo staraliśmy się od maja i w sumie odpuściłam w końcu) byla taka, żeby iść się napić, a dopiero potem "eee dziewczyno o czym ty myślisz, teraz już koniec z winem" ![]() A żelków w żadnej postaci nie lubię (ewentualnie te małe buteleczki coli ), szczególnie kwaśnych, więc z tym mam spokój Teraz faza na mandarynki i pomarańcze
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety nie tylko 9miesiecy to fakt nad czym ubolewam bo ja tez uwielbiam wino
![]() Jak mnie leb napier... bo to nawet bol nie jest |
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny,
Też czekam na swojego malucha do czerwca, odnalazłam ten wątek po tym jak przeczytałam stertę artykułów na temat ciąży i juz mi się śni wszystko po nocy Tutaj zobaczyłam, że można pogadać na luzie, a ostatnio mi tego brakuje Prześledziłam Wasz wątek i będzie bardzo miło mi Was bliżej ponać...
|
|
|
|
#66 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oglądam porodówkę na tlc
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dziś genetyczne. Bobo podrosło, już nie jest tydzień do tyłu a 1 dzień i termin na maj wychodzi jednak. Ma trochę ponad 6 cm, ręce, nogi, wszystko. sprawdzona przezierność, kość nosowa.
|
|
|
|
#68 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Meldujemy się
![]() ![]() Cytat:
Ja wczoraj piłam piwo bezalkoholowe i ze 100 razy sprawdzałam czy na etykiecie nie ma procentów (to niemieckie było ).Cytat:
![]() Cytat:
Co do tego co można a czego nie mozna jeść to długość listy zakazanych rzeczy zależy od lekarza![]() Cytat:
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jaki tydzień na USG Ci wychodził, bo mnie lekarz umówil tak na wizyte badania przezierności, że wyjdzie mi 13tc i 6 dni to tak na ostatni moment i nie wiem czy to przez jego zakręcenie, czy tak specjalnie
|
|
|
|
|
#70 | ||
|
Zakorzenienie
|
u mnie też
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
A z OM jaki wiek ciąży Ci wychodzi?
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się i ja
![]() Dziś cały dzień pożeram żelki, cheetosy albo ciastka cynamonowe z lidla, które uwielbiam. A teraz mam takie wzdęcie, że zdycham. W ogóle śpię dziś sama, bo zmarł dziadek mojego Tż i pojechał z rodziną na pogrzeb. Ja zostałam w domu, bo podróż zamiast 6 godzin z moimi mdłościami trwałaby minimum 9 ;-) Ale powiem Wam, że w związku z tym chyba zostaniemy na sylwestra w domu i nie będziemy imprezować za bardzo. A co do alkoholu to również jestem przeciwniczką spożywania w ciąży. Juz w fazie starań nie piłam. Ale normalnie to uwielbiam!!! Często wieczorami siadalismy sobie przy drinku, a teraz mi tego brakuje. Wiadomo, że największą ochotę ma się wtedy kiedy nie można... ;-) |
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
a to różnica praktycznie żadna teraz. A na kiedy masz TP? Na 3 czerwca tak? Wiesz to czy masz TP na końcówke maja czy początek czerwca to przecież praktycznie żadna różnica. I tak w przypadku porodów naturalnych to dziecko decyduje, kiedy jest właściwa data
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2014-11-18 o 22:29 |
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
termin mam na 27.05 (z OM) i na 3.06 (z pierwszego usg). W przypadku naturalnych tak, ale.. poprzedni był wywoływany, po terminie, syn nie zamierzał się rodzić i w końcu cc, więc tu może być problem, kiedy wywoływać, kiedy ciąża przeterminowana, ale zobaczymy.
|
|
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
Dobranoc wszystkim. Jutro znowu cały dzień w pracy mnie czeka... dobrze ze chociaż lubię swoją pracę
![]()
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny witam w nowym wątku. Co do wina to ostatnio znalazłam taki wynalazek w Ikei tzn grzaniec bezalkoholowy jak na razie jeszcze ciepło było więc nie próbowałam ale stoi na półce i cena ok 10zł
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ciekawe jak smakuje. Napisz nam jak otworzysz zrobimy szturm na ikeę ![]() Witam nowe dziewczęta ![]() Co do kobiet w ciąży w szpitalu, to czasami są takie, co się ze wszystkim licytują, która ma gorzej. Gorszego szefa, gorszą pracę, gorszy dojazd do pracy... wybieraj do woli, z ciążą to samo, potem pewnie licytują się, która była w szpitalu dzień dłużej. Nie mówię oczywiście o tych, które naprawdę szpitala potrzebuja. |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mój Tż zaprosił kolegę do mnie do domu i siedzieli do 23, więc dzisiaj zdycham
![]() Nie wypiłam tego wina wczoraj, za dużo miałam wątpliwości. Potem by były tylko wyrzuty sumienia, że zaszkodziłam maluszkowi. |
|
|
|
#81 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odzywaj się często ![]() Cytat:
Mnie dzisiaj brzuch dalej boli i podbrzusze...
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noooo taki trochę mały alkoholizm ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- A ja widziałam w necie sklep z winami bezalkoholowymi. Ale trzeba uważać bo część ma tak jak piwa bezalkoholowe do 0,5 promila czyli też nie wolno. Takie piwo, które ma tylko 0,0 to chyba Bavaria tylko czy coś takiego. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Wyjechaliśmy na weekend urodzinowy + starający się o dziecko do dziczy na Mazurach i nie wiedzieliśmy, że Fasolka już jest.
|
||
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale mam fatalny poranek Muli mnie!Też mam fazę na cytrusy!
|
#84 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamawiam zawsze z dużą ilością sera i z ananasami mamy taką pizzerię że koleś robi je w domu i sa tylko na dowóz. I są przepyszne!Cytat:
Ale nie wina, bo wino to ja tylko słodkie i mało. Ale co innego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#85 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli w ostatnim terminie a na kiedy masz termin i kiedy wizyta?![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też żarłam ostatnio czitosy serowe śmierdziuchy :P Lubiałam oglądać nim zaszłam,ale teraz bym się chyba za bardzo nakręcała ![]() Byłam dziś sobie zrobić tsh. W rossmanie są legginsy ciążowe za 25,99 przecenione z 62 zł !!!
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Myboy, mi też możesz dopisać wizytę 24.11 usg genetyczne
to będzie 12t4d aaa i wiek możesz mi dopisać też, 27 l ![]() Nie mogę się już doczekać, aż zobaczę Malucha Mąż się ze mną wybiera, ciekawe jaka będzie reakcja... ![]() moni_ka.g, genetyczne w 12t miałaś już przez brzuch? Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2014-11-19 o 09:46 |
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, nie wiem o co chodzi.. obudził mnie dziś ból pleców. tak na dole, ale to nie krzyżowy ból. i tak idzie do podbrzusza. Teraz jestem w pracy, jak siedzę i nic nie robię to jest ok, ale jak tylko się rusze to od razu boli. Nie wiem co to
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie i ja! Dziendobry!!!
Cytat:
tak tak, rozumowanie alkoholiczki ![]() niektorzy Wlosi mi nie wierza, ze w Polsce (i w innych krajach tez przeciez) istnieje pizza z ananasami, za to tu istnieje pizza z FRYTKAMI na wierzchu (nawet kanapki z fytkami w srodku!!!)!!! witaj selis
Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2014-11-19 o 09:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

)) a prenatalne 10.12
U mnie to samo

w sumie to jak byłam z nią w ciazy to też miałam angine i brałam antybiotyki - historia się powtarza...

Wyjechaliśmy na weekend urodzinowy + starający się o dziecko do dziczy na Mazurach i nie wiedzieliśmy, że Fasolka już jest.
Muli mnie!
06.09.2014