Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 20:52   #61
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)

Larara, ja nie ale z tego co czytalam moze to oznaczac "swieze" zakazenie i w takim przypadku robi sie chyba awidnosc. Kiedy masz lekarza?
Stary 2014-11-18, 21:13   #62
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
myboy możesz mi dopisać Kasia, 23 lata i kolejna wizyta na 24 listopad
Ooo ja też mam wizytę 24.11 )) a prenatalne 10.12

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hahaha to przybij piątkę U mnie to samo

Nie mogę tych wszystkich, 'piękne macice mamy, o bobaski z mężowymi peniskami się staramy'
Hahahaha

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Hej Wam, my już po wizycie wszystko jest ok, serduszko bije jak trzeba dziecię rośnie

Dopytałam o to jedzenie: nie wolno surowego mięsa, serów pleśniowych i dojrzewających wędlin. Resztę wolno, nawet tego okropnego łososia tylko pilnować żeby nie był przeterminowany

Uciekam bo coś mi się ból głowy rozhulał, dzięki za kciuki
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
No właśnie nie... Mój dziadek to bardzo specyficzny człowiek, mój Tż wybitnie go nie lubi, ale on po prostu taki jest - specyficzny, nie chce źle, ale nic do niego nie dociera

To moja teściowa, kobieta po farmacji uważa, że picie wina w ciąży to nic złego... I że ona piła wino i nic się nie stało...

Kuzynka Tż na weselu dwa lata temu też piła jak szalona, cały czas ją widziałam z kieliszkiem. Teraz mała ma problemy neurologiczne, nie mówię, że to od tego, aleeeeeeeee......

My zamówiliśmy kanapę, witrynę i szafkę pod rtv Też jakiś syndrom wicia gniazda mamy chyba bo powoli przygotowujemy się na wyprowadzkę z sypialni do salonu

Ja też lubię alkohol, wieczory przy winie, a teraz grzaniec by był gdyby nie ciąża... Przyznaję, że dosyć częste miałam takie wieczory przed zajściem
Ojjj też uwielbiam grzanca, tz robi mi zawsze przepysznego z dużą ilością pomarańczy i powbijanych w nie goździków. A to moje ostatnie wino, niestety już w ciąży, 2 tydzień. Czytałam, że orzechy i czerwone wino zawierają coś, co sprzyja zajściu w ciążę, więc przez cale lato w weekendy pijalam wino i przegryzalam orzechami

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Zjadłabym te zielone żelkiiiiiiii
Stary 2014-11-18, 21:19   #63
201710041131
Konto usunięte

Marei ja właśnie też takiego robię jak Twój Tż

Ja też w ciąży już byłam jak moje ostatnie wino wypiłam (w sumie zmieszałam musujące, zwykle i martini wtedy). Dwa dni później zrobiłam test i pierwsza myśl po tym jak zobaczyłam dwie krechy (bo staraliśmy się od maja i w sumie odpuściłam w końcu) byla taka, żeby iść się napić, a dopiero potem "eee dziewczyno o czym ty myślisz, teraz już koniec z winem"

A żelków w żadnej postaci nie lubię (ewentualnie te małe buteleczki coli), szczególnie kwaśnych, więc z tym mam spokój Teraz faza na mandarynki i pomarańcze
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 21:43   #64
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

No niestety nie tylko 9miesiecy to fakt nad czym ubolewam bo ja tez uwielbiam wino ale jednak nie wszystkie zapewne beda karmic

Jak mnie leb napier... bo to nawet bol nie jest

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 21:44   #65
Selis
Zadomowienie

Witajcie Dziewczyny,

Też czekam na swojego malucha do czerwca, odnalazłam ten wątek po tym jak przeczytałam stertę artykułów na temat ciąży i juz mi się śni wszystko po nocy
Tutaj zobaczyłam, że można pogadać na luzie, a ostatnio mi tego brakuje
Prześledziłam Wasz wątek i będzie bardzo miło mi Was bliżej ponać...
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 21:55   #66
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny,

Też czekam na swojego malucha do czerwca, odnalazłam ten wątek po tym jak przeczytałam stertę artykułów na temat ciąży i juz mi się śni wszystko po nocy
Heej

Oglądam porodówkę na tlc
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 22:02   #67
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Miałam dziś genetyczne. Bobo podrosło, już nie jest tydzień do tyłu a 1 dzień i termin na maj wychodzi jednak. Ma trochę ponad 6 cm, ręce, nogi, wszystko. sprawdzona przezierność, kość nosowa.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 22:10   #68
Irmusia81
Zakorzenienie

Meldujemy się Migdałek i ja

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Zero alkoholu, alkohol szkodzi dziecku!
Ja z tych niepijących raczej, ale myślę że przez te parę miesięcy można wytrzymać bez niż później sobie pluć w brodę jak coś odpukać byłoby nie tak jak być powinno z dzieckiem!
zgadazm się w 100%
Ja wczoraj piłam piwo bezalkoholowe i ze 100 razy sprawdzałam czy na etykiecie nie ma procentów (to niemieckie było).

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Nie mogę tych wszystkich, 'piękne macice mamy, o bobaski z mężowymi peniskami się staramy'
no co Ty? Genialny!

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Hej Wam, my już po wizycie wszystko jest ok, serduszko bije jak trzeba dziecię rośnie

Dopytałam o to jedzenie: nie wolno surowego mięsa, serów pleśniowych i dojrzewających wędlin. Resztę wolno, nawet tego okropnego łososia tylko pilnować żeby nie był przeterminowany

Uciekam bo coś mi się ból głowy rozhulał, dzięki za kciuki
super, że wszystko ok Co do tego co można a czego nie mozna jeść to długość listy zakazanych rzeczy zależy od lekarza

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Hej
Też się melduje w drugiej części.
Nie piszę bo mam urwanie głowy. Tz w niedziele wyjechał na tydzień, wiec wszystko na mojej głowie. No i jak go nie ma to ja jestem chora: tym razem mam angine i biorę antybiotyki. Boję się ze Małą zaraze . Po domu chodzę w maseczce, ciągle odkazam ręce w sumie to jak byłam z nią w ciazy to też miałam angine i brałam antybiotyki - historia się powtarza...
ojoj, zdrówka!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 22:12   #69
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Miałam dziś genetyczne. Bobo podrosło, już nie jest tydzień do tyłu a 1 dzień i termin na maj wychodzi jednak. Ma trochę ponad 6 cm, ręce, nogi, wszystko. sprawdzona przezierność, kość nosowa.
Super!
A jaki tydzień na USG Ci wychodził, bo mnie lekarz umówil tak na wizyte badania przezierności, że wyjdzie mi 13tc i 6 dni to tak na ostatni moment i nie wiem czy to przez jego zakręcenie, czy tak specjalnie
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 22:14   #70
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz faza na mandarynki i pomarańcze
u mnie też

Cytat:
Witajcie Dziewczyny,

cześć!

Cytat:
super! A tego tp to z genetycznego to się juz chyba nie bierze pod uwagę. U mnie też mały był jakieś 6 dni starszy na genetycznym w 1 trym, ale ani ja ani lekarz się tym nie kierowaliśmy.
Stary 2014-11-18, 22:16   #71
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Super!
A jaki tydzień na USG Ci wychodził, bo mnie lekarz umówil tak na wizyte badania przezierności, że wyjdzie mi 13tc i 6 dni to tak na ostatni moment i nie wiem czy to przez jego zakręcenie, czy tak specjalnie
12t6d, wg usg 12t5d

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
super! A tego tp to z genetycznego to się juz chyba nie bierze pod uwagę. U mnie też mały był jakieś 6 dni starszy na genetycznym w 1 trym, ale ani ja ani lekarz się tym nie kierowaliśmy.
niby wiem, ale od początku mam 2 terminy, więc tym razem jednak nie wiem
Stary 2014-11-18, 22:17   #72
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
12t6d, wg usg 12t5d

niby wiem, ale od początku mam 2 terminy, więc tym razem jednak nie wiem
A z OM jaki wiek ciąży Ci wychodzi?
Stary 2014-11-18, 22:19   #73
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
A z OM jaki wiek ciąży Ci wychodzi?
om 12t6d, usg 12t5d
Stary 2014-11-18, 22:21   #74
mycha_818
Zadomowienie

Melduje się i ja

Dziś cały dzień pożeram żelki, cheetosy albo ciastka cynamonowe z lidla, które uwielbiam. A teraz mam takie wzdęcie, że zdycham.

W ogóle śpię dziś sama, bo zmarł dziadek mojego Tż i pojechał z rodziną na pogrzeb. Ja zostałam w domu, bo podróż zamiast 6 godzin z moimi mdłościami trwałaby minimum 9 ;-) Ale powiem Wam, że w związku z tym chyba zostaniemy na sylwestra w domu i nie będziemy imprezować za bardzo.

A co do alkoholu to również jestem przeciwniczką spożywania w ciąży. Juz w fazie starań nie piłam. Ale normalnie to uwielbiam!!! Często wieczorami siadalismy sobie przy drinku, a teraz mi tego brakuje. Wiadomo, że największą ochotę ma się wtedy kiedy nie można... ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 22:27   #75
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
om 12t6d, usg 12t5d
a to różnica praktycznie żadna teraz. A na kiedy masz TP? Na 3 czerwca tak? Wiesz to czy masz TP na końcówke maja czy początek czerwca to przecież praktycznie żadna różnica. I tak w przypadku porodów naturalnych to dziecko decyduje, kiedy jest właściwa data

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2014-11-18 o 22:29
Stary 2014-11-18, 22:35   #76
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
a to różnica praktycznie żadna teraz. A na kiedy masz TP? Na 3 czerwca tak? Wiesz to czy masz TP na końcówke maja czy początek czerwca to przecież praktycznie żadna różnica. I tak w przypadku porodów naturalnych to dziecko decyduje, kiedy jest właściwa data
termin mam na 27.05 (z OM) i na 3.06 (z pierwszego usg). W przypadku naturalnych tak, ale.. poprzedni był wywoływany, po terminie, syn nie zamierzał się rodzić i w końcu cc, więc tu może być problem, kiedy wywoływać, kiedy ciąża przeterminowana, ale zobaczymy.
Stary 2014-11-18, 22:42   #77
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dobranoc wszystkim. Jutro znowu cały dzień w pracy mnie czeka... dobrze ze chociaż lubię swoją pracę
Stary 2014-11-18, 23:24   #78
country111
Zakorzenienie

Hej dziewczyny witam w nowym wątku. Co do wina to ostatnio znalazłam taki wynalazek w Ikei tzn grzaniec bezalkoholowy jak na razie jeszcze ciepło było więc nie próbowałam ale stoi na półce i cena ok 10zł
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 00:45   #79
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny witam w nowym wątku. Co do wina to ostatnio znalazłam taki wynalazek w Ikei tzn grzaniec bezalkoholowy jak na razie jeszcze ciepło było więc nie próbowałam ale stoi na półce i cena ok 10zł
0_O
Super, ciekawe jak smakuje. Napisz nam jak otworzysz zrobimy szturm na ikeę
Witam nowe dziewczęta

Co do kobiet w ciąży w szpitalu, to czasami są takie, co się ze wszystkim licytują, która ma gorzej. Gorszego szefa, gorszą pracę, gorszy dojazd do pracy... wybieraj do woli, z ciążą to samo, potem pewnie licytują się, która była w szpitalu dzień dłużej.
Nie mówię oczywiście o tych, które naprawdę szpitala potrzebuja.
Stary 2014-11-19, 06:29   #80
kejtiCe
Zakorzenienie

Wczoraj mój Tż zaprosił kolegę do mnie do domu i siedzieli do 23, więc dzisiaj zdycham
Nie wypiłam tego wina wczoraj, za dużo miałam wątpliwości. Potem by były tylko wyrzuty sumienia, że zaszkodziłam maluszkowi.
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 07:44   #81
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny,

Witaj
Odzywaj się często

Cytat:
Gratulacje

Mnie dzisiaj brzuch dalej boli i podbrzusze...

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 07:55   #82
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Hahaha brzmi lekko jak alkoholizm takie wyznanie

Nie chce was martwić ale to nie tylko 9 miesięcy ale jeszcze okres karmienia
Właśnie właśnie, jeszcze karmienie
Noooo taki trochę mały alkoholizm Kocham wino

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

A ja widziałam w necie sklep z winami bezalkoholowymi. Ale trzeba uważać bo część ma tak jak piwa bezalkoholowe do 0,5 promila czyli też nie wolno. Takie piwo, które ma tylko 0,0 to chyba Bavaria tylko czy coś takiego.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Marei ja właśnie też takiego robię jak Twój Tż

Ja też w ciąży już byłam jak moje ostatnie wino wypiłam (w sumie zmieszałam musujące, zwykle i martini wtedy). Dwa dni później zrobiłam test i pierwsza myśl po tym jak zobaczyłam dwie krechy (bo staraliśmy się od maja i w sumie odpuściłam w końcu) byla taka, żeby iść się napić, a dopiero potem "eee dziewczyno o czym ty myślisz, teraz już koniec z winem"

A żelków w żadnej postaci nie lubię (ewentualnie te małe buteleczki coli), szczególnie kwaśnych, więc z tym mam spokój Teraz faza na mandarynki i pomarańcze
Ja też piłam wino Wyjechaliśmy na weekend urodzinowy + starający się o dziecko do dziczy na Mazurach i nie wiedzieliśmy, że Fasolka już jest.
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 08:35   #83
rybkaa90
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale mam fatalny poranek Muli mnie!
Też mam fazę na cytrusy!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 08:40   #84
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
z czym?
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A ja ostatnio miałam taką ogromną ochotę na pizzę, więc zamówiliśmy, a potem się okropnie po niej czułam. Taka wzdęta cały czas, aż w nocy spać nie mogłam. Za to kilka dni wcześniej byłam z koleżankami, to nie mogłam się tej pizzy najeść, haha. A do domku zamówiłam z tej samej pizzerii, ale jakaś taka inna była..
Z czym zamawiasz?

U mnie się zaczęła już rewolucja w sikaniu

Ja zamawiam zawsze z dużą ilością sera i z ananasami mamy taką pizzerię że koleś robi je w domu i sa tylko na dowóz. I są przepyszne!

Cytat:
Napisane przez In_Flagranti Pokaż wiadomość
Ja nie zamierzam pić, ale przyznam, że mi brakuje
bo ja spożywająca jestem po porodzie to mi pewnie po lampce wina będzie szumiało - ekonomicznie

Brzuch mi dzisiaj tak wydęło... Ja nie mogę jeść tak jak przed ciążą, muszę porcje jak ptaszek, bo od razu niestrawność!

A polędwicę łososiową można?

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Hahaha poezja! Twój twór czy zapożyczony od jakiejś wizażowej poetki
ojjjj mi też brakujeee Ale nie wina, bo wino to ja tylko słodkie i mało. Ale co innego

Cytat:
Witajcie Dziewczyny,

Witaj

Cytat:

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Oo i te jest pyszne!

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Właśnie właśnie, jeszcze karmienie
Noooo taki trochę mały alkoholizm Kocham wino

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

A ja widziałam w necie sklep z winami bezalkoholowymi. Ale trzeba uważać bo część ma tak jak piwa bezalkoholowe do 0,5 promila czyli też nie wolno. Takie piwo, które ma tylko 0,0 to chyba Bavaria tylko czy coś takiego.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Ja też piłam wino Wyjechaliśmy na weekend urodzinowy + starający się o dziecko do dziczy na Mazurach i nie wiedzieliśmy, że Fasolka już jest.
Bavaria i Warka Radler jest teraz 0,0% ale jest obrzydła.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 09:38   #85
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Super!
ja genetyczne też bedę miała w 13t6d czyli w ostatnim terminie a na kiedy masz termin i kiedy wizyta?

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja zamawiam zawsze z dużą ilością sera i z ananasami mamy taką pizzerię że koleś robi je w domu i sa tylko na dowóz. I są przepyszne!

ojjjj mi też brakujeee Ale nie wina, bo wino to ja tylko słodkie i mało. Ale co innego

Witaj

Oo i te jest pyszne!

Bavaria i Warka Radler jest teraz 0,0% ale jest obrzydła.
oj raz jadlam z ananasami i mi nie podeszła
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 09:41   #86
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
No to jestem i ja w drugiej czesci

Wlasnie wpierdzielam cheetosy

Co do wicia gniazda to mnie czeka przemeblowanie bo naroznik dzisiaj zamowilam i bede musiala wszyystko w pokoju poprzestawiac

Też żarłam ostatnio czitosy serowe śmierdziuchy :P

Cytat:
Heej

Oglądam porodówkę na tlc
Lubiałam oglądać nim zaszłam,ale teraz bym się chyba za bardzo nakręcała

Byłam dziś sobie zrobić tsh. W rossmanie są legginsy ciążowe za 25,99 przecenione z 62 zł !!!
Stary 2014-11-19, 09:44   #87
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Myboy, mi też możesz dopisać wizytę 24.11 usg genetyczne to będzie 12t4d aaa i wiek możesz mi dopisać też, 27 l

Nie mogę się już doczekać, aż zobaczę Malucha Mąż się ze mną wybiera, ciekawe jaka będzie reakcja...

moni_ka.g,
genetyczne w 12t miałaś już przez brzuch?

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2014-11-19 o 09:46
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 09:44   #88
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość

Byłam dziś sobie zrobić tsh. W rossmanie są legginsy ciążowe za 25,99 przecenione z 62 zł !!!
U mnie zostały same spore rozmiary..

Kurde, nie wiem o co chodzi.. obudził mnie dziś ból pleców. tak na dole, ale to nie krzyżowy ból. i tak idzie do podbrzusza. Teraz jestem w pracy, jak siedzę i nic nie robię to jest ok, ale jak tylko się rusze to od razu boli.
Nie wiem co to

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 09:46   #89
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość

a dobre jakościowo?
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 09:50   #90
poldzik
Zadomowienie

Melduje sie i ja! Dziendobry!!!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Nie chce was martwić ale to nie tylko 9 miesięcy ale jeszcze okres karmienia
ale: nie jest powiedziane (niestety), ze na 100% bedziemy karmic wszystkie piersia, a jesli nawet, to sa dzieci, ktore karmione piersia z butelki tez umieja ciagnac - wiec jak jest impreza to mozna przed impreza odciagnac mleko i do lodowki, potem sie napic winka... a nastepnego dnia po winku w piersiach ani sladu
tak tak, rozumowanie alkoholiczki

niektorzy Wlosi mi nie wierza, ze w Polsce (i w innych krajach tez przeciez) istnieje pizza z ananasami, za to tu istnieje pizza z FRYTKAMI na wierzchu (nawet kanapki z fytkami w srodku!!!)!!!

witaj selis

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2014-11-19 o 09:55
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości