![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: facet i jego kontakty z siostrą
.
Edytowane przez szklana_mgla Czas edycji: 2015-03-01 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
może nie przesadzajmy z tym zmarnowaniem życia... ale nie ukrywam że bym się lekko podłamała jakby się okazało że siostra będzie miała kolejne dziecko.
rozmawiałam z nim na temat tego textu z kąpaniem dziewczynek... tak jak się spodziewałam powiedział że przesadzam i że mam dziwne podejście do tego eh. i oczywiście że siostra żartowała. stanowczo powiedziałam swoje zdanie w tym temacie, że ojciec dzieci jest od takich spraw a nie on, i dodatkowo że już ta 7letnia na pewno jest za duża żeby wchodził do łazienki jak się pluska w wannie (!!!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
apropo tego że 7 letnia dziewczynka jest za duża na takie rzeczy usłyszałam "może i masz racje" ale na pozostałe ze przesadzam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
.
|
kopnęłabym w tyłek takiego faceta.
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem Doris wylozyla Ci problem dokladnie w taki sposob, w jaki powiedzialby Ci profesjonalny psychoterapeuta, Twoj facet jest zastepczym partnerem i jest masa takich przypadkow jak zastepczy partner dla samotnej osoby w rodzinie. A jego siostra jest w gruncie rzeczy samotna i nie radzi sobie z tym. Zreszta sadze, ze jej zwiazek dawno by sie rozpadl, gdyby nie brat. Za duzo tu niezaspokojonych potrzeb. Na Twoim miejscu w ogole bym sie nie pakowala we wspolne zycie , dopoki problem nie zostanie rozwiazany. I swoja droga, mysle, ze Twoj partner nie widzi w tym problemu, dalsze rozmowy obstawiam, ze doprowadza do klotni miedzy Wami. Moze i lepiej, ze szybciej doprowadzisz do konfrontacji, przynajmniej bedziesz wiedziala, na czym stoisz. Jezeli widzisz mozliwosc takiego zycia, to wejdziesz w to, takie dwie rodziny zlączone. Zostaniesz wciagnieta w pomoc biednej samotnej siostruni. A jak nie zaakceptujesz, to biada Tobie. Wg mnie z takich ukladow, jezeli nie akceptuje sie ich, to sie wychodzi. Zmiana moglaby byc mozliwa wylacznie wtedy, gdyby partner widzial w tym problem, a nie widzi. I dlatego watpisz w siebie, bo ziarno zostalo zasiane. Przemysl wszystko, co Ci napisala Doris, nic dodac, nic ując.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
dziękuje dziewczyny, muszę to wszystko przemyśleć eh
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Generalnie Doris napisala juz wszystko.
Moze zostawaj na weekendy w miescie w ktorym pracujesz i zobacz czy bedzie do Ciebie jezdzil. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
to już jest sprawdzone - przyjeżdża
![]() tylko ja lubię i powinnam wracać do rodzinnego miasta - do południa w weekendy spędzam czas z 10letnim bratem i mamą, a później z moim TŻ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
To czemu nie szukasz pracy w rodzinnym miescie? Gdzie planujesz osiasc na stale? Twoj facet pracuje w rodzinnym miescie? On chce sie przeprowadzic do Ciebie czy czeka az wrocisz i znajdziesz blizej prace? I w koncu gdzie niby macie razem mieszkac? W Waszych rodzinnych stronach? Ma tu mieszkanie czy chce bys wprowadzila do jego rodzicow? Tylko co wtedy z Twoja praca? Czy on przedstawia Ci jakis projekt?
ps: Brat nie woli sie bawic z rowiesnikami z sasiedztwa? Edytowane przez Rena Czas edycji: 2014-12-17 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
planujemy się osiedlić w naszym rodzinnym mieście po wakacjach- ja chcę tam wrócić. Mam super pracę i biorę pod uwagę dojeżdżanie - bynajmniej na początku. Chcemy po wakacjach kupić mieszkanie. apropo brata - ma swoich kolegów. Ale lubi też ze mną pograć w jakies gry planszowe, i odrabiać lekcje anglojęzyczne czy plastyczne woli ze mną, mam do niego większą cierpliwość niż rodzice i wiedze. Nie spędzamy dużo czasu razem ale czuję potrzebę czy też odpowiedzialność za to żebyśmy troche pobyli razem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
.
|
bynajmniej nie oznacza tego samego co przynajmniej.
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Twoj facet tez ma super prace albo chociaz prace?
Jaki masz kontakt z ojcem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
A jak to się w ogóle ma do tematu wątku? Autorka pytała o nasze zdanie względem faceta i jego kontaktów z jego rodziną.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co by bylo gdyby kazdy pochodzil z innego miasta? Przeciez pelno takich par. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzie miałaby jeździć na weekendy, jeśli nie do własnych rodziców, skoro mieszkają w tej samej miejscowości? Nie ma co gdybać, jakby to było, kiedy mieszkaliby w różnych miastach, bo tak nie jest.
![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale pochodzimy z tego samego więc po co gdybać? razem będziemy mieszkać jak będziemy mieć SWOJE mieszkanie, a nie z rodzicami jednego z nas - never. Nie wiedziałam że zatrzymnie się w weekend u rodziców albo planszówki z młodszym bratem to coś złego ![]() tak, mój tż pracuję. co ma kontakt z ojcem bo nie bardzo rozumiem związek z tematem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
No tak, ale 10-latek powinien sam robic swoje zadania, to jego obowiazek i proba nauki samodzielnosci. Jak mu daja za trudne to rodzice powinni o tym powiedziec na zebraniu w szkole, a nie ze nie sa niecierpliwi i przerzuca obowiazek na starsza siostre.
Poza tym to nie moj pomysl, gdzie ona ma mieszkac tylko jej facet zaproponowal wspolne mieszkanie i ja sie odnosze do jego propozycji. Na razie to wyglada tak, ze w tygodniu praca, w weekend obowiazkowo-powinnosciowa podroz, potem odrabianie zadan, a potem nadzieja na upragniony odpoczynek, ale nie trzeba wanne dla 7 latki u siostry TZ, potem jest koniec weekendu i znow podroz, raniutko w poniedzialek znow do pracy. Niezly maraton. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie obowiązek tylko przyjemność - lubie pomagac mu wyklejać bałwany na plastyke ![]() weekend jest zakręcony - zgadza się. ale czas na odpoczynek też się znajdzie. nie odp jaki związek ma kontakt z ojcem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Rownie dobrze twoj partner moze powiedziec, ze lubi przygotowywac kapiel bo mydelko dla dzieci ladnie pachnie a poza tym szum wody go pozytywnie nastraja
![]() Edytowane przez Rena Czas edycji: 2014-12-19 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
Autorko wątku, a nie jest przypadkiem tak, że podskórnie czujesz, że gdybyś Ty do pana (przy okazji do domu rodzinnego) na weekend nie pojechała, to niekoniecznie by się palił do regularnych wizyt u Ciebie? Bo jakoś tak za mocno bronisz się przed tym, żeby i on nieco pokursował.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie to jest różnica między zabawą, czy pomocą własnemu bratu raz w tygodniu, a całotygodniowym dyżurem faceta przy dzieciach siostry. Przecież to nie jest tak, że rodzice Autorki nie zajmują się młodszym synem. Poza tym jej chłopak mieszka z rodzicami, a ona nie, więc nie dziwię się, że chce z nimi trochę pobyć, kiedy przyjeżdża do domu.
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje drogie sprawdziłam to w ostatnie dwa weekendy - tydzień temu mieliśmy w weekend panieński i kawalerski znajomych. Ja w mieście gdzie pracuje a on w naszym rodzinnym. Imprezy były w sobotę. W niedzielę o 12 dostałam telefon "kochanie nie wiem czy się cieszysz czy nie ale już jestem w drodze do Ciebie" ![]() Moje ostatnie próby rozmowy coś chyba dały bo nie miałam powodu do denerwowanie się jakieś dwa tygodnie. Zobaczymy czy to efekt krótkotrwały czy coś dłuższego. Staram się być dobrej myśli ![]() dzięki wszystkim za pomoc i wsparcie. Wesołych Świąt! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Sama widzisz, ze jak on przyjedzie to od razu lepiej sie czujesz. Pytalas o rade, wiec napisalam co moze poprawic Wasze relacje. Gdybym uwazala ta znajomosc za beznadziejna i nic juz nie da sie zrobic, moje rady bylyby inne.
Co do ojca, to sama napisalas, ze przyjezdzasz do domu rodzicow po czym podkreslilas, ze spedzasz czas z mama i bratem, jakbys celowo omijala jednego z domownikow. Rzucilo mi sie w oczy po prostu. Wesolych swiat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
szczerze, to normalne ze facet ma dobre relacje z siostra .Przezyli tyle lat pod jednym dachem, rozmawiali codziennie , moze jest jego najlepsza przyjaciolka.I to normalne ze najblizszi zostaja czasem z dziecmi.Wujkowie dziadkowie itp
Powinnas sie cieszyc ze to siostra a nie obca kobieta, przynajmniej Cie nie zdradzi ![]() Jednak odwolywanie spotkan jest chore i dziwne. Zastanow sie , moze jemu nie zalezy tak jak Tobie na zwiazku.Nie dziwie sie ze czujesz sie olewana ,moze tez zamiast z nim sie spotkac wyjdz czasem z kolezanka? Niech zobaczy jak sie wtedy czujesz.Bo widze ze on ustala grafik waszym spotkan a TY sie podporzadkowujesz tylko Edytowane przez szachmat23 Czas edycji: 2014-12-23 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.